NIESPRAWIEDLIWOŚĆ....

Chciałabym zgłosić jeden niesprawiedliwy fakt!! Gram razem z mama w grę. Mama gra przez NK (nie wiem czy to ma jakies znaczenie). Już nieraz niesprawiedliwością było to, iż ona bedąca na poziomie 103 miala wiele razy możliwość wyboru poziomu trudność Eventów tematycznych (zawsze sobie wybiera jedna z nizszych) a ja bedąca na poziomie 95 nigdy nie mam takiej mozliwosci (zawsze dostaje taki poziom,że prawie nigdy nie jestem w stanie go skonczyc)!!!
Uważam, że jeżeli jest możliwość wybierania poziomu, to albo mają go wszyscy, albo nikt!!
Druga sprawa. Teraz jest event TESKNOTA ZA DALEKIM WSCHODEM. Jestesmy obydwie na poziomie 3. I teraz mamy misje zbierz jajka, kapuste i ryz.
Moja mama mająca poziom 103 ma:
jajka 2000
kapusta 1960
ryż 720
Ja mająca poziom 95 mam:
jajka 1525
kapusta 3800
ryż 970
Tu już jest niesprawiedliwość a patrzać po nagrodzie to już calkiem
Mama w nagrode ma 150 000 dolarów, 60 nawozów i 50 karm premium dla świń.
A ja mam: 90 000 dolarów, 40 nawozów i 30 karm premium dla świń.
O co tu chodzi? Dosyć, że ktoś musi zebrać wiecej to jeszcze w dostaję gorszą nagrode???? Chyba cos tu jest nie tak!!!
Uważam, że jeżeli jest możliwość wybierania poziomu, to albo mają go wszyscy, albo nikt!!
Druga sprawa. Teraz jest event TESKNOTA ZA DALEKIM WSCHODEM. Jestesmy obydwie na poziomie 3. I teraz mamy misje zbierz jajka, kapuste i ryz.
Moja mama mająca poziom 103 ma:
jajka 2000
kapusta 1960
ryż 720
Ja mająca poziom 95 mam:
jajka 1525
kapusta 3800
ryż 970
Tu już jest niesprawiedliwość a patrzać po nagrodzie to już calkiem
Mama w nagrode ma 150 000 dolarów, 60 nawozów i 50 karm premium dla świń.
A ja mam: 90 000 dolarów, 40 nawozów i 30 karm premium dla świń.
O co tu chodzi? Dosyć, że ktoś musi zebrać wiecej to jeszcze w dostaję gorszą nagrode???? Chyba cos tu jest nie tak!!!
Asiok @ pl 1
2
Komentarz
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi- tak coś tu jest nie tak, także mi się to nie podoba, bo teraz de facto wybierając poziom eventu wcale nie mam pewności, czy ten niższy poziom będzie na pewno dla mnie łatwiejszy, skoro ilości są różne i się zdarza, że w niższym poziomie jest więcej do zebrania niż w wyższym - Twórcy twierdzą, że tak ma być, tłumaczą to magicznym "balansem gry" - ale obok balansu to to chyba nawet nie leżało
niestety co do drugiej "niesprawiedliwości", to CM Asia już to wyjaśniła:
- zespół BF testuje różne warianty ilościowe w każdym z kroków eventu dla różnych poziomów, aby na końcu zaakceptować takie warianty, które większość graczy wykonuje w całości w założonym czasie trwania danego eventu - czyli ok. 6 dni. (mniej więcej tak to brzmiało).
Pozdrawiam
club
Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"
nakarmic swinie - 76 razy
zebrac karme dla swin - 760
nagroda: 688 tys $ i 5 nasionek ryzu
poziom 167 i 158
nakarmic swinie - 100 razy
zebrac karme - 900
nagroda: 400 tys $ i 5 nasionek ryzu
poziom 121
nakarmić świnie 80 razy