Strona główna Polish Pytania ogólne Big Farm

Kiedy dostanę zdobyte pole ?

Jak w temacie - użyźnione wiejskie pole dużo mnie kosztowało, dlatego czekam z niecierpliwością

Komentarz

  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    Kiedy dostaniemy nagrody za globalne wydarzenie punktowe??
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,037
    alaska01 (PL1) powiedział(a):
    Jak w temacie - użyźnione wiejskie pole dużo mnie kosztowało, dlatego czekam z niecierpliwością
    Czekamy do wieczora jak się nie pojawią to będę to zgłaszać. Może być tak jak z Kraina że wpadają nagrody po paru godzinach.
    Diana 
  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,122
    Diano, to zgłoszę w tym wątku również kłopoty z wydarzeniem w ogóle. Na jakieś 5 minut przed końcem u niektórych wydarzenie przestało działać. Nie można było wejść i sprawdzić rankingu, nie można było dołożyć żadnych produktów. Zamiast tego pojawiał się komunikat:


  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,037
    karadok (PL1) powiedział(a):
    Diano, to zgłoszę w tym wątku również kłopoty z wydarzeniem w ogóle. Na jakieś 5 minut przed końcem u niektórych wydarzenie przestało działać. Nie można było wejść i sprawdzić rankingu, nie można było dołożyć żadnych produktów. Zamiast tego pojawiał się komunikat:


    O super bardzo dziękuję .Zgłaszał ten błąd gracz na Discordzie ale nie miał zrzutu ekranu. Już to przekazuję.
    Diana
  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    kilka godzin minęło, a nagród nie dali :(
  • Tella (PL1)Tella (PL1) PL1 Posty: 156
    Diana powiedział(a):
    karadok (PL1) powiedział(a):
    Diano, to zgłoszę w tym wątku również kłopoty z wydarzeniem w ogóle. Na jakieś 5 minut przed końcem u niektórych wydarzenie przestało działać. Nie można było wejść i sprawdzić rankingu, nie można było dołożyć żadnych produktów. Zamiast tego pojawiał się komunikat:


    O super bardzo dziękuję .Zgłaszał ten błąd gracz na Discordzie ale nie miał zrzutu ekranu. Już to przekazuję.
    Diana
    Miałam dokładnie ten sam błąd co karadok .
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,037
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    kilka godzin minęło, a nagród nie dali :(
    Dobry wieczór  
    Jak już zauważyliście nie zostały wypłacone końcowe nagrody z Globalnego wydarzenia punktowego. Zespół jest już poinformowany o tym fakcie ale dopiero w poniedziałek się tym zajmie Za utrudnienia przepraszam .
    Diana
  • mikoczes (PL1)mikoczes (PL1) PL1 Posty: 69
    Ja też nie otrzymałem budynku z wydarzenia. A tyle kosztował....
    miki
  • jola62 (PL1)jola62 (PL1) PL1 Posty: 1,188
    nikt nie dostał!!!
  • Paralusek (PL1)Paralusek (PL1) PL1 Posty: 694
    dzis rano, tak jak napisała Diana w Nowinkach, nagrody zostaly dodane;-)))
  • alaska01 (PL1)alaska01 (PL1) PL1 Posty: 227
    Zgoda, nagrody wypłacono ale czy oby na pewno wszystko z nimi gra ? mam dwa takie pola - oba rozbudowane do tego samego poziomu a różnica miedzy nimi jest taka że jedno jest "2" poziomu a drugie "5" poziomu 
    jak widać na zrzucie
    popatrzcie tylko jaka jest róznica w zbiorach ...śmiech - aż 1 (słownie jeden) kwiatek .
    więc pytam gdzie tu jest sens ? jeśli pole z "dwójką" daje w moim przypadku 140 szt zbioru a pole z "piątką" daje ich 141 szt to ile daje pole z "trójką" lub "czwórką " ?
    czy ktoś z Was ma na ten temat jakąś wiedzę ? Bo o ile mnie pamięć nie myli  to zasada miała być taka że im wyższa cyferka przy polu tym zbiory miały być lepsze......
    a tutaj ????  hmmm nie wiem co myśleć  - jeśli to nie jest błąd , to czy było warto tracić zasoby i pchać się wyżej w rankingu ??? 
    niestety nie było warto i już wiem że nastepnej próby nie podejmę :(


