Strona główna Polish Problemy techniczne i błędy

Znowu misje

2

Komentarz

  • Mała Spryciara (PL1)Mała Spryciara (PL1) Posty: 3,131
    edytowano 02.07.2015
    Weźże mnie nie strasz ^^ bo ta wizja jest bardziej mrożąca krew w żyłach niż plamy z czerwonego wina na śnieżnobiałym obrusie teściowej :P

    Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego...
  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 02.07.2015
    Witam,
    u mnie tydzień temu pojawił się taki błąd podczas robienia misji (w misji nie wyświetlało graczy, ani ilości zbiorów, ale czas odliczało mimo to) - za każdym razem przy przechodzeniu z farmy na farmę ten komunikat o błędzie się pojawiał.
    Mając na uwadze sposób radzenia sobie z "błędem wyświetlania misji" - zbierałem dalej i po zakończeniu misji pojawiło się okno z podsumowaniem.
    I nikt chyba nie grzebał przy misjach, bo moim sojusznikom ten błąd się pojawia nadal.
    Ja robię dwie-trzy misje dziennie, więc co to będzie, jak przyjdzie czas mistrzostw?
    Aż się boję lawiny postów na forum:
    - "za każdym razem przy przechodzeniu z farmy na farmę, jakiś błąd wyskakuje i misje znikają... pomóżcie!!!!" :cool: hehe

    Pozdrawiam
    club

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

  • Mała Spryciara (PL1)Mała Spryciara (PL1) Posty: 3,131
    edytowano 02.07.2015
    club napisał użytkownik: »
    Aż się boję lawiny postów na forum:
    - "za każdym razem przy przechodzeniu z farmy na farmę, jakiś błąd wyskakuje i misje znikają... pomóżcie!!!!" :cool: hehe

    Tego to ja się boję najmniej, a wręcz (jeśli tego nie naprawią) na to liczę, bo jeśli forum zaleje lawina skarg od naprawdę wściekłych graczy, to może coś ruszy w dobrą stronę.

    Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego...
  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 02.07.2015
    Gloriana napisał użytkownik: »
    ...bo jeśli forum zaleje lawina skarg od naprawdę wściekłych graczy, to może coś ruszy w dobrą stronę.
    Hej Gloriana,
    to musieliby na wszystkich forach wszyscy gracze (których dotknął błąd) pisać, że misje znikają i błędy wyskakują coraz "lepsze" :D

    Najlepiej jakby fala "hejtu" i "żalu" za "błędy wyświetlania misji" przepłynęła bezpośrednio przez serwer mailowy supportu, może wtedy naprawdę zespół programistów GGS się obudzi i naprawi ten błąd jak najszybciej.

    Pozdrawiam
    club

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

  • neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    edytowano 02.07.2015
    club napisał użytkownik: »

    Najlepiej jakby fala "hejtu" i "żalu" za "błędy wyświetlania misji" przepłynęła bezpośrednio przez serwer mailowy supportu, może wtedy naprawdę zespół programistów GGS się obudzi i naprawi ten błąd jak najszybciej.

    Pozdrawiam
    club

    No niestety ludkom się zwyczajnie nie chce :( ja sama kilka razy w tej sprawie pisałam do supportu, ale ile razy można słuchać, że problem jest im znany? Świetnie! To może warto się w końcu nim zająć? Moich sojuszników też problem dotyka, ale zwyczajnie nie chce im się pisać...
    A ja sobie będę dalej pisać z uporem maniaka, choć przestaję wierzyć, że coś to da :(
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 02.07.2015
    neferetka napisał użytkownik: »
    ...A ja sobie będę dalej pisać z uporem maniaka, choć przestaję wierzyć, że coś to da :(

    Może właśnie o to chodzi - pisać, pisać i jeszcze raz pisać - zalać im skrzynki mailowe wiadomościami o błędach.

    Pozdrawiam
    club

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

  • old mcdonald (PL1)old mcdonald (PL1) Posty: 32
    edytowano 04.07.2015
    A jam pytanie ,odnośnie dobierania graczy w misjach.Wiem,że ten wątek juz się przewijał ale chciałbym zapytać ,czy istnieje jakaś grupa poziomów przy dobieraniu przeciwników np.od 1 lvl do 30 lvl ,od 30lvl do 60 lvl itd. w danej misji ?Ostatnio ( ok.3 tyg. ?) jestem zawsze najsłabszym graczem w trafionych misjach.Mam 77 lvl,a przeciwnicy od 80 wzwyż (najczęsciej 90-130 ).Misje robie codziennie przynajmniej raz do zadania..
    old mcdonald @ pl 1
  • adamus07 (PL1)adamus07 (PL1) PL1 Posty: 71
    edytowano 10.07.2015
    Asia07 napisał użytkownik: »
    Witam,

    w inny sposób też można zwrócić moją uwagę. Jeśli przejrzysz forum znajdziesz moje wpisy odnoszące się do problemu misji. Błąd występuje - owszem, bywa uciążliwy - zgadza się, ale zespół BF obiecał, że problem zostanie poprawiony tak szybko, jak to możliwe. Z naciskiem na słowo "możliwe".

    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

    Ta wiadomość jest od 17 dni. Jak informatycy nie mogą sobie poradzić z błędem.To misje wywalcie do szamba,bo teraz to przedstawiają jedną wielką kupę zgniłych jaj.Misje trwają od 2 min do 5 min.Tylko 1 zbiór kwiatków można zebrać
    adamus07 @ pl 1
  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 10.07.2015
    adamus07 napisał użytkownik: »
    Ta wiadomość jest od 17 dni. Jak informatycy nie mogą sobie poradzić z błędem.To misje wywalcie do szamba,bo teraz to przedstawiają jedną wielką kupę zgniłych jaj.Misje trwają od 2 min do 5 min.Tylko 1 zbiór kwiatków można zebrać

    Witam,
    sprawa "znikających misji" była wielokrotnie omawiana (i jest nawet na te "znikające misje" sposób :D ), np. -> tutaj.

    Pozdrawiam
    club

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

  • neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    edytowano 10.07.2015
    Ja się cieszę, że nie raczą nas mistrzostwami, póki co... Bo od sojuszników wiem, że błąd, który w moim przypadku (tfu tfu) ostatnio się nie pojawia, nadal jest aktualny i ma się dobrze :/
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • adamus07 (PL1)adamus07 (PL1) PL1 Posty: 71
    edytowano 10.07.2015
    kolega uważa że się poprawiła i nie warto już pisać,tylko czekać załamanymi rękami na cud.To nie tej grze że wystarczy napisać 1wątek i sprawa załatwiona
    adamus07 @ pl 1
  • edytowano 10.07.2015
    niestety błąd z misjami nadal istnieje, misje nadal "zrywa" i co gorsza nie dopisuje PR i certyfikatów. Mając misję zbierz jajka zebrałam 6x kacze zagrody a komunikat końcowy "za mały udział w misji"

    pusty śmiech mnie ogarnia na nieudolność informatyków pracujących dla GGS.

    szkoda nerwów i zdrowia :-(
  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 10.07.2015
    Pewnie, że błąd "wyświetlania misji" nadal istnieje, bo CM Asia napisała, że ten błąd nie ma przyśpieszonego priorytetu, jeśli chodzi o naprawę w najbliższych aktualizacjach.
    Co gorsza, przypuszczam że nie zostanie naprawiony do końca roku, więc musimy się imać jedynego sposobu na te "znikające misje" - nawet w mistrzostwach.

    Pozdrawiam
    club

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

  • Nina14 (PL1)Nina14 (PL1) PL1 Posty: 28
    edytowano 10.07.2015
    dlaczego misja zaraz po rozpoczęciu ,po ok 5 minutach sie kończy?
    Punkty i certyfikaty nie są naliczane.
    Nina14 @ pl 1
  • neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    edytowano 10.07.2015
    club napisał użytkownik: »
    Pewnie, że błąd "wyświetlania misji" nadal istnieje, bo CM Asia napisała, że ten błąd nie ma przyśpieszonego priorytetu, jeśli chodzi o naprawę w najbliższych aktualizacjach.
    Co gorsza, przypuszczam że nie zostanie naprawiony do końca roku, więc musimy się imać jedynego sposobu na te "znikające misje" - nawet w mistrzostwach.

