Home Discussion Corner for the official announcements

Update Apr 22nd - Step Up a Level With Your Horse! - Discussion

211

Comments

  • JVD (US1)JVD (US1) US1 Posts: 2,696
    edited 22.04.2020
    the breeding quality is gone from my horses as well!! I had two with lvl 4 breeding quality and some with lvl 2 and lvl 1!

    pic taken yesterday-shows lvl 4 breeding quality symbol (red diamond) top left of horse


    pic taken today-lvl 4 breeding quality symbol missing, but does the new show counter challenge lvl 1


    Please say this is a bug and will be fixed!!! @WascallyWabbit @TiminuTufu
    Post edited by JVD (US1) on

    designed by Michiru (GB1)
    **Everything you want to know about Big Farm click HERE**



  • Data King (US1)Data King (US1) US1 Posts: 7,877
    @KatChaos (US1) & @JVD (US1) Click on the green circling double arrows in the top right of the window with your horse selection in it - your breeding qualities/enhancements will show on the left in the boxes with the large green plus sign in them
     Think that is what your looking for
    - oh and you can also see your opponents enhancements as well by clicking on their green circling double arrows.

     Need help check CrazyBigFarm
  • JVD (US1)JVD (US1) US1 Posts: 2,696
    edited 22.04.2020
    @KatChaos (US1) & @JVD (US1) Click on the green circling double arrows in the top right of the window with your horse selection in it - your breeding qualities/enhancements will show on the left in the boxes with the large green plus sign in them
     Think that is what your looking for
    - oh and you can also see your opponents enhancements as well by clicking on their green circling double arrows.
    Data, clicking  the green circling arrows just shows breeding effects and attributes. Not the breeding quality... in my first picture it shows a red diamond to top left of horse. that is a lvl 4 breeding quality horse. you will  note it is missing in my second picture! and the green shield 1 is the new symbol for the counter challenge lvl for choosing counter equipment.

    designed by Michiru (GB1)
    **Everything you want to know about Big Farm click HERE**



  • Data King (US1)Data King (US1) US1 Posts: 7,877
    Now I understand what your looking for ;) Sure hope it's just a display glitch & not a reset or set back on our horses :/

     Need help check CrazyBigFarm
  • JVD (US1)JVD (US1) US1 Posts: 2,696
    Now I understand what your looking for ;) Sure hope it's just a display glitch & not a reset or set back on our horses :/
    I sure hope it is not a reset!!! and I will not be breeding in the stable til cleared up as you will lose horse and the breeding quality at this time. ;)

    designed by Michiru (GB1)
    **Everything you want to know about Big Farm click HERE**



  • Data King (US1)Data King (US1) US1 Posts: 7,877
    JVD (US1) said:
    Now I understand what your looking for ;) Sure hope it's just a display glitch & not a reset or set back on our horses :/
    I sure hope it is not a reset!!! and I will not be breeding in the stable til cleared up as you will lose horse and the breeding quality at this time. ;)
    Good point not to mention the horse meadow effects & levels :o

     Need help check CrazyBigFarm
  • Exxy (INT1)Exxy (INT1) INT1 Posts: 2,400
    Well , Personally, Im gonna save all construction tokens for the horse ranch

    You can also buy some construction tokens from Goldfish rescue vendor



  • now I need 2 mines, my mine is always busy, so can NEVER make the new products

  • @Dark Underworld (AU1)

    Agreed, Foreseen this issue , Thanks your for feedback
  • gavinfarms (US1)gavinfarms (US1) US1 Posts: 2,267
    So..... I was able to apply a saddle to a horse.....so there is that.  I am not sure that it helped, but i did it.


    On the repayment........I have done 7 seven trees, thus overpaying by 700k.  I only got 300k, so if they were trying to reimburse me for the overage on those trees, they were 400k short.
    gavinfarms @ us 1
  • Artmaker (GB1)Artmaker (GB1) GB1 Posts: 1,495
    Wrong horses are selected when training.  Clicking on a horse, then go to train it and another horse appears. Impossible to get the horse you want to train.  PLEASE FIX THIS!
    Yea, found that one out this morning.   I wound up selecting the horse it kept picking for me, set it training somewhere else, then I could get the one I want going.

    What a mess.  
    Also some other building slot appeared today.  No clue what it is, doubt I'll need it, but we'll see.  Should be done tomorrow.

    BTW is this a new thread?  Seems all my previous posts are gone.  Unless that was another horse related thread.  OR some mod has an issue with me.  Don't know, don't care.
    See what I do when not playing silly games.
    http://ArtmakersWorlds.com
  • @Artmaker (GB1)

    This was a new horse update, where we made it sticky because it was new

    So we have stickied the new one , you should still see the older thread unstickied

    Here : https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/discussion/203723/update-mar-31st-a-horseshoe-for-you-discussion#latest

    And if its another thread you are talking about, please let me know which one it is, i can give it a look




  • FarmerCli (US1)FarmerCli (US1) US1 Posts: 2,334
    Why were all the equipment slots taken away?  I used to have at least two slots in each discipline (Jumping, Dressage, Racing) that I could craft a saddle or boots that I could either craft and use or just craft for future use, now I am unable to even craft more than two total for the entire thing.