  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,037
    alaska01 (PL1) powiedział(a):
    Zgoda, nagrody wypłacono ale czy oby na pewno wszystko z nimi gra ? mam dwa takie pola - oba rozbudowane do tego samego poziomu a różnica miedzy nimi jest taka że jedno jest "2" poziomu a drugie "5" poziomu 
    jak widać na zrzucie
    popatrzcie tylko jaka jest róznica w zbiorach ...śmiech - aż 1 (słownie jeden) kwiatek .
    więc pytam gdzie tu jest sens ? jeśli pole z "dwójką" daje w moim przypadku 140 szt zbioru a pole z "piątką" daje ich 141 szt to ile daje pole z "trójką" lub "czwórką " ?
    czy ktoś z Was ma na ten temat jakąś wiedzę ? Bo o ile mnie pamięć nie myli  to zasada miała być taka że im wyższa cyferka przy polu tym zbiory miały być lepsze......
    a tutaj ????  hmmm nie wiem co myśleć  - jeśli to nie jest błąd , to czy było warto tracić zasoby i pchać się wyżej w rankingu ??? 
    niestety nie było warto i już wiem że nastepnej próby nie podejmę :(


    Dobry wieczór  :)
    Podejrzewam że to błąd w opisie ,ale musimy poczekać do 3 stycznia aż Zespól wróci do pracy .
    Diana
  • Kasia_ (PL1)Kasia_ (PL1) PL1 Posty: 7
    Diana powiedział(a):
    alaska01 (PL1) powiedział(a):
    Zgoda, nagrody wypłacono ale czy oby na pewno wszystko z nimi gra ? mam dwa takie pola - oba rozbudowane do tego samego poziomu a różnica miedzy nimi jest taka że jedno jest "2" poziomu a drugie "5" poziomu 
    jak widać na zrzucie
    popatrzcie tylko jaka jest róznica w zbiorach ...śmiech - aż 1 (słownie jeden) kwiatek .
    więc pytam gdzie tu jest sens ? jeśli pole z "dwójką" daje w moim przypadku 140 szt zbioru a pole z "piątką" daje ich 141 szt to ile daje pole z "trójką" lub "czwórką " ?
    czy ktoś z Was ma na ten temat jakąś wiedzę ? Bo o ile mnie pamięć nie myli  to zasada miała być taka że im wyższa cyferka przy polu tym zbiory miały być lepsze......
    a tutaj ????  hmmm nie wiem co myśleć  - jeśli to nie jest błąd , to czy było warto tracić zasoby i pchać się wyżej w rankingu ??? 
    niestety nie było warto i już wiem że nastepnej próby nie podejmę :(


    Dobry wieczór  :)
    Podejrzewam że to błąd w opisie ,ale musimy poczekać do 3 stycznia aż Zespól wróci do pracy .
    Diana

    Czy możemy dostać wyjaśnienie a propos tych użyźnionych wiejskich pól? Mam identyczną sytuację: jedno pole zdobyte na „2 poziomie”, drugie na „5 poziomie” i oba rozbudowane do 10 poziomu, a różnica w zbiorach aż 1 kwiatek, czy 1 kukurydza.

    O co więc chodzi w tych poziomach użyźnionych wiejskich pól?






  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,037
    edytowano 24.03.2022
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    alaska01 (PL1) powiedział(a):
    Zgoda, nagrody wypłacono ale czy oby na pewno wszystko z nimi gra ? mam dwa takie pola - oba rozbudowane do tego samego poziomu a różnica miedzy nimi jest taka że jedno jest "2" poziomu a drugie "5" poziomu 
    jak widać na zrzucie
    popatrzcie tylko jaka jest róznica w zbiorach ...śmiech - aż 1 (słownie jeden) kwiatek .
    więc pytam gdzie tu jest sens ? jeśli pole z "dwójką" daje w moim przypadku 140 szt zbioru a pole z "piątką" daje ich 141 szt to ile daje pole z "trójką" lub "czwórką " ?
    czy ktoś z Was ma na ten temat jakąś wiedzę ? Bo o ile mnie pamięć nie myli  to zasada miała być taka że im wyższa cyferka przy polu tym zbiory miały być lepsze......
    a tutaj ????  hmmm nie wiem co myśleć  - jeśli to nie jest błąd , to czy było warto tracić zasoby i pchać się wyżej w rankingu ??? 
    niestety nie było warto i już wiem że nastepnej próby nie podejmę :(


    Dobry wieczór  :)
    Podejrzewam że to błąd w opisie ,ale musimy poczekać do 3 stycznia aż Zespól wróci do pracy .
    Diana

    Czy możemy dostać wyjaśnienie a propos tych użyźnionych wiejskich pól? Mam identyczną sytuację: jedno pole zdobyte na „2 poziomie”, drugie na „5 poziomie” i oba rozbudowane do 10 poziomu, a różnica w zbiorach aż 1 kwiatek, czy 1 kukurydza.

    O co więc chodzi w tych poziomach użyźnionych wiejskich pól?






    Witam:)
    Rangi(jakosc) tych dziedzin opisują ich walory. Pole kukurydzy rangi 5 da  więcej kukurydzy na poziomie 10 niż pole kukurydzy rangi 2 na poziomie 10. To są różne parametry.
    Diana
  • alaska01 (PL1)alaska01 (PL1) PL1 Posty: 227
    Diana powiedział(a):

    Czy możemy dostać wyjaśnienie a propos tych użyźnionych wiejskich pól? Mam identyczną sytuację: jedno pole zdobyte na „2 poziomie”, drugie na „5 poziomie” i oba rozbudowane do 10 poziomu, a różnica w zbiorach aż 1 kwiatek, czy 1 kukurydza.

    O co więc chodzi w tych poziomach użyźnionych wiejskich pól?






    Witam:)
    Rangi(jakosc) tych dziedzin opisują ich walory. Pole kukurydzy rangi 5 da  więcej kukurydzy na poziomie 10 niż pole kukurydzy rangi 2 na poziomie 10. To są różne parametry.
    Diana
     Tyle że nie o to pytała Kasia_pl i ja .
     Nie wiem tylko czy to jest nie zrozumienie pytania czy też typowa spychologia - ze może się odczepimy 
    Ponowię więc pytanie.... o co chodzi w tych poziomach użyźnionych wiejskich pól ????
    Jeśli różnica miedzy poziomem 2 a poziomem 5 (oba podniesione do poziomu 10 ) daje różnice w zbiorach tylko 1 szt kukurydzy , kwiatków czy jakiejkolwiek innej rośliny, to jakiego zbioru należy się spodziewać po zdobyciu pola na 3 lub 4 poziomie i również ulepszonego na 10 poziom ?
    no nie wiem może to będzie  + 0,5  i  +0,75 sztuki  ??? bo chyba jakaś różnica powinna istnieć , a nie wiem jak inaczej te poziomy zróżnicować 
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,037
    edytowano 30.03.2022
    alaska01 (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):

    Czy możemy dostać wyjaśnienie a propos tych użyźnionych wiejskich pól? Mam identyczną sytuację: jedno pole zdobyte na „2 poziomie”, drugie na „5 poziomie” i oba rozbudowane do 10 poziomu, a różnica w zbiorach aż 1 kwiatek, czy 1 kukurydza.