    Pozdrawiam
    club

    Bardzo mnie smuci, to co piszesz ;( Mam cień nadziei, że może Twoje proroctwa się nie sprawdzą...
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 10.07.2015
    Mnie tak zastanawia to, czy ten błąd nie dotyczy tylko serwera PL1 - i dlatego nie jest dla GGS sprawą priorytetową? - bo nie występuje globalnie? Gram na serwerze nk.pl - i nie słyszałam, aby komukolwiek na naszym serwerze tak misje wariowały :confused:

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • sylwiazelazna (PL1)sylwiazelazna (PL1) PL1 Posty: 5,746
    edytowano 10.07.2015
    Ponieważ jest to błąd który jest już długo i jeszcze długo nie zostanie naprawiony,jedyna rada to ,nie odświeżać strony, nie czyścić ciasteczek itp, przeważnie pomaga na błędy w misjach choć z autopsji wiem,że nie zawsze.Ewentualnie możesz zgłosić to do supportu który zapewne odpisze,iż problem jest im znany i w przyszłości będzie naprawiony,a jak dalekiej przyszłości tego chyba Nikt nie wie:D.(Wątków na ten temat na forum jest sporo,jak trochę poszukasz do się doszukasz konkretniejszych odpowiedzi:))



  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 11.07.2015
    Witam,
    to jest problem globalny, bo na angielskim forum też gracze zgłaszają takie błędy z misjami.

    Pozdrawiam
    club

    P.S.
    Więc nie wiem, na co czekają w GGS, żeby naprawić ten błąd...

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 11.07.2015
    club napisał użytkownik: »
    Witam,
    to jest problem globalny, bo na angielskim forum też gracze zgłaszają takie błędy z misjami.

    Pozdrawiam
    club

    P.S.
    Więc nie wiem, na co czekają w GGS, żeby naprawić ten błąd...

    Masz rację problem jest globalny, dzisiaj dopadł również mnie hehe ;) i nici z moich przemyśleń, dlaczemu Oni jeszcze tego nie naprawili :p

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • Pasigroch (PL1)Pasigroch (PL1) Posty: 408
    edytowano 11.07.2015
    Bo rysowali nowe awatary do rozpoczynających się własnie wyścigów ;)
    Pasigroch @ pl 1
  • neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    edytowano 11.07.2015
    No w końcu jest na co popatrzeć :) i o co się postarać :)
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • Pasigroch (PL1)Pasigroch (PL1) Posty: 408
    edytowano 11.07.2015
    Ja wiem... małpka albo kotek... Wolę moją tacę :P
    Pasigroch @ pl 1
  • neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    edytowano 11.07.2015
    Mnie małpka urzekła :)
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 11.07.2015
    To jest wątek o misjach, nie o konkursie koni, aczkolwiek temat misji się już chyba wyczerpał, bo o czym tu pisać, skoro wszystko już o błędach misji wiemy.

    Pozdrawiam
    club

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

  • Mała Spryciara (PL1)Mała Spryciara (PL1) Posty: 3,131
    edytowano 11.07.2015
    @club, tak to jest wątek o misjach... który się zresztą dawno wyczerpał, bo problem istnieje, nie jest najważniejszy, a stwierdzenie, że nie jest ważny, bo było co innego ważniejsze pośrednio też go dotyczy :P

    Czy w tym temacie da się coś dodać? chyba tylko "Hurra, no nareszcie!", ale to tak pewnie za pół roku z okładem :P

    Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego...
  • Pasigroch (PL1)Pasigroch (PL1) Posty: 408
    edytowano 11.07.2015
    Proszę, błagam o wybaczenie...
    A poza tym sformułowanie "i reszta" jest zwyczajnie niegrzeczne. Ta "reszta" to nie są przedmioty, lecz ludzie.
    Zwrócić uwage można w sposób o wiele mniej obcesowy.
    Pasigroch @ pl 1
  • edytowano 11.07.2015
    Witam.U mnie też występuje bład.Każda misja trwa 10 minut.Troszkę to zaczyna być już denerwujace.
    Willy531Gamer @ pl 1
  • malawie57 (PL1)malawie57 (PL1) Posty: 22
    edytowano 11.07.2015
    Witam chcialam zapytac co jest z misjami Nie dzialaja mi prawidlowo po wprowadzeniu Bez pracy nie ma kolaczy Prosze o poprawienie
    malawie57 @ pl 1
  • club (PL1)club (PL1) Posty: 1,355
    edytowano 11.07.2015
    Witam,
    błąd misji jest od dawna i był już na forum wielokrotnie omawiany, np. -> tutaj. :D
    A co do poprawienia tego błędu, to tak jak i my się jeszcze długo na to naczekasz.

    Pozdrawiam
    club

    Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik