Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

11.12.2014 | Chów koni i dalsze niespodzianki

1610

Komentarz

  • Hexsa ()Hexsa () Posty: 57
    edytowano 13.12.2014
    Mi po Aktualizacji z piwnicy znikły skrzynie miałam 24szt po ostatnim prima i nie zdążyłam otworzyć a teraz wchodzę i nie ma śladu po skrzyniach:-( Koszmar......
  • wiosenka66 (PL1)wiosenka66 (PL1) PL1 Posty: 477
    edytowano 13.12.2014
    Masz rację. Ja zrezygnuję z gry jeśli projekt z Runami też bedzie tymczasowy. To jedno wielkie złodziejstwo!!!
    wiosenka66
  • Milikilo (PL1)Milikilo (PL1) Posty: 8
    edytowano 13.12.2014
    Czy ja dobrze zrozumiałem że jeśli mam dwa wyszkolone konie i je rozmnoże to one znikają zostawiac mi tylko swojego potomka?
    Milikilo @ pl 1
  • yaroslaw (PL1)yaroslaw (PL1) Posty: 396
    edytowano 13.12.2014
    Milikilo napisał użytkownik: »
    Czy ja dobrze zrozumiałem że jeśli mam dwa wyszkolone konie i je rozmnoże to one znikają zostawiac mi tylko swojego potomka?

    Dobrze zrozumiałeś, źrebak po narodzinach zostaję sierotą bez rodziców :(
    yaroslaw @ pl 1
  • Margo47 (PL1)Margo47 (PL1) PL1 Posty: 1,300
    edytowano 13.12.2014
    emileczka22 napisał użytkownik: »
    Cześć
    Mam pytanie, bo nie wiem co się stało.
    Miałam 2 koniki i chciałam je rozmnożyć. Żadnego nie wypuściłam na wolność. Podczas rozmnożenia powstał trzeci (uśredniony), ale tatuś i mamusia gdzieś przepadli.
    Co się u diabła stało, nie wypuszczałam ich na wolność. Chciałabym je odzyskać!
    W Ogłoszeniach Oficjalnych przy punkcie Chów koni pisze wyrażnie że rodzice opuszczają stajnie żeby zrobić miejsce dla młodego pokolenia...wystarczy uważnie przeczytać
    sygnatura-margojpg
  • Harnas4 (PL1)Harnas4 (PL1) PL1 Posty: 9
    edytowano 13.12.2014
    Margo47 napisał użytkownik: »
    W Ogłoszeniach Oficjalnych przy punkcie Chów koni pisze wyrażnie że rodzice opuszczają stajnie żeby zrobić miejsce dla młodego pokolenia...wystarczy uważnie przeczytać

    tak, masz racje - pisze o tym ale po 8 godzinnych konserwach bylo adanie ulepsz stajnie, potem miej 2 konie na poziomach po 10 minimum z kazdego treningu a potem daj sie konikom pobzykac, owszem rodzice znikaja zeby zrobic miejsce dziecku ale rodzice zajmuja 2 miejsca w boksie dla koni a dziecko jak dobrze widze to jedno miejsce wiec nie dosc ze rodzice poszli sobie do aniołków to noworodek jest osamotnionym sierota.
    wszytsko wszytskiem ale coraz bardziej wkurz amnie fakt ze po KAZDEJ aktualizacji musimy sie jakoby na nowo uczyc gry bo zawsze cos poprzestawiaja, ja sie nacialem u handlarza muszelek, dorobek z wyspy tym razem poszedl w diabły :(
    harna84jgv.png

    Harnaś®™©
  • XxasieczekxX (PL1)XxasieczekxX (PL1) PL1 Posty: 2,305
    edytowano 13.12.2014
    Właściwie raz już spiknęłam konie i mam nowego konia i znów kupiłam. I jak znów spiknę te dwa konie to znów jeden zostanie i tak za każdym razem?
                      

    AKTUALNIE POSIADAMY 4 WOLNE MIEJSCA w sojuszu Zbiorowość, czekamy!
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/69507/rekrutacja-w-sojuszu-zbiorowo%C5%9Bc-wolne-miejsca#latest - więcej informacji.
  • Turpiel (PL1)Turpiel (PL1) Posty: 54
    edytowano 13.12.2014
    XxasieczekxX napisał użytkownik: »
    Właściwie raz już spiknęłam konie i mam nowego konia i znów kupiłam. I jak znów spiknę te dwa konie to znów jeden zostanie i tak za każdym razem?
    jedynym wyjściem jest kupić konie zamiast łączyć je w pary. ale wtedy nie dostanie się bonusów wynikających z tworzenia nowego pokolenia. tak czy inaczej za konie nie ma żadnego zysku, to bardzo nieekonomiczna inwestycja
  • miki1948 (PL1)miki1948 (PL1) PL1 Posty: 439
    edytowano 13.12.2014
    Ja swoich nie rozmnażam ale nie mam pojęcia jak drugiego konia wystawić na wyścigi żeby zarobił kilka złotych podków które na niego wydałam, ściga się tylko ten pierwszy koń i niestety nic, tylko przegrywa logika jest taka że po rozmnożeniu konie znikają a jak chcesz źrebakowi kupić rodziców zastępczych to musisz wydać złote podkowy które trzeba wygrać ,ale jak? skoro ciągle konie przegrywają? oto jest pytanie na które nie ma odpowiedzi

  • Margo47 (PL1)Margo47 (PL1) PL1 Posty: 1,300
    edytowano 13.12.2014
    miki1948 napisał użytkownik: »
    Ja swoich nie rozmnażam ale nie mam pojęcia jak drugiego konia wystawić na wyścigi żeby zarobił kilka złotych podków które na niego wydałam, ściga się tylko ten pierwszy koń i niestety nic, tylko przegrywa logika jest taka że po rozmnożeniu konie znikają a jak chcesz źrebakowi kupić rodziców zastępczych to musisz wydać złote podkowy które trzeba wygrać ,ale jak? skoro ciągle konie przegrywają? oto jest pytanie na które nie ma odpowiedzi
    Jeżeli drugi koń akurat nie odbywa treningu to klikając na rzuć wyzwanie i zanim klikniesz start masz obrazek konia i obok z prawej i lewej strony zielone strzałki klikając na nią zmieniasz konia..masz możliwość za każdym wyzwaniem zmienić konia do dyscypliny...pozdrawiam
    sygnatura-margojpg
  • iwoann (PL1)iwoann (PL1) Posty: 126
    edytowano 13.12.2014
    Sodal napisał użytkownik: »
    Witam,

    Mam ogromną prośbę. Czy informacje zawarte w OO nt. stadniny oraz koni mogą być podparte jakimiś screenami? Wielu rzeczy zwyczajnie nie jestem w stanie znaleźć, czuję się zagubiony :( Np nigdzie nie mogę znaleźć wskaźnika z gwiazdą:
    Byłbym wdzięczny za taką pomoc!

    Dołączam się do pytania. Z OO wywnioskowałam, że wskaźnik jakości chowu jest związany z rozmnażaniem. Poniżej wrzucam screeny z info o moim koniu, który powstał w wyniku rozmnażania. Niech mnie ktoś mądry oświeci i powie, gdzie ten nieszczęsny wskaźnik:confused:
    [IMG][/img]pyt1.jpg
    [IMG][/img]pyt2.jpg
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • miki1948 (PL1)miki1948 (PL1) PL1 Posty: 439
    edytowano 13.12.2014
    Margo47 napisał użytkownik: »
    Jeżeli drugi koń akurat nie odbywa treningu to klikając na rzuć wyzwanie masz obrazek konia i obok z prawej i lewej strony zielone strzałki klikając na nią zmieniasz konia..masz możliwość za każdym wyzwaniem zmienić konia do dyscypliny...pozdrawiam

