Firefoxot használsz és a BigFarm teljesítményi hibákkal küzd?
Kattints ide a megoldáshoz!

Szövetkezeti falu leírás

Ádámmaci (HU1)Ádámmaci (HU1) Bejegyzések: 3,139HU1
szerkesztette ezt: 13.02.2017 itt: GYIK
Sziasztok!

Úgy gondoltam, hogy készítek számotokra egy kis ismertetőt a szövetkezeti faluról is, hogy mire élesbe kerül, könnyebben tudjátok használni, illetve aki nem használja a teszt farmot, de szövetkezetben dolgozik, ő is lássa kb. mi lesz a következő frissítésben.

Leírást találhattok az alábbi linkekre kattintva az adott szövetkezeti épületről/dologról. Amennyiben olyan tapasztalatotok van, amelyet érdemes itt közzé tenni, kérlek jelezzétek privát levélben. Köszönöm.





Ide írhatjátok le ti is mindazon ötleteket, amelyek másokat segíthetnek.
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/hu/discussion/138572/szoevifalu-okossagok/p1?new=1

Megj: Köszönöm a mozgó képeket Robinak.
Post edited by gyurisne.zsuzsi (HU1) on


Hozzászólások

 • Ádámmaci (HU1)Ádámmaci (HU1) Bejegyzések: 3,139HU1
  szerkesztette ezt: 04.06.2017
  A szövetkezetnek együttesen kell felépíteni a falut. Peremnövényeket kell termeszteni, és az ott keletkező alapanyagokból és melléktermékeiből, valamint falusi dollárból adományoznak a tagok az egyes épületek fejlesztéséhez.

  Peremnövények ültetése:

  A főfarmon, ínyenc farmon és virág farmon levő földekbe mikor normál módon ültetünk, akkor a beültetett föld köré peremnövény ültethető. (Vadvirágra és lucernára nem tehető peremnövény)

  A peremnövények a föld szintjének megfelelő mennyiségű szövetkezeti alapanyagot termelnek, s attól függően, hogy mely peremnövényt ültettünk, 3 féle melléktermék keletkezhet pluszba. Ezen melléktermékek nem azonos mennyiségben keletkeznek, a mennyiségük véletlenszerű, mint általában a felröppenők gyakorisága és mennyisége. Ilyen melléktermék a kő, a fehér homok és az agyag. Adott peremnövény mellett adott melléktermék keletkezik.

  A peremnövény ára függ annak a farmnak a boldogságpontjától,ahol épp elvetitek. Elvetjük a normál farmos növényt,(búza,kukorica,madársaláta,árpa stb.) majd ismét kattintsunk a termőföldre.



  Ekkor a körmenün jobb felül látunk 1 zöld bokor féle ikont. Kattintsunk rá. Ekkor megjelenik az elültethető peremnövények listája (az ínyencen és virágon plusz 1-1 félével bővül.)



  Főfarmon 5 féle, míg az ínyenc és virág farmon 6 féle peremnövény közül választhatunk. 
  (a 6. féle szegélynövény az ínyenc farmon a gumifa , a virág farmon a gyapot)

  A listában látható a peremnövény neve felül. A kis kosárka mellett a normál termelhető db szám,ami minden farmos növénynél változik.(minél hosszabb idejű növényt teszünk el,annál többet ad.pl búzára sokkal többet ad,mint a kukoricára). A mennyiség függ a föld fejlettségi szintjétől is. Majd jobb felül mutatja a hozzá tartozó felröppenő mellékterméket. Alatta a szövifalu raktárméretét és a már raktáron lévő termék db számát. És végül alul az árát,ami ugye falusi dollárba kerül és mint írtam függ a boldogságtól.

  Kiválasztjuk a peremnövényt és rálépünk a jobb alsó (vetés) gombra.Ekkor a már elültetett normál növény mellett megjelenik a peremnövény, s a föld fölé véve az egér mutatóját látszik a normál növény és a peremnövény neve és termelendő mennyisége.
   Érdemes humuszt használni,mert az nemcsak a normál növény számát emeli,hanem a peremnövény db számát is megnöveli. Ha lejár a normál farmos növény érési ideje,akkor begyűjthetjük a növényt,a peremnövényt és kaphatunk (nem feltétlen adja,csak adhat,ha akar) mellé felröppenő mellékterméket. Ezután a termőföldünk elváltozik attól függően, hogy milyen peremnövényt ültettünk előzőleg és a beszedett, termelt normál növény érési idejével azonos ideig olyan is marad. Ezt az időt nevezhetjük "büntetési időnek".  Ebben az időben vetett növényekből kevesebb normál növényt takaríthatunk be.

  Ha ültettünk egy már ismert terményt (pl. kukorica, káposzta, búza, gyermekláncfű, árpa, stb) és mellé peremnövényt ültetünk, akkor a termelési idő lejárta után a peremnövény ráhelyezésétől számított  érési idővel azonos időtartamban 70%-os "büntetést" kapunk, amely idő alatt a beültetett növények 30%-a termelődik csak. A vetett növények mellett felröppenő melléktermékeket szedhetünk be betakarításkor. (pl. kukoricát ültettünk, s mellé tettünk peremnövényt, akkor a kukorica és a peremnövény 5 percig érik, majd ha lejárt, akkor onnantól számított 5 percen át az újonnan vetett növény csak 30%-ot termel.  Ha lejár az 5 perc, akkor már a normál mennyiséget fogja adni. Viszont ezen 5 perc alatt minden beszedéskor kaphatunk felröppenő mellékterméket. Vagyis ha abban  az 5 percben utána vadvirágot ültetünk, akkor ha szerencsénk van 3x kapunk utána felröppenő mellékterméket. 3x a vadvirág 30%-át és az esetleges mellékterméket szedhetjük be. Ha még él a büntetési idő, s azalatt ültetünk, akkor még a következő betakarításkor csak 30% terméket kapunk, s a mellékterméket. Ha teljesen lejárt a büntetési idő, és utána ültetünk, akkor 100% terméket kapunk.) 


  Itt látható, hogy a betakarításkor megváltozik a földünk kinézete, attól függően, milyen peremnövényt ültettünk. Mutatja az elkészült termékeket és a melléktermékből mennyit kaphatunk (ez lehet 0, vagy akár 21 db is ebben az esetben)



   Miután betakarítottunk, látszik, hogy az adott föld kinézete ezután is megmaradt, s a következő termék betakarításakor az adott időn belül csak a termények száma 70%-kal kevesebb lesz, azaz 30%, s mutatja azt az időt, hogy meddig él ez a földünkön. Ha vadvirágot ültetünk, akkor 2 percenként betakaríthatunk mellékterméket is, s a vadvirág vetése nem kerül dollárba, így ha van időnk érdemes azt vetni. Ha szerencsénk van, akkor a káposzta után 23x is lehetőségünk lehet a melléktermék betakarítására.

  Itt látszik, hogy a megszokott vadvirág 30%-át adja a földünk a "büntetési idő alatt. Ha a "büntetési idő letelt, a földünkről a kinézet visszaváltozik a megszokott kinézetre.

  Tanács:
  Ha éjszakára búzát ültettünk, s tettünk rá peremnövényt, akkor 6 óra eltelte után 6 óra "büntetési idő" kerül a földekre. Ezalatt a "büntetési idő" 6 órája alatt érdemes vadvirágot ültetni, hiszen a vadvirág ingyen ültethető, 2 percenként adhat felröppenő mellékterméket, s nincs plusz járulékos költsége. Ha a "büntetési idő" alatt úgy döntünk, hogy minél több felröppenőt szeretnénk kapni, érdemes végig vadvirágot ültetni. Ha ez idő alatt a felröppenő melléktermékből elegendő mennyiségre tettünk szert, s másik melléktermékre van szükségünk, akkor rakhatunk rá másik mellékterméket adó peremnövényt 1x, mondjuk kukoricát vetve (vadvirágra és a lucernára nem tehető peremnövény),  így a hátralevő idő a 6 órás "büntetési időből" megmarad,csak a melléktermék változik meg.Tehát ugyanúgy fogja adni a az új mellékterméket, csak már pl. nem sziklát, hanem agyagot. (ha az éjjeli búza követ adott, s most a kukoricára agyagos peremnövényt ültettünk) Ha nincs időnk vadvirágot ültetni, vagy éppen több ideig nem tudunk gép előtt ülni, akkor vessünk be, s a betakarításkor, a "büntetési idő" lejárta utáni betakarításkor is kaphatunk mellékterméket.

  Peremnövények beszedése után nem érdemes újabb peremnövényt ültetni (kivétel előző példám), mert nemcsak a következő vetés terménye lesz kevesebb, hanem a peremnövény is, és a melléktermék is.

  A betakarított peremnövények mennyisége függ az időtől, és a földjeink szintjétől, és a humusztól.
  Az ültetéskor ugyanúgy használhatunk humuszt, mint minden más esetben, s a humusz a peremnövényre is hatással lesz.

  A bearatott mennyiségeket a farmkezelőben is láthatjuk a szövetkezeti fülre kattintva. Ezek raktározása tehát nem a falusi raktárban, hanem a csűrünkben történik.


  Amikor megtelik a raktár mindenféle dologgal,amit nem tudunk felhasználni,akkor a játék automatikusan felkínálja az eladást a megszokott felugró ablakban. Ha elfogadjuk, akkor normál dollárba fizet ki minket. Viszont ha bemegyünk a farmkezelőbe és az utolsó (szövetkezeti) fülön adjuk el a felesleget,akkor mi dönthetjük el,hogy normál dollárt vagy farmdollárt szeretnénk kapni érte.


  Peremnövényekről még itt info: https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/hu/discussion/comment/3507809/#Comment_3507809

  Post edited by Ádámmaci (HU1) on


 • Ádámmaci (HU1)Ádámmaci (HU1) Bejegyzések: 3,139HU1
  szerkesztette ezt: 16.11.2016
  Aki szövetkezet tagja, annak elérhetővé válik a fő térképről (világtérkép) a szövetkezeti falu. Egy szövetkezetnek minimálisan 5 fősnek kell lennie, hogy az új épületek is elérhetővé váljanak.

  Kétféleképpen juthatunk oda:
  - Bejelentkezés után a térképen a szövetkezet nevét mutató képre kattintva
  - Játék közben a jobb oldali panel legtetején levő zöld ikonra kattintva, s utána a térképen a szövetkezet nevét mutató képre kattintva

  Itt a tér körül az alábbi épületeket találod:
  A megfelelő linkre kattintva megtalálod hogy a szövetkezeti faluban adott épületnek mi a szerepe, funkciója.

  A Postahivatal és a Városháza az az épület, amelyről korábban nem készült leírás, és nem is készül önállóan.

  A Postahivatal nem más, mint a szövetkezeten belüli levelezés. Levelet tudunk küldeni 1 adott szövetkezeti tagnak, a teljes szövetkezetnek. Külön fülön látható a beérkezett levél, és az elküldött levél. A levelezés elérhető az állandó farmok alsó menüsorában található boríték ikonon keresztül, vagy a Szövetkezeti faluban a Postahivatalra kattintva.

  A Városháza pedig nem más, mint a szövetkezeti ablak első oldala, amikor is láthatjuk a szövi helyezését, vagyonát. Itt lehet befizetni a szövetkezet részére dollárt, aranyat.

  A Falusi Bank szolgál a falusi dollár váltására, amit a szövetkezeti faluban és a szegélynövények ültetésekor használhatunk.

  A Falusi raktárban tárolódnak azok a termékek, melyeket mi magunk termeltünk meg, s raktározunk, amit szövetkezetünk együttesen termelt meg, illetve azon termékek, amelyeket az éppen online játszó játékosok együttesen tárolnak.

  A gyárakban különböző termékeket állíthatunk elő, és az előállított termékeket felhasználhatjuk a szövetkezeti épületek fejlesztésére, vagy akár a termékeket el is adhatjuk.

  Az épületről további információkat a linkeken keresztül kaphattok.

  A szövetkezeti falu is rendelkezik Tapasztalati pontokkal, amely gyűjtése által a szövetkezeti falu szintje nőni fog.
  A szövetkezeti falu jelenleg 0 Boldogságponttal rendelkezik, gondolom ez a későbbi fejlesztés során változni fog.
  A szövetkezeti falu falu dollárból gazdálkodik, nem a hagyományos dollárból. Jelenleg 4 új épület építhető fel, de a későbbiek során újabb épületekkel fog gazdagodni.

  Post edited by Ádámmaci (HU1) on


 • Ádámmaci (HU1)Ádámmaci (HU1) Bejegyzések: 3,139HU1
  szerkesztette ezt: 16.11.2016

  Falusi Bank

  A Falusi Bank a szövetkezeti falu főteréhez közel található. (A középső hirdetőoszlop mellett jobbra található,a két kocsi mögött.)

  Itt válthatunk falusi dollárt a többi farmunkon megtermelt dollárunkból. Első szintje már a falu indulásakor áll, s fejlesztéséhez ugyanúgy kellenek falusi alapanyagok, mint a többi szövetkezeti falu épület fejlesztéséhez.


  A banknak 50 szintje építhető meg.

  Falusi dollár kell:
  - a szövifaluban lévő üzemekben való termeléshez
  - a farmokon lévő peremnövények ültetéséhez

  Bankra kattintva az alábbi körmenü jelenik meg:


  A bankot nem egyénileg, hanem a szövetkezetnek együtt kell fejleszteni, mégpedig peremnövények és az azok mellett felröppenő anyagok,majd később a gyárakban készült termékek beadásával.

  Ha a falusi bank képére kattintunk, akkor a körmenüben 3 ikon található. Az i betű általános információkat tartalmaz.

  A jobb oldali bank ikonra kattintva válthatunk pénzt.

  Ugyanúgy működik, mint az ideiglenes farmok bankjai. Dollárt válthatunk falusi dollárra, majd váltás után 2 órán belül csak arany meggyorsításával válthatunk újra falusi dollárra.

  Ha a bal oldali fejlesztési ikonra (zöld nyíl+kereszt) kattintunk a körmenüben, akkor 3 fülön különböző ablakokat láthatunk.
  Az első fülön a fejlesztésre vonatkozó információkat találjuk.
  Látható az épület mérete, a következő szinthez szükséges fejlesztési idő, mennyivel nő a váltható faludollár mennyiség, és fejlesztéskor mennyi szövetkezeti tapasztalati pontot kap a szövetkezet. Csak a szövetkezet fejlesztheti a bankot, egyénileg nem kell fejleszteni.


  Mindegyik termék alatt 2 gomb található. Egyedi beadás és szövetkezeti beadás.

  A szövetkezeti beadást csak a vezető és a képviselők érik el. (arannyal vagy falusi dollárral lehet kiváltani a beadandó termékeket,amelyet a szövikasszából von le. Viszont vigyázat, csak x mennyiséget lehet kiváltani.) Bal oldalon látható a beadott termékek összességében a 100%-ból mennyit tesznek ki, és alatta, hogy mikor történt utoljára adakozás. Minden nap 1%-kal csökkennek a mennyiségek. Mellette látható azon 3 személy neve és a beadott mennyiségének száma, akik az adott termékekből adott fejlesztési szinten a legtöbbet adományozták.
  Jobb oldalon arany beadásával a kért mennyiség csökkenthető a piros címkében szereplő %-kal.


  Itt látható, hogy adott szint fejlesztése során kik adták be a legtöbbet, valamint a Különleges köszönet azoknak jár, akik még jelentős mennyiséget adományoztak a fejlesztéshez.
  A vezető és a képviselők a szövetkezeti mennyiségből is adományozhatnak, s ekkor a szövetkezet szó található a listában, egyébként a játékos neve.


  Ha a szövetkezet tagjai illetve a szövetkezet betette az építéshez szükséges anyagokat, akkor a vezető vagy egy képviselő elindíthatja a fejlesztést. (Ehhez 5 főnek meg kell szavaznia az indíthatóságot)


  A fejlesztési idők hosszúak,de ezeket lehet csökkenteni:
  Fejlesztés alatt kattints az épületre,majd a körmenüben jobbra a kék nyílra (gyorsítás). Ekkor megjelenik 1 ablak kérdőjeles alakokkal, mint a kutatásoknál. Alul van 1 összeg aranyba kerül.Ha arra a kék kosárra kattintunk, akkor felkerül a nevünk a táblára és levonódik az összeg a saját arany számlánkról. Ha újra megnyomjuk a kosarat, akkor újra felkerül a nevünk és újra levonódik az összeg, tehát óvatosan nyomkodjátok. Minden adományozás után 10% al csökken a fennmaradó építési idő. Tehát 24 óránál még megéri (ha vkinek van miből), de az utolsó 1 óránál már nem, mert a 10% az aktuális időből vonódik le. Ha 1 tag 2x is adományoz,akkor a falusi TP is szorzásra kerül. A falusi TP a falu fejlettségi szintjét növeli.



  A fejlesztések után a adott %-kal nő a váltható falusi dollárok mennyisége az alap 46000 falusi dollárhoz képest. (pl. alap állapotban 46000 falusi dollár váltható, majd az 2. szintre való fejlesztés után +15%-kal több)

  Itt találjátok a Bankra vonatkozó információkat oszloponként: bank szintjei, fejlesztési idők, a fejlesztés után váltható összegek, a falusi dollár emelkedésének százaléka, a fejlesztés után járó falusi tapasztalati pont, szövifalu szintje.



















  Post edited by Ádámmaci (HU1) on


 • Ádámmaci (HU1)Ádámmaci (HU1) Bejegyzések: 3,139HU1
  szerkesztette ezt: 17.11.2016
  Falusi raktár


  A falusi raktárban láthatjuk a raktárunkban szereplő alapanyagokat, melléktermékeket és készített termékek mennyiségét, valamint ugyanezt a teljes szövetkezeti készletre és az online mennyiségre vonatkoztatva. (Az online mennyiség az éppen online játékosoknál levő össz. mennyiséget mutatja)

  A falusi raktár a szövifaluban,az alsó búzamezők között található

  Az első szint a kezdetektől elérhető.


  A falusi raktár fejlesztésével nő a helykapacitás. A normál farmos raktár (csűr) mérete és a Falusi raktár mérete nem azonos, külön tárhelyük van. A raktár fejlesztése csoportos feladat, egyénileg nem fejleszthető.

  Ha a bal oldali fejlesztési ikonra (zöld nyíl+kereszt) kattintunk a körmenüben, akkor 3 fülön különböző ablakokat láthatunk. Az első fülön a fejlesztésre vonatkozó információkat találjuk.
  Megmutatja mennyi időbe telik a fejlesztés és mekkorára nő a raktár mérete, s mennyi szövetkezeti TP-ot ad. Csak a szövetkezet fejlesztheti a raktárat, egyénileg nem kell fejleszteni.

  2. fülön a fejlesztéshez szükséges szövetkezeti hozzájárulás látszik.

  Mindegyik termék alatt 2 gomb található. Egyedi beadás és szövetkezeti beadás. 


  A szövetkezeti beadást csak a vezető és a képviselők érik el. (arannyal vagy falusi dollárral lehet kiváltani a beadandó termékeket,amelyet a szövikasszából von le. Viszont vigyázat, csak x mennyiséget lehet kiváltani.) Bal oldalon látható a beadott termékek összességében a 100%-ból mennyit tesznek ki, és alatta, hogy mikor történt utoljára adakozás. Minden nap 1%-kal csökkennek a mennyiségek. Mellette látható azon 3 személy neve és a beadott mennyiségének száma, akik az adott termékekből adott fejlesztési szinten a legtöbbet adományozták.
  Jobb oldalon arany beadásával a kért mennyiség csökkenthető a piros címkében szereplő %-kal.


  A harmadik fülön látható, hogy mely szintek esetében kik adták be a legtöbbet:


  Ha a körmenü jobb ikonjára kattintunk akkor a megnyíló ablakban 4 fület találunk. Az első fülön találjuk az alapanyagokat. Ezek azok, amelyeket a földjeinkben peremnövényként termelhetünk.


  A második fülön látszódnak a Fa- és textilgyár termékeinek listája, s mennyiségei.


  A harmadik fülön találjuk az Ásvány- és fémgyár termékeinek listáját.


  A negyedik fülön találhatóak a melléktermékek (felröppenők) listája.


  Mind a 4 ablakban láthatjuk a személyes mennyiséget. Ez az, amit mi a falusi raktárunkban tárolunk. A következő oszlopban a szövetkezet összes tagja által raktározott mennyiség látható, míg a 3. oszlopban az éppen online (a jelenleg bejelentkezett) játékosok raktároznak együttesen.
  Az ablak jobb oldalán pedig egy összesítést láthatunk arról, hogy mely épületnél milyen %-ban adta be a szövetkezet a fejlesztésben szükséges anyagokat.



  Ha a szövetkezet tagjai illetve a szövetkezet betette az építéshez szükséges anyagokat, akkor a vezető vagy egy képviselő elindíthatja a fejlesztést. (Ehhez 5 főnek meg kell szavaznia az indíthatóságot)

  A fejlesztési idők hosszúak,de ezeket lehet csökkenteni:
  Fejlesztés alatt kattints az épületre,majd a körmenüben jobbra a kék nyílra (gyorsítás). Ekkor megjelenik 1 ablak kérdőjeles alakokkal, mint a kutatásoknál. Alul van 1 összeg aranyba kerül.Ha arra a kék kosárra kattintunk, akkor felkerül a nevünk a táblára és levonódik az összeg a saját arany számlánkról. Ha újra megnyomjuk a kosarat, akkor újra felkerül a nevünk és újra levonódik az összeg, tehát óvatosan nyomkodjátok. Minden adományozás után 10% al csökken a fennmaradó építési idő. Tehát 24 óránál még megéri (ha vkinek van miből), de az utolsó 1 óránál már nem, mert a 10% az aktuális időből vonódik le. Ha 1 tag 2x is adományoz,akkor a falusi TP is szorzásra kerül. A falusi TP a falu fejlettségi szintjét növeli.


  Itt találjátok a falusi raktárra vonatkozó információkat oszloponként: raktár szintjei, fejlesztési idők, a fejlesztés utáni raktár kapacitása, a fejlesztés után járó falusi tapasztalati pont, szövifalu szintje.



  Post edited by Ádámmaci (HU1) on


 • Ádámmaci (HU1)Ádámmaci (HU1) Bejegyzések: 3,139HU1
  szerkesztette ezt: 17.11.2016
  Ásvány- és Fémgyár


  Ebben az üzemben állítható elő tégla, szegek, faszén, acél gerendák, vezetékek, színes lapok, cement, üveg, vasbeton.

  Ez a gyár a szövetkezeti faluban jobb kéz felől fent a folyó alatt található. Ha az Ásvány- és fémgyár képére kattintunk, akkor a körmenüben 3 ikon található. Az i betű általános információkat tartalmaz, köztük azt is, hogy 100 szintre fejleszthető.

  Ha a jobb oldali ikont választjuk a körmenüben, akkor attól függ, hogy az épületünk hanyas szinten van, s mely termékek gyártása oldódott fel a következőket készíthetjük: tégla, szögek, faszén, acél gerendák, vezetékek, színes lapok, cement, üveg, vasbeton.
  A menüben látszik felül bal oldalon a falusi dollárunk és a meglevő aranyunk mennyisége, jobb oldalon a szövetkezeti falu boldogsága.
  Alatta az előállítható termékeket láthatjuk, melyeket 5 oldalon keresztül lapozhatjuk. A termékeknél látható a termékhez miből mennyi alapanyagra van szükség, mennyi ideig tart az előállítása, mennyi az egységnyi előállított mennyiség (a gyár fejlesztése utána mennyiség növelhető), illetve a termelési költség.
  Minden termék előállításakor (azaz betakarításkor) tapasztalati pontot ad a szövetkezet számára, s ezáltal növelhető a szövetkezet szintje.

  Ha a bal oldali fejlesztési ikonra (zöld nyíl+kereszt) kattintunk a körmenüben, akkor 3 fülön különböző ablakokat láthatunk. Az első fülön a fejlesztésre vonatkozó információkat találjuk.


  Látható az épület mérete, a következő szinthez szükséges fejlesztési idő, mennyivel nő a termelhető mennyiség, és fejlesztéskor mennyi szövetkezeti tapasztalati pontot kap a szövetkezet. Csak a szövetkezet fejlesztheti a gyárat, egyénileg nem kell fejleszteni.

  Ha a szövetkezet tagjai illetve a szövetkezet betette az építéshez szükséges anyagokat, akkor a vezető vagy egy képviselő elindíthatja a fejlesztést. (Ehhez 5 főnek meg kell szavaznia az indíthatóságot)


  A fejlesztési idők hosszúak,de ezeket lehet csökkenteni:
  Fejlesztés alatt kattints az épületre,majd a körmenüben jobbra a kék nyílra (gyorsítás). Ekkor megjelenik 1 ablak kérdőjeles alakokkal, mint a kutatásoknál. Alul van 1 összeg aranyba kerül.Ha arra a kék kosárra kattintunk, akkor felkerül a nevünk a táblára és levonódik az összeg a saját arany számlánkról. Ha újra megnyomjuk a kosarat, akkor újra felkerül a nevünk és újra levonódik az összeg, tehát óvatosan nyomkodjátok. Minden adományozás után 10% al csökken a fennmaradó építési idő. Tehát 24 óránál még megéri (ha vkinek van miből), de az utolsó 1 óránál már nem, mert a 10% az aktuális időből vonódik le. Ha 1 tag 2x is adományoz,akkor a falusi TP is szorzásra kerül. A falusi TP a falu fejlettségi szintjét növeli.



  A második fülön találjuk a fejlesztéshez szükséges anyagok listáját.

  Mindegyik termék alatt 2 gomb található. Egyedi beadás és szövetkezeti beadás.

  Szövetkezeti beadást csak a vezető és a képviselők érik el. (arannyal vagy falusi dollárral lehet kiváltani a beadandó termékeket,amelyet a szövikasszából von le.Viszont vigyázat,csak x mennyiséget lehet kiváltani.) Bal oldalon látható a beadott termékek összességében a 100%-ból mennyit tesznek ki, és alatta, hogy mikor történt utoljára adakozás. Minden nap 1%-kal csökkennek a mennyiségek. Mellette látható azon 3 személy neve és a beadott mennyiségének száma, akik az adott termékekből adott fejlesztési szinten a legtöbbet adományozták.
  Jobb oldalon arany beadásával a kért mennyiség csökkenthető a piros címkében szereplő %-kal.

  A harmadik fülön látható, hogy mely szintek esetében kik adták be a legtöbbet:

  Itt látható, hogy adott szint fejlesztése során kik adták be a legtöbbet, valamint a Különleges köszönet azoknak jár, akik még jelentős mennyiséget adományoztak a fejlesztéshez.
  A vezető és a képviselők a szövetkezeti mennyiségből is adományozhatnak, s ekkor a szövetkezet szó található a listában, egyébként a játékos neve.
  Post edited by Ádámmaci (HU1) on


 • Ádámmaci (HU1)Ádámmaci (HU1) Bejegyzések: 3,139HU1
  szerkesztette ezt: 21.11.2016
  Fa- és textilgyár

  Ebben az üzemben állítható elő zsindely, kötél, gyanta, szövet, festék, rétegelt lemezek, bútorfa, ásványgyapot, vízcső.

  Ez a gyár jobb oldalon található a Banktól lejjebb.

  Ha a Fa- és textilgyár képére kattintunk, akkor a körmenüben 3 ikon található. Az i betű általános információkat tartalmaz.

  Ha a jobb oldali ikont (fűrész és anyagtekercs) választjuk a körmenüben, akkor attól függ, hogy az épületünk hanyas szinten van, s mely termékek gyártása oldódott fel a következőket készíthetjük:zsindely, kötél, gyanta, szövet, festék, rétegelt lemezek, bútorfa, ásványgyapot, vízcső.

  A menüben látszik felül bal oldalon a falusi dollárunk és a meglevő aranyunk mennyisége, jobb oldalon a szövetkezeti falu boldogsága.
  Alatta az előállítható termékeket láthatjuk, melyeket 5 oldalon keresztül lapozhatjuk. A termékeknél látható a termékhez miből mennyi alapanyagra van szükség, mennyi ideig tart az előállítása, mennyi az egységnyi előállított mennyiség (a gyár fejlesztése utána mennyiség növelhető), illetve a termelési költség.
  Minden termék előállításakor (azaz betakarításkor) tapasztalati pontot ad a szövetkezet számára, s ezáltal növelhető a szövetkezet szintje.
  Ha a bal oldali fejlesztési ikonra (zöld nyíl+kereszt) kattintunk a körmenüben, akkor 3 fülön különböző ablakokat láthatunk.
  Az első fülön a fejlesztésre vonatkozó információkat találjuk.

  Látható az épület mérete, a következő szinthez szükséges fejlesztési idő, mennyivel nő a termelhető mennyiség, és fejlesztéskor mennyi szövetkezeti tapasztalati pontot kap a szövetkezet. Csak a szövetkezet fejlesztheti a gyárat, egyénileg nem kell fejleszteni.

  Ha a szövetkezet tagjai illetve a szövetkezet betette az építéshez szükséges anyagokat, akkor a vezető vagy egy képviselő elindíthatja a fejlesztést. (Ehhez 5 főnek meg kell szavaznia az indíthatóságot)



  A fejlesztési idők hosszúak,de ezeket lehet csökkenteni:
  Fejlesztés alatt kattints az épületre,majd a körmenüben jobbra a kék nyílra (gyorsítás). Ekkor megjelenik 1 ablak kérdőjeles alakokkal, mint a kutatásoknál. Alul van 1 összeg aranyba kerül.Ha arra a kék kosárra kattintunk, akkor felkerül a nevünk a táblára és levonódik az összeg a saját arany számlánkról. Ha újra megnyomjuk a kosarat, akkor újra felkerül a nevünk és újra levonódik az összeg, tehát óvatosan nyomkodjátok. Minden adományozás után 10% al csökken a fennmaradó építési idő. Tehát 24 óránál még megéri (ha vkinek van miből), de az utolsó 1 óránál már nem, mert a 10% az aktuális időből vonódik le. Ha 1 tag 2x is adományoz,akkor a falusi TP is szorzásra kerül. A falusi TP a falu fejlettségi szintjét növeli.


  A 2. fülön a fejlesztéshez szükséges beadandó termékeket találjuk.

  Mindegyik termék alatt 2 gomb található. Egyedi beadás és szövetkezeti beadás.


  A szövetkezeti beadást csak a vezető és a képviselők érik el. (arannyal vagy falusi dollárral lehet kiváltani a beadandó termékeket,amelyet a szövikasszából von le. Viszont vigyázat, csak x mennyiséget lehet kiváltani.) Bal oldalon látható a beadott termékek összességében a 100%-ból mennyit tesznek ki, és alatta, hogy mikor történt utoljára adakozás. Minden nap 1%-kal csökkennek a mennyiségek. Mellette látható azon 3 személy neve és a beadott mennyiségének száma, akik az adott termékekből adott fejlesztési szinten a legtöbbet adományozták.
  Jobb oldalon arany beadásával a kért mennyiség csökkenthető a piros címkében szereplő %-kal.
  A harmadik fülön látható, hogy mely szintek esetében kik adták be a legtöbbet:

  Itt látható, hogy adott szint fejlesztése során kik adták be a legtöbbet, valamint a Különleges köszönet azoknak jár, akik még jelentős mennyiséget adományoztak a fejlesztéshez.
  A vezető és a képviselők a szövetkezeti mennyiségből is adományozhatnak, s ekkor a szövetkezet szó található a listában, egyébként a játékos neve.

  Post edited by Ádámmaci (HU1) on


Ez a beszélgetés lezárult..