Főoldal Goodgame Big Farm - Újdonságok

Tervek a jövőre nézve 2018

godrial (HU1)godrial (HU1) HU1 Bejegyzések: 54
szerkesztette ezt: 15.02.2018 itt: Goodgame Big Farm - Újdonságok
Üdv Big Farmerek,

Az elmúlt hónapokban sok kérdés merült fel a játékkal kapcsolatban, ami nagy hatással volt a csapatra és a közösségre is, több változás történt a játék fejlesztésében és a kommunikációban. A változások egy részét lentebb olvashatjátok:

Bizonyára tisztában vagytok vele, hogy dolgozunk a farm HTML5-ös változatán. Ez hatással volt a jelenlegi fejlesztésre, néhányan már erre a folyamatra összpontosítanak, hogy készen legyen kedvenc farmjátékotok arra a változásra, amikor a böngészők már nem fogják támogatni a flash lejátszót. Ebből adódóan a maradék fejlesztő csapat nem tud annyi figyelmet fordítani az új elemek létrehozására. Nem tudunk pontos időt mondani nektek, sem egy határidőt, így türelmeteket kérjük. A közeljövőben ezzel kapcsolatban több információt fogunk veletek megosztani, de annyit elárulhatunk, hogy ígéretes jövője van a farm HTML5 verziójának. 

A játék fejlesztésére használt teljes programozási folyamatot megváltoztattuk. Korábban, a határidők betartása végett nem volt annyi idő az új elemek tesztelésére. Ez negatív hatással volt a játékosokra és a játékélményre. Ezentúl a tervezési folyamathoz több idő áll rendelkezésünkre, a fórumok és a tesztszerver használatával több visszajelzést szeretnénk kapni tőletek. Az új elemek létrehozásához időre van szükség, és nem biztos, hogy minden új elem bekerül a tesztszerverre. Továbbra is van egy ütemterv, amihez tartani kell magunkat.

Egy kis időt töltöttünk a moderátorainkkal, akik visszajelzéseket gyűjtöttek tőletek. Tudjuk, hogy vannak problémák amelyek egy ideje a játékban jelen vannak, és olyan javaslatok is amelyeket több okból korábban nem tudtunk figyelembe venni. Szeretnénk bemutatni néhány dolgot, amiről így érezzük, hogy változtatnunk kell:

 • Új tematikus események - Sok játékos érzi, hogy az új események nagyon nehezek, bár kihívást jelent ez nektek, újra átgondoljuk az események feladatait, hogy kicsit könnyebbé tegyük nektek, és megakadályozzuk azt, hogy sok játékos számára a 3-as szint legyen az egyetlen elérhető szint.
 • Mélytengeri halászat -  Izgalmas elem volt, amikor elérhetővé tettük nektek, néhány drasztikus változtatás után amelyet nem a legjobb módon kezeltünk, elvesztette vonzerejét. Többféle módon szeretnénk átalakítani, hogy jobban kapcsolódjon a három farmhoz, átdolgozni a kezdeti feladatokat amelyek segítenek a játékosoknak megnyitni ezt a játékelemet. Jelenleg az ötletek gyűjtése folyik.
 • Aranyköltés Zár - Sok játékos kérte az évek során azt a funkciót, ami megakadályozza a véletlen aranyköltést a játékban. A Bigfarm mobil verziójának köszönhetően -ahol elérhető egy ilyen funkció- úgy éreztük, hogy ideje itt is bevezetni.

A lista sokkal de sokkal hosszabb, a változás, és az új elemek elérhetővé tétele időbe telik. Elkötelezettek vagyunk, hogy simább élményt nyújtsunk számotokra. Sok olyan elem van a játékban amit szeretnénk életre kelteni vagy átdolgozni, például a Falu Liga, a macskavár, számos egyéb funkció és esemény. Ezeket az idén továbbfejlesztjük, és bár nem tudunk egyszerre minden újítást hozni a játékba, több időt szánunk arra, hogy a játékot élvezhetőbbé tegyük számotokra.

Végezetül egy kis hír a Vulkanikus Farmról, amit reményeink szerint már nagyon vártok. Idén ez is bekerül a játékba, de nem rohanunk vele. Hozzáadjuk a teszt szerverhez az év folyamán, szeretnénk ha ott tesztelnétek ezt az új elemet. Bővebb infót erről majd akkor, amikor egy konkrét időpontot tudunk a játékba kerüléséről. 