    Photo taken by FarmerCli  (Front Porch View of Elk grazing in pasture) 2015

  • Rusty Farmer (AU1)Rusty Farmer (AU1) AU1 Posts: 1,679
    Have you noticed how it always says "Have FUN" discussing the latest update" but no one has any fun? Just gripe and moan about everything. :smiley:

    BTW, that training bug was there since the previous update to this, horse ranch stage 1.
  • didah (SKN1)didah (SKN1) SKN1 Posts: 1,246
    I think we need information and I see some moderators in this thread, maybe they can help, or know who to ask if they don't have the answer for now.

    Why is  breeding gone ?
    Why can I see in the ingame racing mails, exactly how strong my opponents are. (couldn't before last update)
    Why did I get 1.000.000 new tokens, popup said you had made an error, what error was that exactly?
    I see a lot of different ways to build my horse from those reports, and even though I personally got a lot of answers on how to build a horse in the future, I also think that maybe this upgrade will decrease value for the strongest players and horses. _to let all info about their horses 'build up' slip to all?
    I'm not there, so wouldn't know, maybe someone with high Level horse can add their thoughts ?

    Worse is the lack of communication GGS/Stillfront - when you launch such a big change, you need to speak up and explain.

    -didah


  • Why did I get 1.000.000 new tokens, popup said you had made an error, what error was that exactly?

    see update April 22nd Horse Ranche txt.
    The initial cost for building a tree decreased. If you had already built trees before this update, the price difference between old and new prices will be paid back (It will most likely happen 2-3h after the update)
  • didah (SKN1)didah (SKN1) SKN1 Posts: 1,246

    Why did I get 1.000.000 new tokens, popup said you had made an error, what error was that exactly?

    see update April 22nd Horse Ranche txt.
    The initial cost for building a tree decreased. If you had already built trees before this update, the price difference between old and new prices will be paid back (It will most likely happen 2-3h after the update)
    Thanks, missed that one..

  • FarmerCli (US1)FarmerCli (US1) US1 Posts: 2,334
    Upgrading the equipment building did give me extra slots, so I am happy! Yay!


    Photo taken by FarmerCli  (Front Porch View of Elk grazing in pasture) 2015

  • edited 23.04.2020
    Hi guys,

    There are still some display issues with the horses, but we are assured that nothing has gone missing.

    The breeding effects from the meadows have not shown since 2017, but they are still counted, it is being worked on so we may finally be able to see those soon,

    As it says in the Ranch Guide , the Breeding Quality (Rarity level) and the Meadow Generation (the number under the yellow heart), do not have any particular impact at the moment, but, as far as we know that is not why the Rarity level has disappeared, it seems that it just a display glitch & the team are aware of it & it is not having any negative impact.  The Meadow Generation, is just how many times your horse has been bred in the meadow, it does not mean that your meadow effects no longer have an effect.

    If you did not get as many horse crests as you should have done yesterday - See Here

    Why can I see in the ingame racing mails, exactly how strong my opponents are. (couldn't before last update)
    @didah (SKN1) Where exactly are you seeing that? - On mine they all have ? instead of numbers.


    Community Guidelines | GGS TOS | How to Clear your Cache |  Click to Contact Support

    "I seek not to know the answers, but to understand the questions!" - Caine


  • They have completely changed the definition of a "good horse"
    Previously we could breed a race horse or a showjumper or a dressage horse. Endurance Attribute and Effect gave the greatest improvement for racing etc but now it affects one obstacle in each of the three disciplines. My horse which was superb as a racer but not much good as a jumper is now equally average at both. Years of training down the pan and I have to completely rethink how to proceed.  :¬(

    I see it this way.

    It was always best to breed an all-round horse. You might not be able to score extremely high on 1 part, but opponents had a much harder time beating you on the other 2 parts. That worked best for me. So my best horse has only strength, condition and agility as a breeding effect. And these breeding effects also give you much more points in total, than speed, jumping and elegance. Although with the last 3 breeding effects you have a better luckchance of winning a race.


    What I  see now is that it also works well in the new game. I am now in the diamond league where I have never been so fast. The only thing that bothers me is that I can't use leg wraps, because for this I need speed, jumping or elegance.

    With the latest upgrade, I'm going to use the opponents I'm losing of to analyze where I can best apply the new addition to the defense.


  • Kimmiecat (NL1)Kimmiecat (NL1) NL1 Posts: 925
    JVD (US1) said:
    the breeding quality is gone from my horses as well!! I had two with lvl 4 breeding quality and some with lvl 2 and lvl 1!

    pic taken yesterday-shows lvl 4 breeding quality symbol (red diamond) top left of horse


    pic taken today-lvl 4 breeding quality symbol missing, but does the new show counter challenge lvl 1


    Please say this is a bug and will be fixed!!! @WascallyWabbit @TiminuTufu
    @JVD (US1) I am afraid we are being had....working for years on training horses of rare quality it seems that has been flushed down the drain by GGS and replaced by the new competitor level which we have to build up from scratch.
    One of our members has therefore announced to quit playing BF.
    Is there any reason left to train our horses?



    [email protected]   /   Member of the Dutch coop "Zeeuwsche Unie" 

     
Sign In to comment.