Home EN General Discussions & Questions

Join the official Goodgame Big Farm Discord today!Join our Big Farm Discord Server


Are you looking for a community of like-minded farmers to discuss your farming experience with? Look no further than the GoodGame Big Farm Discord Server!


Our server is the perfect place to connect with other farmers from around the world. Whether you're looking to chat about strategy, share tips and tricks, or just make new friends, our community has got you covered.


And that's not all - as a member of our Discord server, you'll also have access to exclusive giveaways and other special events. It's the perfect way to stay up to date on all the latest news and updates from GoodGame Studios.


So what are you waiting for? Join the GoodGame Big Farm Discord Server today and start connecting with fellow farmers from all over the world. Just click here to join the fun!

Help offered for Dutch players (hulp aangeboden voor NL spelers)

188244

Comments

 • Een vraagje,

  Ik heb een tropisch huis gekocht bij de schelpenhandelaar.
  Maar waar kan ik nu dat huis vinden om het te gaan bouwen?

  Ik zie het nergens

  Een na laatste tabblad in je farm management
  Inventaris bedoel je ; ) Niet de tussenopslag dit keer, maar het speciale gebouwen tabblad, dat als een na laatste in je inventaris (groene doos) staat.
  Ja je hebt gelijk, iets te snel getypt

 • mht (NL1) said:
  Ik kreeg net een (rang)cadeau van het rad van fortuin, nl dat een blauwe ster is "ontgrendeld".
  Weet iemand wat ik hiermee kan doen?

  Groetjes
  Blauwe ster, dat zijn XP-punten. Ik denk dat je dubbele XP krijgt nu. Staat er onder de smiley een blauwe ster met een oranje + en een terglopende klok? Dan heb je dat. Je krijgt dubbele XP van het bouwen en uppen en van alle productie en  verwerkingsgebouwen die normaal XP geven (molen, silo, compostbak, bakkerij, winkel enz.).
 • mht (NL1)mht (NL1) NL1 Posts: 4
  Oja klopt Wilma, bedankt voor de info, 
  Is nog 47 uur geldig. :)

 • kathy3 (NL1)kathy3 (NL1) NL1 Posts: 7

  mag ik vragen waarom het systeem zo traag is  en waarom er bijna geen visitekaartjes krijgen voor kletskoek en geklutste eieren en inheemse flora en fauna ik heb al vier keer 5 appelgaarden geoogst en kreeg maar een ticket is niet leuk meer

  groetjes kathy3

 • Larino (INT1)Larino (INT1) Posts: 4,572

  mag ik vragen waarom het systeem zo traag is  en waarom er bijna geen visitekaartjes krijgen voor kletskoek en geklutste eieren en inheemse flora en fauna ik heb al vier keer 5 appelgaarden geoogst en kreeg maar een ticket is niet leuk meer

  groetjes kathy3

  GGS is een nieuwe server aan het testen. Daarom kan het systeem traag zijn. Er zijn heel veel mensen die hierover al klachten ingediend hebben dus er wordt zeker aan gewerkt.

  De verzamelitems hebben een kans dat ze van een gebouw komen. Dat is simpele kansberekening. Ookal heb je 90% kans, dannog kan het voorkomen dat je twee weken niks krijgt bijvoorbeeld. GGS heeft dat zo bedacht en er zal vast een reden zijn waarom (ik denk om ons meer goud te laten betalen).
 • Ik heb nog steeds problemen met goud kopen via sms,nu zag ik dat er een andere bedrijf is,boku en voorheen was het mopay,heeft het daarmee te maken? Iemand anders ook problemen ermee?
  Heb support al gemaild,maar wil graag ook hier mensen vragen.  wilma79 (NL1) said:
  Dankjewel,zou ff mailen naar support maar is dat niet meer mogelijk in het nederlands?

  Larino (INT 1) said:
  Ik kan geen goud meer kopen via sms,dit is voor mij e enige manier die ik wil.voorheen lukte het altijd prima,nu geeft ie aan dat het mobiele netwerk niet wordt ondersteund,wat kan ik nu doen?
  Met goud problemen altijd support aanschrijven. Zij zijn de enige die ernaar kunnen kijken en mogelijke betaalmanieren toe kunnen voegen voor je of kunnen uitleggen hoe het zit.

  Nee, ik zag ook al dat dat weg was. Wellicht was het toch teveel voor het nieuwe support personeel. Ik denk dat er veel meer mensen op de Engelse support zitten dan op de Nederlandse en ze hadden al heel snel een mega achterstand. Dus dan zal het nu weer in het Engels moeten.
  Klopt helemaal, ik had de Nederlandse support aangeschreven en kreeg uiteindelijk een bericht in het engels terug of ik mijn melding nogmaals wilde doen maar dan in het Engels als het probleem nog steeds speelde

 • s1lvester (NL1)s1lvester (NL1) NL1 Posts: 54
  Weer een paardenvraag over de marktpaarden. Ik heb nu een zelfgefokt paard met fokwaarde 40 en klasse 1. Nu wil ik op de markt een goed paard kopen om dat op te trainen en weer te kruisen. Ik heb zoveel mogelijk gouden hoefijzers gespaard, nu ruim 250.000. Ik krijg alleen maar aanbiedingen van paarden op een laag niveau en weinig ijzers ofwel voor veel goud (wat ik niet heb). Wanneer is een paard op de markt een echt goede? En als ze een 2 hebben maar laag in fokwaarde zijn, dan toch de moeite waard?
 • Weer een paardenvraag over de marktpaarden. Ik heb nu een zelfgefokt paard met fokwaarde 40 en klasse 1. Nu wil ik op de markt een goed paard kopen om dat op te trainen en weer te kruisen. Ik heb zoveel mogelijk gouden hoefijzers gespaard, nu ruim 250.000. Ik krijg alleen maar aanbiedingen van paarden op een laag niveau en weinig ijzers ofwel voor veel goud (wat ik niet heb). Wanneer is een paard op de markt een echt goede? En als ze een 2 hebben maar laag in fokwaarde zijn, dan toch de moeite waard?
  Ik kijk zelf naar het hartje en ik heb het liefst dat de 3 onderdelen even ver zijn. Ik heb nu bijvoorbeeld een 14 (14/14/14 behendigheid +2) een 26 (24/28/26 behendigheid +2) en een 17 (15/19/17 elegantie +19). De laatste moet naast de gouden hoefijzers ook bijna 6000 goud kosten dus die valt voor mij sowieso af. Blijft over de 14 en de 26, allebei te koop voor alleen gouden hoefijzers en binnen jou budget. De eerste kost 25000 en de 2e 50000 hoefijzers. Ik zou dan voor de 1e gaan, omdat je die gelijkmatiger verder kunt trainen. De fokwaarde let ik eerlijk gezegd niet zozeer op, maar dat komt ook omdat ik de fokwaarde taak al heb afgerond.
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 06.10.2015
  Ten eerste zou ik je willen aanraden om naast het paard a) wat je op de markt denkt te gaan kopen, ook een ander paard b) nieuw aan te schaffen (via stal misschien?) en deze te trainen tot minstens 13.
  Wacht op een jouw passende aanbieding in de winkel (voor mij is dit meestal rond 10/12) en train intussen dat andere paard b) uit de stal, want die heeft meer tijd nodig (moet je nl vanaf 0 trainen).

  Kruis dan deze a) en b) en train dat veulen c) weer. Maar schaf weer paard d) aan via winkel wat dichtbij het level van c) ligt wat je dan weer later met dit veulen kunt kruisen. (of schaf 2 paarden via stal aan die je beiden traint tot aan moment dat je hen kunt kruisen en hieruit veulen d) haalt).
  Waaruit dan veulen e) komt, deze zal gemakkelijk/snel te trainen zijn naar lvl 40.
  Zo creëer je een 2e (nieuwe) pyramide en dit laatste veulen e) kun je dan kruisen met jouw huidige level 40 paard.
  Dit is de manier om uiteindelijk een klasse 2 paard te krijgen. Telkens je top-paard met een nieuw aangeschaft paard kruisen doet dat niet - je moet juist eerst nl. weer een pedigree pyramide bouwen (juist om de afkomst te versterken).

  Laat terwijl je bezig bent pyramide 2 op te bouwen je top-paard intussen de eer van je stallen verdedigen in de toernooien.

  Bedenk daarnaast dat je je te kruisen paarden zoveel mogelijk op verschillende disciplines traint (bv a) meer op conditie (bv kracht 12, conditie 13, behendigheid 11) en b) meer op kracht (bv kracht 13, conditie 11, behendigheid 12) ... Schrijf ook bij elk veulen op wat voor extra's je hem/haar meegeeft, dan kun je dit een beetje verdelen cq uitbalanceren door de stamboom heen.

  PS: ik koop alleen maar 'gewone' paarden (klasse 1) op de markt indien deze tussen de 8-14 level zit en onder de 2000 goud kost. Maar hier heb ik lang over moeten doen, voordat ik me dit kon permitteren. Al mijn eerste aangeschafte paarden kwamen gewoon via de stal.
  Post edited by Jiesta (NL1) on
 • Na de update van vandaag (06-10-2015 rond de klok van 12:30 uur)  kan ik niet meer in het forum komen van Big Farm (Engelstalig) via mijn boerderij. Een andere boerderij heeft het toen ook geprobeerd maar lukt ook niet. Deze link heb ik opgeslagen bij mijn favorieten
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 06.10.2015
  KLOPT! Koetje Boe,

  Er zijn alweer wat bugs geconstateerd volgens het forum:

  - projecten en zelfs hele pagina's ontbreken in het project-menu vd coop
  - de ingame link naar het forum werkt idd niet meer (maar Nafaru bevestigde daarnet dat hier op dit moment aan wordt gewerkt)
  -
  zaaimenu op bloemenfarm schijnt verandert te zijn dus oppassen geblazen met al te snel/automatisch aanklikken (ik heb het zelf nog niet kunnen controleren maar lavendel en vanille schijnen omgewisseld te zijn; ook hiervan is al aangegeven dat GGS er aan werkt)

  BEDENK dat je altijd nog op het forum kunt komen via de site van GGS zelf!! Plak anders deze link in je adresbalk: https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/en/categories 
  Post edited by Jiesta (NL1) on
 • s1lvester (NL1)s1lvester (NL1) NL1 Posts: 54


  Bedankt voor het duidelijke overzicht Jiësta!
  Ik dacht het te kopiëren om te bewaren naar een gewoon bestand maar helaas lukt dat niet, krijg alleen een paar kriebelige rode lijntjes. Onthouden dus maar!

  Trouwens vreemd: ik kon geen gewoon bericht hieronder starten, daarom heb ik maar quote gedaan en toen kon ik wel schrijven. De tekst van jou maar geschrapt anders wordt het zoveel.

 • s1lvester (NL1)s1lvester (NL1) NL1 Posts: 54
  Hee, na refresh werkt het wel! Ik heb mijn trainingsringen op 7 staan. Zou ik dan wat gouden hoefijzers gebruiken om die te verhogen? Dan kan ik deze wel missen.
 • Larino (INT1)Larino (INT1) Posts: 4,572
  @s1lvester (NL1) Ik heb de post van Jiesta in een bestand gegoten. Die kun je hier downloaden: http://www.mediafire.com/download/6y6hds5ex6ekdfh/Paarden_kopen_en_trainen.docx

  De trainingsringen geven per hoger level 1 extra trainingspunt per training. Het is dus de vraag of je dat de moeite waard vindt. Officieel zeg ik altijd naar level 5 is zeker de moeite waard, hoger dan dat is eigen keuze. Ik heb het ook gedaan omdat ik het mooier vind. Sommige mensen trainen alleen met een paar hoefijzers per keer (bijvoorbeeld het laagste aantal, 20) en dan kunnen ze die extra punten goed gebruiken, dus dan is het wel een goede reden om de faciliteiten te upgraden.
 • Anja1960 (NL1)Anja1960 (NL1) NL1 Posts: 35
  Hoi
  Heeft nog iemand last van het feit dat bij het nieuwe event de kool niet geteld wordt?
  Ik hoor het graag.

  Groetjes

  Anja1960
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  Hoi
  Heeft nog iemand last van het feit dat bij het nieuwe event de kool niet geteld wordt?
  Ik hoor het graag.

  Groetjes

  Anja1960
  Heb hier nog niet eerder van vernomen en event is sinds 16.00 uur bezig. Het zou een weergavefout kunnen zijn - dit los je op door even uit- en weer in te loggen - of the refreshen (= Ctrl+F5).

  Soms hoeft men alleen maar tussen de farms te switchen om het al op te lossen.

  Hoop dat dit helpt!
 • farmerjohn 22 (US1)farmerjohn 22 (US1) US1 Posts: 37,766
  Welkom terug, Jiesta! :)
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  Dearest John! Aren't you a darling!? And certainly one of my most beloved and appreciated forum-friends!!
  THANKS EVER SO MUCH for your support, help and friendship!!!

   <3 Smiley<3 
 • farmerjohn 22 (US1)farmerjohn 22 (US1) US1 Posts: 37,766
  Een week zonder jou is een eeuwigheid, Jiesta. Embrace hug smileys
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  Hoi
  Heeft nog iemand last van het feit dat bij het nieuwe event de kool niet geteld wordt?
  Ik hoor het graag.

  Groetjes

  Anja1960
  Heb hier nog niet eerder van vernomen en event is sinds 16.00 uur bezig. Het zou een weergavefout kunnen zijn - dit los je op door even uit- en weer in te loggen - of the refreshen (= Ctrl+F5).

  Soms hoeft men alleen maar tussen de farms te switchen om het al op te lossen.

  Hoop dat dit helpt!
  Ik moet hier inmiddels op terugkomen. Er verschijnen steeds meer posts in het forum waarin men klaagt over het niet optellen van de geoogste kool, of sprookjesboekpagina's voor het Sprookjes event. De cijfers worden wel geregistreerd maar niet opgeteld voor de opdracht van het event.... zowel op NL1 server als  op andere servers.

  Even afwachten wat GGS hieraan gaat doen dus.
 • Heb een probleem met het event FAIRY Tale. Hij telt de kool niet meer op de de hoeveelheid die je moet halen bij taak1.  Al mijn medeleden van de Coöp. Max Havelaar hebben hier last van.
  Kan er iet s aan gedaan worden, wordt er iets aangedaan.

  Alvast bedankt voor de reactie.


 • Heb ook tussen de verschillende farms geswitch, maar dat heeft niet geholpen.
 • iedereen lijkt er mee te zitten  ook op de andere servers   lekker de hele avond voor niks kool zitten maken 
 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  edited 06.10.2015
  Sita-Balder en SuzanneFarmer:

  Lees svp allebei even mijn post boven die van jullie (20:53 u) waarin ik reeds aangeef dat over eea meer is geklaagd in het forum. Als morgen de kantoren van GGS open gaan, dan denk ik dat we zeker een reactie zo niet maatregel kunnen verwachten.
  Post edited by Jiesta (NL1) on
 • Larino (INT1)Larino (INT1) Posts: 4,572
  Ja, mensen, ook ik ben er dit keer bij. Het is maar even afwachten of en wanneer ze het kool probleem gaan oplossen. Ik hoop dat iedereen (inclusief ik) het nog kan halen!!
 • Wij hebben geluk geloof ik, bij ons heeft alles gewoon geteld en zijn nu bezig met de pagina's. Die tellen ook gewoon op.
 • tientje64 (NL1)tientje64 (NL1) NL1 Posts: 104
  hoi ,
  deze morgen telde mijn kool bij tot 1822stuks, nadien niets meer, en de kool staat ook niet juist in het 
  zaaikatologus.

 • Jiesta (NL1)Jiesta (NL1) Posts: 6,557
  Wij hebben geluk geloof ik, bij ons heeft alles gewoon geteld en zijn nu bezig met de pagina's. Die tellen ook gewoon op.
  Ja, onze coop schijnt ook geluk te hebben, bij ons telt alles ook gewoon op.

  Tientjes64:

  Lees svp even terug (mijn post pagina 88, 20:53 u) waarin ik reeds aangeef dat over eea meer is geklaagd in het forum. Eea schijnt op meerdere servers te gebeuren; hoe meer klachten hoe beter in een dergelijk geval.

  Zodra vanochtend de kantoren van GGS open gaan, dan denk ik dat we zeker een reactie zo niet maatregel in de loop vd morgen kunnen verwachten.
 • Bij mij wordt ook geen kool geteld. Hij blijft staan op 1610. Zonde van de superkool die ik gezaaid hebt en de humus. Ook ben ik niet blij, dat de events pas om ong. 16.00 uur beginnen. Het scheelt een dag. En nu met de kool kan ik niet verder. Nu wordt het helemaal een giga-klus om het  af te krijgen. Een beetje compensatie zou welkom zijn.
 • Larino (INT1)Larino (INT1) Posts: 4,572
  CM Stan heeft gezegd dat GGS probeert het probleem met de kool te vinden, maar dat het lastig is en dus nog een poosje kan duren. Ze doe er echter alles aan om het event weer te fixen en naar behoren te laten draaien. Ik laat mijn boerderij nu maar gewoon staan totdat het gefixt is, ga geen kool meer oogsten.
This discussion has been closed.