Firefoxot használsz és a BigFarm teljesítményi hibákkal küzd?
Kattints ide a megoldáshoz!

A fejlesztők álláspontja, válasz néhány fontos kérdésre

Kapa333 (HU1)Kapa333 (HU1) Bejegyzések: 1,089HU1
szerkesztette ezt: 26.03.2014 itt: Kérdések a játékkal kapcsolatban (a)
Kedves Játékosok!

Először is szeretnénk megköszönni nektek a rengeteg visszajelzést amit küldtetek! Nagy segítség ez nekünk a Bigfarm továbbfejlesztésében, javításában. Illetve azt is megmutatja nekünk, hogy mennyire tetszett nektek egy frissítés/változás a játékban. Folyamatosan figyeljük a fórumot, és ezzel a közleménnyel most a fórumon leggyakrabban előforduló kérdésekre szeretnénk válaszolni.


1. Prime Day, Prime Time és a többi - Miért van ennyire központban az arany a játékban?

Minden nagyobb gazdasági vállalatnak vannak céljai. Ezek a célok csak úgy érhetőek el, ha van bevétel. Mindegy hogy egy szupermarketben vagyunk, vagy a buszpályaudvaron, esetleg egy online játékban, ezek mögött minden esetben egy vállalat áll a gazdasági érdekeivel. És ezek alól a Googgame Studios sem kivétel. A fizető játékosok tartják el a vállalkozást és teszik lehetővé annak működését.

Megértjük, hogy a sok arany nélkül játszó játékosnak már elege van a folyamatos ajánlatokból. De kérlek gondoljatok arra, hogy amikor bezártok egy ajánlatot, vannak játékosok akik máshogy döntenek, és igénybe veszik az ajánlatot, és fizetnek érte. Éppen ezek a játékosok azok, akik lehetővé teszik, hogy a többi játékos az ajánlat bezárása után is tovább játszhasson, napról napra gondozhassa a farmját. És nem utolsó sorban, miattuk lehetnek folyamatos frissítések is a játékban. Nektek csak egy ablak bezárása, nekünk viszont a biztos munkahelyet, megélhetést jelenti és persze a játék létezését. Az ajánlatokkal való "harc" az egyetlen dolog, amivel egy ingyenesen játszó játékosnak fizetnie kell.


2. Miért van olyan frissítés/változás a játékban, ami alig-alig tetszik valakinek?

Tudtuk, hogy nem fogtok örülni az új boldogságpont-rendszernek, az áremelkedésnek, vagy az új prime day ablakok viselkedésének. Ezen változások oka esetenként különböző, most az új boldogságpont-rendszerre térünk ki bővebben:

A játék egyik alapeleme a kihívás. Ha ez hiányzik, akkor a játékosok motivációja is láthatóan csökken. És a működési költségek -100%-ra tornászása nem volt éppen nagy kihívás. Ezzel együtt csökkent az igény az új dísztárgyakra és a további boldogságpontokra. Motiváció és igény nélkül pedig nem volt miért résztvenni a feladatokban, eventeken és a többin amit még a jövőben tervezünk. Az igény a dísztárgyakra tehát egy fontos eleme a játéknak. Most, hogy a boldogságpont-rendszert átdolgoztuk, újra megnyílt a lehetőség számunkra, hogy újabb, még több boldogságot adó dísztárgyakat kínáljunk a játékban jutalom gyanánt.
Ez a változás a játék jövője érdekében lett bevezetve, még ha most úgy is tűnik hogy a játék rosszabb lett emiatt.

A működési költség +300%-ról +500%-ra emelésének megint más volt az oka. Nagyszerű dolog, hogy a játékosok olyan stratégiákat dolgoznak ki, amire mi korábban nem is gondoltunk volna. Ilyen volt például az, hogy egyes játékosok teljesen lemondtak a dísztárgyakról a főfarmjukon, és ennek ellenére mégis pozitívan jöttek ki belőle. Az volt az érzésünk, hogy pár játékos így túl nagy előnyre tett szert a "normálisan játszó" játékosokkal szemben.


3. Miért nem jött még a 4. farm?

Egy ilyen játék fejlesztése sok tervezést jelent. Van, hogy valamit hónapokkal előre megtervezünk, és utána lépésről lépésre dolgozunk ezen. A várakozási idő rövidítésére adunk nektek kisebb információkat arról, hogy mi vár rátok a jövőben.

Sajnos néha az történik, hogy a tervezési szakasz alatt új dolgokat találunk ki, amik megkérdőjelezik az eddig tervezett dolgot. A 4. farm esetében olyan gondok merültek fel, hogy a 4 állandó farmmal lehet, hogy túlterhelnénk a játékot. És ekkor már biztosak voltunk abban, hogy inkább ideiglenes farmokon szeretnénk dolgozni, így biztosítva számotokra a változatosságot is. A 4 álladó farmról + egy ideiglenes farmról gondoskodni valószínűleg már túl sok időt igényelt volna a legtöbb játékostól. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy már soha nem lesz 4. farm. Csak azt jelenti, hogy jelenleg nincs tervben.

Sajnáljuk, hogy a 4. farm táblája olyan sokáig a játékban volt, és utána meggondoltuk magunkat ez ügyben.


4. Miért nem tartalmaznak több infót a hivatalos hírek? Valamit el akartok titkolni előlünk?

A frissítéses hivatalos híreknek mindig elérhetőnek és átláthatónak kell lenniük. Ennek az a célja, hogy mindenki pár perc alatt képet kaphasson arról, hogy mi vár rá a következő frissítéssel. Ezért elengedhetetlen, hogy az információkat röviden és tömören közöljük. Az új épületek pontos adatai, árai rengeteg táblázatot jelentenének a fórumon. Az ebbe fektetett munka túl sok időt venne el tőlünk. Gondoljatok arra, hogy ezeket le kell fordítani a különböző nyelvekre, és ha valami változás van akkor újra feltölteni/átírni őket. Továbbá nem szeretnénk olyan adatokat közölni, amik még nem biztosak. Egy épület árai akár a frissítés előtt pár perccel is változhatnak még, ha a tesztelésből kiderül hogy ezeken változtatni kell. És így a hivatalosban hamis adatokat adnánk meg, ami többet ártana mint használna.

Mindent egybevetve, nem arról van szó, hogy ezek az adatok titkosak, sokkal inkább arról, hogy ezek mennyi időt vennének el a csapattól és hogy esetleg hibás információ kerülne ki a fórumra.


5. Miért kell megváltoztatni az Ínyencfarmot?

Ha valaki még egyszer elkezdi előlről a Big Farmot, biztos hogy fel fog neki tűnni, hogy milyen teljes és sima a játék a főfarmon, és aztán milyen göröngyös az Ínyencfarmon a játék. Az Ínyencfarmnál úgy éreztük, mintha az nem lenne igazán Bigfarmos. Ahogy erre a problémára rájöttünk, tudtuk azt is, hogy ezek a problémák túl nagyok és átfogóak ahhoz, hogy ezt csak úgy kijavítsuk. Így két lehetőségünk maradt: Vagy benne hagyjuk a gyengére sikerült Ínyencfarmot a játékban, vagy teljesen átalakítjuk. Már ti is tudjátok, hogy a teljes átdolgozás mellett döntöttünk, és biztosak vagyunk benne hogy ez volt a helyes út.

A változtatás biztosan nem egy újabb aranyos-funkció. Arany szempontjából a 4. farm bevezetése sokkal jövedelmezőbb lett volna számunkra, és kevesebb munka is. Nem lett volna dollár visszatérítés, minden egyes épületet újból meg kellett volna venni, értjük ezt a számos prémium épületre is. Az Ínyencfarm átdolgozásának a célja, hogy a Big Farm egy teljes, kiváló minőségű játék legyen.


5+1. Egy kis betekintés a jövőbe :)

Eddig a játék viszonylag kevés lehetőséget kínált az együtt játszásra. A küldetések a játék központi részét kellene hogy képezzék, ez viszont sajnos sosem volt így. Ezért a küldetéseket is át fogjuk dolgozni. Szeretnénk őket sokkal vonzóbbá, és jobban megközelíthetőbbé tenni. Ez tehát a következő nagy tervünk.

Az Ínyencfarmot is szerenénk egy szintre emelni a Fő farmmal. Hiszen hiányoznak a hozzá kapcsolódó szövetkezeti projektek, küldetések, eventek és még sok más. Ezt szeretnénk fokozatosan pótolni, és ezzel remélhetőleg ott is élvezetesebbé válik majd a játék.

A magas szintű játékosoknak a játék egyre kevesebb kihívást jelent. Ezen is szeretnénk változtatni! Az új környezet tartalma remélhetőleg kihívást jelent majd számukra is, hiszen tőlük sokkal többet fog követelni.

Egy igazi farm nem farm lovak nélkül! Azon gondolkozunk, hogyan tudnánk a legjobban behozni a lovakat a játékba. Egy biztos, a jövőben a lovak is szerepet kapnak a Big Farmban!


További jó szórakozást és sok sikert kívánunk a játékban!
A Big Farm fejlesztői
Ez a beszélgetés lezárult..