    O co więc chodzi w tych poziomach użyźnionych wiejskich pól?






    Witam:)
    Rangi(jakosc) tych dziedzin opisują ich walory. Pole kukurydzy rangi 5 da  więcej kukurydzy na poziomie 10 niż pole kukurydzy rangi 2 na poziomie 10. To są różne parametry.
    Diana
     Tyle że nie o to pytała Kasia_pl i ja .
     Nie wiem tylko czy to jest nie zrozumienie pytania czy też typowa spychologia - ze może się odczepimy 
    Ponowię więc pytanie.... o co chodzi w tych poziomach użyźnionych wiejskich pól ????
    Jeśli różnica miedzy poziomem 2 a poziomem 5 (oba podniesione do poziomu 10 ) daje różnice w zbiorach tylko 1 szt kukurydzy , kwiatków czy jakiejkolwiek innej rośliny, to jakiego zbioru należy się spodziewać po zdobyciu pola na 3 lub 4 poziomie i również ulepszonego na 10 poziom ?
    no nie wiem może to będzie  + 0,5  i  +0,75 sztuki  ??? bo chyba jakaś różnica powinna istnieć , a nie wiem jak inaczej te poziomy zróżnicować 
    Poziomy w użyźnionych polach wiejskich to jest jakość tak jak w dekoracjach. Zostało to wyraźnie napisane w odpowiedzi. 
    Diana
  • alaska01 (PL1)alaska01 (PL1) PL1 Posty: 227
    jakość w dekoracjach daje jakiś efekt a tutaj nie ma żadnego efektu poza cyferką w prawym górnym rogu
    Naprawdę Diano uważasz że różnica pomiędzy czterema poziomami (przyjmijmy przykładowe dekoracje) wynosząca tylko  liczbę jeden daje jakiś EFEKT ?
    w przypadku dekoracji efektem może być wygląd ale w przypadku  kosztownego pola nawet i tego brak -jest takie same.
    wiec po co ta ściema  że warto o nie walczyć bo jest  lepsze .
    Uważam że nie jest lepsze a wręcz przeciwnie , jest gorsze , nie daje nic ani pod względem wyglądu ani zbiorów , za to jest o wiele droższe w zdobyciu i sadzę że ma na celu napędzać jedynie walke miedzy graczami
    a podglądu na to, czy są miedzy nimi jakieś różnice nawet podczas wydarzenia nie da się sprawdzić

    Ściema , ściema , ściema ....nic więcej
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 4,037
    alaska01 (PL1) powiedział(a):
    jakość w dekoracjach daje jakiś efekt a tutaj nie ma żadnego efektu poza cyferką w prawym górnym rogu
    Naprawdę Diano uważasz że różnica pomiędzy czterema poziomami (przyjmijmy przykładowe dekoracje) wynosząca tylko  liczbę jeden daje jakiś EFEKT ?
    w przypadku dekoracji efektem może być wygląd ale w przypadku  kosztownego pola nawet i tego brak -jest takie same.
    wiec po co ta ściema  że warto o nie walczyć bo jest  lepsze .
    Uważam że nie jest lepsze a wręcz przeciwnie , jest gorsze , nie daje nic ani pod względem wyglądu ani zbiorów , za to jest o wiele droższe w zdobyciu i sadzę że ma na celu napędzać jedynie walke miedzy graczami
    a podglądu na to, czy są miedzy nimi jakieś różnice nawet podczas wydarzenia nie da się sprawdzić

    Ściema , ściema , ściema ....nic więcej
    Zawsze to o jeden więcej przy zbiorze. Zespół daje propozycje wydarzeń gracz sam decyduje czy bierze w nim udział. Tu masz jeszcze jeden walor masz pole ulepszane za dolary ,gdzie normalnie jest za złoto.
    Diana 

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik