Főoldal Hungarian Archívum Technikai problémák és bugok (a)

A BigFarm teljesítményi hibáinak megoldása Firefox böngészőben

2»

Hozzászólások

 • Omkara (HU1)Omkara (HU1) Bejegyzések: 93
  :)))  Köszönöm! Visszatért a régi gyorsaság.
  Omkara @ hu 1
 • Nikita11 (HU1)Nikita11 (HU1) HU1 Bejegyzések: 5
  szerkesztette ezt: 22.10.2016
  A hiba szemantikai program hiba, az alap jól beállított firefox a fent említett beállítással van egyébként is beállítva. Szerencsére a leírt átállítás csak más esetben okoz problémát.
   Mivel a firefoxon a hiba teljes képernyős felbontásban nem jelentkezik ezért a baj nem itt keresendő, és minden igyekezet ellenére az  összeférhetetlenségről szóló infó is nonszensz, nem az adobe  flash hibádzik, ezt az  is alátámasztja az is hogy a sziget teljes képernyős felbontás nélkül is tökéletesen működik. Úgyhogy kedves játékfejlesztő programozók hajrá, lelhet debug programokkal is keresni :)
  Nikita11 @ hu 1
 • Nikita11 (HU1)Nikita11 (HU1) HU1 Bejegyzések: 5
  Kedves Rab Bit!
   Ne mérgelődj, csak közérthető nyelven igyekeztem írni  - ebben az esetben, nem kell a játékosoknak külön lefordítanom az üzenetet, mint ezt tettem a tegnapi angol nyelvű közleményeteket követően  a szövi  tagoknak, és néhányuknak  TeamViwerrel sikerült is helyreállítanom a a tűzrókájukat miután alaposan szétállítgatták :(
  A pikírt hangvételt meg elnézem neked, betudom a korodnak, meg annak hogy remélhetőleg  egész éjszaka csak dolgozhattál a probléma megoldásán,

  Természetesen azt is komolyan  gondolom, hogy körüzenetben nemsokára elnézést kértek a kellemetlenségekért minden játékostól,

  Egyben köszönöm az adobe linkjét, magam is megtaláltam és nem nyitok vitát arról, hogy a fentiek ismeretében, miért fordulhatott elő mégis ez a kis kellemetlenség.

  Nem utolsó sorban, megemlítenék egy mai magyar szolgáltatói valóságról szóló viccet:

  - Kedves Rab Bit, nem ismerjük mi egymást valahonnan?
  Gondolom most elgondolkoztál.... (ez hülye.. tuti, hogy én ezt nem ismerem)
  - De bizony kedves Rab Bit mi ismerjük egymást!

  Én a Vevő vagyok, -  tudod az az -  aki fizet a szolgáltatásotokért :) és remélhetőleg a te munkadíjadért is.

  Üdv.

  Nikita

  Nikita11 @ hu 1
 • Tica54 (HU1)Tica54 (HU1) HU1 Bejegyzések: 721
  bemásoltam a böngészőbe
  Szia! Legyél kicsit türelmesebb, Robi csak jót akart.Valszínű vmit nem jól csináltál. Figyelj, bemész a böngészőbe, fent a címsorban törölj ki mindent és oda írd be az 1 lépést amit Rob leírt. Onnan már minden működni fog. Sztem ott toltad el. 1 próbát megér, mint kínlódj a lassú géppel.
  Tica54 @ hu 1
 • Nikita11 (HU1)Nikita11 (HU1) HU1 Bejegyzések: 5
  szerkesztette ezt: 22.10.2016
  Kedves  r0b33, mivel egy kedves vicces megszólítást is képes vagy sértésnek venni és máris úgy érzed, valamivel  vissza kell vágnod. Mivel a Rabbit - Rab Bit nyulat jelent  mint a mellékelt kis smail-id, hát vettem a bátorságot, hogy kedves legyek és udvarias veled,

  Sajnálom hogy nem tudod, hogy a Nikita nem egyértelműen férfi név.

  És igen, valóban igazad van!
  Soha sem fogom tudni azt amit Te
  - ekkora Egót növeszteni,
  - ilyen mértékben félreértelmezni és minden igyekezetemmel azon lenni, hogy kiforgassam, azt amit írnak,
  - és elfelejteni azt, hogy valójában egy céget képviselek akár moderátorként, akár programozóként akár vezetőként vagy tulajdonosként
  - soha sem fogom megengedni magamnak azt a luxust, hogy személyeskedjek bárkivel

  És itt nekem kell elnézést kérnem tőled a tudatlanságomért, nem tudtam, hogy egy karitatív szervezet önkéntese vagy - ne vedd cinizmusnak, bármennyire is hajalmos vagy rá, de tényleg minden elismerésem!

  Egyben köszönöm az információt, mely alapján, remélem helyesen azt szűrtem le, hogy: / itt igyekszem még közérthetőbben/: a játékban angol nyelven megjelent üzenetért  a BigFarm fórum semmilyen felelősséget nem vállal, csak a játék logóját használja.

  De amennyiben nem képviseled a játékot, akkor is elgondolkodtató, hogy egy nyilvános fórum képviselőjeként, ezt a stílust megengeded magadnak és elfogadhatónak tartod,
  Mely egy dolgot azért sugal: mindenki játsszon, fizessen az aranyért, viselje el hogy nem működik az egész, javítsa meg magának, és egyébként meg ne merészeljen semmilyen hozzászólást sem írni, vagy elégedetlenkedni, mert amúgy egy semmihez sem értő idióta.

  Viszont kívánom a szép estét

  Nikita










  Post edited by Nikita11 (HU1) on
  Nikita11 @ hu 1
 • Nikita11 (HU1)Nikita11 (HU1) HU1 Bejegyzések: 5
  szerkesztette ezt: 23.10.2016
  Kedves Zsu!

  Köszönöm a fent leírtakat és a tájékoztatást is. A mai estén én is körülnéztem a fórumon, és döbbenettel, de tisztába lettem a helyzettel, remélem nem kerülte el a figyelmedet, hogy valójában a probléma forrás gyökere, nem is ez, hanem r0b33 moderátor kioktató és arrogáns stílusa, amit a fent leírtak értelmében végképp értelmezhetetlen,de azt is megértem, hogy ilyen feltételek mellett nagyon kevesen akarnak moderátorok maradni, így szinte bárki megfelel :)

  Tudom, nem várod el, de itt érzem úgy, hogy:

   Meg kell, hogy köszönjem a Fórumon  tevékenykedőknek, amit tesznek a játékosokért a magam és a  szövim nevében is!


  És amiből  elindult ez a kis purparlé azt megírom a supportnak angolul :) remélem Hamburgban nem csak németül értenek :)
  mert ugyebár a probléma még mindig fennáll és nem megy  rendesen a játék sok játékosnál, r0b33 által közreadott igen pontos és részletes leírás megállja a helyét az win7 en, win8 on nem néztem, 8.1 en már nem megy rendesen, win10 en sem néztem, az  xp-n már nem segít kivéve ahogy Liz is írta, ha nincs frissítve a firefox, ezért is mertem abszolút "laikusként" :) forszírozni, hogy a játékban is módosításokat kell eszközölni, ha tetszik, ha nem, mert a sziget működik minden beállítás nélkül és ez nem véletlen, mert az egy új segéd programmal indul, de ott jó, az alapjáték meg még a régire van ráépítve és 1000x módosítva volt :( remélem r0b33 megint nem fog velem egyetérteni, hogy ez szintaktikai hiba.

  Üdvözlettel:

  Nikita




  Post edited by Nikita11 (HU1) on
  Nikita11 @ hu 1
 • United77 (HU1)United77 (HU1) HU1 Bejegyzések: 2
  szerkesztette ezt: 01.11.2016
  Nekem nincs eredmény :(

  dom.ipc.plugins.asyncdrawing.enabled :ilyen nincs is a gépemen!
  Mit tegyek?
  Köszönöm ha valaki segít!


  Post edited by gyurisne.zsuzsi (HU1) on
 • vicuska73 (HU1)vicuska73 (HU1) Bejegyzések: 2
  r0b33 mondta:
  Az Adobe közleményt adott ki arról, hogy a Firefox flash beépülőben van egy olyan funkció, amit a böngésző gyártója a Mozilla bejelentett, hogy beépíti a böngészőjébe, azonban ez a funkció még nem működőképes a böngészőben, sok esetben ez teljesítménybeli hibákat okoz(hat) a játék során.

  Ennek kiküszöbölésére a Firefox belsejében kell turkálni kicsit, de megpróbálom mindenki számára érthetően, követhetően, képekkel illusztrálva, végigvezetni mindazokat, akiknél ez a probléma jelentkezik.

  1. Nyiss egy új lapot a böngészőben!

  2. A böngésző mezőbe írd, vagy másold be a következőt: about:config


  3. Az enter megnyomása után, egy kis "fenyegető" szöveg következik, de bátor vagy és rákattintasz a szöveg alatti gombra:


  4. egy új oldalra kerülünk, egy keresőmező és egy lista fogad bennünket:


  5. A keresés mezőbe írd, vagy másold be a következőt: dom.ipc.plugins.asyncdrawing.enabled

  6. A jelölt helyen dupla kattintással állítsd át az értéket true-ról false-ra:


  7. Indítsd újra a böngészőt!
  Ugye, nem volt olyan nagyon nehéz ;)

  Kérjük tudassátok velünk a tapasztalatokat, hogy a probléma ezzel megoldódott-e?

 • lurion (HU1)lurion (HU1) HU1 Bejegyzések: 2
  Nekem ez a játék végét fogja jelenteni mivel otthon még bele túrok a foxba de a cégnél nem lehet ha lehetne sem teszem .Mert az hogy pihenésként (míg mások cigiznek) elnézik hogy egy gyors ültetést végzek az jó ,de hogy esetleg valamit elállítsak azt biztos nem .
  lurion @ hu 1
 • Liz65 (HU1)Liz65 (HU1) HU1 Bejegyzések: 4,917
  lurion (HU1) mondta:
  Nekem ez a játék végét fogja jelenteni mivel otthon még bele túrok a foxba de a cégnél nem lehet ha lehetne sem teszem .Mert az hogy pihenésként (míg mások cigiznek) elnézik hogy egy gyors ültetést végzek az jó ,de hogy esetleg valamit elállítsak azt biztos nem .
  szia
  teljesen egyetértek, ezt tuti nem tolerálná a céged
  de esetleg az informatikus nem tudna segíteni? pacsizz le vele, még máskor is jól jöhet ;)
                                                         
                                                        

Ez a beszélgetés lezárult..