Strona główna Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Aktualizacja 16.08.2016 | Serwer testowy w Big Farm

Cześć po przerwie! :)

Zespół BF przygotował dla Was coś nowego, czego jeszcze u nas nie było. Zapoznajcie się ze szczegółami Oficjalnego Ogłoszenia dotyczącego serwera testowego w Big Farm. Co o tym sądzicie? Mam nadzieję, że podoba się Wam ten pomysł i chętnie weźmiecie udział w tym projekcie. 

P.S. Cieszę się, że już jestem z Wami, brakowało mi tego kontaktu w ostatnich tygodniach. 

Do usłyszenia!
- Asia. 
«136

Komentarz

  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    Co jest z targiem nie mogę się pozbyć kljentów od 30 min non stop 3 stoi jednych odsyłasz następni przyłażą 
  • Olaf2005 (PL1)Olaf2005 (PL1) PL1 Posty: 31
    Kiedy będzie działał ten serwer testowy?
    Olaf2005 @ pl 1
  • edytowano 15.08.2016
    Olaf2005 (PL1) powiedział(a):
    Kiedy będzie działał ten serwer testowy?
    Z tego co widzę aktualizacja serwer testowy odbędzie się jutro tak jak w tytule:) 16.08.2016
    Ale czy od razu po aktualizacji będzie działał  dowiemy się jutro :)
  • Olaf2005 (PL1)Olaf2005 (PL1) PL1 Posty: 31
    Magda.K070816 (PL1) powiedział(a):
    Olaf2005 (PL1) powiedział(a):
    Kiedy będzie działał ten serwer testowy?
    Z tego co widzę aktualizacja serwer testowy odbędzie się jutro tak jak w tytule:) 16.08.2016
    Ale czy od razu po aktualizacji będzie działał  dowiemy się jutro :)

    Masz racje nie skumałem. 
    Olaf2005 @ pl 1
  • farm boy (PL1) powiedział(a):
    Co jest z targiem nie mogę się pozbyć kljentów od 30 min non stop 3 stoi jednych odsyłasz następni przyłażą 
    U mnie z klientami nie dzieje się nic dziwnego, ale czasami rzeczywiście się zdarza, że przychodzą częściej. To chyba tak jest ustawione, a poza tym, grubas na targu niekiedy też częściej coś chce :)
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    edytowano 15.08.2016
    po dzisiejszym Hot fixie są non stop i w godzinę zabrali towaru za ponad 5 mln, a to jest nienormalne
    jeśli tak będzie dalej to mogą być problemy z załadowaniem statku
  • Ale u mnie nie ma ich prawie wcale. Przelogowałeś się i przeczyściłeś?
    Poza tym możesz przecież im nic nie oddawać ;)
  • TenshiA (PL1)TenshiA (PL1) Posty: 302
    edytowano 17.08.2016
    U mnie na stronie logowania nie ma żadnego takiego przycisku na dole jak tutaj :

    Bo rozumiem że powinno to być podobnie jak tutaj, tylko z polskimi odnośnikami:


    "You'll never truly understand until it happens to you"
    Mój aktualny poziom w grze to ✮ 164, nasz sojusz uzyskał poziom ✮ 237
    Sojusz Storczyk zaprasza
  • tajka (PL1)tajka (PL1) PL1 Posty: 66
    Mam problem z zalogowaniem się na serwer testowy, ponieważ adres e-mail, z którego rejestrowałam grę kilka lat temu już nie istnieje-poczta tlen zakończyła swoją działalność , Co mam zrobić w tej sytuacji?
    tajka @ pl 1
  • TenshiA (PL1) powiedział(a):
    U mnie na stronie logowania nie ma żadnego takiego przycisku na dole jak tutaj :

    Bo rozumiem że powinno to być podobnie jak tutaj, tylko z polskimi odnośnikami:


    U mnie też nie ma tego przycisku do wybierania serwera : /

  • a co z tymi którzy konto utworzyli na stronie gry.pl?
  • oniebo (PL1)oniebo (PL1) Posty: 24
    edytowano 17.08.2016
    mam problem z rejestracją konta na serwerze testowym na ten sam adres e-mail co konto faktyczne, dostaję informację, ze "pod tym adresem e-mail zarejestrowano już innego użytkownika".
    Po wybraniu TEST-serwer1 wczytuje się strona logowania ale z serwerem Polska 1. czyli opcja wyboru serwera jest  ale nie działa.
    Post edited by oniebo (PL1) on
    oniebo @ pl 1
  • Lain (PL1)Lain (PL1) PL1 Posty: 7
    Próbowałam i nie mogę się zalogować. Wyskakuje tylko, że nieprawidłowa nazwa gracza, a próbowałam na nazwę i maila ;/
    Lain @ pl 1
  • TenshiA (PL1)TenshiA (PL1) Posty: 302
    edytowano 17.08.2016
    Lain (PL1) powiedział(a):
    Próbowałam i nie mogę się zalogować. Wyskakuje tylko, że nieprawidłowa nazwa gracza, a próbowałam na nazwę i maila ;/
    Miałam podobny problem, u mnie sprawdziło się wylogowanie z gry na domyślnej przeglądarce, a potem otwarcie okna do rejestracji w innej przeglądarce. Wtedy pokazywał się na dole przycisk do wyboru serwera. Wtedy bez problemu można wpisać obecne hasło i nick.

    "You'll never truly understand until it happens to you"
    Mój aktualny poziom w grze to ✮ 164, nasz sojusz uzyskał poziom ✮ 237
    Sojusz Storczyk zaprasza
  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022
    Asiu...pierwsze wrażenie to na pewno super grafika ! i co dalej ? dlaczego nie są skrócone czasy budowy, żeby w miarę szybko postawić faremki ! i po co sojusze, badania, projekty i misje ? może jeszcze mistrzostwa na testerze będą ? :p ponieważ sama zaznaczyłaś, że wszystko może zniknąć jaki sens jest inwestować dolce, o złocie nawet nie myślę...na razie nie widzę niczego nowego do testowania...więc czekam na obiecanki - cacanki :D

     Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.

  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,376
    No właśnie, Ja się pytam cóż takiego nowego extra pojawiło się w grze?
    Po co mam tracić czas na jakieś testy?
    Może warto byłoby coś więcej napisać o tych nowościach. Tylko patrzeć jak usłyszymy znowu coś o balansie , ciasteczkach, strategii i tym podobnych bzdurach. Na razie ta aktualizacja to znowu jeden wielki minus i tyle.
    Cała nieprzyjemność po mojej stronie


  • Duży Edi (PL1)Duży Edi (PL1) PL1 Posty: 51
    Ta nowość to zmuszanie graczy by mieli po 2 farmy ? Czyli już teraz będziemy siedzieli 24/24 h. Jeżeli o to chodziło, to nie wiem czy podoba mi się taka nowość :s
    Jeżeli już tak, to może jakiś przycisk do przenoszenia się z jednej do drugiej ?

    Popieram przedmówczynię malwinę-m, po co sojusz, projekty, misje, wyspy ?
    Sojusz "Iskra nadziei"
    Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, bo wiara i Iskra nadziei to połowa sukcesu.
    jab%C5%82ko-z-robakiem.gif
    Czytaj również nasz "Sztambuch Iskry nadziei"
    Choć droga niedaleka, nie dojdziesz, jeśli do celu nie zmierzasz. Przysłowie chińskie
  • Po zalogowaniu się na nowy serwer wczoraj wyparowało mi 40 000 złota
    grazyna5313 @ pl 1
  • Świniarz (PL1)Świniarz (PL1) PL1 Posty: 550
    edytowano 18.08.2016
    A ja proponuję, by na koniec testów dodać do konta podstawowego dolary, złoto i doświadczenie wypracowane na farmie testowej. Będzie to chyba najlepsze wynagrodzenie czasu spędzonego na dwóch farmach. 

    PS. Coś się popsuło z logowanie. Na forum bez problemu, po wejściu w temat trzeba znowu...
  • czarny2807 (PL1)czarny2807 (PL1) Posty: 70
    edytowano 18.08.2016
    Tragedia. Zalogowałem się na ten siajs i teraz nie mogę wrócić do normalnej gry. Nic nie działa. Nie da się wylogować bo nie ma reakcji na klikanie w ikonkę wyloguj. Robiąc zadania dochodzę do momentu jak na screenie i też nic już nie można zrobić. Klikam ok i nie m żadnej reakcji. Ktoś pomoże?
    farma.png 1011.1K
  • Świniarz (PL1)Świniarz (PL1) PL1 Posty: 550
    Przewidując taką sytuację otworzyłem tymczasową na przeglądarce edge, normalna farma hula na operze, chociaż po ostatniej aktualizacji popsuły się niektóre animacje, ale to pikuś. Na firefoksie nie działało w ogóle. Po kliknięciu na serwer tymczasowy strona się ładowała i wracał polski. 
  •  To prawda. Walczyłam na firefoxie bez rezultatów.Dzięki aplikacji Team Viever miły kolega założył mi  zdalnie testowe okno na chrome i dzięki temu i testowa i realna farma są bezpieczne każda na swojej przeglądarce.
     Jak na razie jedyną nowością jest ... mapa znana mi już z innych gier.;(  Poczekam jeszcze trochę i zrezygnuję, jeśli nic nowego się nie pojawi. Po kiego licha mi bliźniacze farmy ??? W końcu gra z wiecznymi błędami to nic przyjemnego: a to drzewka nie da się podlać , a to psa nakarmić.. Przycisk "odśwież" pracuje pełną parą.:))
    prosiaczki3 @ pl 1
  • dana44 (PL1)dana44 (PL1) PL1 Posty: 190
    Nie mogę zebrać kukurydzy bo nie mam magazynu za złoto, nie mogę wyprodukować karmy dla kur bo nie zbieram kukurydzy i nie mogę zebrać kur bo nie mam magazynu za złoto. Kwadratura koła. Ogólnie moim zdaniem chodzi o wyciągnięcie realnej kasy z naszych kieszeni.
    dana44 @ pl 1
  • Świniarz (PL1)Świniarz (PL1) PL1 Posty: 550
    edytowano 18.08.2016
    Jest jeszcze jedna nowość i to dość intrygująca - wioskowe dolary...
  • Asia07Asia07 Posty: 2,492
    Witajcie! 

    Kilka spraw niecierpiących zwłoki, w odniesieniu do powyższych wpisów: 

    Serwer testowy powinien być dostępny i widoczny dla wszystkich Graczy, niezależnie od tego, czy korzystacie z gry po polsku, czy po angielsku, etc. 

    Początkowo mogły wystąpić problemy techniczne i możliwe, że nie wszystko się wczytało poprawnie, w wyniku czego część osób mogła nie widzieć serwera w zakładkach wyboru przy logowaniu. Dostałam potwierdzenie od naszego Zespołu Big Farm, że obecnie problem nie powinien występować.

    Podobnie z dostępem do forum. Będąc na serwerze testowym, powinniście móc przejść z tamtej gry na forum testowe (obecnie dla wszystkich po angielsku, ale nie wykluczamy utworzenia polskiego kącika, jeśli zbierzemy odpowiednią ilość zainteresowanych nim Graczy). 

    Pamiętajcie proszę, że ideą serwera testowego jest w pierwszym rzędzie testowanie gry i wychwytywanie błędów w jej naturalnym środowisku. Z tego względu wszystko musi być możliwie wiernie odtworzone. Niewykluczone, że przy nowych funkcjach, które planujemy wystąpi problem mający związek np. z badaniami sojuszu, etc. Dlatego tak ważne jest możliwie wierne odtworzenie środowiska rzeczywistej gry. 

    Nowe funkcje mają w pierwszej kolejności być wgrywane na serwer testowy, a Zespół liczy na Wasz feedback na specjalnie utworzonym w tym celu forum. 

    Mam nadzieję, że ta wiadomość rozwieje część wątpliwości. Jeśli nie wszystko jest jasne lub macie problemy z dostępem do serwera testowego, prośba o wiadomość. 


    - Asia
  • wiosenka66 (PL1)wiosenka66 (PL1) PL1 Posty: 477
    Jak zwykle, w tej grze wszystko stoi  na głowie. W realnym życiu, za testowanie produktu  płaci się Testerom. Tu, musisz wyłożyć swoją własną realną kasę,wiedząc, że i tak za chwile  testowa farma zniknie jak wyspa, wszystko niedopracowane, pełne błędów, do kitu.
    Znowu GGS robi nas w konia i wyłudza pieniądze. Wstyd i żenada
    wiosenka66
  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022
    To chyba zbyt gruby żart Asiu z Twojej strony, żebyśmy My budowali Wam "środowisko naturalne", po to żebyście mogli w nim przeprowadzać swoje eksperymenty :p mamy testować nowe rzeczy w grze ! a nie budować dubel swoich farm i jeszcze rozwijać sojusz !!! jeśli chcecie czegoś więcej, to poproszę o kasę na to czyli dolce i złoto...wtedy się zastanowię czy warto poświęcić mój jakże cenny czas.

     Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik