Home EN General Discussions & Questions

Join the official Goodgame Big Farm Discord today!Join our Big Farm Discord Server


Are you looking for a community of like-minded farmers to discuss your farming experience with? Look no further than the GoodGame Big Farm Discord Server!


Our server is the perfect place to connect with other farmers from around the world. Whether you're looking to chat about strategy, share tips and tricks, or just make new friends, our community has got you covered.


And that's not all - as a member of our Discord server, you'll also have access to exclusive giveaways and other special events. It's the perfect way to stay up to date on all the latest news and updates from GoodGame Studios.


So what are you waiting for? Join the GoodGame Big Farm Discord Server today and start connecting with fellow farmers from all over the world. Just click here to join the fun!

Help offered for Dutch players (hulp aangeboden voor NL spelers)

1203244

Comments

 • FastSylvia (NL1)FastSylvia (NL1) NL1 Posts: 102
  ik dacht dat het over het aankomende CK ging dat de boycot zou starten niet nu al
  hier is dus onduidelijk heid over 
  het volgende ck is tijdens de kerst en dan zoals ik al eerder zei blijven wij dan op 0
  en dit had ik van meerdere coops begrepen 
  dus het is compleet niet nodig mensen ratten te noemen omdat men communicatief elkaar niet begrepen heeft 
  dit ck zal dan ook uitgespeelt worden zoals normaal 

  Zo is volgens mij ook de afspraak gemaakt, dit CK gewoon uitspelen en pas bij het volgend CK (volgende week) niet te spelen....Wel jammer dat er dan onderling veel mailtjes verstuurd worden, lees het bericht van VEH hierboven nog eens door, enkel door eensgezindheid zullen wij hopelijk ons doel bereiken, niet door elkaar via de mail te gaan uitschelden.

 • veh (NL1)veh (NL1) NL1 Posts: 134
  wil me hierbij verontschuldigen voor mijn posts42 van gisteravond. Hij was totaal ongepast en veel te impulsief. De spelers reageerden juist als ze stelden dat dit CK normaal uit zou gespeeld worden. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden aan diegene die ik ten onrechte huichelaars en profiteurs genoemd heb (om van het woord rat nog maar te zwijgen). Nogmaals mijn excuus voor deze ongepaste post en zal in de toekomst 2x nadenken voor ik iets post. Blijf wel bij het eerste gedeelte van mijn post (betreffende Harry Potter)
 • ik vind het helemaal top van je dat je je verontschuldigt :smiley:
  er was gewoon sprake van miscommunicatie 
  moet zeggen dat ik je enthousiasme wel heel erg waardeer en ik begrijp je frustratie dan ook wel 
  ik hoop ook, dat ondanks dat er mensen zullen zijn die niet mee gaan doen, wij die hier wel achter staan dit wel zullen gaan doen en volhouden 
  en hoop dan ook dat wij dit dan waardig en sollidair kunnen doen wij hebben immers allemaal een gemeenschappelijk doel voor ogen
  mij kan het niets schelen als wij hiervoor zouden degraderen het is immers voor een goed doel :smiley:
 • veh (NL1)veh (NL1) NL1 Posts: 134
  Bedankt Guinevere, ik hoop het ook dat we het volhouden want als er ook maar 1 het aan zijn laars lapt, er het gevaar in zit dat andere gaan volgen en zijn alle inspanningen voor niets geweest maar als ik zie welke eensgezindheid er nu is denk ik wel dat het positief zal verlopen. In  Amerika heeft een wijs man eens gezegd : "yes we can"
 • Ans (NL1)Ans (NL1) NL1 Posts: 30
  Hallo, hier wil ik heel graag op reageren. Dat memory spel is toch te gek voor woorden, wanneer je de lijst van de afgelopen keer hebt gezien dan besef je dat je heel veel geld/goud moet investeren om nog mee te kunnen doen.
  Wat een mens al niet over heeft om in de top tien te komen en dat alleen om halve tijd te verdienen? en natuurlijk een miljoen punten om op die manier in goud te blijven spelen met het CK.
  Ik vind het eigenlijk van de gekke dat BF zo inspeelt op de hebzucht van de spelers, maar ja dat is natuurlijk "eigen " keuze.
  En dan nu weer dat je een abonnement kan kopen ten gunste van jezelf en je coop.

  Het wordt nu tijd dat er een duidelijke scheiding gaat komen tussen de "harde"en de "sportieve"spelers om ook de kleinere farms en coops een kans te geven.

  Het was  de 1e keer tijdens de dorpsuitdaging heel mooi verdeeld, ieder een kans. Helaas hebben ze dat de laatste x weer teruggedraaid en zitten we weer samen in 1 schuitje met de hele grote coops.

  Wij zijn nu , als coop, tot het besef gekomen dat spelen in zilver ook leuk is en zonder stress en gejaag om in goud te spelen. Uiteindelijk wat maakt het nog uit een coopdeco die je niet eens kan zien, sorry BF op deze manier verpesten jullie het plezier van heel veel spelers.

  groetjes en heel graag zou ik hier wat reacties op krijgen zowel positieve als negatieve

 • Ans (NL1)Ans (NL1) NL1 Posts: 30
  Ik hoop oprecht dat deze acties ook reacties van BF tot gevolg gaan hebben.
  Zeer positief is in ieder geval dat men zo dapper is om excuus aan te bieden wanneer er iets naars in de hitte van de strijd wordt gezegd.
  Van mij mag dat hele memory gedoe ook weg. 
  Nu is er een nieuwe ster die steeds op nr.1 staat, ik ben eigenlijk wel benieuwd of deze nieuwe ster ook zulke vervelende mail heeft gekregen van degene die daarvoor een soort optie op de 1e plek had.
  Zonder memory zijn we daar misschien ook meteen vanaf.
  Tot die tijd......hou het netjes en vriendelijk a.u.b.
  Groetjes,
  Ans
 • JoJo1951 (NL1)JoJo1951 (NL1) NL1 Posts: 310
  Ik heb even een hele andere vraag en wel over de kavels die straks te koop zijn voor de deco's.

  Wanneer deze geplaatst worden geldt dan dezelfde dorpstevredenheid en de tevredenheid voor de arbeiders?
  Hoe gaan ze dit verdelen over de 3 farms? of wordt het dorp ook bijgeteld? Ik zie dat er 4 kavels gekocht kunnen worden. 

  Ook even iets positiefs in deze wel erg emotionele strijd, ik ben blij met de nieuwe zaden geeft weer wat vrolijkheid.
 • JoJo1951 (NL1)JoJo1951 (NL1) NL1 Posts: 310
  veh (NL1) said:
  Djeezes, wat moet een bepaalde figuur pret hebben in al die commentaren en zich dan nog gesteund voelen ook :-(
  Ik vraag me af hoeveel plezier deze speler zal hebben met het halen van , zoals het er nu op lijkt, de 1e plaats in goud en dit alleen met zichzelf kan delen.
  Door bijna iedereen uitgekotst wordt?
  Het enige wat ze nu nog kan doen is zich terug trekken want wie wil deze speler in zijn/haar coop hebben.?

  Dus eigenlijk is het in mijn ogen een eenzame en gefrustreerde persoon  die op deze manier heel veel, negatieve, aandacht krijgt. Maar zoals er gezegd wordt, ook dat is aandacht.

  Misschien dat het hoogtepunt  nu bereikt is en wat ik heel graag zou willen weten wat überhaupt de reden kan zijn voor dit gedrag.

  Maar dit zal wel gissen blijven, wij doen zeker mee de 22e maar ik vraag me af, wie de verliezers zijn en dan gok ik niet op BF • Als je deco's op die kavels plaats geven ze geen tevredenheid. Dus het is meer voor de sier dat je ze neer kan zetten. Dus eigenlijk  heb je er vrij weinig aan :). Als je een deco opbergt op je lekkerbek, kan je em plaatsen op die kavels. Als je em dan vervolgens weer opbergt bij die kavels komt tie weer in je inventaris van je lekkerbek. Ik hoop dat ik zo je vraag heb beantwoord :).
  En die nieuwe zaden zien er inderdaad leuk uit. Of ze ook nog nuttig gaan worden geen idee :). Misschien net zoiets als de rijst die je nodig hebt bij de weekopdracht Azie. Of misschien leveren ze xp op. We gaan het zien!
 • JoJo1951 (NL1)JoJo1951 (NL1) NL1 Posts: 310
  Dank je Stefanjoosse
 • FastSylvia (NL1)FastSylvia (NL1) NL1 Posts: 102
  Volgens een mail die ik van Wabbit ontvangen heb is het account van genoemde speler gecheckt, het verzoek om het rad en het memo te verwijderen is doorgegeven maar daar werd (hoe kan het ook anders) geen antwoord opgegeven. Ik heb een voorzichtige berekening gemaakt hoeveel geld er door deze speler ieder CK wordt uitgegeven en dat gaat de 2000 euro te boven....en dat dus maal 2 of soms 3 x in de maand. Ik heb nogmaals gewezen op de verplichting van online gameplatforms (wat bigfarm is) om spelers te behoeden voor gokverslaving want daar is hier dan volgens mij echt sprake van.
  Ik heb via interne mail nog geen bevestiging ontvangen dat ALLE coops aan deze actie gaan meedoen, laten we hopen dat dit wel het geval is. Ook al verander je niet de coopnaam geef het dan wel even door.


 • viper (NL1)viper (NL1) NL1 Posts: 24
  Excuses aanvaard ;-)
 • Baukje (NL1)Baukje (NL1) NL1 Posts: 8
  edited 18.12.2018
  Mijn hemel FasSylvia. Als jouw berekening in die buurt zitten dan is dit wel heel erg  triest.  Hoe durft GGS hier nog mee verder gaan? Ik zou me kapot schamen als bedrijf zijnde. Stel ze heeft een geestelijke beperking en  speelt dit spel  als tijdverdrijf maar weet niet dat ze zoveel geld uitgeeft. Geen enkel normaal denkend mens zal ooit zoveel geld uitgeven aan een spelletje. Dan ben je als bedrijf in mijn ogen niet goed bezig. Schandalig. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Wat de reden ook zal zijn van deze persoon. Dit kan en mag een bedrijf nooit toestaan. Er bestaat ook nog zoiets als normen en waarden.
 • Ook de meeste spelers van onze coop nemen een welverdiende pauze tijdens het komend CK. Ik ben echter wel benieuwd hoe een coop zal reageren als er spelers van hun zijn die wel gewoon het spel gebruiken waar het voor bedoeld is en dat is relaxed spelen tijdens de feestdagen. Ik sta volledig achter het initiatief van de coops die willen boycotten maar spelers verbieden om te spelen vind ik wel ver gaan en goud gebruiken om de coop naam te veranderen trouwens ook. (ik wil dan ook geen beledigende mailtjes hierover meer ontvangen)
  Er zouden ook naderhand afspraken gemaakt kunnen worden om in het vervolg de jap.school en rad te mijden tijdens een event. Het effect zal op den duur meer merkbaar zijn voor BF, als alleen deze keer en je neemt zo veel frustraties bij de leden weg.
 • Ik sluit mij helemaal bij vinsevent en viper aan!
 • Ans (NL1)Ans (NL1) NL1 Posts: 30
  Ik sluit mij helemaal bij vinsevent en viper aan!

  Ik doe met je mee, sluit me er ook volledig bij aan.

 • edithroos (NL1)edithroos (NL1) NL1 Posts: 23
  als het waar is dat het om een verslaafde speler gaat
  dan is het heel triest dat bf dit laat gebeuren
  en dat ze dan daar geen limiet doen
  maar de munten zullen wel belangrijke voor hun zijn 
  maar we gaan het mee maken als we  de 
  volgende ck
  de gele vestjes aan doen en zo nodig  blijven doen >:)>:)
 • JoJo1951 (NL1)JoJo1951 (NL1) NL1 Posts: 310
  Ans (NL1) said:
  Ik sluit mij helemaal bij vinsevent en viper aan!

  Ik doe met je mee, sluit me er ook volledig bij aan.

  Mee eens
 • tinus79 (NL1)tinus79 (NL1) NL1 Posts: 53
  vind het wel grappig om te lezen hoe het hele spel door 1 speelster op zn kop staat 

  1. dit spel is maar om 1 reden gemaakt en das om geld te maken en om aan zoveel mogelijk spelers geld te verdienen. 
  2.zou een hacker die zo goed is om een spel van dit miljoenenbedrijf te kraken  zijn of haar tijd verdoen om een boerderijspelletje te beheren ? (wereldwijd is men bezig dit soort spellen te willen kraken om er zelf ook aan te verdienenen niet om muntjes te willen draaien ) er valt voor iemand die zo goed in hacken is een vermogen te verdienen buiten dit spel. 
  3.wat als het gewoon iemand is met een royale buidel ?  heeft deze speler dan niet recht op privacy ?  tenminste als je zoveel geld in het laadje brengt mag je zelfs wel een vip behandeling van het spel verwachten.
  4.privacy en bescherming en respect van het spel ook al vinden anderen het niet leuk dat je zo ver boven de rest uit komt .(is bf zo traag met onderzoeken of krijgt de speler de privacy wat gegeven moet worden ?)
  als het legaal is heeft niemand er verder iets mee te maken hoe de ander het doet 
  5.ik ben er van overtuigt dat de speler inmiddels al opgemerkt is door de spelleiding en als deze niet correct was deze met 1 klik al van het spel was gehaald
  6. wij spelen hier een kalm boerderijspelletje en dit is een voor ons bizarre uitschieter maar in heel veel andere spellen die veel opgefokter zijn als dit boerderijspelletje gaan bedragen van de hand waar wij u tegen zeggen 
  7.vooral het wat als niet vergeten.   we kunnen allemaal wel conclussies trekken maar wat als he .

  en ja de meeste moeten werken om te leven (ik ook) en sommige hebben dat anders 
  ik ben wel nieuwsgierig naar de afloop van dit hele gebeuren 

  gr tinus
 • maikel (NL1)maikel (NL1) NL1 Posts: 13
  ik sluit me geheel bij de woorden van vinsevent en viper aan
  ook wij zullen deze actie steunen maar we verbieden niemand om geen missie`s te spelen,wel is vriendelijk verzocht om geen middelen zoals goud,memory ed. in te zetten
  een ban op de japanse school en het rad zou idd een goede zet zijn
 • vind het wel grappig om te lezen hoe het hele spel door 1 speelster op zn kop staat 

  1. dit spel is maar om 1 reden gemaakt en das om geld te maken en om aan zoveel mogelijk spelers geld te verdienen. 
  2.zou een hacker die zo goed is om een spel van dit miljoenenbedrijf te kraken  zijn of haar tijd verdoen om een boerderijspelletje te beheren ? (wereldwijd is men bezig dit soort spellen te willen kraken om er zelf ook aan te verdienenen niet om muntjes te willen draaien ) er valt voor iemand die zo goed in hacken is een vermogen te verdienen buiten dit spel. 
  3.wat als het gewoon iemand is met een royale buidel ?  heeft deze speler dan niet recht op privacy ?  tenminste als je zoveel geld in het laadje brengt mag je zelfs wel een vip behandeling van het spel verwachten.
  4.privacy en bescherming en respect van het spel ook al vinden anderen het niet leuk dat je zo ver boven de rest uit komt .(is bf zo traag met onderzoeken of krijgt de speler de privacy wat gegeven moet worden ?)
  als het legaal is heeft niemand er verder iets mee te maken hoe de ander het doet 
  5.ik ben er van overtuigt dat de speler inmiddels al opgemerkt is door de spelleiding en als deze niet correct was deze met 1 klik al van het spel was gehaald
  6. wij spelen hier een kalm boerderijspelletje en dit is een voor ons bizarre uitschieter maar in heel veel andere spellen die veel opgefokter zijn als dit boerderijspelletje gaan bedragen van de hand waar wij u tegen zeggen 
  7.vooral het wat als niet vergeten.   we kunnen allemaal wel conclussies trekken maar wat als he .

  en ja de meeste moeten werken om te leven (ik ook) en sommige hebben dat anders 
  ik ben wel nieuwsgierig naar de afloop van dit hele gebeuren 

  gr tinus
  dit is het eerste verstandige wat ik hier hoor, respectI
 • denken jullie nu echt dat BF zich druk gaat maken om een klein hoopje goud in ons kleine NL, het goud wat hier verkocht word is peanuts vergeleken met wat er in bv amerika en japan verkocht word. ik wens jullie heel veel succes met jullie actie en het is jullie goed recht, maar ik persoonlijk vind het een hoop drukte om niks. de 1 rijd een hummer zonder er ook maar een dag voor te hebben gewerkt terwijl een ander zijn hele leven hard ploeterd en niet verder komt als een fiets. that's life! wat is het probleem nu eigenlijk? blijkbaar kun je het ck gewoon winnen want er staat een koop boven haar!!!! dus gaat het alleen om het rad en om de school, waar je zoiezo ook zonder haar alleen kunt winnen door een geduchte hoeveelheid goud in te zetten. als iedereen zich gewoon erbij neerlegt en niet probeert haar te verslaan maar genoegen neemt met een leuke 2e, wat bij rad en school nog genoeg opleverd dan is er niks aan de hand. deze ophef is alleen maar goed voor BF zakelijk gezien. ik leerde mijn kids al heel vroeg iets heel belangrijks, ga er van uit dat er altijd iemand boven je staat, iemand beter is en altijd iemand meer heeft dan jij. heb je ook maar 1% kans ga er dan voor, maar weet je dat je diegene niet kunt verslaan wees dan gelukkig met de plek die je lot is. dit is het spel en verschil zal er altijd zijn. in het casino ga je ook niet met 20 euro spelen en dan klagen bij de directie omdat er 1tje veel wint omdat hij fiches van 10.000 euro gebruikt! nogmaals ik wens jullie alle succes met je actie, maar............
 • denken jullie nu echt dat BF zich druk gaat maken om een klein hoopje goud in ons kleine NL, het goud wat hier verkocht word is peanuts vergeleken met wat er in bv amerika en japan verkocht word. ik wens jullie heel veel succes met jullie actie en het is jullie goed recht, maar ik persoonlijk vind het een hoop drukte om niks. de 1 rijd een hummer zonder er ook maar een dag voor te hebben gewerkt terwijl een ander zijn hele leven hard ploeterd en niet verder komt als een fiets. that's life! wat is het probleem nu eigenlijk? blijkbaar kun je het ck gewoon winnen want er staat een koop boven haar!!!! dus gaat het alleen om het rad en om de school, waar je zoiezo ook zonder haar alleen kunt winnen door een geduchte hoeveelheid goud in te zetten. als iedereen zich gewoon erbij neerlegt en niet probeert haar te verslaan maar genoegen neemt met een leuke 2e, wat bij rad en school nog genoeg opleverd dan is er niks aan de hand. deze ophef is alleen maar goed voor BF zakelijk gezien. ik leerde mijn kids al heel vroeg iets heel belangrijks, ga er van uit dat er altijd iemand boven je staat, iemand beter is en altijd iemand meer heeft dan jij. heb je ook maar 1% kans ga er dan voor, maar weet je dat je diegene niet kunt verslaan wees dan gelukkig met de plek die je lot is. dit is het spel en verschil zal er altijd zijn. in het casino ga je ook niet met 20 euro spelen en dan klagen bij de directie omdat er 1tje veel wint omdat hij fiches van 10.000 euro gebruikt! nogmaals ik wens jullie alle succes met je actie, maar............
  ps ja ik ben ook een enorme goudspeler en doe met mijn leveltje 96 ook vaak niet onder bij de grote boeren. ik ga me daar niet schuldig over voelen of me voor schamen! als ik graag gucci schoenen koop ga ik ook niet eerst erover nadenken of ik de buurvrouw niet jalours maak dan. das haar probleem niet het mijne. ik koop goud niet omdat het MOET, maar omdat het KAN. kun je niet dealen met goudkopers dan moet je dit spel niet spelen, kun je niet accepteren dat mensen beter zijn dan jij omdat ze meer kunnen besteden moet je bij jezelf te raden gaan of je niet een paar nare eigenschappen bezit ;p
 • denken jullie nu echt dat BF zich druk gaat maken om een klein hoopje goud in ons kleine NL, het goud wat hier verkocht word is peanuts vergeleken met wat er in bv amerika en japan verkocht word. ik wens jullie heel veel succes met jullie actie en het is jullie goed recht, maar ik persoonlijk vind het een hoop drukte om niks. de 1 rijd een hummer zonder er ook maar een dag voor te hebben gewerkt terwijl een ander zijn hele leven hard ploeterd en niet verder komt als een fiets. that's life! wat is het probleem nu eigenlijk? blijkbaar kun je het ck gewoon winnen want er staat een koop boven haar!!!! dus gaat het alleen om het rad en om de school, waar je zoiezo ook zonder haar alleen kunt winnen door een geduchte hoeveelheid goud in te zetten. als iedereen zich gewoon erbij neerlegt en niet probeert haar te verslaan maar genoegen neemt met een leuke 2e, wat bij rad en school nog genoeg opleverd dan is er niks aan de hand. deze ophef is alleen maar goed voor BF zakelijk gezien. ik leerde mijn kids al heel vroeg iets heel belangrijks, ga er van uit dat er altijd iemand boven je staat, iemand beter is en altijd iemand meer heeft dan jij. heb je ook maar 1% kans ga er dan voor, maar weet je dat je diegene niet kunt verslaan wees dan gelukkig met de plek die je lot is. dit is het spel en verschil zal er altijd zijn. in het casino ga je ook niet met 20 euro spelen en dan klagen bij de directie omdat er 1tje veel wint omdat hij fiches van 10.000 euro gebruikt! nogmaals ik wens jullie alle succes met je actie, maar............
  ps ja ik ben ook een enorme goudspeler en doe met mijn leveltje 96 ook vaak niet onder bij de grote boeren. ik ga me daar niet schuldig over voelen of me voor schamen! als ik graag gucci schoenen koop ga ik ook niet eerst erover nadenken of ik de buurvrouw niet jalours maak dan. das haar probleem niet het mijne. ik koop goud niet omdat het MOET, maar omdat het KAN. kun je niet dealen met goudkopers dan moet je dit spel niet spelen, kun je niet accepteren dat mensen beter zijn dan jij omdat ze meer kunnen besteden moet je bij jezelf te raden gaan of je niet een paar nare eigenschappen bezit ;p
  en nu ga ik hier geen seconde meer aan verspillen en heerlijk relaxed verder spelen met ,ijn boerderijtje en me inzetten voor mijn coop, zonder gezeur en gedoe. ik heb geen last van haar omdat ik daarvoor kies! :))
  THE END!
 • FastSylvia (NL1)FastSylvia (NL1) NL1 Posts: 102
  Hoe je het ook went of keert, dit spel gaat om het boeren en niet om het gokken op punten en daar is hier sprake van, missies worden door deze speler niet gespeeld, of zoals te lezen was: met een miniem resultaat.  80 miljoen reputatiepunten binnen 4 dagen op een level 130 boerderij is absurd! 
  Daarom het verzoek om het rad en memo uit het spel te halen zodat men enkel door het spelen van missies de reputatiepunten kan halen.


 • Hoe je het ook went of keert, dit spel gaat om het boeren en niet om het gokken op punten en daar is hier sprake van, missies worden door deze speler niet gespeeld, of zoals te lezen was: met een miniem resultaat.  80 miljoen reputatiepunten binnen 4 dagen op een level 130 boerderij is absurd! 
  Daarom het verzoek om het rad en memo uit het spel te halen zodat men enkel door het spelen van missies de reputatiepunten kan halen.


  en pokeren gaat om het kaarten ;) 


  dus als ik de oudejaars loterij win en besluit om voor 10.000  euro aan goud te kopen lig ik eruit, maar hopen dan dat jan van der leeghte niet besluit om met dit spel te beginnen hihi . kom op zeg laat het gaan en maak je druk over dingen die wel belangrijk zijn. ga gezellig spelen en doe je ding gewoon zonder je er iets van aan te trekken. laat iedereen in gewoon zijn waarde
 • even een oprecht vraagje.
  zolang ik dit spel speel staan tijdens het ck dezelde coops op 1,2,3 en dezelfde namen op 1,2,3 in de top 50. zijn die na haar aan de beurt zodat de andere coops een kans maken om te winnen. 1,2,3 top 50 moeten dan toch ook wel echt verslaafd zijn aan het spel of goud uitgeven boven het gemiddelde ;p
 • FastSylvia (NL1)FastSylvia (NL1) NL1 Posts: 102
  Hoe je het ook went of keert, dit spel gaat om het boeren en niet om het gokken op punten en daar is hier sprake van, missies worden door deze speler niet gespeeld, of zoals te lezen was: met een miniem resultaat.  80 miljoen reputatiepunten binnen 4 dagen op een level 130 boerderij is absurd! 
  Daarom het verzoek om het rad en memo uit het spel te halen zodat men enkel door het spelen van missies de reputatiepunten kan halen.


  en pokeren gaat om het kaarten ;) 


  dus als ik de oudejaars loterij win en besluit om voor 10.000  euro aan goud te kopen lig ik eruit, maar hopen dan dat jan van der leeghte niet besluit om met dit spel te beginnen hihi . kom op zeg laat het gaan en maak je druk over dingen die wel belangrijk zijn. ga gezellig spelen en doe je ding gewoon zonder je er iets van aan te trekken. laat iedereen in gewoon zijn waard
This discussion has been closed.