Firefoxot használsz és a BigFarm teljesítményi hibákkal küzd?
Kattints ide a megoldáshoz!

Frissítés október 23-án: A lovastanya

NariaNaria Bejegyzések: 8
szerkesztette ezt: 23.10.2014 itt: Hivatalos Hírek
Üdvözlet kedves Big Farmerek!

A várva-várt lovastanya frissítés végre a láthatáron van, így hát minden további nélkül…..lássuk mit is tartalmaz!

A Lovastanya
Rose, legújabb szereplőnk,megvásárolta az elhagyatott lovastanyát farmotok szélén és ezzel együtt elhozta vadlovait is. Ha segítőkezet nyújtasz Rosenak a tanya újjáépítésében és sikeresen megszelidíted Goldy nevű lovát, akkor még az is előfordulhat, hogy akár új nevet válassz neki és onnantól kezdve gondját viseld! Készen állsz ?

Hát persze, hogy készen, de haladjunk lépésről lépésre: Miről is szól ez az egész lovastanya és mihez is kezdhetünk vele? Olvass tovább és minden kiderül!

Épületek
Ezzel az új frissítéssel farmod bal felső környezetében egy új területet fedezhetsz fel – a lovastanya 5 részből áll melyek a következő épületek: Istálló, Lovarda,Ugrató pálya, Teherkocsi verseny és Lovagló terület.

Rose feladatokat fog majd adni Neked, amelyek keresztül fognak vezetni minden épület feloldásán.
Annak érdekében, hogy megkaphasd a legelső lovastanya feladatodat, legalább 16-os szintűnek kell lenned és be kellett fejezned a legelső olyan hajósküldetést, amely arra kér, hogy biztosíts árukat a hajó szabad rakodóhelyeire.

Istálló


Lovad az istálló épületébenfog élni. Ennek az épületnek a kör menüjét használva több mindent megtudhatsz lovadról.
Egyszerűen csak nyisd meg az Istálló menüjét, kattints rá lovadra és akár máris megváltoztathatod nevét, láthatod életkorát,megtekintheted tulajdonságait,valamint tulajdonság szintjeit melyeket már elért.

Az Istálló nem lesz fejleszthető ebben a frissítésben, de a jövőben, a fejlesztések után az épület lehetővé fogja tenni, hogy több helyed legyen lovaid számára.

Lovarda/ Ugrató pálya/Lovagló terület

Lovad egy igazi tehetség. Ezekkel a speciális gyakorlóterületekkel ráfókuszálhatsz lovad tulajdonságainak fejlesztésére, hogy kiemelkedő legyen minden területen!

Mindegyik gyakorlóterület külön-külön felfejleszthető legfeljebb 5-ös szintig.
Fejlesztésük egy új fizetőeszközbe - a Verseny lópatkóba – fog kerülni amelyeket versenyeken nyerhetsz. Minden fejlesztés hatékonyabbá fogja tenni a betanításokat, tehát a betanítási pontokhoz bónuszokat fogsz kapni minden betanítás alkalmával.

Verseny utánfutó

Szeretnéd, hogy lovad résztvegyen versenyeken? Egy kis gyakorlás után igazán jó lenne felvágni azzal, hogy eddig mit értél el nem gondolod ?
A teherkocsi versenyen keresztül hozzáférhetsz a verseny menühöz, ahol kiválaszthatod ellenfeleidet és részt vehetsz megmérettetéseken ismert Big Farmkarakterek ellen.

A saját lovad
Ez a frissítés bemutatja Goldyt, mint legelső lovadat, de mivel több hely is van a csűrödben, ezért mármost biztosak vagyunk abban, hogy lovadnak több másik ló baráttal kell majd megosztania életét az eljövendő frissítések alkalmával.

Minden lónak eltérő tulajdonságai vannak, ezeket az Istállóban a lovakra kattintva tekintheted meg:

Név

Természetesen lehetőséged lesz átnevezni jelenlegi és leendő lovaidat – még Goldy is átnevezhető.
Mint minden átnevezési procedúra, az első alkalommal teljesen ingyenes, míg minden további változtatás már aranyba fog kerülni.

Életkor

Hasonlóan a kutyák korának megjelenítéséhet, lehetőséged lesz rá, hogy megtudd, melyik lovad hány éves. A napok, hónapok és évek amik elteltek amióta megszerezted a lovad ugyancsak fel lesznek tüntetve.

Tulajdonságok és tulajdonság szintek

Minden lónak 3 tulajdonsága van, melyek létfontosságú szerepet játszanak a versenyeken:
 • Erő
 • Ügyesség
 • Állóképesség

Mindegyik tulajdonság erejének nagyságát az határozza meg, hogy milyen szintre lett megnövelve a betanítás által.

Nemesítési információk

Az egyik jövőbeli frissítésalkalmával lehetőséged lesz arra, hogy megtekintsd a lovad a nemesítés mely generációjához tartozik.
Ez minden ló portréjának jobb felső sarkában lesz megjelenítve.

Betanítás
Lovaid 3 tulajdonságát a gyakorlóterületeken fejlesztheted betanítással.
Lovaid betanítása lópatkóba kerül, amelyekért cserébe betanítási pontokat kapsz, ezek pedig elengedhetetlenek a tulajdonság szint növeléséhez. Minden egyes tulajdonság 10-es szintig fejleszthető fel, a további növelések majd csak a későbbi frissítésekben kerülnek be a játékba.

Gyakorlóterületek

Amint kiválasztasz egy lovat az Istálló menüjében, 3 különböző fejlődési mutatót fogsz látni – egyet minden tulajdonsághoz. Ezek a mutatók jelenítik meg az aktuális tulajdonság szintjét és, hogy mennyi betanítási pontot kell még szerezned ahhoz, hogy elérd a következő tulajdonság szintet.
Innen, valamint az összes gyakorlóterület kör menüjéből érhető el minden tulajdonság saját kezelőfelülete:

 • Lovarda – Ügyesség fejlesztés
 • Ugrató pálya – Erő fejlesztés
 • Lovagló terület – Állóképesség fejlesztés

Amikor kiválasztasz egy betanítási opciót, minden ló tulajdonság meg fog jelenni, de az, amelyiket fejleszteni fogod ki fog tűnni a többi közül, tehát biztos lehetsz abban ,hogy a megfelelő módszert választod a kívánt tulajdonság fejlesztéséhez.

Azért, hogy a betanítás a lehető legsikeresebb legyen és megelőzzük a sérüléseket, egyszerre csak 1 ló tanítható gyakorlóterületenként. Ráadásul, minden egyes ló egyszerre csak 1 tulajdonságot fejleszthet, valamint a gyakorlóterületek bezárnak az épületfejlesztések idejére.

Betanítási variációk: általános és intenzív

A betanítási felület alján találni fogsz egy csúszkát, ahol kiválaszthatod mennyi patkót szánsz a betanításra – a felhasznált patkók mennyisége határozza meg, hogy a betanítás általános vagy intenzív lesz.

Ha a csúszka zöld, akkor lovadat általános betanításra küldöd, viszont ha átváltott narancssárgára akkor már intenzívre. Mivel az intenzív betanítás lovadat a legvégsőkig hajtja, ezért egy hajszállal kevésbé hatékonyabb, tehát egy kicsivel kevesebb betanítási pontot kapsz minden elköltött lópatkó után, amely a csúszka narancssárgába váltása után lett felhasználva.Ugyanakkor, ez kifejezetten hasznos, hogy ha az adott betanítási időn belül több betanítási pontot szeretnél szerezni, tehát jóval gyorsabban fejlesztheted fel lovadat feltéve, ha rendelkezel bőséges lópatkó készletekkel.

Minden egyes gyakorlóterület fejlesztése (egészen 5-ös szintig) eltolja az átmeneti határt általános betanítástól intenzív felé a csúszka jobb oldalára, így téve a gyakorlást kevésébe megerőltetővé lovadnak és jóval hatékonyabbá a felhasznált lópatkók számának szempontjából a pontszerzés érdekében.

A kiválasztott tulajdonság fejlődési mutatója megmutatja majd az elkövetkező betanítással járó változások mértékét a fejlődésben, tehát megjósolható előre, hogy a betanítás amit elkezdenél vajon fog-e szintlépést okozni a kívánt tulajdonságnál.

Fejlesztés, Betanítási idő és Jutalmak

Gyakorlóterületeid fejlesztése bónuszokat fog adni a megszerezhető betanítási pontjaidhoz tanításonként. Ezek pontosan meg lesznek jelenítve.

Ha betanítást végzel egy gyakorlóterületen, a hátralévő tanítási idő ki lesz jelezve a gyakorlóterület kör menüjében, valamint a megfelelő betanítási felületen is.
Minden betanítás egy fix ideig tart, amit arany felhasználásával ki lehet hagyni.
Amint a betanításnak vége, összegyűjtheted az összes megszerzett betanítási pontot a betanítási felületen, és ha szeretnéd akár azonnal indíthatod a következőt!

Versenyek
Néhány igencsak kedvelt Big Farm barátod szintén fordított némi időt lovainak betanítására. Most lehetőséged lesz kihívni őket és lovaikat számtalan különféle lovas sportágban.

Sportágak

Tessa, George és Lester szenvedélyes ló edzők maguk is. Mindegyikük rendelkezik saját lóval, ami valamelyik tulajdonságában igazán kiemelkedő.

Készen állsz, hogy kihívd Dakotát, Dustyt és Minniet?
Íme a sportágak, amiben kihívhatod őket és tulajdonosukat:
 • Tessa és Dakota - Állóképesség Futam
 • George és Frida - Ugratás
 • Lester és Minnie- Idomítás

A különböző kihívásokhoz eltérő tulajdonságok a leghasznosabbak. Ezért aztán mindig van egy fő tulajdonság, egy másodlagos tulajdonság és egy harmadlagos tulajdonság ami már csak éppen, hogy befolyásolja a különféle versenyek kimenetelét. Például az állóképesség nem olyan fontos az ugratásnál, mint az erő, de az ügyesség szintén hasznos.
Figyelembe véve lovad tulajdonság szintjeit, kapni fogsz egy verseny értéket, tehát megjósolhatod előre, hogy lovad milyen esélyekkel indul versenytársai ellen. Minél magasabb a verseny értéked, annál magasabb esélyed van a győzelemre.
Ugyanakkor, még akkor is ha lovad verseny értéke alacsony, mindig van egy kis esélyed arra, hogy szerencsés legyél és nyerj – mindig történhet valami kiszámíthatatlan meglepetés, a lovas sportok már csak ilyenek! :)

Ha egyszer veszítesz egy karakter ellen akkor el fog indulni egy várakozási idő, tehát várnod kell mire újra kihívhatod a karaktert. Ezt a várakozási időt nem lehet átugrani, ellenben a másik 2 karakter még mindig elérhető lesz, így nem maradsz versenyek nélkül akkor sem, ha ki kell várnod míg letelik a várakozási idő

Nehézség

Big farm barátaidnak megvan a maguk tapasztalati szintje.
Ha elég sokszor győzedelmeskedsz felettük tanulni fognak hibáikból és növekedni fog szintjük, ezzel egy picivel nehezebbé téve az elkövetkezendő kihívásokat, de egyben jövedelmezőbbé is.

Jutalmak

Ha megnyersz egy kihívást, jutalmul az új valutát fogod kapni – verseny lópatkó. Vereség esetén ezek a lópatkók nem vesznek el. Minél magasabb az ellenfeled szintje, annál több verseny lópatkót fogsz tudni szerezni.

Ez az új valuta a lótanya fejlesztéséhez, majd az új lovak beszerzéséhez lesz szükséges , valamint a későbbi frissítéseknél olyan anyagok megszerzéséhez melyek elengedhetetlenek lesznek az új tartalmakhoz, hogy farmjaitokból a lehető legtöbbet hozzátok ki.

Ez minden?
Egyelőre azt szeretnénk, hogy most mindenki megtanulja a betanítás és versenyzés összes csínját-binját. Ezért csak 1 ló lesz elérhető a jelenlegi verzióban és még nem minden épület lesz felfejleszthető.

Amint minden letisztult, ki fog egészülni a lótanya további tartalmakkal, beleértve több ló lehetőségét, nemesítést, játékos játékos elleni versenyeket, trófeákat és még megannyi újdonságot, hogy biztosan legyen mire költeni a meglévő verseny patkókat, amik felhalmozódtak az idő folyamán.

Egyéb kisebb változtatások
Az első két hajó küldetés jutalmait lecseréltük lópatkókra, így az alacsony szintű játékosoknak is van lehetősége a küldetés befejezése után megtenni a legelső lépéseket a lótanya felé.

A frissítés várhatóan reggel <strike>9 és 11 között</strike> 12.30 és 14.00 között fog felkerülni szervereinkre, véleményeteket pedig [URL="http://hu.board.goodgamestudios.com/bigfarm/showthread.php?26339-Október-23-i-frissítés-megbeszélése-A-lovastanya"]ITT[/URL] oszthatjátok meg velünk.Yeeee-Haw,
a Big Farm csapat
Post edited by Naria on
Szép napot,
Naria

Hozzászólások

 • NariaNaria Bejegyzések: 8
  szerkesztette ezt: 23.10.2014
  Kedves Farmerek!

  A frissítés időpontjában történt egy kis változás, ma 12.30 és 14.00 között várható.

  A leállás alatt szíves türelmeteket kérjük!

  Addig is eredményes játékot mindenkinek,
  a Big Farm csapat
  Szép napot,
  Naria
Sign In to comment.