Home EN General Discussions & Questions

Help offered for Dutch players (hulp aangeboden voor NL spelers)

194244

Comments

 • Hoi Allemaal,
  ik heb even een vraagje over het kersteiland, daar komt een kadootje in beeld en als je dat aanklikt schiet het weg en komt op een andere plaats weer terug. Heeft dit nog een functie? Kan er namelijk helemaal nergens iets over vinden.  Ik bedoel is het alleen maar voor de fun (want als het op de ijsbeer zijn hoofd komt gaat hij dansen is dus best leuk). Maar sommige van de coop leden hebben ineens een kado torentje in hun bakje gekregen. Dus we vroegen ons af komt dit nu van dat kadootje tikken of komt het ergens anders vandaan?
  Alvast bedankt weer. 
  HannaH1961 @ nl 1
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  Jazeker @HannaH1961 (NL1) 

  Zoals wel vaker hebben de developers van GGS een klein grapje ingebouwd om te zien hoe snel de spelers dit kunnen vinden/uitzoeken. (we zijn er meestal binnen 1 dag achter  :D )
  Maak rondjes over het eiland en hover over de cadeautjes tijdens een en hetzelfde bezoek aan dat eiland; blijf dit zo'n 20x doen (weet de aantallen niet precies) .... Ik ga hier niet alles verklappen. Maar het laatste cadeautje schiet niet weg (lost op in de lucht), maar landt ergens op => vervolgens moet je dat cadeautje aanklikken.
  Als je van farm switcht kun je overnieuw beginnen.

  Het is slechts een ingebouwd grapje met geen enkele andere waarde voor het spel dan dat het geinig is.

  Have fun!  :)


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • Hahah nou  het is wel een grappig iets in ieder geval en dank je wel weer Jiesta voor je verhelderende antwoord :smiley: 

  Hannah
  HannaH1961 @ nl 1
 • Sandrag (NL1)Sandrag (NL1) NL1 Posts: 22
  edited 07.12.2015
  De eerste zondag heb ik volgens mij heel veel producten aan mijn medespelers gedoneerd, maar ik sta daar voor de tweede kolom op 0%.

  Misschien gaat de teller pas tellen als je je eigen missie hebt gehaald. Ik kwam de eerste ronde helaas maar op 97% uit. Na ontelbaar appels en taarten en nog meer appels.
  Sandrag @ nl 1
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 07.12.2015
  @Sandrag (NL1) 

  Ja, de procenten op "de laatste kans zondag" komen er pas bij zodra iedereen de 100% voltooid heeft.

  Op zondag kan iedereen iedereen helpen, meerdere leden kunnen samen 1 lid helpen. Als je erg veel helpt dan komen er voor jouzelf een paar procent bij (dit is echt miniscuul). Bij ons hebben de 4 grootste boeren het meeste geholpen - en vervolgens hebben de kleinere boeren geregisseerd *) hier en daar ook mee geholpen met de laatste restjes. Maar alleen achter mijn naam stond 2% en achter de naam van een andere grote boer 1%.....

  Niet echt om over naar huis te schrijven, maar alle beetjes tellen.


  *) wij regisseren eea enigszins opdat we allemaal voor maandagmorgen onze voorraden weer zoveel mogelijk op peil hebben.
  Post edited by Jiesta (NL1) on


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557

  VERTALING VAN OFFICIËLE AANKONDIGING “Update - December 8th - Public Service Announcement on exclamation marks!”  (Nafaru, 7/12, 14:18 u)  

  Laatste Update van dit jaar: dinsdag 8 december 2015-12-07

   

  AANKONDIGINGEN EVENTS

  N.a.v. vele klachten dat ze erg in de weg stonden, worden de paarse uitroeptekens die iets aankondigen op en rond je farm gewijzigd:

  ·         Zodra er een nieuw event of sessie (inloggen/herladen) start verschijnt er zo’n paars uitroepteken

  ·         Zodra je deze aangeklikt hebt, om de bijbehorende window te openen, verdwijnt hij weer

  ·         Het uitroepteken kan echter terug komen onder bepaalde omstandigheden; om je te informeren over updates:

     o    Info inzake voortgang (bv. voltooide taken)

     o    Info inzake ’t ontsluiten van een bepaalde functie (bv. cooldown periode eiland bank geëindigd)

     o    Info inzake een stagnatie in een proces (bv. lege trechter in het “Harde Werker” event)


  ·         Om je te waarschuwen dat een event binnenkort eindigt, is er een nieuwe tooltip in het leven geroepen die je dan de resterende tijd laat zien.

   

  ANDERE WIJZIGINGEN & BUG FIXES

   

  WIJZIGINGEN

  ·         De bibliotheekboeken voor de Viking Farm gelden nu ook voor de Kerstfarm v.w.b. dezelfde producten

  (bv. haring, voeder)

  ·         De goudprijzen voor bakkerij en bloemenwinkelproducten in de Kerstwinkel zijn verlaagd!

  BUG FIXES

  ·         Rechter flap “volgende oogst”: de timers werden niet meer groen afgevinkt maar toonden 00:00.

  ·         Kerstfarm: niet alle oogsten en voltooiing van taken gaven runenstenen

  ·         Kerstfarm: soms crashte het spel wanneer je een beloning ving en vervolgens gelijk van farm switchte.

  ·         Kerstfarm: De Eiland-bank gaf geen blauwe ZZZ aan als de cooldown periode afgelopen was.

  ·         Kerstfarm: Bij de te winnen feestelijke Perzik boomgaard en Amandel boomgaard stonden niet de goede productiewaarden vermeld.


  Deze update vind plaats morgen, dinsdag 8 december a.s. Een exact tijdstip is niet vermeld.

  De eigenlijke Officiële Aankondiging vind je hier: https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/discussion/114675/update-december-7th-public-service-announcement-on-exclamation-marks?new=1  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • wil graag bij je cooperatie horen
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  @bunnyelf (NL1) 

  Dit is een vraag&antwoord draadje voor NL spelers, v.w.b. het eigenlijke spel. Hier mag je geen reklame maken voor je eigen coop, geen leden recruteren en ook niet solliciteren bij coops.

  Daar zijn andere draadjes voor:
  hier kun je jezelf aanprijzen dus soort cv schrijven (mag dus in het NL): https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/discussion/31433/player-introductions-thread-for-non-english-speaking-players#latest
  en hier maken coops reklame en zoeken nieuwe leden (als je heir schrijft noem dan wel de coop die je bedoelt erbij):  https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/discussion/comment/844052/#Comment_844052

  Dus @bunnyelf (NL1): Zou je svp de tekst uit bovenstaande post willen verwijderen? Een van onze moderators verwijdert dan de lege post wel. Plaats je sollicitatie maar op een van voornoemde draadjes, dan krijg je vást snel bericht van een coop!


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • wiggeltje (NL1)wiggeltje (NL1) NL1 Posts: 88
  Zou leuk zijn als de voorzitters een kerstpakketje konden uitdelen :smile: 
  Ik doe dit heden voor mijn teamleden met de geschenkjes die je kunt kopen.

  Was even een tip dat ik kwijt wilde :) 
  groetjes


 • De deco die wij kunnen winnen bij het kerst event staat voor alle leden (laagste level 60 hoogste level 159) nu op ruim 96% behalve voor 1 lid (level 38) die krijgt maar een de deco van 81%. Nou staat er in de beschrijving dat het tevredenheidsniveau per level wordt bepaald maar waar liggen die grenzen dan? Schijnbaar enkel ergens tussen level 38 en 60. Is dit juist? En kan dat dan niet veranderd worden? Als er enkel en alleen ergens een grens is tussen level 38 en 60 dan kan die ook wel verwijderd worden.  
  sylk @ nl 1
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 13.12.2015
  @sylk (NL1) 
  We hebben geen idee waar die grenzen precies liggen want GGS heeft ons hun richtlijnen en/of berekeningen t.a.v. deze puntentelling niet onthuld.

  We weten alleen dat 1) je huidige eigen level meetelt, alsook 2) hoeveel méér je hebt gedoneerd dan op je lijst stond, alsook 3) hoeveel je hebt geholpen op de "laatste kans zondag"..... maar percentages en/of berekeningsclausules kunnen we je niet geven.

  De enige uitleg die een CM geeft in dezen is dit: 
  [quote]  This is due to the fact that the decoration can obtain a very high happiness value that would ruin the lower level's whole happiness balancing and leave them with a decoration that would suffice for many many levels, not teaching them anything about the general happiness mechanic 

  These users can still upgrade the decoration through Greta, as soon as they have reached the respective level to see her roaming around the farm  [unquote]. 


  Wij zijn spelers net zoals jullie, die proberen eea te vertalen op dit draadje voor de niet-Engels sprekenden - en zodra we samen met onze forum-vrienden uitgevogeld hebben hoe een nieuw feature werkt (mits dit lukt), hopen we ook de meeste van jullie vragen te kunnen beantwoorden.
  Wij zijn absoluut niet bij machte noch willens om GGS te vertellen wat zij wel/niet met hun spel mogen/moeten doen.
  Dus neen, wij vrezen dat eea niet gewijzigd kan worden.

  Happy farming!  :)

  Post edited by Jiesta (NL1) on


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 25.12.2015

  V E R T A L I N G   V A N:

  UPCOMING EVENT - SANTA’S WORKSHOP  (Nafaru, 11/12, 15:12 u)

   

  De werkplaats van de Kerstman zal morgen gedurende 1 uur open gaan om je eraan te laten wennen voor de eigenlijke datum van 25 december. We draaien dus eigenlijk proef t.b.v. het eigenlijke event.

   

  ❄ Santa's Workshop ❄

   

  Met jouw hulp is de werkplaats van de Kerstman tot stand gekomen, en jullie hebben zo hard gewerkt dat er vele cadeautjes over zijn.

  De Kerstman is je dankbaar voor je hulp, en daarom biedt hij je de ultieme kans om je decoratie verzameling compleet te maken: draai aan het Rad en win sommige van de vele mogelijke decoraties voor op je farms, waaronder een geheel nieuwe!!

   

  HET EVENT IN EEN NOTEDOP:

  De Kerstman heeft een overvloed aan decoraties in voorraad, en biedt jou dus een ultieme kans om sommige van deze decoraties te winnen. Het enige wat hij daarvoor van jou vraagt zijn de “Feestelijke Sterren” die je al eerder via het Adventskalender event hebt kunnen verkrijgen.

  ·         Gebruik deze “Feestelijke Sterren” om Santa’s Rad te draaien. Meer “Feestelijke Sterren” kun je verkrijgen met goud, hetwelk je ook meer kansen biedt op je favoriete decoratie.

  ·         Doneer Farmdollars en/of goederen van jouw keuze om “Kaarsenpunten” te verkrijgen. Kaarsenpunten beïnvloeden de selectie en kwaliteit van decoratie welke je kunt winnen via Santa’s Rad.

  ·         Voor het geval dat je het rad gedraaid hebt en niet tevreden bent met de decoratie die je daarbij won, kun je deze decoratie verwijderen van het Rad en nogmaals draaien. Deze actie kost goud.

  ·         Bereikte Kaarsenpunten zullen gereset worden na elke draai, zodat je weer opnieuw de decoratie en/of kwaliteitsniveau waar je je draaien voor wilt gebruiken kunt beïnvloeden.

  ·         Prijzen omvatten een breed scala aan decoraties! Draai het wiel om decoraties te pakken te krijgen die eerder alleen beschikbaar waren via verschillende evenementen of anderszins spelverwante zaken, zoals de “Vlinder Voeder” of “Slingerlampjes”, beloningen van de Eiland events, of bv de klassieke “Bron der Liefde”, welke allemaal niet meer te verkrijgen zijn.

  Verder krijg je een kans om een ​​gloednieuwe decoratie die exclusief is voor het Santa’s Werkplaats event te winnen: “Rondtrekkend Theater”!

   

  KAARSENPUNTEN:

  Je kunt beïnvloeden wat voor prijzen in het Rad naar voren komen. Bereik kaarsenpunten en verzeker je ervan dat je alleen de beste decoratie getoond krijgt op het Rad, voordat je gaat draaien voor de door jou gewenste beloningen.

  ·         Doneer farmdollars of goederen, of een combinatie van beide, om Kaarsenpunten te krijgen.

  ·         Het doneren kan gedaan worden via een dropdown menu. De aantallen zijn te regelen via een schuif.

  ·         Er wordt altijd een vooruitblik getoond van hoeveel Kaarsenpunten je zou krijgen voor je volgende donatie.

  ·         Donaties beïnvloeden je voortgang op een geschenkenmeter. De geschenkenmeter bepaalt de kwaliteit van de decoratie die je gaat winnen met de volgende draai.

  ·         Wanneer je met muis over geschenkenmeter hovert, dan geeft een tooltip aan hoeveel Kaarsenpunten er nog nodig zijn om meerdere decoraties te ontsluiten.

  ·         Er kan een maximum aan 7 nieuwe decoraties ontgrendelt worden op het Rad, per de 7e decoratie stopt de donatiemogelijkheid. Dit is gedaan opdat je niet één decoratie zult kunnen mislopen. Dit maximum is op te heffen door een bepaald tekentje te verwijderen.

   

  RAD DRAAIEN:

  ·         Een reeks van 7 decoraties worden altijd weergegeven op het Rad.

  ·         Als er genoeg Kaarsenpunten zijn bereikt om een nieuwe decoratie te ontgrendelen, zal de meest linkse decoratie komen te vervallen en aan de rechterzijde wordt dan een nieuwe (van de respectievelijke verkregen kwaliteit) decoratie toegevoegd. Welke decoratie dat is blijft een verrassing totdat de donatie is gedaan.

  ·         Zodra je een opzetje van 1-7 decoraties naar jouw wens hebt gemaakt, kan het Rad gedraaid worden. Een willekeurige decoratie van de 7 beschikbare prijzen wordt dan gekozen.

  ·         Voor het geval je niet tevreden bent met je prijs, kun je ervoor kiezen deze te verwijderen (hetgeen het aantal beschikbare prijzen verlaagt naar 6) en nogmaals draaien, door goud te besteden - dus je draai herstellen.

  ·         Deze handeling kan herhaald worden totdat alleen die prijs overblijft op het Rad waar jouw voorkeur naar uit gaat. Bedenk echter wel dat elke herstelde draai het goudbedrag nodig voor een volgende herstelling zal verhogen.

  ·         Je gebruikte Feestelijke Sterren zullen verwijderd worden zodra je je decoratie hebt geaccepteerd. Je kunt het hele proces opnieuw herhalen, van donaties tot aan verwijderen van ongewenste decoraties en het draaien van het Rad, door de resterende Feestelijke Sterren te gebruiken. Meer Feestelijke Sterren zijn altijd beschikbaar voor goud.

   

   

  Disclaimer: De korte test van dit evenement zal beginnen op maandag 14 december, 10:00 CET en duurt een uur. Het eigenlijke evenement zal lopen vanaf 25 december.


  Hier vind je de eigenlijke Engelse Aankondiging: https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/discussion/115000/upcoming-event-santas-workshop

  Post edited by Jiesta (NL1) on


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • Vraagje ik zie kadootjes op het eiland en als ik erop klik gaan ze weg,maar ik zie geen beloning of iets dergelijks....is dit gewoon nep of krijg ik ze nog als het afgelopen is?
  Nellie3 @ nl 1
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 16.12.2015
  @Nellie3 (NL1) 

  Nee hoor Nelly - dit is gewoon weer een ingebouwd grapje door de GGS developers. Het is al eerder gevraagd.

  1 pagina terug vind je mijn uitleg, zie link: https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/discussion/comment/2739867/#Comment_2739867


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • @Nellie3 (NL1) 

  Nee hoor Nelly - dit is gewoon weer een ingebouwd grapje door de GGS developers. Het is al eerder gevraagd.

  1 pagina terug vind je mijn uitleg, zie link: https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/discussion/comment/2739867/#Comment_2739867
  Flauw!! :)
  Nellie3 @ nl 1
 • Zo jammer dit....sneeuwvlokjes verzamelen op je hoofdfarm...ieder voor zich....niks cooperatiefs meer aan.
  De gourmet en bloemenfarm doen plotseling niet meer mee.....triest en verschrikkelijk saai!!!
  Wat een teleurstellend eind van een geweldig event zeg......was er nou geen enkel andere mogelijkheid te bedenken om het tot een finale te krijgen....sjonge wat een domper op het geheel.
  Alleen de bovenste 24 cooperaties krijgen een geanimeerd ijskasteel.....waar doet de rest het nog voor??
  Heel heel erg jammer...

  Bysel @ nl 1
 • carien57 (NL1)carien57 (NL1) NL1 Posts: 38
  Ik stond vanmorgen op met het idee dat ik deze week nog een boodschappenlijstje moest doen. Jammer vond het erg leuk om te doen
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 21.12.2015
  Begrijpelijke opmerkingen - ik vind het zelf ook enigszins jammer. We wisten al dat er aan 't end van dit Santa's List event nog een 2 wekelijkse "verzamel" opdracht v sneeuwvlokken zou zijn om je deco nog verder op te kunnen waarderen. Het is 2 maanden geleden al genoemd. We wisten alleen nog niet hoe eea precies in elkaar zou steken.

  Onze eigen grootste teleurstelling is dat er toch weer een zwaar competitief karakter op het einde aan dit event gegeven is. Hetgeen betekent dat de grootste coops die er het meeste goud tegen aan gooien ook degenen zijn die uiteindelijk dat geanimeerde "Vrieskristalpaleis" binnen halen. En de andere coops eigenlijk niet echt meer veel kans maken hierop. Geen echt vriendelijke Kerst gedachte, al die competitiviteit steeds zo accentueren. Voor ons blijft het een spelletje, in de echte wereld overheerst al voldoende competitiviteit  :/
  Ik begrijp inmiddels na lezing van het engelse forum, dat alleen de eerste 24 plaatsen op het podium dit "Vrieskristalpaleis" krijgen.  :(

  Wij hebben een coop vol met leden die allemaal erg druk zijn in deze tijd rond de feestdagen (gelukkig maar!) en dus wsch minder tijd kunnen spelen dan normaal. Dat sneeuwvlokken verzamelen zal bij ons dan ook niet erg veel zoden aan de dijk zetten vrees ik. Maar niet getreurd, liever een druk realistisch leven dan 24/7 achter 'n spelletje zitten. Wij waren er al erg trots op dat we als relatief kleine coop 8ste zijn geworden in 't eigenlijke event voor het IJskasteel, met een prachtig tevredenheidspunten aantal. En deze 2 wkn doen we gewoon ons best voorzover we online kunnen zijn.

  Ik feliciteer dan ook alle andere coops die het gelukt is dat IJskasteel iig te halen, maar ook de eerste 3 deco's zijn mooi! Dus iedereen proficiat!!  :):):)


  Post edited by Jiesta (NL1) on


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • Vraagje hoe zit het nu met de ijsvlokken door het verzamelen van die ijsvlokken wordt daar de deco hoger in waarde van of komt er dan alleen een extra level bij. Want het is allemaal een beetje onduidelijk wat de laatste 2 weken eigenlijk doet.
  koeitje @ nl 1
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  @koeitje (NL1) 


  1. Het eigenlijke event bestond uit 4 weken "coöperatieve samenwerking" om een mooie deco te verwerven. Iedereen krijgt dus "sowieso een deco. Welke je uiteindelijk hebt verkregen was aan jou, je coop en de onderlinge samenwerking. Als je alle 4 weken 100% hebt voltooid, dan heb je dus de hoogste Kerstbal ("IJskasteel") kunnen bemachtigen. De ../7 bovenin de stam vd boom geeft aan welke kwaliteit, en de puntentelling in top vd boom geeft aan welke tevredenheidswaarde jullie voor die deco bij elkaar hebben gefarmd.
  2. In de 5e + 6e week krijgen we allemaal nog een kans om de door onze coop bereikte deco te verhogen, weer door veel te farmen (sneeuwflokken verzamelen). ALLEEN de coops die op de eerste 24 plaatsen eindigen verhogen hiermee hun deco, alsook de tevredenheidswaarde van uiteindelijke deco. Diegenen (binnen die 24) van hen die het IJskasteel binnen hebben gehaald (dus alle 4 weken 100% hebben voltooid), kunnen dan dus nu het Vrieskristalpaleis bemachtigen. Diegenen (binnen die 24) die een andere deco (bv "Ingesneeuwd Huisje") hebben gehaald, bemachtigen dan dus één deco hoger (in dit geval "Gletsjerverblijf!)

  Helaas is dit laatste onderdeel van dit Kerst Event dus weer in een hevig competitief jasje gegoten; een soort van Coöperatie Kampioenschap - waarbij naar alle waarschijnlijkheid aangenomen kan worden dat wederom alleen de hoogste coops met de meeste spelers en die het meeste goud er tegenaan gooien die lijst van eerste 24 zullen halen.

  Op het Engelstalige forum zijn we hevig aan het protesteren dat dit in onze ogen niet de Kerstgedachte weergeeft (al die competitiviteit/rivaliteit) + dat we het allemaal op z'n minst heel vreemd vinden dat dus alle coops die de 24 eerste plaatsen niet halen, dus ook geen énkele beloning ontvangen voor het sneeuwvlokken verzamelen. 
  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • Bysel (NL1)Bysel (NL1) Posts: 79
  edited 24.12.2015
  Begrijp ik het goed?....ook een cooperatie die niet de voorgaande 4 weken de gestarte lijsten volledig heeft gevuld kan binnen de eerste 24 zitten??......
  Dat zou wel een heel krom gebeuren zijn!! Daarmee maakt het domweg sneeuwvlokjes verzamelen de voorgaande weken van "ploeteren en zwoegen" volledig waardeloos!
  Ik weet dat GGS vaak krom denkt...maar als dit werkelijk zo is, maken ze het wel heel zot!

  Toch blijf ik trots op onze cooperatie Springfield!!! We hebben t toch maar mooi geflikt!

  Bysel @ nl 1
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 24.12.2015
  Ja - dat heb je goed begrepen @Bysel (NL1).

  IEDEREEN heeft in dit 2e gedeelte van het Kerst Evenst de kans om de door hem/haar (zijn/haar coop) behaalde deco zowel visueel als qua tevredenheidswaarde te verhogen - míts je binnen die eerste 24 plaatsen terecht komt.
  Welke visuele deco dat dan wordt en hoeveel tevredenheidswaarde deze heeft, ligt aan de prestatie die jij en jouw coop in het 1e gedeelte van dit Event hebben geleverd.
     Fijne Feestdagen aan allen op dit NL draadje gewenst!   
  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • Wat vinden jullie van de kerstmans werkplaats? Ik vind het erg jammer,had andere dingen verwacht en niet deco's die je al hebt(als je al lang meespeelt) Ook geld leveren haalt weinig uit... Benieuwd of anderen ook "teleurgesteld" zijn.
  Nellie3 @ nl 1
 • carien57 (NL1)carien57 (NL1) NL1 Posts: 38
  Ja jammer en wat ik helemaal niet begrijp is dat ik geen ijskasteel heb ontvangen en we het toch elke week gehaald

 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 25.12.2015
  @Nellie3 (NL1) 
  Ik heb er nog niet echt goed naar gekeken - heb ook niet aan het proefdraaien meegedaan. Werkplaats blijft veel langer staan dan verwacht, dus ik kijk er na de Kerstdagen wellicht even naar. Heb tenslotte toch 7 sterren om te besteden. Wel kan ik al zeggen dat ik dit wel enigszins had verwacht: je kunt decos bemachtigen door aan een rad te draaien. Welke decos en van wat voor kwaliteit bepaal je zelf door t aantal kaarsenpunten te verhogen. Valt je keuze tegen kun je binnen deze categorie nogmaals draaien voor GOUD. Sterren kun je bijkopen voor GOUD. Dit kun je eindeloos herhalen om uiteindelijk die deco waar je je zinnen op hebt gezet, te pakken te krijgen. Eigenlijk niks nieuws onder de zon wat GGS betreft  ;)

  Maar denk dat voor ons hogere levels de echt interessante decos in de hoogste boxen zitten, dus zullen we er eerst een heleboel kaarsenpunten bij moeten vergaren, vóórdat we überhaupt gaan draaien. Gelukkig kun je van alles doneren, keuze genoeg: dollars, goud, goederen, hoefijzers, decoratie-onderdelen, Karma-punten, eiland-valuta, etc., etc.

  Wil je om wat voor reden dan ook niet te veel doneren, dan kun je altijd nog besluiten je sterren in elk geval te besteden aan desnoods wat lagere decos, die je dan bij Gretta kunt afbreken tot onderdelen (ook zeer nuttig in het verbeteren van je bestaande decos op je farm).

  Dus hoe dan ook: je kunt iets winnen, wat linksom of rechtsom handig is voor op je farm.


  BELANGRIJK lijkt (want hebben blijkbaar al vele spelers zich in vergist) dit zinnetje uit de Officiële Aankondiging:  "Bereikte Kaarsenpunten zullen gereset worden na elke draai,... " BEDENK dus dat je kaarsen pnt teruggezet worden naar 0 ná besteding van 1 ster / dus 1 draai.


  @Carien57 (NL1)
  We krijgen de door ons (door gezamenlijke cooperatieve inspanning) gewonnen deco pas aan het eind van het Kerst Event "Santa's List". Deze duurt nog ruim 9 dagen (zoals je in het Event menu kunt zien). Pas na afloop kan het systeem nl bepalen hoe hoog de tevredenheidswaarde van jouw deco uiteindelijk is geworden.  Post edited by Jiesta (NL1) on


  Sig designed by farmerjohn 22 (US1). THX!!

   

 • carien57 (NL1)carien57 (NL1) NL1 Posts: 38
  bedankt voor je antwoord was bang dat al het zwoegen voor niets was geweest
 • Is het mogelijk om decoraties van de kerdstboerderij (bv cultsteen) op te slaan in je inventaris om deze bij een volgende tijdelijke boerderij ( Viking of kerst) opnieuw te gebruiken?
 • @loop (NL1) Helaas kan je niets van je tijdelijke boerderijen bewaren. Alles wordt aan t eind van t event afgebroken. Alleen de goederen die je op je andere boerderijen bij de wagen hebt gekocht blijven bestaan. Dus de zaden en de deco's die je daar met de stenen hebt aangeschaft. 
  sylk @ nl 1
 • Is het mogelijk om decoraties van de kerdstboerderij (bv cultsteen) op te slaan in je inventaris om deze bij een volgende tijdelijke boerderij ( Viking of kerst) opnieuw te gebruiken?
  Dat is niet mogelijk. Je inventaris zal bij de volgende tijdelijke boerderij weer leeg zijn ongeacht of je er nu iets hebt in opgeslagen of niet bij dit event.  • Bedankt sylk en sim voor jullie antwoord
This discussion has been closed.