Firefoxot használsz és a BigFarm teljesítményi hibákkal küzd?
Kattints ide a megoldáshoz!

Itt van a Big Farm béta HTML5-verziója!

CM HunterCM Hunter Bejegyzések: 230
szerkesztette ezt: 18.04.2018 itt: Hivatalos Hírek
Kedves Közösségünk!

A világ gyorsan változik, a szoftverfejlesztés területe pedig még gyorsabban! Ezért időről időre az alapvető technológiáink módosításra szorulnak. A Big Farm számára ez azt jelenti, hogy át kell állnunk a Flashről a modernebb és biztonságosabb HTML5-re. 

Még ha a Flash hosszú éveken át is számított fő multimédiaszoftver-platformnak, a Flash fejlesztői úgy döntöttek, hogy felhagynak a támogatásával, és 2020 végére lassan megszüntetik. A Flash volt az a technológia, amely hosszú ideig a kedvenc játszóterünk volt, ám a jövőben nem kap már biztonsági frissítéseket. Ezért a nagy böngészők fokozatosan felszámolják a Flash támogatását, így a Big Farmot Flash nélkül is elérhetővé kell tennünk. A Flashre a Big Farm játékkliensének a játékban látható objektumok, grafikák és animációk feldolgozásához van szüksége. 

A Flash fejlesztésének jövőbeli megszűnése miatt mi is váltani fogunk, és az elterjedtebb HTML5 technológiára koncentrálunk. Mint ahogy már korábban megígértük, a HTML5-tel lehetőségünk lesz a Big Farmot Flash nélkül is elérhetővé tenni. Kiemelendő, hogy a játék önmagában nem változik a technológiaváltással, és pontosan ugyanolyan marad, mint amilyen most.

Néhányan talán azon gondolkodtok, vajon miben más a HTML5 a Flashhez képest. A legfontosabb különbség az, hogy a Flash egy böngészőbővítmény, amelyet kötelező telepíteni, ha játszani szeretnétek a Big Farmmal a weben. A bővítmény nélkül a játék el sem indulna, és nem tudnátok bejelentkezni a fiókotokkal. Szoftvercégként - értjük itt a Goodgame Studiost - a Flash egy olyan külső függőség, amelyet fent kell tartanuk a játékfejlesztés során. 
A Flashről a HTML5-re való átállással ki tudjuk küszöbölni a fent említetteket: a játék függetlenül tud majd futni a böngészőben mindenféle bővítmény nélkül.

A Big Farm HTML5-verziójának bétatesztje hamarosan megindul a kiválasztott szervereken, és fokozatosan egyre több szerveren aktiváljuk a HTML5-verziót. Egyelőre a tesztelés a lengyel szerveren indul április 19-én, és folyamatosan tájékoztatunk arról, melyik szerver lesz a következő. 
Erre a fokozatos bevezetésre azért van szükség, hogy biztosíthassuk a játék minőségét az összes szerveren. Azért nem szeretnénk egyszerre az összes szerveren elérhetővé tenni a béta HTML5-verziót, hogy elkerülhessük a globális problémákat. Ezért szerverről szerverre haladunk, és egyidejűleg játszhattok majd a Flash- és a HTML5-verzióval is. A Flash- és a HTML5-verzió közötti átváltás lehetőségén kívül további változás nem lesz tapasztalható a játékszolgáltatásban. 

A HTML5-verzió bétatesztje során előfordulhatnak kisebb problémák, de összességében a játék a javasolt böngészőkön (pl. Google Chrome, Firefox vagy Microsoft Edge) már stabil lesz. Mindenesetre még van néhány fejlesztendő dolog, és az elkövetkező hetekben folyamatosan finomítjuk a HTML5-verziót, hogy olyan simán fusson, mint a Flash-játék. 

Egy játék, például a Big Farm Flashről HTML5-re való átalakítása nagy kihívást jelentő feladat, de továbbra is szeretnénk új funkciókat adni a Flash-verzióhoz, ezért támogatni fogjuk mindkét verziót egy pár hétig, illetve addig, amíg a HTML5-verzió már mindenki számára elérhető nem lesz, és a Flashre már nem lesz szükség.

Most pedig nézzük meg, hogyan is játszhattok a béta HTML5-verzióval!

Először is fontos, hogy a Big Farm béta HTML5-verziója úgy készült, hogy meghatározott böngészőkön fusson jó teljesítménnyel, ezért javasoljuk, hogy Google Chrome-ot, Firefoxot vagy Microsoft Edge-et (Windows 10) használjatok. Úgy döntöttünk, hogy először ezekre a jól ismert böngészőkre koncentrálunk, de a későbbiekben a HTML5-verzió valószínűleg ugyanolyan jól fog működni minden szokványos böngészőben.

Amint eléri a béta HTML5-verzió a szervereteket, felugró üzenetet kaptok rögtön a játékba való bejelentkezés után, ahol válthattok a Flash- és a HTML5-verzió között.

 

Miután átváltottatok a HTML-verzióra, bezárhatjátok a felugró üzenetet, vagy vissza is válthattok a Flash-verzióra. Emellett a felugró üzenet minden alkalommal újra megjelenik, amikor frissítitek a játékot, így újra válthattok a verziók között. 

A HTML5- és a Flash-verzió közötti váltás nektek és a csapatunknak is segít, mivel ellenőrizhetővé válik, hogy egy lehetséges hiba vagy probléma mindkét verzióban vagy csak a HTML5-/Flash-verzióban fordul-e elő.

Időközben mindkét verzión dolgozni fogunk, és új funkciókat adunk hozzájuk, emellett folyamatosan finomítjuk a HTML5-verziót, amíg béta verzióban van, és elérhetővé nem válik mindenki számára. A Big Farm minőségének biztosítása érdekében szívesen vesszük, ha továbbra is adtok visszajelzést a Flash-problémákról, -témákról vagy -hibákról.

Kérjük, ezt a beszélgetést használjátok a HTML5-verzióval kapcsolatos visszajelzésekhez, beleértve a hibákkal és más problémákkal kapcsolatos visszajelzéseket is.

Nagyon köszönjük, hogy támogatjátok a Big Farmot. Hozzuk létre együtt a játék nagyszerű HTML5-verzióját!

Üdvözlettel:

A Big Farm csapata

Post edited by Keledar on

Hozzászólások

 • CM_HunterCM_Hunter Bejegyzések: 448Community Manager

  Miért érdemes kipróbálnom a HTML5-verziót?

  A HTML5 a böngészőjátékok jövője. A Flash támogatása sajnos a jövőben megszűnik, így azért, hogy továbbra is biztosíthassuk a hozzáférést a játékhoz, úgy döntöttünk, hogy még a Flash megszűnése előtt rendelkezésre bocsátunk egy HTML5-verziót. Így rengeteg időnk lesz a játék HTML5-verziójának tesztelésére és a játék optimális működésének biztosítására, emellett lehetőséget is adhatunk a játékosaink számára, hogy kipróbálják az új technológiát, és a saját szemükkel lássák, hogy semmi különbség nincs a játék Flash-verziójához képest.

  Hogyan vehetek részt a Big Farm béta HTML5-verziójának tesztelésében?

  Az elkövetkező hetekben és hónapokban az összes szerveren elérhetővé tesszük a HTML5-verziót. Lehetőséged lesz igény szerint váltani a játék HTML5-verziója és Flash-verziója között addig, amíg véglegesen és teljesen át nem állunk a HTML5-verzióra. A fórumban tesszük majd közzé a későbbiekben a dátumokat és a szervereket, amelyeken elérhetővé válik a HTML5-verzió.

  Melyik szerverek/nyelvek vesznek részt Big Farm béta HTML5-verziójának tesztelésében?

  Először csak néhány szerver fér majd hozzá a HTML5-verzióhoz, de a terveink szerint végül mindegyik szerveren elérhető lesz az új kliens. Összeállítunk majd egy listát arról, mikor kerülnek be a szerverek a bétatesztelésbe, ezt a fórumban tesszük közzé a későbbiekben.

  Mikor válik elérhetővé a Big Farm béta HTML5-verziója az én szerveremen?

  Kérjük, tekintsd meg a megfelelő beszélgetést a fórumban. A szervereddel kapcsolatos információkat ott találod. 

  Válthatok a HTML5- és a Flash-verzió között?

  A bétateszt során a két verzió közötti váltás pofonegyszerű lesz! Egy szalaghirdetés fog megjelenni a képernyő tetején, amikor megnyitod a szokásos bejelentkezési oldalt. A szalaghirdetésen található gombbal igény szerint válthatsz a régi Flash- és az új HTML5-verzió között. A szalaghirdetést a jobb felső sarokban lévő piros x gombbal bezárhatod, és nem kell aggódni, mert újra megjelenik, amikor legközelebb belépsz, így bármikor lehetőséged van váltani.

  Hibát találtam a HTML5-verzióban! Hogyan tudom bejelenteni?

  Az első időben előfordulhatnak hibák, a HTML5-verzió még új, és teljes mértékben számítunk arra, hogy felmerülnek majd különbségek és problémák. Hatalmas segítséget jelent nekünk, ha a HTML5-verzió tesztelésében részt vevő játékosoktól hibajelentéseket kaphatunk a HTML5-verzióban előforduló hibákról, amelyek a Flash-verzióban nem tapasztalhatók. Az ügyfélszolgálati csapatunk a problémák specializált jellege miatt nem foglalkozik HTML5-problémákkal. Kérjük, NE KÜLDJ HTML5-TEL KAPCSOLATOS HIBAJELENTÉSEKET AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATNAK! Ehelyett létrehozunk egy beszélgetést a fórumban, ahol jelenteni lehet majd a hibákat. Fontos, hogy a hibajelentések ebbe a beszélgetésbe kerüljenek, ne az ügyfélszolgálati csapathoz, ugyanis az ügyfélszolgálat nem tud segítséget nyújtani a kifejezetten HTML5-tel kapcsolatos problémák esetén.

  Böngésző

  Mely böngészők javasoltak a HTML5-höz?

  A HTML5 olyan technológia, amely bármely támogatott böngészőben jól működik. Ha nem vagy biztos benne, hogy a böngésződ támogatja-e a HTML5-öt, kérjük, tekintsd meg a szoftverfejlesztő weboldalát további részletekért. Bár elméletileg bármelyik böngészőt használhatod, mi a Google Chrome, a Firefox vagy a Microsoft Edge legújabb verziójának használatát javasoljuk. A játék úgy készült, hogy ezeken a platformokon működjön jól, és általában ezek használatával a legjobbak az eredmények. Az általunk javasolt böngészőkkel kapcsolatos további részleteket itt találod.

  Honnan szerezhetem be a Google Chrome-ot?

  A Google Chrome-ot egyszerűen letöltheted a gyártó weboldaláról itt. „A Chrome letöltése” gombra kattintva felugrik egy új ablak, ahol meg kell erősítened a letöltést az „Elfogadás és telepítés” gombra kattintva. Ezelőtt a lépés előtt el kell döntened, hogy beállítod-e alapértelmezett böngészőnek a Google Chrome-ot, és azt is, hogy szeretnéd-e automatikusan elküldeni a használati statisztikákat és hibajelentéseket a Google részére. A döntésednek megfelelően válaszd ki a megfelelő opciót, amint az megjelenik. Letöltődik egy telepítőfájl, és a telepítés azonnal el is indul, ha a fentiekhez Internet Explorert használsz (Firefox használata esetén a lap alján egy sáv jelenik meg a letöltött fájllal; erre kattints duplán, majd indítsd el a telepítést a „Futtatás” gombra kattintva).

  Honnan szerezhetem be a Firefoxot?

  A Mozilla Firefox telepítéséhez látogass el a gyártó weboldalára itt. Kattints a „Letöltés most” lehetőségre, és a fájl letöltődik a gépedre. Új ablak jelenik meg az oldal alján, amely megkérdezi, mit szeretnél tenni a letöltött fájllal. Válaszd a „Futtatás” parancsot, és megkezdődik a Mozilla Firefox telepítése (Google Chrome használata esetén a lap alján egy sáv jelenik meg a letöltött fájllal; erre kattints duplán, majd indítsd el a telepítést a „Futtatás” gombra kattintva).

  Honnan szerezhetem be a Microsoft Edge-et?

  A Microsoft Edge előre telepítve van a Windows 10 rendszert futtató számítógépeken. Ha a számítógépeden a Windows 10 operációs rendszer fut, a böngésző már telepítve van, és a rendszeres Windows-frissítésekkel együtt frissül. Ha nem Windows 10 van telepítve a gépeden, a legjobb teljesítmény érdekében a Firefox vagy a Chrome használatát javasoljuk.

  Böngészőt váltottam, és most nem találom a játékot! Mit tegyek?

  Ne aggódj, a teheneid biztonságban vannak! Ha leváltottad a Big Farmhoz eddig használt böngészőt, a régi böngésződ könyvjelzői nem kerülnek át automatikusan az újba, ezért elsőre úgy tűnhet, hogy a játékhoz való csatlakozás eme egyszerű módja elveszett. A játékot azonban egyszerűen megtalálhatod, csak nyisd meg a http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/ weboldalt, majd mentsd el könyvjelzőként (ennek módjával kapcsolatosan részleteket lent találsz).

  Hogyan állítok be könyvjelzőt a böngészőben?

  Google Chrome/Mozilla Firefox/Microsoft Edge:

  1. Nyisd meg a weboldalt, amelyet el szeretnél menteni könyvjelzőként.
  2. Kattints az URL-címsáv (címsor) jobb oldalán található csillag ikonra.
  3. Használhatod az előre megadott nevet, vagy el is nevezeted tetszés szerint a könyvjelződet; függően attól, hogy szeretnéd, hogy megjelenjen.
  4. Add meg, hol szeretnéd látni a könyvjelzőt a mentés után. A legjobb hely a mentésre a könyvjelzősáv (Chrome/Firefox) vagy a Kedvencek sáv (Edge), így a könyvjelző mindig a böngésződ tetején fog megjelenni.

  Én a különálló Flash Playerben játszom! Hogyan játszhatok a Big Farm béta HTML5-verziójával?

  Ha eddig a különálló Flash Playerben játszottál (ezt a tippet még tavaly adtuk a teljesítményproblémák megoldásához), sajnos a HTML5-verzióval nem lesz lehetőséged így játszani. Amíg a Flash-verzió elérhető, továbbra is játszhatsz a különálló Flash-böngészőben egy ideig, ám amint megtörténik a teljes átállás a HTML5-re, ez az opció megszűnik. A HTML5 és a Flash közötti váltás is okozhat néhány furcsa dolgot, ezért nem javasolt. A HTML5 egy nagyon sokoldalú és modern technológia, amely számos eszközzel és böngészővel kompatibilis, így több lehetőség közül választhatsz, ha a szokásos böngésződ már nem működik megfelelően.

  Általános

  Mi történik a fiókommal?

  Semmi! Jól olvasod, nem módosítjuk a fiókodat, továbbra is hozzáférsz majd a játékhoz a régi fiókoddal, és folytathatod a játékot ezzel a fiókkal a HTML5-verzióban. Ennél egyszerűbb nem is lehetne!

  Továbbra is működni fognak a bejelentkezési adataim?

  A bejelentkezési adataid továbbra is érvényesek lesznek, és a szokásos módon jelentkezhetsz majd be. A jelszavad mindenképpen legyen hozzáférhető, és regisztráld az e-mail-címedet azzal, hogy begyűjtöd a játékon belüli üdvözlő ajándékot. Így biztosítható, hogy szükség esetén meg tudd változtatni a jelszavadat a segítségünk nélkül.

  Mi történik a játékban elért haladásommal?

  A farmod éppen abban a csodás állapotban lesz, ahogy hagytad (már ha csodás állapotban hagytad!). Ezzel kapcsolatban semmi sem változik, és nem tűnik el a haladásod.

  Elfelejtettem a jelszavamat! Hogyan jelentkezhetek be?

  Ha elfelejtetted a jelszavadat, és e-mail-címmel regisztráltál, egyszerűen beállíthatsz egy új jelszót a bejelentkezési oldalon található „Elfelejtetted a jelszavadat?” ikonra kattintva. Egyetlen kattintással megjelenik egy új panel, amelyben meg kell adnod a regisztrált e-mail-címedet. Add meg az e-mail-címet, kattints a zöld gombra, és hamarosan e-mailt kapsz a jelszó megváltoztatásának lépéseiről. Kérjük, ellenőrizd a levélszemétmappádat is, mivel néha az e-mailjeink oda kerülnek. Ha nem e-mail-címmel regisztráltál, kérjük, fordulj az ügyfélszolgálathoz a pontos felhasználóneveddel és egy érvényes e-mail-címmel, amelyen felvehetjük veled a kapcsolatot. Az ügyfélszolgálatot itt találod.

  Nem tudom a fiókom bejelentkezési adatait! Mit tegyek?

  Ha nem emlékszel a bejelentkezési adataidra, ne ess pánikba! Ha e-mail-címmel regisztráltad a fiókodat, a jelszavadat az „Elfelejtetted a jelszavadat?” gombra kattintva kérheted le. Az e-mailben, amelyet küldünk neked, a felhasználónevedet is láthatod. Átnézheted a tőlünk kapott többi e-mailt is, például az üdvözlő ajándékot tartalmazó e-mailt, amelyet a játékban való regisztrálásért kaptál. Fontos, hogy valahogy visszaemlékezz a bejelentkezési adataidra, mivel az ügyfélszolgálati csapatunk csak akkor tud segíteni, ha a fiókod beazonosítható, ezért, kérjük, írd fel egy biztonságos helyre az adatokat a későbbiekre.

  A fiókom blokkolva van/le van tiltva! Mit tegyek?

  Ha a fiók blokkolva lett vagy le lett tiltva, és megjelenik egy üzenet ennek tényéről, amikor megpróbálsz bejelentkezni, ide kattintva fordulj az ügyfélszolgálati csapatunkhoz további információkért és segítségért.

  Hogyan játszhatok a Big Farmmal?

  Mi sem egyszerűbb! Nyisd meg a bejelentkezési oldalunkat. Ha még nincs fiókod (Mégis mire vársz?!), akkor regisztrálhatsz egyet. Ha már van fiókod, egyszerűen jelentkezz be. A HTML5 bevezetésével a játékkal a legmodernebb böngészőkben és a legmodernebb eszközökkel játszhatsz, amelyek támogatják a HTML5-öt. Próbáld ki, és vágj bele a játékba, ahogy neked kényelmes!

  Játszhatok a Big Farmmal a mobileszközömön?

  A játék mobilverziója, a Big Farm: Mobile Harvest mellett a játék új HTML5-verziója a szokásos mobilböngészőkön is játszható. Ez korábban nem volt lehetséges, mivel Flasht igényelt, ezért Flash bővítménnyel ellátott speciális böngészőre volt szükség a mobileszközön való játékhoz. Az új HTML5-verzióval ez a gond azonban már a múlté! A játékot továbbra is elsősorban asztali eszközökre terveztük, ezért nem vállalunk felelősséget a mobileszközön történő játék közben felmerült hibákért, ugyanakkor a lehetőséged fennáll, hogy kipróbáld a játékot mobilon is, így egyszerre lehetsz útközben és a játékban is!


Sign In to comment.