Domů Czech Technické problémy & bugy

farmářská liga

dnes opět začala farmářská liga , alespoň se mi  u farmy objevila , ale bohužel nemám soupeře ani tam mimo možnosti koupení sezónní vstupenky nic není takže mám se snažit v soutěži spolků o umístění ?? ale jaké když nemám s kým soupeřit a za co večer získám nebo nezískám nový titul a medaile nehledě , že to zasahuje také do odměn 

a myslím , že tahle liga sežere hodně zlatých tak proč za sezónní vstupenku taková suma = odměny za umístění nejsou pro pokročilejší hráče nic moc a nabídka v cenách není taky zase tak překvapující
mamka1 @ cs 1

Komentáře

• BebaPlayer (SK1)BebaPlayer (SK1) SK1 Komentářů: 124
    odo mňa to pýtalo za vstupenku 42 000 zlatiek
    BebaPlayer @ sk 1
  • Leni (CZ1)Leni (CZ1) CZ1 Komentářů: 17
    Prej , že bude skupina vyrovnaná , csss , jsem level 171 a mám tam samé 238 atd 
  • helca43 (CZ1)helca43 (CZ1) CZ1 Komentářů: 179
    upraveno 20.08.2019
    Taky bych se chtěla zeptat,jak si představují vyrovnanost ligy.Já mám 252 a ve skupině mám většinu přes 400,s těmi se soupeří fakt dost blbě.Opravdu by nešlo udělat soutěže spravedlivější pro všechny???
    helca43 @ cs 1
  • Ferzi (INT1)Ferzi (INT1) INT1 Komentářů: 167
    upraveno 20.08.2019
    Ona je ta spravedlnost dost komplikovaná. Dát k sobě vždy stejné nebo hodně podobné levely znamená, že ty menší budou s největší pravděpodobností ve slabé konkurenci, což zase znevýhodňuje ty vysoké v celkovém žebříčku. Navíc zrovna level vypovídá spíše o tom jak dlouho člověk hraje než jakých výsledků je schopný dosáhnout, pokud se nebavíme o těch vyloženě malých, které třeba některé budovy ani nemají přístupné. Třeba zmíněný rozdíl 252 proti 400 je z hlediska produkčních možností dost malý, tam už bude nesrovnatelně víc rozhodovat zlato a řasy, popřípadě bonusy, pokud v dané události jsou. 

Pokud jde o to, jak si vyrovnanost představuje GGS, divize v lize by primárně měli být složeny z hráčů se stejným titulem, tedy přibližně stejnými předchozími výsledky (z hlediska umístění v divizi, nikoliv počtu bodů). Level se mi zdá, že taky hraje roli, ale ne tak významnou. 
  • GoodStenly2 (CZ1)GoodStenly2 (CZ1) CZ1 Komentářů: 9,495
    Podle mne to není o vyrovnanosti levlů, ale mít od každé zemědělské jednotky jednu na úrovni 9 + dodávky štěstíček od spoluhráčů ze spolku...  :yum:
    Pak je to jen o zlaťácích a "fialkách" (jako ve spolkovkách soutěže v krmivech..), což je u "šílených" hráčů (někdy mezi ně též patřím) prostě "normálka"...  :sunglasses:  :mrgreen:

GoodStenly2@cs1
  • dedek3 (CZ1)dedek3 (CZ1) CZ1 Komentářů: 7
    pokud level nehraje až zas tak významnou roli jak se píše výše, pak prosím o poučení jak v právě běžícím rybím stroji s já s lvl 81 čili hausbót 2 mám konkurovat v divizi někomu s lvl 350 čili traulery 6. Děkuji předem za jakoukoli smysluplnou radu :o)
    upraveno 24.08.2019
    Těžko :D S dostatkem zlata by se dalo, ale osobně bych do toho nešel. Psal jsem, že tam, kde level brání přístupu k některým budovám, tedy i lodím, to problém je. Tady se ale řešily rozdíly 171 proti 238 nebo 252 proti 400, kde už mají oba přístupné všechno a jestli to i postaví, je jen na nich.
  • MajaManager (SK1)MajaManager (SK1) SK1 Komentářů: 23
    Mne to pripadá,že sme len do počtu,aby súťažiaci s vyšším levelom mali dobrý pocit z víťazstva.Liga sa začala dobre.Hráči sme boli vyrovnaní a ja som mala veľkú radosť z medaily.to sa teraz nedá povedať.Nemám šancu súperiť zo 400  a viac levelmi.Povedzte, je to spravodlivé?
    No, za čtyřstovku si můžeš ještě gratulovat - mě to k farmě lvl 128 přiřadilo soupeře lvl 722. A ještě tady pak člověk čte úvahy o tom, jak jsou malé farmy ve výhodě proti těm velkejm. Máš pravdu, že z počátku byla soutěž vyrovnaná, ale postupně z nás udělali kanónenfutr pro ty velký, kteří nesoutěží mezi sebou ale s náma. Jediná odpomoc je vykašlat se na soutěž a přestat hrát. Od nás malejch jednotlivě nemají tolik peněz jako od těch velkejch, ale je nás mnohem víc, takže v součtu i víc peněz. Kdyby takhle neférově stavěný soutěže všichni malí ignorovali, organizátoři by to na penězích zjistili sakra rychle a velký farmy by se hezky mohly prát mezi sebou ..
  • Miirka (CZ1)Miirka (CZ1) CZ1 Komentářů: 186
    Ale tak to není, Na začátku je to poskládaný podle levelu, pak už podle medajlí, takže pokud mezi svými levely nasbíráš např, dvě zlatý a stříbrnou, hodí tě to pak k hráčům, který to mají taky tak, tam už level nerozhoduje
    Tak s tím bych si dovolil nesouhlasit, protože do divize nám přidělili zkušeného zahradníka, čili level vyšší než my všichni ostatní (zahradník), On úroveň 722 a reputace 89 milionů, já úroveň 128 a reputace 6 milionů. a ostatní srovnatelní se mnou Ty body reputace taky o něčem vypovídají. Kdyby měl jen zahradníka jako všichni my ostatní, nic neřeknu, ale takhle to při nejlepší vůli za spravedlivý považovat nemůžu ..
    Nerad bych byl za rejpala, ale uvědomuje si někdo jak je tenhle systém "podle medailí" nespravedlivý právě vůči menším levelům? Vysokej level kterej se na to vykašle a hodí nohy na stůl je "potrestán" tím, že skončí mezi nízkejma levelama který pak může porážet, ani se nezadýchá a nějakou tu medailičku má, kdežto nízkej level kterej se snaží a bojuje si vybojuje "odměnu" společnosti vysokejch levelů na který hardwarově nemá i kdyby do zlatek vrazil životní úspory a s medailema se může rozloučit. Úžasně motivující pro nás malý !!
    abych byl konkrétní - zrovna teď mi to v rámci spolkovky do divize s mojí farmičkou level 82 nasadilo farmy 390, 361,  242 - má cenu tohle hrát ?    Kdysi jsem se jako ajťák živil (systémák a dbadmin)) a nepřijde mi až tak složitý při sestavování divizí nějakým tím select level(odněkud..někam) ošetřit aby se zrovna tohle nestávalo (pokud  to teda není úmysl) 
    upraveno 28.08.2019
    dedek3 (CZ1) napsal(a):
    Tak s tím bych si dovolil nesouhlasit, protože do divize nám přidělili zkušeného zahradníka, čili level vyšší než my všichni ostatní (zahradník), On úroveň 722 a reputace 89 milionů, já úroveň 128 a reputace 6 milionů. a ostatní srovnatelní se mnou Ty body reputace taky o něčem vypovídají. Kdyby měl jen zahradníka jako všichni my ostatní, nic neřeknu, ale takhle to při nejlepší vůli za spravedlivý považovat nemůžu ..
    On se v divizním žebříčku titul zobrazuje špatně, správný je vidět v celkovém žebříčku, kde je ale dost blbě dohledatelný. Řekl bych, že problém je spíš v tomhle, protože se mi nechce moc věřit, že by hráč s 89M reputace byl teprve na druhém nejnižším titulu. Když jsme u reputace, v našem spolku máme hráčku level 116 s 67M, takže si fakt nemyslím, že bys s levelem 128 byl kdo ví jak znevýhodněn. 
    Jistě, pokud se bavíme o levelech 30 a podobně, tam ta nevýhoda je značná, ale zase pokud by úplný začátečník mohl hned vyhrávat, jaká by pak byla motivace k budování farmy? Už takhle je růst levelu kvůli konkurenci v akcích spíše nevýhodný, tak proč to dál prohlubovat? 
    Leafeon (CZ1) napsal(a):
     protože se mi nechce moc věřit, že by hráč s 89M reputace byl teprve na druhém nejnižším titulu

pokud by úplný začátečník mohl hned vyhrávat, jaká by pak byla motivace k budování farmy? Už takhle je růst levelu kvůli konkurenci v akcích spíše nevýhodný, tak proč to dál prohlubovat? 
    ad 1/ no, pokud na tom druhém nejnižším titulu není, o to je smutnější že ho postavili proti nám kteří ho opravdu
    máme .. aspoň svůj titul snad vidím správně
    ad 2/ já bych řekl že začátečník s lvl 50 potřebuje k poražení jiného začátečníka lvl 50 prakticky stejné úsilí jako mazák lvl 250 k poražení jiného 250. Normální soutěže 30 min jsou jiné kafe - někdo je vyšší, někdo nižší než já, někdy vyhraju někdy ne ale soutěží se pořád a když makám, jdu nahoru. Liga je relativně krátkodobá záležitost a když mi, jak jsem psal výš k farmičce 82 (krvavý čepelka) přidělí soupeře  390, 361,  242
    tak se na to můžu leda vykašlat, popřát jim ať si ty medaile užijou a jít na pivo ..
    To záleží, v divizním žebříčku jsou špatně všechny tituly včetně vlastního. Pokud se díváš přímo na kartu s titulem nebo celkový žebříček, pak to správně bude. Druhá věc je, že titul se logicky mění i v průběhu události, takže fakt, že má hráč třetí nebo čtvrtý den titul o jeden vyšší než ty se nijak nevylučuje s tím, že na začátku dané události jste měli stejný. Tedy pokud je celou dobu na prvním místě, tak nejpozději ten čtvrtý den už vyšší titul mít musí. 

Pokud jde o levely, jistě stejně aktivní hráči na stejném levelu mají přibližně stejné šance. Ovšem sestavit na nízkých levelech skupinu 9 přibližně stejně aktivních hráčů je prakticky nemožné, protože ti opravdu aktivní se hodně rychle dostanou na levely vyšší a zas tak rychle do hry nepřibývají. Troufám si říct, a vím to z vlastní zkušenosti, protože jsem sám začínal asi před rokem (tedy znovu začínal), že i když vezmeš rozsah řekněme level 1-50, což je i tak docela dost, tak rozdíl ve výkoností prvního a devátého hráče bude naprosto zásadní. V podstatě jediným rozumným řešením by bylo velké a malé levely oddělit úplně, tedy nejen jiné divize, ale i jiný celkový žebříček s trochu jinými odměnami. 
  • Bobby2 (CZ1)Bobby2 (CZ1) CZ1 Komentářů: 1,611
    Leafeon (CZ1) napsal(a):
    dedek3 (CZ1) napsal(a):
    On se v divizním žebříčku titul zobrazuje špatně, správný je vidět v celkovém žebříčku, kde je ale dost blbě dohledatelný. Řekl bych, že problém je spíš v tomhle, protože se mi nechce moc věřit, že by hráč s 89M reputace byl teprve na druhém nejnižším titulu. Když jsme u reputace, v našem spolku máme hráčku level 116 s 67M, takže si fakt nemyslím, že bys s levelem 128 byl kdo ví jak znevýhodněn. 
    Jistě, pokud se bavíme o levelech 30 a podobně, tam ta nevýhoda je značná, ale zase pokud by úplný začátečník mohl hned vyhrávat, jaká by pak byla motivace k budování farmy? Už takhle je růst levelu kvůli konkurenci v akcích spíše nevýhodný, tak proč to dál prohlubovat? 
    No - ve vašem spolku se ani nedivím. :-))))
    Na zlatky nekoukáte a kam se na vás "pomalu" hrabe Slamák :-)))
     Když jsi přišel na svět, plakal jsi a všichni se radovali. Žij tak, aby všichni plakali, až jej budeš opouštět

• Sosack (CZ1)Sosack (CZ1) CZ1 Komentářů: 6
    At si celou hru strčí do prd...
    Bobby2 (CZ1) napsal(a):
    No - ve vašem spolku se ani nedivím. :-))))
    Na zlatky nekoukáte a kam se na vás "pomalu" hrabe Slamák :-)))
    Tak nepopírám, že 67M bude něco stát hlavně za nákup příruček :D Ale to nic nemění na tom, že se to i s relativně malým levelem dosáhnout dá. Ale možná byses divil, kolik se dá nahrát i bez nákupů. Neříkám bez zlatek, ale ono jich dost pokryjí licence a zlaté kytky z beden v top odměnách.
    ale ty zlaté kytky nemáš každy den
    Taky každý den nemusíš podávat top výkony :D Někdo si připlatí a jede naplno pořád, někdo našetří odměny a předvede se jednou za měsíc nebo dva, když zrovna o něco jde, třeba v lize mistrů. Ono když je ve spolku 70 hráčů aktivních, tak se top 5 v událostech udrží, i když budou mít jen průměrné výsledky. 
    neboj oni se jentak nepřetrhnou aby dali zlatky ty do toho mužeš cpát
    a nechápu jak něco mužeš našetřit když ti serou soutěž za souteží
    upraveno 30.08.2019
    Nejedu každou akci. Tedy jedu, protože když už běží, tak v ní něco logicky udělám už jen tím, že sklidím farmu, ale zlato do nich obvykle nedávám. Sila neřeším, u vesnické slavnosti jsou vysoké bonusy, takže zlatit není důvod, zbývá spolkovka, tam je to dost individuální podle toho o co se hraje. Nějaký základ 1-2M reputace, když se jede na pohodu, což je většinou, se pokryje už z těch 2 licencí, co teď dostanu z odměn za aktivitu, někdy se dá i bez zlata, když je dostatek času, takže našetřit se určitě dá, je to jen otázka trpělivosti a plánování ;)
Sign In to comment.