    Dziękuję za info jestem jakaś nie kumata, nowy koń i tak przegrał

  • KamillaM (PL1)KamillaM (PL1) Posty: 6
    edytowano 14.12.2014
    a co z tą farmą wikinków
    KamillaM @ pl 1
  • Selmak (PL1)Selmak (PL1) Posty: 245
    edytowano 14.12.2014
    iwoann2 napisał użytkownik: »
    Dołączam się do pytania. Z OO wywnioskowałam, że wskaźnik jakości chowu jest związany z rozmnażaniem. Poniżej wrzucam screeny z info o moim koniu, który powstał w wyniku rozmnażania. Niech mnie ktoś mądry oświeci i powie, gdzie ten nieszczęsny wskaźnik:confused:
    Wskaźnik jakości ma szanse się pojawić jak koń jest lepiej wytrenowany. Im wyższa wartość hodowli łączonych koni tym większa szansa na lepszą jakość. Na poniższym screenie jest zaznaczony ten wskaźnik
    konie.jpg
    sygnatura-thxjpg
  • iwoann (PL1)iwoann (PL1) Posty: 126
    edytowano 14.12.2014
    Selmak napisał użytkownik: »
    Wskaźnik jakości ma szanse się pojawić jak koń jest lepiej wytrenowany. Im wyższe jakość chowy łączonych koni tym większa szansa na lepszą jakość. Na poniższym screenie jest zaznaczony ten wskaźnik

    Dzięki, to już wszystko jasne :)
    [SIGPIC][/SIGPIC]
  • LeaderMinah88LeaderMinah88 Posty: 22
    edytowano 14.12.2014
    Witam,

    Konia trenuje non stop od aktualizacji. Średnio odpalam wyścigi po każdym treningu. Daje nam to 3 wyścigi co 4 godziny, czyli minimum 12 wyścigów w ciągu dnia. Wyścigi robię od 5 dni, czyli 60 wyścigów. Na 60 wyścigów nie wygrałem ani jednego. Też tak macie? Czy tylko mój koń taki pechowy? Jeżeli mój koń przejdzie na wyższy poziom, to automatycznie konie przeciwników mają lepszy poziom. Nie wiem jak mam wygrać...

    Pozdrawiam,
    Emil.
    LeaderMinah88 @ pl 1
  • Psotna Farmerka (PL1)Psotna Farmerka (PL1) PL1 Posty: 2,602
    edytowano 14.12.2014
    LeaderMinah88 napisał użytkownik: »
    Witam,

    Konia trenuje non stop od aktualizacji. Średnio odpalam wyścigi po każdym treningu. Daje nam to 3 wyścigi co 4 godziny, czyli minimum 12 wyścigów w ciągu dnia. Wyścigi robię od 5 dni, czyli 60 wyścigów. Na 60 wyścigów nie wygrałem ani jednego. Też tak macie? Czy tylko mój koń taki pechowy? Jeżeli mój koń przejdzie na wyższy poziom, to automatycznie konie przeciwników mają lepszy poziom. Nie wiem jak mam wygrać...

    Pozdrawiam,
    Emil.

    Z mojego doświadczenia wynika, że bardzo częste wystawianie konia do wyścigów wcale nie zwiększa jego szansy na wygraną, ale na prawdopodobieństwo przetrenowania, urazów, kontuzji - jak najbardziej. To tak chyba trochę jak w życiu. Czy myślicie, że konie biegają w wyścigach po kilka razy dziennie, codziennie?
    Tam się trenuje, trenuje i jeszcze raz trenuje, utrzymuje formę i raz na jakiś czas konia wystawia do wyścigów.
    LeaderMinah88 konie Twoich przeciwników zyskują wyższy poziom wytrenowania nie tylko wtedy, gdy Ty podnosisz poziom swoich, ale przede wszystkim z każdą Twoją porażką na zawodach.
    Moja strategia to dużo treningu i mało wyścigów. Dzięki temu wygrywam co 1-2 dni czasami nawet po 3 razy w jednej turze, więc się da. Może potrzeba nam wszystkim więcej cierpliwości do treningów?
  • wiosenka66 (PL1)wiosenka66 (PL1) PL1 Posty: 477
    edytowano 14.12.2014
    Nic dziwnego, że poszły do Aniołków, kilka dni intensywnego treningu, potem to "bzykanko", na głodniaka, bez grama strawy, każdego by wykończyło!!:(
    wiosenka66
  • LeaderMinah88LeaderMinah88 Posty: 22
    edytowano 14.12.2014
    Psotna Farmerka2 napisał użytkownik: »
    Z mojego doświadczenia wynika, że bardzo częste wystawianie konia do wyścigów wcale nie zwiększa jego szansy na wygraną, ale na prawdopodobieństwo przetrenowania, urazów, kontuzji - jak najbardziej. To tak chyba trochę jak w życiu. Czy myślicie, że konie biegają w wyścigach po kilka razy dziennie, codziennie?
    Tam się trenuje, trenuje i jeszcze raz trenuje, utrzymuje formę i raz na jakiś czas konia wystawia do wyścigów.
    LeaderMinah88 konie Twoich przeciwników zyskują wyższy poziom wytrenowania nie tylko wtedy, gdy Ty podnosisz poziom swoich, ale przede wszystkim z każdą Twoją porażką na zawodach.
    Moja strategia to dużo treningu i mało wyścigów. Dzięki temu wygrywam co 1-2 dni czasami nawet po 3 razy w jednej turze, więc się da. Może potrzeba nam wszystkim więcej cierpliwości do treningów?

    Spróbuję Twojej strategii Psotna. Dzięki za radę :)

    Pozdrawiam,
    Emil.
    LeaderMinah88 @ pl 1
  • wiosenka66 (PL1)wiosenka66 (PL1) PL1 Posty: 477
    edytowano 14.12.2014
    Rozsmakowali się w znikaniu
    Najpierw wyspa, teraz konie, za chwile farma wikingów, przestaje mnie to bawić.
    wiosenka66
  • kuba5676 (PL1)kuba5676 (PL1) Posty: 1,233
    edytowano 14.12.2014
    Te nowe nasiona są w szklarni , szklarnia jest nam potrzebna do wyspy , czyli kolejna wyspa :(
  • 7742ps (PL1)7742ps (PL1) Posty: 305
    edytowano 14.12.2014
    kuba56762 napisał użytkownik: »
    Te nowe nasiona są w szklarni , szklarnia jest nam potrzebna do wyspy , czyli kolejna wyspa :(

    To oczywiste.Jeżeli architekt ma do rozbudowy wikińską zagrodę dla kaczek i osłow,z pewnością będą to nagrody z tej nowej wyspy,tak jak teraz tropikalny chlew i obora.Jest też wikiński dom w ofercie architekta,tak jak tropikalny dom,pewnie będzie do kupienia za zdobyte na tej wyspie kamienie runiczne.Nowe nasionka w szklarni?,odpowiednik nasion z zakupionych muszelek zdobytych na obecnej tropikalnej wyspie.
    Nowe ozdoby umieszczone na ostatnim piętrze wieży z ozdobami,też jasno ukazują nam nadejście wikińskiej wyspy.
    I co to za wielka tajemnica o której pisała Asia ?,że nie mogą nic nam jeszcze zdradzić.Jeżeli ktoś jest kumaty,to już wie że nowa wyspa która będzie,to odpowiednik tropikalnej wyspy,i będzie wprowadzany na przemian z tą obecną.Czy będzie lepiej?Dla Nas pewnie nie,bo na statek będzie potrzebne nie 4 rodzaje owoców tylko 8.
    Co do stajni,to to że teraz potrzeba dwa razy tyle podków co przed aktualizacją,to nic się nie zmieniło.Konik wygrywa sporadycznie. jak wcześniej.
    Super pomysły.Super aktualizacje.To już nie to BIG FARM co kiedyś.Szkoda.
  • fantomasz (PL1)fantomasz (PL1) Posty: 410
    edytowano 14.12.2014
    Mi się podoba wizja zimowej wyspy a la Islandia - bo przypuszczam, ze w tamtych okolicach lub gdzieś bliżej norweskich fiordów znajdzie ona swoje miejsce.

    Co do konia: obecnie szkolę już 4te pokolenie. Poprzednie, 3cie wygrało mi przy ostatniej serii 5 razy: 3 razy w konkurencji do której talent odziedziczyło po dziadku i 2 razy w tej po mamie :P Razem wygrałem około 250 podków za jednym podejściem. Wcześniej zaraz po aktualizacji faktycznie mi nie szło, potem wygrałem ze 2 razy. Akurat robię ostatni krok z samouczka, gdzie trzeba zdobyć 450 podków i brakuje mi 86, żeby wygrać. Także ja dostrzegam postęp związany z hodowlą.
    Nie rozumiesz Stadniny? Masz wiele pytań? Stworzyłem poradnik, który może Ci pomóc. Zapraszam: Stadnina - poradnik dla każdego
  • Big 7 (PL1)Big 7 (PL1) PL1 Posty: 20
    edytowano 14.12.2014
    Dlaczego 2 konie znikają i robi się 1?
    Big7 @ pl 1
  • Elza79 (PL1)Elza79 (PL1) PL1 Posty: 169
    edytowano 14.12.2014
    fantomasz napisał użytkownik: »
    Mi się podoba wizja zimowej wyspy a la Islandia - bo przypuszczam, ze w tamtych okolicach lub gdzieś bliżej norweskich fiordów znajdzie ona swoje miejsce.

    Co do konia: obecnie szkolę już 4te pokolenie. Poprzednie, 3cie wygrało mi przy ostatniej serii 5 razy: 3 razy w konkurencji do której talent odziedziczyło po dziadku i 2 razy w tej po mamie :P Razem wygrałem około 250 podków za jednym podejściem. Wcześniej zaraz po aktualizacji faktycznie mi nie szło, potem wygrałem ze 2 razy. Akurat robię ostatni krok z samouczka, gdzie trzeba zdobyć 450 podków i brakuje mi 86, żeby wygrać. Także ja dostrzegam postęp związany z hodowlą.

    czy to znaczy ,że każdego konia trenujesz w innej konkurencji ?
    Elza79 @ pl 1
  • fantomasz (PL1)fantomasz (PL1) Posty: 410
    edytowano 14.12.2014
    wszystkie konie trenuję w każdej konkurencji
    Nie rozumiesz Stadniny? Masz wiele pytań? Stworzyłem poradnik, który może Ci pomóc. Zapraszam: Stadnina - poradnik dla każdego
  • wojtuś29wojtuś29 Posty: 2
    edytowano 15.12.2014
    witam was. niesprawiedliwym i nielogicznym jest znikanie koników które odchowaliśmy i wytrenowali. Powinny zostać i wiernie nam służyć. W końcu nazwa STADNINA do czegoś zobowiązuje, a skoro ma nią nie być to zmienić nazwę na "punkt rozpłodowy konia wierchowego". Pozdrawiam tych co to spaprali to zagadniennie.
    wojtuś29 @ pl 1
  • Daria42 (PL1)Daria42 (PL1) PL1 Posty: 69
    edytowano 15.12.2014
    fantomasz napisał użytkownik: »
    Mi się podoba wizja zimowej wyspy a la Islandia - bo przypuszczam, ze w tamtych okolicach lub gdzieś bliżej norweskich fiordów znajdzie ona swoje miejsce.

    Co do konia: obecnie szkolę już 4te pokolenie. Poprzednie, 3cie wygrało mi przy ostatniej serii 5 razy: 3 razy w konkurencji do której talent odziedziczyło po dziadku i 2 razy w tej po mamie :P Razem wygrałem około 250 podków za jednym podejściem. Wcześniej zaraz po aktualizacji faktycznie mi nie szło, potem wygrałem ze 2 razy. Akurat robię ostatni krok z samouczka, gdzie trzeba zdobyć 450 podków i brakuje mi 86, żeby wygrać. Także ja dostrzegam postęp związany z hodowlą.

    Podkowy do tych treningów to chyba ci Pani Asia przywozi taczką za umieszczanie pochlebnych wpisów siejacych ferment......bo wyspy to nie posiadasz, a co za tym idzietrenowac nie ma za co tych pokoleń :)
    Daria42 @ pl 1

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik