[Megbeszélés] [2017. 08.16.] Mélytengeri halászat változások

A hivatalos híreket itt olvashatjátok:
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/hu/discussion/159370/frissites-2017-08-16-melytengeri-halaszat-valtozasok/p1?new=1
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/hu/discussion/159370/frissites-2017-08-16-melytengeri-halaszat-valtozasok/p1?new=1
2
Sign In to comment.
Már a katalizátoraimat sem győzöm raktározni. Akkor legalább azokat lehessen eladni!
Nem lett volna elég, ha leviszik a halak, meg csalik árát a megnövelt halászási időkkel párhuzamosan? Akkor nem hoz annyit a konyhára. Emellett még lehet piac is. Ha olyan a csereárú, hogy szükségem van rá, akkor elcserélem, különben meg eladom, ha nem kell.
Remélem, a mélytengeri hajókat el lehet adni. Ezek után majd alig kellenek.
Ez így hatalmas csalódás lesz nagyon sok játékosnak. És ez így nem korrekt. Vagy egyszerre kellett volna a halászatot és a hozzá kapcsolódó piacot bevezetni, vagy most már hagyni így, és mellé bevezetni a piacot. Találjanak ki valami mást ha már nagyon úgy érzik, hogy ezt kompenzálni kell. Egy ilyen hibát leverni a játékosokon, nagyon csúnya dolog. Ezt azért át kellene gondolni.
Egyetértek az előttem szólókkal! Ez bizony hatalmas kitolás mindenkivel szemben! Robi azt írta, h kihívást jelent az új feladat, mikor szóvátettem, h a kezdő játékosoknak nincsenek kis feladatok, hanem azonnal vonóhálós hajóflotta kell (ami ugye csk 120-as szinttől érhető el!)! Akkor kicsit lehiggadva részben igazat adtam neki, most viszont úgy érzem, h a kicsikkel igencsak kitoltak! Nekünk esélyünk se volt, h komoly pénzeket szerezzünk, mert nem volt megfelelő hajónk! Most viszont mindenki pórul jár, mert csk cserélni tud, má, ha van olyan piaci megrendelés, amit érdemes megcsinálni. A dobozolósról már ne is beszéljünk, hiszen kicsi hajókkal nem lehet a nagyhajó-tulajokkal felvenni a versenyt, de most ők is elgondolkodnak, h megéri-e. Én igazán szeretem a kihívásokat, de kicsit sok a felesleges újítás (tudom, h most megint az aranyosok a po...ba kívánnak, de ez van)! A játék teljesen kezd eltolódni az aranyvásárlás felé. Tudom, h ők tartják el a játékot, h úgy mondjam, de ez azért már túlzás! Lassan tényleg ki kéne írni, h csk azoknak van a játék, akik fizetnek!
Bocsi, de kezdek teljesen elkeseredni! Mikor végre én is tudtam haladni, megint keresztbe tesznek!
Érdekes módja az új játékosok bevonzásának és a kezdők megtartásának!
Hozzá még az az álságos szöveg, hogy ettől majd a stagnálás megszűnik, és kiegyenlítődnek a dolgok.
Gratulálok GGS!
És még valami: az időszaki szigetek is TELJESEN esélytelenek lesznek így. Ott ugyanis tökmindegy, hogy valaki 50-es vagy 500-as szintű, mert a beváltott dollárok határozzák meg a lehetőségeket. Így viszont nem lesz elég dollár.
Úgyhogy sikerült több szinten is elszúrni a játékot. Persze, ha a lassítás volt a cél, akkor kiváló munkát végeztek a tervezők. Legyen egy hajóút 4 hónap, egy időszakos sziget meg 4 nap és akkor tényleg lassú lesz a játék.
Javaslom a szövetkezeti farmot is lassítani, mert most rettenetesen gyors, nem győzi kapkodni a fejét az ember!!!
Én nem igazán lepődtem meg azon,hogy a halak árát átgondolják,hisz valljuk be,tényleg piszok sok zs-t hoz a hajó.Az,hogy enélkül nem lehet fejlődni ez butaság,hisz mi nagyok is felnőttük hajó és arany nélkül is.Így én még ezért a pár hónapért is hálás vok,hisz több évi spórolással se jutottam volna ennyi lóvéhoz
Az hogy stagnál tőle a játék,az azért nem igaz,hisz a bajnokságba 10 naponta kell pumpolni a lóvét (szövis és egyéni gyors),ami több 100 millába kerül naponta,bár kiváltja az aranyat több szövinél
UI:Én csak azt nem értem,ha mi játékosok bevezetéstől számítva pár óra alatt kimatekoltuk,hogy ez napi,heti,havi szinten mennyi lóvét jelent,akkor a gg ebbe miért nem gondolt bele?Ha kisebb eladási árral kerül be és úgymarad,akkor senkit nem érintett volna rosszul...Lehet nem tudnak számolni,de akkor miért nem olvasnak fórumot?Majd mi számolgatunk helyettük
Jó éjt
Senkinek nem akarok megfelelni,csak önmagamnak.Ha menet közben vannak,akik megszeretnek azért,aki vagyok,ők az én köreim.Aki pedig nem szeret,az kopjon le rólam és ne zavarja a köreimet.
Ami most kerül viszont bevezetésre azt kicseszésnek , nagyon durva, ocsmány dolog tartom. Kinek lesz jó ez? Mondjuk valakiknek, nem okoz bánatot, vagy nem száll el kedvük a játéktól. Viszont nagyon sok játékosnak velem együtt, akik dollárból haladtak számukra igen. Amikor bevezették mélytengeri-t akkor kellett volna átgondolni mindent,és nem ilyen alattomos nevetséges indokra hivatkozással keresztbe húzni sok játékos számításait a további fejlődést el lehetetlenítve ezzel!!
Bevallom őszintén a mélytengeri-s rész bevezetése előtt megfordult nagyon sokszor a fejemben, hogy abba hagyom a játékot , mert képtelenség már ahogy haladtam területeket megvenni nem beszélve a fejlesztésekről. De jött az, és maradtam és haladtam, nem vette el a játéktól a kedvem. De most teljesen kiakadtam elveszik a jót és helyette vajon mi lesz nem tudni, de ha már eladni nem lehet, túl jóra nem hiszem , hogy számítani lehessen, hogy lehessen boldogulni, haladni. Vagy abba fogják sokan hagyni vagy olykor- olykor csinál valamit. Tényleg undorító, de azzal is tisztában vagyok, minden joguk meg van ahhoz, hogy változtassanak. De így, ilyen drasztikusan? Felmerül még bennem egy kérdés , hogy arra fognak gondolni,hogy a halászathoz a hajók felszereléséhez szükséges kellékek árait akkor Ők is nullára viszik???
Ha nincs információ, erről, rá kérdeznétek?
Innentől ezek felejtősek lesznek mert nem lesz rá keret.
Már meg ne haragudj, de ha Te eddig is arannyal játszottál, akkor gondolom ezután is azzal fogsz, mindegy, h mi mennyi dollárba kerül! Viszont azt elfelejtetted, h a játékosok többsége nem arannyal játszik, és a játék névleg ingyenes! Aki nem tudott, v nem akart több tízezer ft-ot a játékba tenni, hanem a játékért magáért játszott, azoknak szól az újítás, hiszen mi nem dagasztjuk a kasszát! Mi csk játszani szeretnénk, de már nemigen van kedvünk és időnk, ahogy a többiek is írták! Tejből és tojásból nem lehet dollármilliókat összeszedni, h a többiről már ne is beszéljünk!
Főleg, h a tapasztalatok alapján a legtöbb dolog, amit ilyenkor kapunk felesleges! Ha a halakért pl rózsamagot, v hasonlót kapunk, bizony nem fogunk halászni, mert a hajókat dollárért szereljük fel, és nem magokért!
Nem valószínű, hogy azt csökkentenék. Mivel még nem látom hogy lesznek a juttatások, így nem tudom, pontosan hogy valósul meg ez a piac. Ha pénz plusz valami kiegészítés, akkor részben megmarad a bevétel, de ha ez nem így történik, akkor valóban nagy érvágás lesz a játékosok számára.
Sajnos mi sem tudtuk a döntést befolyásolni, így veletek együtt engem is érint ez a változtatás. Van pozitív változás is benne, hiszen ráállva egy adott halászmezőre kiválasztunk egy hajót, ott egyből felszerelhetővé válik, de növelik a halászat idejét, nem lehet eladni a halakat, tehát sok negatívuma is lesz. Várjuk meg a frissítést, hogy alakul a piacon beadandó termékek jutalmazása, minden szerződés ad-e majd pénzt, vagy sem. Hiszen a jelenlegi piacokon elsősorban pénzt kapunk, s másodsorban egyéb dolgokat. Ha itt is hasonlóan alakulna talán nem lesz akkora érvágás. Én még reménykedek.
Még egy galádságra jöttem rá!
A világbajnokság után a halas dobozolósnak kellett volna jönni sorban. Csodálkoztam is, hogy a régi jelent meg.
Hát ezért!!!
Már tudták, hogy nehezítenek. Nehogy páran szerezzenek még aranybányászatit.
Ha ebben előre tudtak gondolkodni, akkor másban miért nem?
Sokat megértünk már a GGS-től, de ilyen fokú ..................... még nem.
Ui. A pontok helyére mindenki olyan jelzőt gondol, ami szerinte legjobban minősíti az eljárást.
Nem egészen értek Veled egyet! Ismerek olyat, aki nemrég kezdte, arany nélkül próbál fejlődni és játszani, a feladatokat teljesíteni! Még a mélytengerivel se tudott csillagsebességgel fejlődni, ugyanis egyszerre csk 1 építést csinálhat mindenki! Vagyis hiába van pénzed, csk lassan tudsz haladni, és ha még kicsi is vagy, akkor először a farmodat próbálod fejleszteni, és utána jön a többi! Vagyis a halakból nem tudnak horribilis pénzeket szedni, mert egyszerűen nincs mivel!
Ami az irreálisan beszedett pénzeket illeti: megoldás lehetett volna, ha csökkentik a halak értékét, de a magokra cserélés biztos nem megoldás! Ezek után a kicsik végképp nem tudnak, csk arannyal fejlődni!
Az előre gondolkodásról csk annyit, h a többi hozzászólásból nem tudok arra következtetni, h bárki előre tudta volna, h a halakat fölösleges dolgokra lehet majd becserélni, de lehet, h Te tudsz vmit, amit mi nem? (semmivel se akarlak gyanusítani, de kissé furcsa volt a megfogalmazásod)
Jól írtad, a lényeg most is az aranyvásárlás! Aki meg nem akar aranyat venni, az v abbahagyja (mert nem tud haladni, csk áll egyhelyben), v csk teng-leng.
Én a kihívást szeretem, de az nem kihívás, h v veszek aranyat, v nem tudom megcsinálni a feladatokat, és állok egyhelyben (bár azért talán 1-2 hónap alatt össze is tudnám szedni tejből, stb-ből a fejlesztéshez szükséges dollárt). Dollármilliárdokról írsz, csk elfelejted, h bizony nincs mindenkinek fullos vonóhálós flottája, tehát nem is tudott milliárdokat összeszedni. Nem az a gonodm, h nem érek rá, hiszen mindegy, h mikor megyek szintet. Az indok szerint sokan túl gyorsan haladtak, ezért stagnált a játék: na ez a gondom! Nem miattunk stagnált a játék, hanem az aranyvásárlók miatt, mert ők fejlődtek túl gyorsan. (újra csk elismerem, h bárki vehet/vehetett aranyat). A többiek csk alig érezhetően, hiszen a felszerelések és fejlesztések nagyon drágák.
Túl sok újat nem tudok már írni, majdnem mindent leírtatok már, amiket szerettem volna én is. Azért csak bejelentkezem a "nemtetszik" táborba, az én hangom is egy plusz a többiekéhez (bár tartok tőle én is, hogy túl sokat ez nem fog jelenteni).
Nagyon nem tetszik az az álságos indoklás, amit a hivatalos hírben kaptunk. Nem kéne ennyire butának nézni bennünket, hogy ezt a maszlagot akarják velünk elhitetni. Sokkal korrektebb lett volna, ha megírják, hogy öngólt lőttek, és a kiesett bevételük pótlása érdekében muszáj valami változtatást eszközölni.
Nyilvánvaló, hogy a GGS is egy profitorientált cég, nem jótékonyságból üzemeltetik a játékot.
Fentebb írta ezt valaki:
"Nagyon jó volt, mert a kis farmom területeit nem aranyból vettem, nem abból fejlesztettem és a további fejlesztéseket sem abból tettem, hanem a játék élményét meghagyva dollárból."
Itt van a kutya elásva sajnos. Nyilván hagytak pár hónapot nekünk, közben figyelték az aranyvásárlást, és gondolom olyan csökkenéssel szembesültek, ami - veszélyeztetve a cég működését vagy sem, ezt nem tudhatjuk - erre a lépésre késztette őket. Megértem, hogy profit nélkül nem lehet egy céget működtetni, mert csődbe megy, de a jelenleg beharangozott változtatást én sem tartom jó megoldásnak. Egyetértek azokkal, akik ha akár újragondolt, csökkentett áron, de ragaszkodnak a halak dollárban történő eladásához.
Az utóbbi időben erősen megsokasodtak a feladatok a játékban, én már jó ideje a teherautós szerződéseket sem csinálom, mert egyszerűen nincs rá időm (és feleslegessé is váltak a halászat mellett). Nem szeretnék újra sem teherautós, sem halas szerződéseket teljesíteni, és ha egyéb módon nem lehet majd eladni a halakat, akkor feleslegessé válik az egész mélytengeri horgászatom, úgy ahogy van.
Amit szeretnék az a következő:
1. Direktben lehessen továbbra is halat eladni, még ha módosított áron is.
2. Ne emeljék az amúgy is elég hosszas halászati időket.
3. A csökkentett halárakhoz igazítsák hozzá a hajók működtetésének a költségét is.
Köszönöm ha elolvastatok, és köszönöm, ha mód van továbbítani a játékosok kérését a cég felé, akkor az én felvetésem is bele kerülhetne.
További jó játékot mindenkinek, Ema
Gratulálok, így lehet végleg elcseszni egy játékot. A rossz fejlesztések után végre valami jó, erre azt elveszik. Minden 80-100 milliókba kerül, ezeket az összegeket végre össze tudtuk halászni és haladtunk. Így sem gyorsan, mivel az épület fejlesztések ideje is néha már akár több nap! pl több mint 1 HÉT! egyes épület utolsó szintje és alig ad többet a gyártott termékből, ráadásul horror milliókért. Ezt ezután miből teremtsük elő? Alma meg tojás eladásból? Idióták! Ócska vackokat pedig nem érdemes cserélni a halakért, amiket mostmár alig tudunk majd fogni. A távolabbi helyekre így is 12-14 óra volt az út, oda naponta egyszer tudtunk hajót küldeni. Ezt sajnálják? Ja, hogy így majd esetleg több aranyat veszünk? Azt várhatják! Én voltam a barom, hogy eddig is vettem.- Ha ez életbe lép, akkor én is lépek, el innen a játékból!
Remélem olyan is olvassa ezeket a bejegyzéseket aki illetékes a döntésben. Játszottam másik GGS játékkal is azt is elcseszték, ott már nem vagyok fent. Felesleges időt pazarolni erre is ha nem haladhatunk. Mit akarnak ezzel? Gyűjtögessünk hónapokig azon görcsölve, hogy egy-egy dologra összekaparjuk az irreálisan magas milliókat? Meg egy nagy xxxt, bocs. Letilthatnak, ha akarnak, így is nehéz volt bejelentkeznem már...
Én nem értem a sok felháborodást , én mikor bejött a halászat 81es szinten voltam(most 145) alig volt területem mert nem volt rá dollárom. 1,5 hónap alatt minden farm majdnem full terület lett s be is lett majdnem építve ..akkor akik 2 -4 év alatt tudták ezt megcsinálni arannyal , dolláral mert lassan jőtt van jó pár ember mit gondoltak szerintetek? Akkor nem reklamált senki , szerintem örüljünk eddig is hagyták nem vették ki 1 hét után , mindenki kihozta szerintem belőle amit tudott. Kb 6 hónapja játszok azt lehet van olyan farmom a halászatnak is köszönhetően mint azoknak akik lehet 4 éve játszanak nagy előny volt és szerintem eddig ez a sok dollár a halászati halak eladásából... az velük szemben nem volt fair szerintem ! Ők még sem sírtak .
Én örülök hogy eddig is engedték és köszönöm . Eddig is volt valami ..ezután is lesz ..
Köszönöm hogy elolvastátok további jó játékot !
Petike