Strona główna Problemy techniczne i błędy

Beta Big Farm w HTML5 – opinie i zgłoszenia błędów

CM HunterCM Hunter Posty: 229
edytowano 19.04.2018 w Problemy techniczne i błędy
Drodzy Gracze!

W niniejszym wątku możecie zostawiać swoje opinie na temat obecnej bety gry w technologii HTML5 i zgłaszać błędy naszej ekipie technicznej. 

W przypadku zgłoszenia błędu będziemy bardzo wdzięczni za załączenie następujących informacji:

• Na jakiej przeglądarce obecnie grasz
• Jaka jest wersja Twojej przeglądarki
• Co dokładnie robiłeś (krok po kroku), gdy pojawił się błąd lub problem
• Jeśli to możliwe, załącz zrzut ekranu

Jeśli nie wiesz, jak znaleźć informację na temat wersji przeglądarki lub masz jakiekolwiek pytania, zajrzyj do naszego FAQ dotyczącego HTML5.

Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie opinie na temat wersji HTML5 naszej gry. Wasze wsparcie jest dla nas niezwykle ważne. 

Z góry dziękujemy!

Z pozdrowieniami

Zespół Big Farm

Pamiętajcie, aby w miarę możliwości umiescić wszystkie wymagane szczegóły, w tym zrzuty ekranu. Zespół może nie być w stanie naprawić problemu bez wszystkich żądanych informacji!

HTML5 - Znane Usterki

Post edited by CM_Hunter on

«1315

Komentarz

  • po kliknięciu na wersję testową nie można powrócić z html na adobe flash player
  • Grafika o wiele gorsza, wszystko wyblakłe, nie za bardzo wyraźne. No i ten sam problem co pozostali, nie mogę wrócić na tej przeglądarce do wersji Flash (przeglądarka Google Chrome najświeższa wersja)
    krysztalek @ pl 1
  • nie da się grać, wszystko wyblakłe i rozmyte, problem nawet wiadomość przeczytać...
  • wanda91 (PL1)wanda91 (PL1) PL1 Posty: 20
    Popieram, wsio takie blade ciężko coś doczytać można np te druki natluśić ??? do kitu teraz sike gra , beeeeee
    wanda91 @ pl 1
  • wanda91 (PL1)wanda91 (PL1) PL1 Posty: 20
    I jeszcze sprawa konikow, nie mozna ich puscić na zawody, co mialo nastapić wczoraj , prosze o info

    wanda91 @ pl 1
  • Mam to samo. Blade, grafika o wiele gorsza, na kółku duże cyferki ale wyblakłe, nie można zrobić oddalenia.
  • amik23 (PL1)amik23 (PL1) PL1 Posty: 411
    edytowano 19.04.2018
    Mam to samo, wszystko bardzo blade, nie da się grać.

    Koników nie dali, dlaczego znów mamy tracić?

  • By wrócić do wersji Flash wystarczy wyczyścić historię przeglądarki.
    krysztalek @ pl 1
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    Witam

    W przypadku zgłoszenia błędu będziemy bardzo wdzięczni za załączenie następujących informacji:

    • Na jakiej przeglądarce obecnie grasz
    • Jaka jest wersja Twojej przeglądarki
    • Co dokładnie robiłeś (krok po kroku), gdy pojawił się błąd lub problem
    • Jeśli to możliwe, załącz zrzut ekranu

    Proszę o tym pamiętać.

    Pozdrawiam,
    Yalenka
  • nie mam problemu z powrotem do wersji Flash w Firefox, w HTML gra jakby nie dostosowana do ekranów w wysokiej rozdzielczości, wszystko bez ostrości i lekko rozmyte - szczególnie napisy
  • WinnerMirek (PL1)WinnerMirek (PL1) PL1 Posty: 283
    Chrome.
    HTML5 Wszedłem , zobaczyłem , słabo widoczne:((....Opuściłem
  • adusias (PL1)adusias (PL1) PL1 Posty: 22
    Edge
    Muli, grać się nie da, wszystko działa strasznie wolno. Napisy strasznie blade. Na czacie przesunięcie tekstu. Powrót z innej farmy na główną nie możliwy trzeba odświeżać stronę. Żeby się przelogować konieczne jest wyczyszczenie danych przeglądarki :(  Beznadzieja.
    adusias @ pl 1
  • Przeglądara Oper,na Chrome jest identycznie..farmy,budynki,nakładają się na siebie i robią cuda-wianki...
    Wszystkie napisy jasno-szare,mało czytelne ..
  • A tak wygląda  powrót na głowną farmę,która zniknęła...tzn. budynki,a nałożyła sie na to wszystko kwiatowa
    Czyli to jest glowna farma: 



  • mysismok (PL1)mysismok (PL1) PL1 Posty: 15
    Czy za każdym razem jak się loguję na big farm muszę mieć aktywnego flasha, czy jak raz zmienię z flasha na html 5 to mi zapamięta
    mysismok @ pl 1
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    mysismok (PL1) powiedział(a):
    Czy za każdym razem jak się loguję na big farm muszę mieć aktywnego flasha, czy jak raz zmienię z flasha na html 5 to mi zapamięta
    Witam
    Jeśli zmienisz logowanie na HTML5 i nie wrócisz do systemu Flash, po ponownym zalogowaniu się na farmę gra powinna Ci się otworzyć w HTML5. Dlatego też w prawym górnym rogu ekranu masz możliwość powrotu do gry na Flash.

    Pozdrawiam,
    Yalenka
  • FarmerEdi (PL1)FarmerEdi (PL1) PL1 Posty: 85
    Witam 
    moze byc tylko kontrast slaby  a napisy slabo widoczne szkoda oczu 
    FarmerEdi @ pl 1
  • mmajunia (PL1)mmajunia (PL1) PL1 Posty: 264
    edytowano 19.04.2018
    Chrom.Wersja 66.0.3359.117
    U mnie jeszcze to:

    Wszystkie nicki (czat) na zielono (choć działania ok, dalej na niebiesko)



     Ikony nad młynem (główna farma) przesunięte



    ps.

    Dopiero zauważyłam, chciałam wybudować tropikalny dom, miałam ich 11 - 12, nie pamiętam. W schowku zastałam 1.
    Już mnie zaczęło coś trafiać, bo robiłam ostatnią wyspę własnie dla domków (a wysp nie robię już rok, albo dłużej), ale gdy włączyłam budowę okazało się, że znów mam 1 domek tropikalny w inwentarzu w zapasie. Czyli one  prawdopodobnie dalej są, ale nie pokazuje ile.




  • krzysztof98 (PL1)krzysztof98 (PL1) Posty: 11
    edytowano 20.04.2018
    @Jiper Znalazłem błąd w wyświetlaniu eventów a raczej ich braku w wersji HTML.5
    Przeglądarka : Mozilla Firefox
    Wersja przeglądarki : 59.0.2 (64 bity)
    Rodzaj błędu: Brak wszystkich eventów. Po odświeżeniu strony sytuacja nadal występuje.
    System operacyjny: Windows 10 Home v.1709
    Zrzut ekranu
    Wersja HTML.5
    Wersja flash
    Błąd występuje tylko na wersji HTML.5
    Post edited by krzysztof98 (PL1) on
  • Doris40 (PL1)Doris40 (PL1) PL1 Posty: 156
    edytowano 20.04.2018
    Jakość gry na html - raczej żałosny to obraz:
    przeglądarka Chrome, najnowsza, weszłam -> wyszłam -> więcej nie wejdę, szkoda mego wzroku


  • hazhi8 (PL1)hazhi8 (PL1) PL1 Posty: 21
    Popieram powyższe komentarze. Grafika gorsza, gra wolniej działa, po przejściu z jednej farmy na drugą gra nie wyświetla się prawidłowo - Firefox.
  • Paralusek (PL1)Paralusek (PL1) PL1 Posty: 619
    edytowano 20.04.2018
    gram  na chrome 66,  będąc w HTML, można wyjść na inna farmę np na smakosza, ale powrotu na główna  nie ma, na dodatek mam jakby pod spodem widoku farmy...farmę główną, którą mogę poruszać, i tak się dzieje ze wszystkimi farmami, trzeba grac we flashu
    1 fotka..wieś

    2 fotka kwiatowa




  • Paralusek (PL1)Paralusek (PL1) PL1 Posty: 619
    edytowano 21.04.2018
    i znowu jakieś błędy
    mam 4 wzmocnienia, ale nie daje się to to otworzyć,  a jak już się otworzy..to za chwilkę wyrzuca z gry..i od nowa wsio..logowanie , kasowanie reklam ze zlotem, 

    a w otwartym oknie i tak nie widnieją wzmocnienia

  • Kaspaldo (PL1)Kaspaldo (PL1) PL1 Posty: 312
    MargotPlayer (PL1) powiedział(a):
    A tak wygląda  powrót na głowną farmę,która zniknęła...tzn. budynki,a nałożyła sie na to wszystko kwiatowa
    Czyli to jest glowna farma: 



    Tak samo jest przy podlewaniu drzewek ,przy powrocie na moją farmę, nakłada się farma odwiedzanego sojusznika.
    Na czacie i w wiadomościach nie można  kopiować działań ,lista sojuszników wychodzi po za ramkę .
    Kaspaldo @ pl 1
  • jjjjjj (PL1)jjjjjj (PL1) PL1 Posty: 973
    inwentarz nie działa poprawnie

    html5


    flash.
    Przegladarka chrome z najnowsza aktualizacja.
  • Paralusek (PL1)Paralusek (PL1) PL1 Posty: 619
    dzień dobry dziś tj. 23 kwiecień 2018 r.

    dziś  html  wogóle nie działa, chciałam iść na morze...nie da się ...wogóle nie chce rychnac..jak widać na załączonym obrazku..mam morze na głównej, i tak sobie wisi..trzeba  wrócic do flasha
  • jjjjjj (PL1)jjjjjj (PL1) PL1 Posty: 973
    edytowano 23.04.2018


    klasyfikacja MS na html5
  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,352
    jjjjjj (PL1) powiedział(a):


    klasyfikacja MS na html5


    O to ładnie wygląda, ciekawe dlaczego ten HTML5 tak działą...


  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 790
    Dogberry11 (PL1) powiedział(a):
    jjjjjj (PL1) powiedział(a):


    klasyfikacja MS na html5


    O to ładnie wygląda, ciekawe dlaczego ten HTML5 tak działą...
    bo to tryb incognito ;)
  • Paralusek (PL1)Paralusek (PL1) PL1 Posty: 619
    a dziś..wpłynęłam na suchego przestwór oceanu..w html....i zawieszka

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik