Domů Czech Diskuzní koutek k oficiálním oznámením

Diskuze k "Aktualizace 8.5.2018: Oznámení v láhvi"

Milí hráči,

níže můžete diskutovat o obsahu naší nové pirátské aktualizace.

Oficiální oznámení k přečtení zde:
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/cs/discussion/178134/aktualizace-8-5-2018-oznameni-v-lahvi.

váš BF tým

black-.-angel @ cs 1
«13

Komentáře

• rudino238 (SK1)rudino238 (SK1) SK1 Komentářů: 16
    Vymýšľajú samé nepodstatné novinky, kým chyby neodstraňujú /nemajú na ne čas, alebo nevedia/. Spolkové odmeny za ťažko pracujúceho nikto nerieši. Poslal som za spolok sťažnosť no odpoveďou mi bol dopredu pripravený mail v ktorom mi vlastne nič nevysvetlili až na to že sa budú tým zaoberať. Zrejme sa jedná iba o slovenský server, lebo reakcie na fóre nie sú takého rozsahu, aby sa tým zaoberali. Hlavná vec, že žiadajú od nás spätnú väzbu.....
    rudino238 @ sk 1
  • black-.-angel (FormerMod)black-.-angel (FormerMod) Komentářů: 19,044
    rudino238 (SK1) napsal(a):
    Vymýšľajú samé nepodstatné novinky, kým chyby neodstraňujú /nemajú na ne čas, alebo nevedia/. Spolkové odmeny za ťažko pracujúceho nikto nerieši. Poslal som za spolok sťažnosť no odpoveďou mi bol dopredu pripravený mail v ktorom mi vlastne nič nevysvetlili až na to že sa budú tým zaoberať. Zrejme sa jedná iba o slovenský server, lebo reakcie na fóre nie sú takého rozsahu, aby sa tým zaoberali. Hlavná vec, že žiadajú od nás spätnú väzbu.....
    To sem vůbec nepatří, vyjádření k odměnám za spolkovou drtičku je zde. Nejedná se jen o slovenský server. Ale email, který ti přišel, je pouze automatické potvrzení o přijetí tiketu. Teprve až se tiketem bude někdo zabývat, dostaneš odpověď. Prosím o trpělivost, takové množství tiketů nelze řešit okamžitě.

black-.-angel @ cs 1
  • marynela (CZ1)marynela (CZ1) CZ1 Komentářů: 183
    Ano tak jsem nakoukla.Je to nepřehledný a  v angličtině takže tomu nebude spousta lidí ani rozumět jako obvykle a o nějaké informaci si může člověk tedy nechat jen zdát .Hlavně k čemu vlastně ten  kalendář bude za sebe můžu říct že bych si v něm žádné chyby rozhodně neopravovala protože od toho je údržba.Zapisovat si v něm  nic nehodlám ani náhodou protože různých kalendářů je po netu hafo a jenom blázen jde veřejně na trh se svými věcmi.Ve starém kalendáři byl alespoň přehled akcí tak se člověk lehce dozvěděl co bude následovat.Ze začátku v něm ani nebyly chyby až teď ke konci což budí dojem že to snad dělali schválně aby mohli vytvořit tento paskvil kde se nikdo nic nedozví.
    marynela @ cs 1
    marynela (CZ1) napsal(a):
    Ano tak jsem nakoukla.Je to nepřehledný a  v angličtině takže tomu nebude spousta lidí ani rozumět jako obvykle a o nějaké informaci si může člověk tedy nechat jen zdát .Hlavně k čemu vlastně ten  kalendář bude za sebe můžu říct že bych si v něm žádné chyby rozhodně neopravovala protože od toho je údržba.Zapisovat si v něm  nic nehodlám ani náhodou protože různých kalendářů je po netu hafo a jenom blázen jde veřejně na trh se svými věcmi.Ve starém kalendáři byl alespoň přehled akcí tak se člověk lehce dozvěděl co bude následovat.Ze začátku v něm ani nebyly chyby až teď ke konci což budí dojem že to snad dělali schválně aby mohli vytvořit tento paskvil kde se nikdo nic nedozví.
    Ahoj, možná jsi to nepochopila, ale nikdo po tobě nechce, aby sis něco v kalendáři upravovala. Změny tam budou dávat automaticky CM. Dosud pro to byla nutná odstávka serveru, což při některých událostech nejde, protože to vynuluje žebříčky, takže pak byly informace v herním kalendáři špatné. Proto nastal přesun mimo hru.
    Další věc, součástí oznámení je i odkaz na oznámení, kam jsem data z kalendáře dala v přehledné formě a v češtině, víc už pro to skutečně udělat nemohu.

black-.-angel @ cs 1
    A co konkrétně? Osobně jsem měla za to, že největším tématem jsou odměny ve spolkovce, což bude s touto aktualizací změněno.

black-.-angel @ cs 1
  • 8WHISKY8 (CZ1)8WHISKY8 (CZ1) CZ1 Komentářů: 1,366
    Akorát jsem zvědavá, co za odměny na nás vyskočí. Jinak celá aktualizace ve mne vyvolala rozpaky. Kdyby místo kravin odstranili chyby, aby hra šlapala jako kdysi. Všímám si ve hře, že se fakt věnují kravinám a podstatné věci leží bokem. 

Doufám, že můj příspěvek je ve správném vlákně, neb člověk si tu už není ničím jistý.
  • DomofUser (CZ1)DomofUser (CZ1) CZ1 Komentářů: 99
    8WHISKY8 (CZ1) napsal(a):
    Akorát jsem zvědavá, co za odměny na nás vyskočí. Jinak celá aktualizace ve mne vyvolala rozpaky. Kdyby místo kravin odstranili chyby, aby hra šlapala jako kdysi. Všímám si ve hře, že se fakt věnují kravinám a podstatné věci leží bokem. 
    No, já už hraju cca 5 let a chyby tam byly vždycky, takže vítám každou novinku i s chybama, je to zpestření tak, jako tak, jenom jsem někdy víc naštvaná, ale stejně se těším na další, protože doufám, že mě to nějak zaujme a o to jde :-) Prostě chci nějaká překvapení, ovšem ne taková, kdy nám dají za odměny pomyje pro prasata, ale něco nového budovat nebo tak, to jo :-)
     <3 Pod slamákem <3
    upraveno 07.05.2018
    Ano, jsou tam maličkosti ALE! Primárním důvodem byla implementace nového seznamu odměn pro spolkovky, na který jste všichni tak dlouho čekali. Kromě toho přibyly další věci, které jste chtěli - nové odměny za umístění pro kolo štěstí (návrh např. zde) i prodej při přebytku za vesnické dolary (návrh zde). Takže i když jsou to změny podle toho, co chtěli hráči, stejně je to špatně :D Ano, nejsou tam velké změny. A myslím si, že je to lepší, všichni voláte po opravě chyb, však ty by spíš nastaly s velkými změnami, nemyslíte? Ale jo, ať už by v oznámení stálo cokoli, stejně by to mělo mouchy :D 

black-.-angel napsal(a):
    A co konkrétně? Osobně jsem měla za to, že největším tématem jsou odměny ve spolkovce, což bude s touto aktualizací změněno.
    Ano, máš pravdu. Ty jsou teď nejžhavější a leží navrchu celé té hromady. Zřejmě zájem o spolkovky natolik poklesl, že se staly "prioritou" i přes to, že mají tak plné ruce práce s přechodem na HTML 5.
    Jenže ten pokles čísla právě ani neukazují ;) HTML5 je dlouhodobý projekt, který se interně testoval opravdu dlouho a až byl v nějaké míře přípraven, byl otevřen omezenému světu. Navíc na HTML5 pracuje úplně jiná banda lidí, to s vyvážením událostí vůbec nijak nesouvisí.

black-.-angel @ cs 1
  • Mineas (CZ1)Mineas (CZ1) CZ1 Komentářů: 2,232
    Ok, na to jsem zapomněl. Přiznávám, že možnost prodávat nadbytky remízků za vesnické dolary mi opravdu hodně pomůže, pěstuji jich záměrně nadbytek a odprodávám. Akorát se mi občas stávalo, že když se mi naplní sklad valouny, pískem nebo jílem, odprodej se mi nenabídne, ale jednoduše se nový nepřipočítá - bude to fungovat i tady? Nebo to bude potřeba hlídat přes sklad? :)
    Spolek Animagie (cs)
    Aurea via media.
    upraveno 07.05.2018
    @Farmářka Alča (CZ1) Já ti řikám, že přesun na HTML5 se spolkovkou nijak nesouvisí, netřeba hned tak útočit ;) Drobnými novinkami se neodvrací žádná pozornost, naopak ta je věnována opravě větších problémů. Já tedy nevím, ale za těch 5 let, co hraju, jsem pouze jednou přišla o krmiva (a ta mi podpora asi po dvou týdnech vrátila) a jednou o listí, či co to bylo (a to jsem ani neřešila). Nikdy mi nezmizela žádná dekorace, zlaté, dolary, s nějakými chybami se denně taky nepotýkám. Za sebe musím říct, že já ve hře chyby potkávám opravdu zřídka. Ani se mi nestalo, že by mi nebyla připsána nějaká odměna - nejsem nějaký top hráč, abych na takové odměny měla nárok. A to tvé "žebrání" na podpoře (jednak se tě tentokrát ani netýká, ale to nechme stranou), jak často k němu dochází? Dalo by se to spočítat na prstech jedné ruky, že ;) Z tvého příspěvky vyznívá, jako by se všem denně ztrácelo z farem všechno jak na běžícím páse a nikdo to neřešil. Ale tak to řece není, to už by tady dávno nikdo nebyl.

Vidím, že s hrou nejsi spokojena a jistě pro to máš své důvody, ale na druhou stranu to snad není důvod zametat s čímkoli, co ti ve hře a na fóru přijde pod ruku. Stejně tak další příspěvky v této diskuzi - jen "plácání do vody", že je to zase špatně, že se firma nevěnuje zásadním chybám, ale když se zeptám jakým, odpovědi se mi nedostane, resp. slyším zas jen "grrr, celé je to špatně". Ale co? Ráda budu nějakou záležitost urgovat. Ale z mého pohledu na základě příspěvků na fóru nejpalčivějším tématem byly odměny ve spolkovce, které budou zítřkem změněny. (Mořský rybolov nepočítám, ten je tématem úplně mimo a ten je asi nejvyšší prioritou v dalším vývoji hry.)
    Post edited by black-.-angel (FormerMod) on

black-.-angel @ cs 1
  • Marekfarmer (SK1)Marekfarmer (SK1) SK1 Komentářů: 192
    black-.-angel napsal(a):
    tak v tomto stojím za Alčou a ja beriem tú tvoju kopu riadkov iba za alibistický blábol, aj keď mi nesedia všetky jej názory tak v tomto má moju plnú podporu, tvoje žvásty o rozdelení úloh si nechaj, nás to nezaujíma, a pre mňa to jednoznačne znamená STOP podpory GGS, mám nejaké budovy a hlúposti na farme kde by som chcel minúť zlatky ale ich počet je po všemožnom snažení z poslednej doby čoraz menej. A aj by som si ich kúpil ale keď sa tu niekto správa ako diletant tak mu proste na výplatu neprispejem. BF mám rád ale z princípu ktorí stanovili jej majitelia ju nepodporím, lebo z minulosti som sa tu už kopec krát sekol že čo je dnes nemusí byť zajtra ... smutné
    White- Trees   LEFTFLANK @ sk
    Tady nikdo neříká nic o super mega extra, nebo jestli tak chápeš drobné novinky, dobře :D 

Hotfix odměn ve spolkovce - ne, rebalanc odměny není chyba, která lze opravit hotfixem. Vyžaduje mnohem hlubší a časově náročnější analýzu, proto přichází až teď.

black-.-angel @ cs 1
  • Miirka (CZ1)Miirka (CZ1) CZ1 Komentářů: 186
    black-.-angel napsal(a):
    Tady nikdo neříká nic o super mega extra, nebo jestli tak chápeš drobné novinky, dobře :D 

Hotfix odměn ve spolkovce - ne, rebalanc odměny není chyba, která lze opravit hotfixem. Vyžaduje mnohem hlubší a časově náročnější analýzu, proto přichází až teď.
    Jo jo, já to chápu, museli hluboce analyzovat co ještě projde a co už je přes čáru. A pro jistotu si dali na čas, protože co kdyby jsme se vycukali, že......
  • pepe (SK1)pepe (SK1) Komentářů: 19
    vieme niečo bližšie o odmenách v súťaži pre spolky? Konkrétne odmeny? A kedy bude upravená aj udalosť ťažko pracujúceho? 
    Ďakujem
  • 8WHISKY8 (CZ1)8WHISKY8 (CZ1) CZ1 Komentářů: 1,366
    DomofUser (CZ1) napsal(a):
    8WHISKY8 (CZ1) napsal(a):
    No, já už hraju cca 5 let a chyby tam byly vždycky, takže vítám každou novinku i s chybama, je to zpestření tak, jako tak, jenom jsem někdy víc naštvaná, ale stejně se těším na další, protože doufám, že mě to nějak zaujme a o to jde :-) Prostě chci nějaká překvapení, ovšem ne taková, kdy nám dají za odměny pomyje pro prasata, ale něco nového budovat nebo tak, to jo :-)
    I já hraji již 5 let. :D Novinky bych též vítala, ale až poté, když opraví nabalující se chyby. Jejich práce připomíná hovnivála, který před sebou kutálí kuličku a ta se neustále zvětšuje. Tou kuličkou jsou právě ony chyby.

Jinak se mi "líbí", jak někdo píše, že se mu neztrácí to či ono, nesetkává se s chybami v takové míře a pod. Takže v podstatě je vše OK.
    Též mi zmizely nějaké dekorky ( když přerovnávali kytku ), přišla jsem o peníze, když jsem kupovala zlatky, nepřipsané bedny... Podpora nepomohla ani jednou.
    Toto se děje mnohým hráčům, jen sem nepíšou. Stejně tak přestali psát na podporu, protože ta na to ***.
    Stále nemáme medaile za jeden týden ( CZ ), na SK čekáme na odměny za 1. místo v akci Těžce pracující ( momentálně o ně žebráme na podpoře ).

Takže jsem akorát zvědavá na ty odměny a nějaké přiblblé dekorky ať si strčí někam. 

Doufám, že můj příspěvek je ve správném vlákně, neb člověk si tu už není ničím jistý.
    pepe (SK1) napsal(a):
    vieme niečo bližšie o odmenách v súťaži pre spolky? Konkrétne odmeny? A kedy bude upravená aj udalosť ťažko pracujúceho? 
    Ďakujem
    Uvidíš v události, jakmile bude spuštěna. O žádných změnách akce těžce pracujících nepadla ani řeč, kromě toho, že další klasická verze bude mít více odměn a vyšší nároky.

black-.-angel @ cs 1
  • Farmářka Alča (CZ1)Farmářka Alča (CZ1) CZ1 Komentářů: 982
    Ještě si dovolím malou připomínku. Nový vzhled na kravín - :-). Já si ho tedy na své farmě představit nedovedu. Ještě, že není pro mě :-) Jestli se nepletu, je to opět vzhled na klasický kravín. Na farmách se stále více objevují ale kravíny tématické a na ně nikdo žádné vzhledy neřeší. Nebo ano ? A pokud jde o novou dekoraci - pirátská loď, ta je z mého pohledu celkem pěkná, jen mi chybí farma, na kterou bych si jí umístila, aby tam pasovala.
  • marek ruza (CZ1)marek ruza (CZ1) Komentářů: 320
    Ještě si dovolím malou připomínku. Nový vzhled na kravín - :-). Já si ho tedy na své farmě představit nedovedu. Ještě, že není pro mě :-) Jestli se nepletu, je to opět vzhled na klasický kravín. Na farmách se stále více objevují ale kravíny tématické a na ně nikdo žádné vzhledy neřeší. Nebo ano ? A pokud jde o novou dekoraci - pirátská loď, ta je z mého pohledu celkem pěkná, jen mi chybí farma, na kterou bych si jí umístila, aby tam pasovala.
    a me bude krasne pasovat na kvetinku jen škoda že tam nejde postavit i ten kravin ;)
    marek ruza @ cs 1
  • pexi (CZ1)pexi (CZ1) CZ1 Komentářů: 28,812
    upraveno 08.05.2018
    Ahoj.
    Na tematický kravín vzhled je, myslím rustikální. Třeba se pirátská loď bude hodit na tu slibovanou 4. farmu :lol: pokud ji vůbec spustí a bude fungovat.
    pexi @ cs 1
  • Farmářka Alča (CZ1)Farmářka Alča (CZ1) CZ1 Komentářů: 982
    pexi (INT1) napsal(a):
    Ahoj.
    Na tematický kravín vzhled je, myslím rustikální. Třeba se pirátská loď bude hodit na tu slibovanou 4. farmu :lol: pokud ji vůbec spustí a bude fungovat.
    No právě, jen rustikální a abych nebyla nespravedlivá, tak ještě sněhový. Také mě napadlo, že by se mohla hodit na tu novou slibovanou farmu, takže bych si jí mohla schovat v meziskladu. To by ale nesměl praskat ve švech :-)))
  • Ijmeno (CZ1)Ijmeno (CZ1) Komentářů: 295
    Mineas (CZ1) napsal(a):
    Ok, na to jsem zapomněl. Přiznávám, že možnost prodávat nadbytky remízků za vesnické dolary mi opravdu hodně pomůže, pěstuji jich záměrně nadbytek a odprodávám. Akorát se mi občas stávalo, že když se mi naplní sklad valouny, pískem nebo jílem, odprodej se mi nenabídne, ale jednoduše se nový nepřipočítá - bude to fungovat i tady? Nebo to bude potřeba hlídat přes sklad? :)
    Nevím, jakou máte úroveň banky ve vesnici (a z hlavy, když běží aktualizace, si nepamatuji ani tu naší), ale v naší bance už máme takový kurz, že se více vyplatí prodat přebytky za normální dolary a pak je převést na vesnické, než rovnou prodat za vesnické. Jen Ti to dávám do pozornosti, aby sis kontroloval kurz u banky, až ji budete vylepšovat a neprošvihl moment, až to i ve vašem spolku začne být výhodnější :-).
  • marek ruza (CZ1)marek ruza (CZ1) Komentářů: 320
    a 1 mega za vyber pro selatko je vtip? nejsem si jista zda nizky lvl to muže dovolit
    marek ruza @ cs 1
  • Ijmeno (CZ1)Ijmeno (CZ1) Komentářů: 295
    Reaguji na Alčino zmínění nedostatku vzhledů pro tématický kravín:
    Tým by mohl zavést praxi, kdy se ZÁROVEŇ s novým vzhledem pro kravín vytvoří i nový vzhled pro menší tématický kravín (úprava vzhledu za pochodu by byla mnohem méně časově a tím i finančně náročná, než dodatečné změny nebo vytváření úplně jiného vzhledu. Něco se při kreslení trochu usekne, trochu ubere, zmízí kousek trávníku apod....).
    A ve schvíli, kdy člověk dostává vzhled pro kravín, by si mohl vždy vybrat, jestli chce vzhled pro normální kravín nebo ten samý, ale menší, pro tématický kravín.
Sign In to comment.