Főoldal Hungarian Goodgame Big farm - A játék Kérdések a játékkal kapcsolatban Tippek és Trükkök

[Trópusi sziget] Kagylógyűjtési tippek

Porrima (HU1)Porrima (HU1) HU1 Bejegyzések: 1,827
szerkesztette ezt: 13.02.2017 itt: Tippek és Trükkök
Kedves játékostársak!

Már az első szigetnél is voltak, akik nem a feladatok teljesítését tűzték ki célul, hanem minél több kagyló begyűjtését. A második szigetnél még mindig nem dőlt el nálam, hogy mi legyen az elsődleges cél. A kagylógyűjtéshez joe76 barátom korábbi táblázatát felhasználva meghatároztam, hogy különböző termékek esetében hány valódi dollárba kerül egy kagyló, ami függ a termelő létesítmény szintjétől és a boldogságmutatótól is.
Itt természetesen csak arra van lehetőség, hogy egyes adatokat ismertessek. A boldogság minden esetben -50% termelési költségre vonatkozik!
1. Legolcsóbban narancsot lehet termelni: 1 kagyló 0,44$-ba jön 4. szintű mezőn.
Banán (4.sz) 0,71, legdrágább a lemúr (4.sz.) kagylója: 2,13$
1. szintű bárban legjobb a nyári koktél: 0,79$/kagyló, legdrágább a narancs üdítő: 3,7$

2. Ha pénz nem számít, akkor legtöbb kagylót a trópusi csillag készítése hozza, óránként 190 957 kagylót.

Mivel későre jár az idő, tovább nem részletezem a témát, de kérésre szívesen válaszolok.
Post edited by gyurisne.zsuzsi (HU1) on

2016. február 22-i búcsúm után valóban nem játszottam 2-3 hónapig,
de abba lehet ezt hagyni??
(Épp ideje megváltoztatni az aláírásomat...)
SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK...

Hozzászólások

 • bourges (HU1)bourges (HU1) HU1 Bejegyzések: 2,217
  szerkesztette ezt: 13.02.2017
  Szia Porrima.
  Én most kagylót gyűjtök a szigeten,így engem érdekelnének a részletek.
  Előre is köszi.
  Post edited by gyurisne.zsuzsi (HU1) on

  Senkinek nem akarok megfelelni,csak önmagamnak.Ha menet közben vannak,akik megszeretnek azért,aki vagyok,ők az én köreim.Aki pedig nem szeret,az kopjon le rólam és ne zavarja a köreimet.
 • Porrima (HU1)Porrima (HU1) HU1 Bejegyzések: 1,827
  szerkesztette ezt: 13.02.2017
  Szia Porrima.
  Én most kagylót gyűjtök a szigeten,így engem érdekelnének a részletek.
  Előre is köszi.

  Ma hosszasan számolgattam a lehetőségeket.
  Végigszámolva a folyamatokat, és a jelenlegi helyzetemet alapul véve nagyon úgy látszik, hogy mégiscsak a feladatok teljesítése hozza a legtöbb kagylót: a jutalmak hozzávetőlegesen 15 millió kagylót tesznek ki, és akkor erre jön a feladatok alatt termelt cuccok kagylóértéke.
  Ha a legtöbb kagylót adó trópusi csillagot termelem, akkor durván 8 óra alatt kapok 1,5 millió kagylót. Igen ám, de az alkatrészek előállítása nettó 45 órát igényel összehangoltan, az alkatrészek előállításához szükséges trágya, az ahhoz szükséges gané, az ahhoz szükséges táp, és a táphoz szükséges termények - az utolsó kivételével - külön-külön nettó 100-120 órát igényelnek, ami 4-5 nap, de éjszaka nem mindig tud minden menni. Ha csak 5 naponta jön le egy trópusi csillag, akkor egy hónap alatt lejön 6, ami csak 9 millió kagyló! Azért itt is csurran-cseppen a termékekből is kagyló, meg mellékesen egyes feladatok is elkészülnek, de summa summárum oda jutottam, hogy a feladatok teljesítésekor kapott kagylómennyiségtől többet nehezen lehet összehozni - természetesen egyetlen arany kifizetése nélkül! És akkor a homokvárakról még nem is beszéltünk...

  Ui.: ha valaki megnézi a szigetemet, akkor látható, hogy a fenti munkához még hiányoznak dolgok, pl. a banános sincs még felépítve. Más nagy bővítés, sok telekvásárlás nem föltétlenül szükséges.
  Post edited by gyurisne.zsuzsi (HU1) on

  2016. február 22-i búcsúm után valóban nem játszottam 2-3 hónapig,
  de abba lehet ezt hagyni??
  (Épp ideje megváltoztatni az aláírásomat...)
  SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK...
 • Porrima (HU1)Porrima (HU1) HU1 Bejegyzések: 1,827
  szerkesztette ezt: 21.10.2014
  Kedves játékostársak!