A BF csapat 
CM Hunter bejegyzéséből fordítva
godrial @ hu 1

Hozzászólások

 • kazi50 (HU1)kazi50 (HU1) HU1 Bejegyzések: 20
  Jó lenne, ha a hajók beszedésénél az aratás előtt kellene a piros X-et bezárni, ha mégsem szeretném a halakat kifogni  és nem miután beszedte a halakat, akkor , hogy tovább tudjak lépni :)  köszönöm 
  kazi50 @ hu 1
 • Martina21 (HU1)Martina21 (HU1) HU1 Bejegyzések: 1
  Elkelne pár újítás ami nem lenne rossz ha lenne.
  Pl:-Ha több fejlesztést lehetne egyszerre csinálni és nem csak egyet és azt várni mire felfejleszt egy adott épületet és csak utána a másikat .
  -Betakarításkor is lehetne egy megerősítő vagy megállító funkció ,hogy ha véletlen rákattintok és még nem szeretem volna learatni akkor ki lehessen X-elni.
 • SestriPlayer (HU1)SestriPlayer (HU1) HU1 Bejegyzések: 1,066
  szerkesztette ezt: 03.03.2018
  Elkelne pár újítás ami nem lenne rossz ha lenne.
  Pl:-Ha több fejlesztést lehetne egyszerre csinálni és nem csak egyet és azt várni mire felfejleszt egy adott épületet és csak utána a másikat .
  -Betakarításkor is lehetne egy megerősítő vagy megállító funkció ,hogy ha véletlen rákattintok és még nem szeretem volna learatni akkor ki lehessen X-elni.
  hali
  ezt a játékot nem úgy tervezték h pár hét/hónap alatt készen lehess minden fejlesztéssel. Hosszú időre van tervezve.Mit csinálnál ha pár hónap alatt fullra fejleszthetnél egyszerre mindent? már nem lenne értelme a játéknak se és rém unalmassá és monotonná válna. arról meg ne is beszéljnünk h ez igy hasznos a GGs számára.. aki roppant türelmetlen és maximalista arannyal gyorsitja a fejlesztéseket ill arannyal teheti elérhetővé az adott bővitést ha esetleg az csak magasabb szinten válna elérhetővé.
  a 2. javaslat sem a legjobb. a felugró ablak roppant idegesitő lenne, főleg 1 olyan küldinél ahol a gyorsaság is számit. kinek lenne türemme x-elgetni a felugró ablakokat amik csak rabolják az időt? max akkor volna elfogad6ó, ha be lehetne állitani h megjelenjenek-e az ilyen felugró ablakok vagy  ne- pont úgy mint ahogy jelenleg a mélytengerinél is be lehet állitani h megkapd e az értesitést.

  SestriPlayer @ hu 1
   

 • Ani4 (HU1)Ani4 (HU1) HU1 Bejegyzések: 39
  Ez mind nagyon jó lenne . Várom a bővítést is . Én mindenre készen állok. Szeretem az új dolgokat és örömmel csinálom, Igaz hosszú idő még valami el készül ha építkezek. De türelmes vagyok és addig mást csinálok,
 • Liz65 (HU1)Liz65 (HU1) HU1 Bejegyzések: 4,917
  szerkesztette ezt: 17.04.2018
  Flór4 (HU1) mondta:
  Hát el jött a várva várt 1 kattos öntözés:(Nem kell mondanom,hogy nem ilyenre gondoltunk! Aranyért?????
  Szóval megint 1 újítás ami nem a játékosok javára változott.Tagonként 5 arany?
  Minden jobb jutalom mindenhonnan kivéve? Nem gondoltam,hogy el jön az az idő,hogy nem nevezem már magam farm függővé.A GGS rá jött arra módszerre hogyan kell játékosokat veszíteni.Kár ,hogy nem arra ,hogy szerezzen újakat és tartsa meg a régieket:(
  szia Flór
  ne panaszkodj, teljesítették amit kértünk, csak éppen az ők szájuk íze szrtn :D
  asszem a jövőben érdemes meggondolni, h mit kérünk, mert itt már csak az aranyról szól minden
  bármit kaphatunk szépen csengő aranyért

  közben megnéztem hogyan is müxik
  hát szó ami szó... ha nem figyelünk, akkor nagyon könnyen ugrik naponta az aranyunk, attól függ hány tagja van a szövinek  a képen látható, h elég "jó" helyre rakták az arannyal való locsolási lehetőséget. ha valaki nem szeretne tagonként 5 aranyért 1xre fát locsolni, akkor a jobb oldalra ne katt
  helyette az infó gombra és onnantól a jól ismert módon lehetséges locsolkodni :smiley:
  Post edited by Liz65 (HU1) on
                                                         
                                                        

 • Flór4 (HU1)Flór4 (HU1) HU1 Bejegyzések: 274
  Jó reggelt!
  Nos a halas dobozolóst is utol érte a végzet! Szép kis jövő! Aranybánya engedély kivéve.De köszönjük meg a sok semmi jutalmat főleg a bánya engedély helyett azt a 30 pontos díszt:(
  De minden rosszban van valami jó!!!!!Azt a rengeteg időt amit éveken át a farmozással töltöttem el ezután másra lehet fordítani.
  florbi6mpgskto.jpgFlór4 @ hu 1
 • manka (HU1)manka (HU1) Bejegyzések: 119
  szerkesztette ezt: 18.04.2018
  Szia Flór4!
  Először is, neked is jó reggelt! :)
  Másodszor, kicsit pontosítanék, mert van bányászati, igaz csak 1 db, és az is 3 390 000 pontért! Nem tudom ki fogja tudni megszerezni, de gondolom nem túl sokan! Az ajándékokról meg annyit, h teljesen egyetértek, nagyon sok teljesen felesleges és használhatatlan dolog van már itt is. Elnézést, újabb pontosítás, ezúttal magamat pontosítom: van 30 és 50 ajándékos, és van, akinél megvan a bányászati, és a másiknál nincs. Erre azt hiszem már nem is lehet mit mondani, olyan felháborító! 

  Visszatérve a szövifa öntözésre: én eddig is úgy locsoltam, h a chat-ablakra mentem, ott a tagokra, és egyesével szépen öntözgettem. Ezután meg főleg így fogom csinálni.

  Eddig nagyon szorgos voltam, de azt hiszem ezután inkább olvasok, és kevesebbet leszek a farmon, mert lassan megárt az egészségemnek!

  Marika
 • Margit54 (HU1)Margit54 (HU1) HU1 Bejegyzések: 650
  Jó reggelt! Jó meg tervezték a jövőt. Sikerült nekik a halas dobozolást is el rontani. 114-es horgász szinttel 30 ajándék van nálam, a legmagasabb pontszám 12000 amit el érhetek. Pár társamnak 50 ajándék van, és egy bányászati, de serkentőt nem tudnak venni hozzá.
  A GGS gondoskodik arról, hogy a játék függőségünket szépen vissza fejlessze. Nem fogok sokat játszani a közel jövőbe. Meg untam amit itt csinálnak már a játékosokkal.
Sign In to comment.