ja nie mogę wyjść do gry od 3 dni ,pisałam do BF i robię wszystko co radzą(nawet bardzo dobry informatyk sprawdzał czy wszystko zrobione jest dobrze)ale dalej ukazuje się ten komunikat"nie możesz zalogować się do gry ,spróbuj ponownie.Chyba mam przestać grać.......
Ja mam to samo od kilku dni.Co mam z tym zrobić?Pomozcie
Witaj Kierownik
W pierwszej kolejności proponuję wykonać czynności opisane poniżej. Są to oficjalne zalecenia opracowane przez nasz Support, w celu wykluczenia przyczyny błędu leżącej w niewłaściwym działaniu wtyczek, bądź przeglądarki:
Po pierwsze sprawdź, czy masz zainstalowaną najnowszą wersję Adobe Flash Player'a. Jeśli nie, znajdziesz ją pod adresem: http://get.adobe.com/pl/flashplayer/.
Następnie sprawdź czy na Twoim komputerze zainstalowana jest najnowsza wersja przeglądarki internetowej, której używasz do Gry.
Włącz przeglądarkę oraz usuń pamięć podręczną i ciasteczka. Zazwyczaj da się to zrobić przechodząc do opcji Twojej przeglądarki i wybierając historię.
Jeśli po wykonaniu wszystkich powyższych kroków problem nadal występuje, tak jak już pisałam Ci w wiadomości prywatnej tak napisze to jeszcze raz. Proszę skontaktować się z naszym Działem Wsparcia Technicznego i cierpliwie poczekać na ich odpowiedź . Link znajdziesz w mojej sygnaturze.
Niestety Yalenko te wszystkie czynności niewiele pomagają kiedy zespół przeciąża serwery tymi wszystkimi nowinkami i wydarzeniami jeżeli w grze ciągle ma być 6-7 wydarzeń jednocześnie trzeba całkowicie przebudować mechanikę gry bo teraz gracze z słabszym łączem mają kłopoty z zalogowaniem ja często czekam kilkanaście minut aż gra uzbiera wszystkie dane niezbędne do uruchomienia, a potem jeszcze muszę się wylogować i zalogować ponownie żeby coś zobaczyć
Ja również nie moge sie zalogować z komputera na telefonie umiem zrobiłem wszystkie powyższe czynności i to nic nie pomaga napisałem do supportu tylko jak długo bede czekać na odpowiedź
Od ponad godziny nie mogę się zalogować na farmę...:( , nie wiem z jakiego powodu ?.. wyskakuje mi -- POŁĄCZ SIĘ PONOWNIE!!! -- nie pomaga też zmiana przeglądarki ..Jestem niezadowolona ...ale jak czytam na forum nie jestem osamotniona z problemem ..
Komentarz
Pozdrawiam,
Yalenka
Przydatne strony:
Ogólne Warunki Umowy || Regulamin forum
Helpshift BigFarm FAQ || Strona Społeczności BigFarm
"Cześć
wszystkim, w tej chwili pojawiają się problemy z ładowaniem w grze. Już szuka przyczyny.
Pozdrowienia
Bailey"
Czyżby znowu problem serwera ?
Ale dlaczego nie ma żadnego ogłoszenia !
Strasznie to żenujące...
wyskakuje mi -- POŁĄCZ SIĘ PONOWNIE!!! -- nie pomaga też zmiana przeglądarki ..Jestem
niezadowolona
link do supportu
https://support.goodgamestudios.com/?g=15&lang=pl
W tej chwili Zespół ustala przyczynę problemów z logowaniem się. Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.
Pozdrawiam,
Yalenka
Przydatne strony:
Ogólne Warunki Umowy || Regulamin forum
Helpshift BigFarm FAQ || Strona Społeczności BigFarm