  Többen is kérdezték máshol, hogyan értem el az aláírásomban olvasható teljesítményt? Elsőre ide másolnám azt az üzenetet, amit Sünanyó játékostársunknak küldtem néhány nappal ezelőtt:

  A legelső körülmény az, hogy a dollárra nem figyeltem, legalább 100 milla belement.
  A másik, hogy az első szigeten tapasztalatot szereztem, és más javaslatát is megfogadtam, mégpedig azt, hogy először a bankot és a főépületet kell párhuzamosan fejleszteni, hogy minél több pénzt minél gyorsabban lehessen áttolni, a főépület meg az építkezések idejét csökkenti.
  Harmadszor figyelni kell a következő feladatokat, és amennyire lehet, előre termelni.


  Ehhez még azt tudnám hozzá tenni, hogy az időt sem sajnáltam ;)

  Ha már folytatódik a tap.csere...
  Miután a feladatokat elvégeztem, volt még hátra 10 nap a szigetből. Úgy gondoltam, hogy ezt kagylógyűjtésre fordítom, és a Gyümölcs flip készítésre álltam rá. Volt sok kókuszom, ezért a kókuszkertet lebontottam, annyi flipet csinálok, amennyihez van kókuszom. Narancsból is van többlet is, ezért csak mangót kell termelnem folyamatosan (4 kerttel).
  De inkább a lényegre térek.
  Szerintem a termelés szinkronja a legfontosabb. A jelen esetben
  mangó<-trágya<-gané<-táp<-mogyoró és szőlő termelés legyen úgy szinkronban, hogy a megelőző anyagmennyiség és gyártási idő kevesebb legyen. Érthetőbben: 60 óra alatt termelhető mangóhoz szükséges trágya 53 óra alatt meglegyen, ehhez szükséges gané 49 óra alatt sít. A termelő létesítményeknek és a készleteknek ehhez kell igazodni. Miután ezt pár (gyk. 2-3) nappal ezelőtt beállítottam, most már nincs más dolgom, mint kattintgatni ;) A néhány óra különbség az éjszakai és egyéb csúszások miatt kell. Ehhez a számításhoz joe76 játékostársunk Excel táblázatának módosított változatát használtam. Persze akinek az ilyen tudálékoskodás idegen, az másképp csinálja...

  A fenti idők e pillanatban érvényesek. Ha elkészül a hátralévő 12 adag flip, akkor még a kalkuláció szerint lesz pár nap arra, hogy bontsam a szigetet.

  Ui.: ez a végső kagylógyűjtés nem kerül sokba, és naponta 2 millió kagylót ad kényelmesen. Hogy azután ez mire lesz jó, az a jövő titka ;)
  Ui2.: a sziget ranglistája szerint 131-en nálam jobban csinálják ;)

  2016. február 22-i búcsúm után valóban nem játszottam 2-3 hónapig,
  de abba lehet ezt hagyni??
  (Épp ideje megváltoztatni az aláírásomat...)
  SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK...
 • Porrima (HU1)Porrima (HU1) HU1 Bejegyzések: 1,827
  szerkesztette ezt: 22.11.2014
  Hogy ne legyen unalmas, úgy gondoltam, hogy a mostani szigetnél tényleg a kagylógyűjtésre megyek rá, de arany nélkül! Eddig sem foglalkoztam a feladatokkal, de most még talán áttérhetnék, de inkább mással próbálkozom.
  Az elvi számítás szerint a bárban flipet készítve elvileg 50 millió kagyló is összejöhetne (ehhez pluszban jön az egyéb termékek értéke), de ahhoz e pillanatban el kellene kezdeni a termelést, és minden többi objektumnak is meg kellene lenni, de ez persze nincs így. Bank és főépület maxra fejlesztve, a pénz mehet a szigetre. Most folyamatosan építem a kerteket, karámokat stb.
  1-2 naponta beszámolok a fejleményekről, akit meg vizuálisan érdekel, az megnézheti a szigetemet.

  Ui.: Most van a sziget 8. napja, de még nincsen meg a teljes terület, meg kókuszkertem sincs. A mai nap még biztosan rámegy a trágyagyűjtésre, és utána lehet majd jobban ráállni a tervezett projektre.

  Ui2: A sziget 11. napján a teljes terület meg van vásárolva, és megkezdtem az első flip készítését. Most már biztos vagyok abban, hogy a feladatok teljesítésével szerzett kagyló mennyiséget (57 millió) nem fogom tudni elérni, mert ha folyamatosan termelném is a flipet, akkor is csak 40 milliót tudok összeszedni, plusz a pávák és lemúrok értéke, és ez nem a két nappal rövidebb időn múlik. Nagyon örülnék, hogy aki arany felhasználása nélkül jelentősen több kagylót tud szerezni, szintén közzétenné a tapasztalatait.

  Ui3: A sziget 14. napján sajnos azt kell mondanom, hogy az elképzelésem csődöt mondott. Néhány flipet ugyan már gyártottam, de a hátralévő időben max. 30 millió kagylónyit tudnék belőle összehozni, de a szükséges belevalók megtermelése 30%-ban megoldatlan :(:(

  Ui4.: A 18. napon kicsit szusszanok a nagy építkezések után: minden épületem 4. szinten van (az utolsó pávaketrec bővítéshez már kénytelen voltam új házat építeni!), de a flipekhez szükséges mangó mennyiséget a meglévő három 4. szintű kert elvileg sem tudja biztosítani. A teljes terület 22 egység kivételével be van építve, díszek helyére építeni nem lehet, mert már most is +92% a termelési költség, aminél egy flip majd' 1 millió szigetdollárba kerül! Most éppen a kerítés maximumra fejlesztésével próbálok valamit olcsóbbítani, de ez 3/4 napig tart. Hogy hogyan lesz tovább, azt még nem találtam ki :(:(

  Ui5.: A sziget 21. napján befejeztem az építkezést. 16 darab 4. szintű házam van; két kertet és két lemúr karámot ugyan még lehetne fejleszteni, de a hozzá szükséges munkások annyira lerontanák a jelenlegi -14%-os termelési költséget, hogy szerintem nem éri meg. Az összes termelő létesítmény szinkronban van, azaz annyit termel, amennyi szükséges. A flippel elvileg még 18,5 millió kagylót termelhetek, ha közbe nem jön valamilyen késleltető akadály. A végső megszerzett kagylószámot majd beírom ide.

  2016. február 22-i búcsúm után valóban nem játszottam 2-3 hónapig,
  de abba lehet ezt hagyni??
  (Épp ideje megváltoztatni az aláírásomat...)
  SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK...
 • gizi1 (HU1)gizi1 (HU1) HU1 Bejegyzések: 65
  szerkesztette ezt: 24.11.2014
  Köszönöm a gyors választ, mer én inkább a kagylógyüjtésre megyek, és ezért érdekes számomra a több kagyló, tehát majd megprobálom magam lebontani.
  gizi1 @ hu 1
 • szenteslevi (HU1)szenteslevi (HU1) Bejegyzések: 79
  szerkesztette ezt: 01.12.2014
  Sziasztok, sokan panaszkodtatok, hogy a sziget nagyon drága, találtam egy úgymond olcsó megoldást a szigetre, hogy legyen kagyló is, lehessen vásárolni magokat, a hajó is tudjon menni, és a sziget mellett lehessen fejleszteni a többi farmot, mert pár nap alatt felépíthető. Még egy javaslat, azoknak a farmereknek, akik még fejlesztik a farmjaikat, a sziget várható indulása előtt érdemes a dollárt egy kicsit felgyűjteni, hogy a mezőket elég gyorsan egymás után meg lehessen venni. Tudom, ez veszteségnek tűnik a fejlesztési idő kiesésében a többi farmon, de ha pár nap alatt felépül a sziget, akkor megtérül.

  A szigeten 15 mezőt vettem meg, úgy hogy ne kelljen sok dísztárgyat vennem, azt hogy hol vannak a dísztárgyak többször belinkelték, meg lehet nézni. A bankot 5. szintre fejlesztettem, a főépületet 2. szintre. A cukormalmot felépítettem a feladathoz, aztán lebontottam. Ahhoz, ahogy én termeltem 4 ház kellet 3. szinten, és egy 2. szinten. A kaput és a kerítést 2. szintre fejlesztettem. Dísztárgyat, a találtakon kívül, három 35 boldogságpontost építettem, így 80-as boldogságponton termeltem. A termeléshez 9 szigetmezőt építettem, hat kettes, és három egyes szintűt. Ezeken termeltem napközben narancsot, mikor nem tudtam gépnél lenni szőlőt, éjszakára pedig mindig szőlőt. A bárban csak narancslevet termeltem, és egyes szinten hagytam. Az elkészült szigetfarmmal naponta 250-300 ezer kagylót gyűjtöttem össze.

  A sziget teljes költsége kb. 20-25 millióra jön ki, a felépítése után a termelésnek már nem sok költsége van, én az 5. szintű bankkal kétnaponta váltottam rá pénzt naponta egyszer.

  Ez a megoldás egyénenként variálható, kinek épp mennyi van a szigetre, de a magokra olcsón a kagylót mindenképpen ki lehet vele termelni, igaz a dísztárgyak így nincsenek meg, de event van elég sűrűn, és szerintem egy dísztárgy nem ér ennyit. Igaz a kihívás az első szigetnél még engem is hajtott, és minden vagyonom beletettem, de nem értem végig egyéb okok miatt. A második sziget előtt minden vagyonom elterveztem (már amennyi összegyűlt az előző sziget után), mert pont akkor jött a tervező, így ki kellett találnom valamit, most másodszor csináltam végig ezzel a módszerrel, igaz még finomítottam rajta az előzőhöz képest (ezt írtam le), és most is bevált.

  Ha valaki még esetleg valamilyen elképzeléssel ki tudja egészíteni, szívesen veszem, ha esetleg valaki szeretne még valamit tudni írjon nyugodtan, de inkább a játékba, mert nem mindig járok a fórumon.
  szenteslevi @ hu 1
 • gizi1 (HU1)gizi1 (HU1) HU1 Bejegyzések: 65
  szerkesztette ezt: 10.12.2014
  Köszönöm a gyors választ.
  gizi1 @ hu 1
Ez a beszélgetés lezárult..