A za płotem tłok...

Zastanawiałam się czy napisać o tym, czy nie. Nie wiem czy kiedyś już taka propozycja padła, a więc mimo wszystko postanowiłam zaryzykować. Wiele już razy zdarzyło mi się na tym forum czytać o denerwującym niektórych z nas tłoku za płotem. Chodzi mi o tę część naszego ogrodzenia, gdzie pojawiają się wydarzenia cykliczne. I moja propozycja w zasadzie sprowadza się do jednego pytania. Czy niektóre z tych wydarzeń trwających dłużej, jak tygodniowe eventy, zbieranie pszczółek dla Evy i ziół dla chorej świnki, a także urodzinowe zbieranie elementów do platformy, nie mogły by znikać po skończeniu zbierania i otrzymaniu nagrody? No bo dajmy na to taka platforma... zbieranie zajęło mi te 4 dni, a to coś blokuje mi podjazd bite dwa tygodnie, a ja się pytam po co? przecież mogłoby zniknąć. Powiecie, że wtedy nie będzie wiadomo kiedy dany event się skończy, ale czy tak w praktyce ta wiedza jest nam graczom do czegoś potrzebna? Nie jest, zwłaszcza przy założeniu, że eventy są zapuszczane losowo i nie ma reguły kiedy się zaczną. Dlatego właśnie moje pytanie o możliwość znikania ukończonych wydarzeń.
4
Komentarz
One nie raz załaniają co jest w drugim rzędzie. Dla ozdoby czy podkreślić że nowość. W tej chwili mam 6 namiotów i 6 wykrzykników a wykrzyknik z "Oferty specjalnej " zasłania namiot eventu. Ktoś co zrobił grafike spojrzał na swoje dzieło? czy po prostu odwalił umowe o dzieło
EDIT:
..a moze lepiej by bylo wprowadzic ikonke "nie, dziekuje" albo wersja hard - "zjezdzaj"
no bo np, ja nigdy nie korzystalam i na pewno nie skorzystam z "nowosci z gieldy" albo "oferta specjalna", no i najgorsze jest to ze nie ma tan czasu, kiedy to "wydarzenie" sie skonczy, wiec nie wiem jak dlugo oni beda stali za farma...a tak- jednym przyciskiem mozna by bylo ich odeslac tam skad przyjechali...
zapytam o to, czy "tłok" związany z ilością wydarzeń można zniwelować usuwając te, które już ukończyliście. Nie wiem, na ile ta zmiana - gdyby doszła do skutku - wpłynęłaby na jakość rozgrywki, ale zapytać nic nie kosztuje i chętnie się dowiem, jak postrzega tę propozycję Team BF.
Pozdrawiam
To z tego powodu eventy zapewne teraz nie znikają . Ale bez przesady...wcześniej przez większość czasu było w tym miejscu gołe pole - eventy były rzadkością.
No więc skoro wtedy, każde wydarzenie - pomijając oferty BF - robiło papa i odjeżdżało zostawiając nagrodę, dlaczego nie można do tego wrócić ?
Studio Stodoła - Express Wieczorny
jeśli nie mogłyby ukończone wydarzenia/eventy znikać, to można byłoby wyłączyć dymki z wykrzyknikami przy ukończonych wydarzeniach/eventach - odróżniałyby się od tych nieukończonych.
Pozdrawiam
club
Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"
Można by zrobić w ustawieniach opcję, jakie eventy mają się pojawiać.
Szef: kamilkalata (ja) (poziom 34)
Założyciel: rearian (nieobecny w sojuszu) (poziom 11)
Gracze w sojuszu w poziomach 10-34
5 wolnych miejsc
wiem tez.... ze jakis czas temu, byl taki piekny dzien....w ktorym najechalam myszka na te wykrzykniki i one zniknely... co prawda musialam powtarzac te czynnosc za kazdym razem jak przechodzilam np ze smakosza na glowna albo z kwiatowej na glowna.... ale i tak sie oplacalo.... wiec... mozna? mozna !
Komu się nie podoba niech wyłączy a komu nie to niech latają ! ! ! ! !
zacytuję jeszcze twoją wypowiedź:
Można by zrobić w ustawieniach opcję, jakie eventy mają się pojawiać.
Skończone czy wszystkie:)