Начало Bulgarian HTML5
Ѽ Внимание! Ѽ Ако не можете да видите категориите на началната страница, моля последвайте тази връзка, за да ги направите отново "видими.
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/bg/categories/bulgarian

Често задавани въпроси за HTML5

FreyjaFreyja Moderator, ModDarkGreen, ModGreen Публикации: 3,258
редактирано 01.02.2019 в HTML5
Привет, фермерки и фермери!

Окончателното ни превключване към HTML5 вече е готово и ние сме щастливи, че всички вие сте на борда за пътуването! Решението да се премине към HTML5 и да оставим Flash зад себе си е решение, което е било извън нашите ръце, тъй като Flash скоро ще бъде деактивиран като остаряла технология. Днес вие трябва „само“ да разрешите Flash на уебсайт всеки път, когато го посетите, но през юли 2019 г. браузърите като Chrome автоматично ще деактивират Flash и ще трябва да промените нещо в настройките на браузъра, за да го накарате да работи. До 2020 Adobe ще спре напълно поддръжката на този софтуер. Тъй като ние все още посрещаме нови фермери в играта, за нас беше много важно да преминем към HTML5 преди юли 2019 г., така че все още имаме шанс да привлечем нови играчи, без да се налага те да се занимават с настройките на браузъра си. Друга причина да се премине възможно най-скоро е да се избегнат допълнителни усилия за поддържане на две версии (Flash & HTML5) едновременно: не само удвояване на усилията за тестване и отстраняване на грешки, но и много допълнителни технически стъпки, които трябва да се случат в целия процес до тествана версия. Като цяло всички ще спечелим от това усилие, тъй като можем да се съсредоточим върху отстраняването на грешки за една версия и да отделяме по-малко време за работа по промени и функции.

Бихме искали да направим финален кръг за HTML5 и да съберем всички свободни краища заедно. Ето защо в това съобщение ще намерите всички отговори на най-належащите ви въпроси:

Отстраняване на проблеми

Ако имате някакви проблеми с HTML5, моля, разгледайте този раздел!

Често срещани проблеми

 • Проблеми със скоростта/производителността: Ако използвате Edge, опитайте да преминете към Chrome, Firefox или Opera. Можете също да прочетете някои общи съвети за отстраняване на неизправности по отношение на скоростта по-долу в нашето ръководство. Работим върху подобренията на скоростта и производителността и се надяваме скоро да има промяна за нашите потребители.
 • Проблеми с видимостта на шрифтове / размазани графики: От играчите идват отчети за размера на шрифтовете и проблемите с четливостта, дължащи се на размазани шрифтове, както и на размазани графики. Можете да опитате малко да промените нивото на увеличение на браузъра (Windows: Ctrl + и Ctrl -, Mac: ⌘ + и ⌘ -), но ние работим за разрешаване на проблемите с четливостта и размазването. Ако това не е ефективно за вас, моля вижте по-долу някои допълнителни стъпки под заглавието „Някои текстове / изображения са неясни или размити, какво мога да направя?“
 • Навигация със сензорен екран: Потребителите на устройства със сензорен екран (включително сензорни екрани за персонални компютри / лаптопи и мобилни устройства) не могат да се движат из фермата. Въпреки че ние не подкрепяме директно устройствата с докосване на екрана, ние обмисляме дали и как можем да направим всичко, за да разрешим това.

Някои текстове / изображения са размазани или размити, какво мога да направя?

Някои потребители на HTML5 версията са докладвали за размазани текстове и изображения и понастоящем работим по поправката им, като напредъкът върви много добре! Ако вече сте опитали да увеличите нивото на мащабиране в браузъра си, както е описано по-горе в раздела за отстраняване на неизправности и не е било ефективно за вас, можете да опитате следните стъпки за компютри с Windows 10.

 • Отидете на работния плот и кликнете с десния бутон на мишката
 • В появилото се меню кликнете върху „Настройки на дисплея“.

 • В менюто намерете секцията, озаглавена „Мащаб и оформление“, след което намерете опцията „Персонализирано мащабиране“ и кликнете върху нея.

 • В новото меню въведете стойност между 100-500, представляваща процента на увеличение и кликнете върху „Приложи“. Ако искате да промените това отново, следвайте същите стъпки и опитайте с различна стойност. текстовото поле.
 • Моля, обърнете внимание, че ако вече сте увеличили браузъра си и след това добавете тази стъпка отгоре, може да откриете, че е твърде увеличен. Опитайте да настроите браузъра си на 100% увеличение (използвайки Ctrl - или кликнете върху иконата на лупата и задайте обратно до 100%)

Тази стъпка е временно решение и винаги можете да се върнете към тези инструкции, за да зададете нивото на мащабиране обратно на предишното. Вече разполагаме с решение за този проблем; въпреки че все още не е завършено, ние се надяваме, че размазаните текстове и изображения скоро ще останат в миналото. Междувременно изпробвайте горните стъпки, за да направите своята игра малко по-удобна за вас на този етап.

Графиките / активите на играта не се зареждат по предназначение, какво мога да направя?

В случай, че току-що сте стартирали играта, но няма показани графики или не се зареждат правилно, моля, бъдете така любезни и натиснете “F5”, за да презаредите браузъра си. Това трябва да поправи най-често срещаните проблеми, свързани с липсващи или незаредени графики.

Имам проблем с лагове (забавяне) на играта, какво да правя?

Винаги имате възможност да деактивирате анимациите и да намалите качеството, когато имате проблеми с производителността на играта си. Това може да помогне срещу лагове и замръзване на играта. За да направите това, отворете менюто „опции“, което може да бъде намерено в горния десен ъгъл на екрана, изберете „настройки“ и деактивирайте полето за „анимации“ и задайте по-ниско качество, „средно“ или „ниско“.


Освен това, изчистването на кеша и изтриване на „бисквитките“ от браузърите си може да помогне да постигнете по-добра производителност.

Имам проблеми с влизането, какво мога да направя?

Първо, уверете се, че използвате правилния URL адрес http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/ и никой друг, защото това най-вероятно ще предизвика проблеми (сайтовете на нашите партньори са безопасни). Ако сте се уверили, че използвате правилната връзка, моля, проверете дали изтриването на кеш паметта и  на „бисквитките“ помага. Също така винаги е добър вариант да опитате да използвате различни браузъри, за да идентифицирате проблема. Ако нито една от горепосочените опции не работи, препоръчваме ви да се свържете с нашата Поддръжка или да оставите коментар във форума с проблема си. По този начин нашият екип ще се информира за наличието на проблем и можем да проучим вариантите за решаването му.

Моят малък прозорец за чат показва най-старите налични съобщения вместо най-новите, какво мога да направя?

В този случай можете лесно да кликнете върху прозореца за чат и да се актуализира до най-новите съобщения.


Браузър

Кои браузъри се препоръчват за HTML5?

HTML5 е технология, която трябва да работи добре във всеки поддържан браузър. Ако не сте сигурни дали браузърът ви поддържа HTML5, моля, проверете уебсайта на разработчика на софтуера за повече подробности. Макар че трябва да можете да използвате всеки браузър, препоръчваме ви да използвате най-актуалната версия на Google Chrome, Mozilla Firefox или Opera. Специално съветваме да не използвате Internet Explorer. Намерете допълнителни обяснения по причината по-долу.

В момента (февруари 2019) Microsoft Edge не работи оптимално. Microsoft планира да направи някои промени през следващите няколко месеца, които ще направят браузъра им да работи по-скоро като Chrome, и се надяваме, че това ще подобри и потребителското изживяване в бъдеще. Следете техните актуализации за повече новини за това.

От къде мога да изтегля Google Chrome?

Най-лесно можете да направите това от техния Уебсайт . След като натиснете бутончето “Изтеглете Chrome” , ще се появи нов прозорец, в който ще трябва да потвърдите изтеглянето, като кликнете върху „Приемам и инсталирам“. Преди тази стъпка, моля, решете дали искате да зададете Google Chrome като браузър по подразбиране и дали искате да позволите на браузъра автоматично да изпраща на Google статистически данни за употребата и доклади за сривове, след това изберете съответните опции, докато се появяват. Ще бъде изтеглен инсталационен файл и инсталацията ще започне веднага, ако изпълнявате това с Internet Explorer (когато използвате Firefox, лентата с изтегления файл ще се появи в долната част на страницата, която ще трябва да кликнете два пъти и след това приемете инсталацията, като изберете “Run” (Изпълни).

От къде мога да изтегля Firefox?

За да инсталирате Mozilla Firefox, моля посетете сайта им. Изберете “Download Now” и файлът ще бъде изтеглен на вашия компютър. Ще се появи нов прозорец в долната част на страницата, който ви пита как да продължите с изтегления файл. Изберете "Run" и Mozilla Firefox ще бъде инсталиран (когато използвате Google Chrome има бар с изтегления файл ще се появи в долната част на страницата, която ще трябва да кликнете два пъти и след това да приемете инсталацията, като изберете "Run" ).

От къде мога да изтегля Opera?

За да инсталирате Opera, моля посетете сайта им тук. Изберете “Download” и файлът ще бъде изтеглен на вашия компютър. В долната част на страницата с изтегления файл ще се появи нов прозорец. Кликнете върху изскачащото меню. Ще се появи друг нов прозорец, който ще ви попита как да продължите с файла. Изберете “Select” и диалоговият прозорец за инсталация на Opera ще се появи. Щракнете върху “Install” и инсталацията ще започне.

Защо засега не трябва да използвам Microsoft Edge?

От февруари 2019 г. Edge понастоящем не се препоръчва поради някои проблеми с производителността, но по-късно актуализациите от Microsoft могат да подобрят това. Засега използвайте Chrome, Firefox или Opera.

Защо не трябва да използвам Internet Explorer?

Internet Explorer е остарял браузър и ще продължи да предизвиква повече проблеми с общото ви сърфиране с течение на времето. Microsoft спряха активно да поддържат браузъра с изключение на някои малки актуализации на сигурността и в крайна сметка напълно ще премахнат поддръжката. Ако все още използвате Internet Explorer, е важно да го надградите, за да си осигурите гладко и сигурно сърфиране в бъдеще, не само за Big Farm, но и за общо ползване на интернет.

Промених браузъра си, но вече не мога да намеря играта! Какво да правя?

Не се притеснявайте, вашите крави са в безопасност! :) Ако сте сменили браузъра, който използвате за играта, вашите отметки от стария браузър не се прехвърлят автоматично и вашият кратък път за свързване с играта може да бъде изгубен отначало. