Strona główna Problemy techniczne i błędy

Drobne błędy w grze - Wątek zbiorczy

11026

Komentarz

  • martek29 (PL1)martek29 (PL1) Posty: 4
    edytowano 01.04.2014
    Od południa nie mogę zebrać w mojej piekarni jabłkowych przekładańców. Jest ciągle informacja: "Kliknij żeby zebrać". Klikam i wyświetla się to samo.
    martek29 @ pl 1
  • edytowano 01.04.2014
    zaczarowana28 napisał użytkownik: »
    być może masz zapełniony już magazyn tymi przekładańcami :) spróbuj je sprzedać - sprzedaje się je w ostatniej zakładce w zarządzaniu farmą - i wtedy zebrać to co wyprodukowała piekarnia :)

    dziękuje zebrałam
    smolinosek77 @ pl 1
  • Arizona12Arizona12 Posty: 5
    edytowano 01.04.2014
    witam. Mam problem, dość mały w porównaniu z wyżej opisanymi, mianowicie: w moim sojuszu, wiadomości napisane dzisiaj wyświetlają mi się jako napisane 31 dni temu. każda osoba, zaraz po wylogowaniu ma status nieprzebywającej od tygodnia. Wy też tak macie? Dodam, że problem zauważyłam w niedziele, 30.03.2014
    Arizona1 @ pl 1
  • sunday (PL1)sunday (PL1) Posty: 2
    edytowano 01.04.2014
    Witam, ja mam problem z młynem. Ulepszony jest na Poziom 5, produkcja maks 120 jednostek jest aktywna a wygląd obiektu jest z poziomu 4 i najeżdżając na niego też pokazuje poziom 4. Chciałabym ulepszyć obiekt ale boję się że będzie to ponowne ulepszenie na poziom 5 czego już dokonałam.
    sunday @ pl 1
  • Ann_Ann_ Posty: 18
    edytowano 01.04.2014
    Witam,

    to z czym piszę to tylko taka mała "pierdółecka" ;) i w sumie nie wiedziałam gdzie to napisać, żeby nie zaspamować, a żeby moderatorzy przeczytali i poprawili...
    W opisie koziarni wyskakuje coś takiego: ""Koziarnia produkuje kozie mleko. Wymagana pasza składa się z liści i gałęzi, które pochodzą z plantacji migdałów."
    Domyślam się, że opis pozostał bez zmian po aktualizacji. Obecnie karmę produkuje się z mniszka, więc proponuję zmienić opis na: "Koziarnia produkuje kozie mleko. Karma dla kóz może zostać wyprodukowana z mniszka w młynie wodnym."

    :)
    Ann_ @ pl 1
  • AsiaPlayer89 (PL1)AsiaPlayer89 (PL1) Posty: 63
    edytowano 02.04.2014
    Witam,

    błędy na farmie smakosza, które u siebie zauważyłam:

    1) brak animacji koła w młynie
    2) brak animacji w koziarni (koziołki stoją nieruchomo przez cały czas)
    3) czerwony znaczek nad piekarnią mimo wystarczającej ilości produktów do produkcji różnych rzeczy
    AsiaPlayer89 @ pl 1
  • beata09092beata09092 Posty: 79
    edytowano 02.04.2014
    Mam problem z podlaniem drzewka, konewka nie znika a drzewko nie podlane, identycznie jest gdy wchodzę na farmy sojuszników:(
  • BigFarmer32BigFarmer32 Posty: 6
    edytowano 03.04.2014
    Nad piekarnia cały czas dymek mam koloru czerwonego, nawet jak mam dostepna jakaś produkcje. poprawcie to bo za każdym razem mysle ze nie moge właczyc produkcji .
    BigFarmer3 @ pl 1
  • Ewa3112 (PL1)Ewa3112 (PL1) PL1 Posty: 22
    edytowano 04.04.2014
    Witam,mam ten sam problem z piekarnia,nie mogę zebrać ,jakby się zawiesila,ani ulepszyć,a czs skrócony czas ucieka,czy ktoś z panów techników pomoże,dziękuję i pozdrawiam
    Ewa3112 @ pl 1
  • BigFarmer32BigFarmer32 Posty: 6
    edytowano 04.04.2014
    Dziekuję za poprawienie mojej piekarni, ale teraz na odrwót pala sie dymki. jak nie moge produkować o na niebiesko, a jak mogę to na czerwono.
    BigFarmer3 @ pl 1
  • pumbelix (PL1)pumbelix (PL1) Posty: 370
    edytowano 04.04.2014
    ania29102 napisał użytkownik: »
    nowa piekarnia, ustawiona przy płocie przenika się z płotem
    jedyne wyjście, przestaw piekarnię lub ją obróć.
    Ula_Farm napisał użytkownik: »
    Witajcie, mam problem z młynem wodnym: nie kręci się w ogóle podczas produkcji.
    Problem też jest z piekarnią: mam 3 poziom ulepszenia i nie mogę wybrać większej ilości produktów do pieczenia. Wciąż mogę tylko produkować np 190 migdałowych babeczek a nie więcej.
    Obróć młyn. Wtedy będziesz miał dwa koła i jedno będzie się ruszać podczas produkcji.
    Tak, lubię wstawiać obrazki na forum, które mogą komuś pomóc.
  • Ula_Farm (PL1)Ula_Farm (PL1) PL1 Posty: 9
    edytowano 04.04.2014
    Niestety po obróceniu młynu koło nadal się nie rusza.
    Ula_Farm @ pl 1
  • Farmer Kita6000 (PL1)Farmer Kita6000 (PL1) Posty: 7,521
    edytowano 04.04.2014
    Mi się już rusza :)
    s22png_wspqwww.png
  • SystemSystem Posty: 106,421
    edytowano 05.04.2014
    na farmie smakosza zbieram brzoskwinie i migdały. w piekarni nie pokazuje mi ilości zebranych produktów. pozdrawiam agnieszkaG
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    edytowano 05.04.2014
    migdały i brzoskwinie - oraz wszystkie inne produkty ze smakosza - po zebraniu składowane są w "głównym magazynie" = czyli patrz w dolnym pasku menu "Zarządzanie Farmą" brzoskwinie i migdały są w drugiej Zakładce - obok wiśni :D
    jak chcesz jakieś produkty przenieść z magazynu do piekarni - to wciskasz w zarządzaniu farmy - na sprzedaż - i w drugiej zakładce jest taki czerwony samochód dostawczy - tam można przenieść jabłka, mleko, jajka, migdały, brzoskwinie i wiśnie do piekarni - a potem z nich robić wypieki.
    Raz przeniesionych produktów do piekarni nie można już potem sprzedać ani przenieść z powrotem do magazynu głównego - tylko i wyłącznie wykorzystać do wypieków.

    <3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

  • GamerSimfetkaGamerSimfetka Posty: 119
    edytowano 05.04.2014
    Hej dzisiaj chciałam przyjąć do sojuszu nową osóbkę. Dzięki temu, że była komunikatywna dowiedziałam się, że nie dostaje ode mnie zaproszeń do sojuszu chyba za 4stym razem jak wysłałam zaproszenie do sojuszu dopiero je otrzymała(otrzymała 4 na raz po jakiś 5 min). To trochę utrudnia szukanie ludzi do sojuszu, bo też nie zamierzam komuś spamować poczty zaproszeniami. Jak jest możliwość sprawdzenia tego błędu, byłabym wdzięczna.
  • SystemSystem Posty: 106,421
    edytowano 05.04.2014
    Witam a ja mam pytanie - klikam w piekarnie i nie mogę ani sprzedać ani też wywalić zrobionego produktu pokazuje, że cały czas go mam - co za tym idzie nie mogę włączyć do produkcji następnego towaru - To o co tu BIEGA???????????????????????
  • deadwing (PL1)deadwing (PL1) Posty: 15
    edytowano 05.04.2014
    Musisz sprzedać nadwyżkę produktu w panelu zarządzania farmą, na dolnym pasku menu.
    deadwing @ pl 1
  • SystemSystem Posty: 106,421
    edytowano 05.04.2014
    Dzięki za podpowiedz. Ale powoli mnie już ta gra wnerwia w ramach protestu Mam Wywalone na kupowanie złota bo jak się coś robi to trzeba to zrobić z głową a nie myśląc Tylko o Kasie!
  • Andrzej6901 (PL1)Andrzej6901 (PL1) PL1 Posty: 57
    edytowano 06.04.2014
    Nowa piekarnia , od wczoraj nie mozna zebrac " wypieków " i puścic nastepnych
    Andrzej6901 @ pl 1
  • Farmer Kita6000 (PL1)Farmer Kita6000 (PL1) Posty: 7,521
    edytowano 06.04.2014
    Andrzej6901 napisał użytkownik: »
    Nowa piekarnia , od wczoraj nie mozna zebrac " wypieków " i puścic nastepnych

    Musisz sprzedać wypieki które wcześniej wyprodukowałeś - znajdziesz to w ostatniej zakładce "zarządzania farmą"
    s22png_wspqwww.png
  • majajag2majajag2 Posty: 1
    edytowano 06.04.2014
    zniknęło mi 1200 szt złota dziś rano. mam problem i nie wiem jak to sprawdzić. Proszę o pomoc!!
    majajag @ pl 1
  • MikoMission (PL1)MikoMission (PL1) Posty: 14
    edytowano 06.04.2014
    Proszę o wyjaśnienie dlaczego w piekarni na farmie smakosza niezależnie od poziomu rozbudowy są takie same ilości produktów i czas produkcji jest taki sam?
    MikoMission @ pl 1
  • AntekUser14AntekUser14 Posty: 2
    edytowano 06.04.2014
    przyłączam sie do tego pytania z nadzieją, że poprawka nastąpi szybko
    AntekUser14 @ pl 1
  • Farmer Kita6000 (PL1)Farmer Kita6000 (PL1) Posty: 7,521
    edytowano 06.04.2014
    Już była o tym mowa wystarczy tylko trochę poprzeglądać forum. Poprawka nastąpi przy najbliższej aktualizacji. Wejdźcie w dział forum i tam będzie ;)
    s22png_wspqwww.png
  • zuzia660zuzia660 Posty: 1
    edytowano 06.04.2014
    zablokowal mi sie MIŁOSNIK KLIKANIA DYMKOW doszlam do 5 poziomu nazbieralam 16/30 i na 16 sie zablowowalo zbieram dymki i sie nie dodaja...
    zuzia660 @ pl 1
  • Beatina7 (PL1)Beatina7 (PL1) Posty: 15
    edytowano 06.04.2014
    witam :) mój młyn na smakoszu obracał się na poziomie 4 a na 5 już brak animacji :( również proszę o interwencję ;)
  • gilowianka2gilowianka2 Posty: 62
    edytowano 06.04.2014
    mój młyn na smakoszu mam na 5 poziomie i nie kręci się koło , przestawianie i przekręcanie go nie pomaga
    gilowianka @ pl 1
  • prosiaczki3 (PL1)prosiaczki3 (PL1) PL1 Posty: 58
    edytowano 06.04.2014
    Mój kompostownik na głównej nadal nie działa! Czy ktoś wie, co zrobić? Liście do niego nie trafiają i świeci na czerwono!!! To już się robi wkurzające!!!!!
    prosiaczki3 @ pl 1
  • prosiaczki3 (PL1)prosiaczki3 (PL1) PL1 Posty: 58
    edytowano 06.04.2014
    Cuuuud! Kompostownik się odblokował. Już miele wiśniowe liście. Ufff! :))
    prosiaczki3 @ pl 1
Ta dyskusja została zamknięta.