Strona główna Polish Pytania ogólne Big Farm

Event na kwiatowej

Czy ktoś ma sposób na przyspieszenie połowu pereł do eventu? Oczywiście oprócz użycia złota.
«1

Komentarz

• kaki0021 (PL1)kaki0021 (PL1) PL1 Posty: 137
    Czy wie ktoś może jakie są kolejne zadania w poszczególnych krokach tego eventu?
    Nie mogę się doszukać na forum informacji:-(
  • Kaspaldo (PL1)Kaspaldo (PL1) PL1 Posty: 349
    edytowano 10.01.2018
    zadanie 1 - Przekaż lawendę, romantyczny bukiet i zbieraj owoce cytrusowe:
    łąki, sklep, drzewa cytrusowe
    WSKAZÓWKA: już wkrótce
    UWAGA: już wkrótce
    zadanie 2 - Znajdź czarne perły:
    czarne perły?
    zadanie 3 - Podaruj koszyk na prezent z makaronu, żel Aloe Vera:
    sklep, gorzelnia
    zadanie 4 - Zbierz migdały, kukurydza:
    Pola MF, drzewa migdałowe GF
    zadanie 5 - Przekażcie migdałowe bułeczki i znajdźcie zaproszenia:
    piekarnia, zaproszenia?
    zadanie 6 - Znajdź gołębi:
    gołębie?
  • subaru1981 (PL1)subaru1981 (PL1) PL1 Posty: 262
    Pozwolę sobie zacytować:
    Dogberry11 (PL1) powiedział(a):
    Z Crazy Bigfarm wymagania do eventu na Farmie kwiatowej

• Gdzie są czarne perły ? Kiedy wypadają ?
  • Świniarz (PL1)Świniarz (PL1) PL1 Posty: 550
    Wypadają z wszystkiego, ale w żałośnych ilościach
  • jola62 (PL1)jola62 (PL1) PL1 Posty: 1,188
    każda z  wypadajek, wypada ze wszystkiego, dziwię się w taki wypadku, dlaczego zróżnicowali wygląd, skoro nawet ilości są takie same?
  • Basia777 (PL1)Basia777 (PL1) PL1 Posty: 375
    Mam pytanie dla kogo został wprowadzony ten nowy ewent na kwiatowej ..?  :P i kto wymyślił ..ilości które są do zebrania ..?
    ..Nie wiem dla kogo ..jest ten ewent .. ? :( ..jedno co mi przychodzi do głowy ..to dla kogoś kto ma dużooo złota ..i będzie 
    tym złotem przyspieszał wszystko ..?:) Przyznam że ewent wydawał się bardzo fajny na początku ...ale ..? na początku !., 
    bo w miarę jak robiłam zadania ..zaczeły się schodki ...ilości ..? :( . Dobre dwa dni zbierałam perełki ..., teraz jestem na 
    5- zadaniu ..a do konca ewentu został 1- dzień ..niech mi ktoś powie jak mam go skończyć ..?????? , gdzie ostatnie 
    zadanie ..wymaga znowu sporo czasu zbierania ..to są gołębie :( ..., chyba nieliczni skończą ten ewent na czas ..? 
    ..chyba że ktoś będzie siedział całymi dniami i nocami by skończyć ten ewent .., bo inaczej nie wiem jak go skończyć ..?:(
    albo złotem poganiał ..?. Ludzie z większymi poziomami mają problem zebrać to wszystko ..a co ja mam powiedzieć..? :persevere:... Może niech to ktoś przemyśli i zrobi coś z tym ewentem ..? , bo następnym razem nikt go nie zacznie nawet . :persevere:
    ja mam 8 łąk, 6 sadów, 5 pasiek, własnie zbliżam się do połowy gołąbków, ale szanse na skończenie maleją, bo jutro do pracy, a tylko krótkie siewy dają szansę... np jaśmin za 2 godziny daje 6, a aloes na 6 godzin daje 10, czyli przy 3x jaśminach wyjdzie 18, i chyba jeszcze w nocy wstawać trzeba??  Zwyczajnie podcinają gałaź, na której siedzą, nie dając radości z nowych wyzwań, a stare niszcząc, chyba jednak chcą nas zniechęcić? Gdzieś napisano, ze zaczna grzebać w balansie starych farm i całkiem się posypie :(((
  • Arti79 (PL1)Arti79 (PL1) PL1 Posty: 32
    ilości do zaliczenia tego eventu są koniecznie do poprawy, bo aktualne są nie do zrobienia, ktoś niestety nie przemyślał, nie przetestował....niestety
  • MIKRUS01 (PL1)MIKRUS01 (PL1) PL1 Posty: 36
    Ślubu nie będzie.  Twórcy gry zapomnieli dodać , że event wymaga wsparcia złotem , by go ukończyć, inaczej się nie da. Mam poziom gry 312 a nie mogę zrobić eventu z poziomem 3.  Nie rozumiem co jest grane?
    nie
    jakbyś miał 700lvl też nie zrobisz, bo farma nie z gumy, chyba że przewidują rozciągniecie ponownie :)
    ..Nawet mając lewel 700...nie da się ukończyć tego wydarzenia ..bez użycia złota .. :(:persevere:
    Ja nie mam zamiaru złotko tracić na to wydarzenie , choć ja nie mam takiego nawet lewelu  ..czyli 
    mogę zapomnieć o nagrodzie .. :persevere::persevere:
  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,623
    Już odpuściłem event, do 5 zadania jakoś bez złota szło, ale gołębi e nie do zrobienia, no niech autor eventu sam go sobie za mnie skończy, życzę mu powodzenia.
    To UFO na glownej raz bez złota na 7 poziomie zrobiłem a tu się nie da, 
    MIKRUS01 (PL1) powiedział(a):
    Ślubu nie będzie.  Twórcy gry zapomnieli dodać , że event wymaga wsparcia złotem , by go ukończyć, inaczej się nie da. Mam poziom gry 312 a nie mogę zrobić eventu z poziomem 3.  Nie rozumiem co jest grane?
    nie
    ..Może zamiast ślubu ...będzie od razu rozwód ..haha....bo te wydarzenie nie idzie ukończyć ..czyli ślubu nie będzie .. :D:D:cold_sweat:
  • JiperJiper Inactive Posty: 495
    Witam,

Przekazaliśmy Wasze opinie na temat trudności wydarzenia do Zespołu.

Jeśli będziemy mieć jakieś informacje zwrotne - z pewnością umieścimy je na forum.

Miłego wieczoru,
    Jiper
  • wiosenka66 (PL1)wiosenka66 (PL1) PL1 Posty: 477
    Ten event jest nie możliwy do wykonania w obecnym terminie. Czy nie można go przedłużyć do końca tygodnia?  Wtedy jest szansa by go dokończyć
  • Nie ukończyłam tego ewentu gram dosyć dużo utknęłam na 5 piątym zadaniu nie mówiąc już o perłach.
    ja ukończyłem, ale nie obyło się bez pogonienia fioletem na łakach. Raz można było sprawdzić, ale to 3 lvl, następnych nie zaczynam, chyba że pozmieniają ilosci,w  co wątpię !!
  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022
    edytowano 17.01.2018

Zakończenie ślubu dla samego zakończenia zbyt drogie, gdy trzeba użyć wodorostów...musiałabym zmarnować około 100 sztuk...nie ma takiej opcji :p to był tylko test, czy branie ślubu ;) się opłaca czy nie...przy tych kosztach NIE !...Poza tym Pies na horyzoncie...dobra wszelkie trzeba trzymać, bo nie wiemy co tam w środku ulubionego zwierzaka zmieniono ?

malwina-m (PL1) powiedział(a):

Zakończenie ślubu dla samego zakończenia zbyt drogie, gdy trzeba użyć wodorostów...musiałabym zmarnować około 100 sztuk...nie ma takiej opcji :p to był tylko test, czy branie ślubu ;) się opłaca czy nie...przy tych kosztach NIE !...Poza tym Pies na horyzoncie...dobra wszelkie trzeba trzymać, bo nie wiemy co tam w środku ulubionego zwierzaka zmieniono ?

O jakim psie piszesz?
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    "chiński nowy rok" tym razem rok psa
    Ja za złoto nie kończę eventu bo bez sensu, o jakiego psa chodzi?
  • subaru1981 (PL1)subaru1981 (PL1) PL1 Posty: 262
    farm boy (PL1) powiedział(a):
    @Dogberry11 (PL1) ..... FB już wyjaśnił..."pies" czyli event z okazji Roku Psa ... już gdzieś była o tym mowa na forum ;)

subaru1981 (PL1) powiedział(a):
    @Dogberry11 (PL1) ..... FB już wyjaśnił..."pies" czyli event z okazji Roku Psa ... już gdzieś była o tym mowa na forum ;)

..Czy ktoś wie kiedy rusza to wydarzenie ..? Dajcie znać jak będziecie mieli jakieś wiadomości .. :)
    FB to chyba Facebook, no nie posiadam to nie wiem
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    Basia777 (PL1) powiedział(a):
    subaru1981 (PL1) powiedział(a):

..Czy ktoś wie kiedy rusza to wydarzenie ..? Dajcie znać jak będziecie mieli jakieś wiadomości .. :)
    Witajcie

Chiński nowy rok wystartuje w następnym miesiącu. Dokładnej daty rozpoczęcia tego wydarzenia nie znamy.

~Yalenka
  • Brawo za KULINARNA KAMPANIE!
    Proszę mi powiedzieć jak mam zebrać świerk skoro nie jestem w żadnym sojuszu?
    Brawo za pomysł 

wg nich, masz wejść do sojuszu, zebrać, i wyjść :((
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    raczej wejdź do sojuszu i pracuj w mistrzostwach za złoto
  • FarmerEdi (PL1)FarmerEdi (PL1) PL1 Posty: 85
    czy ktos ten even robi 

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik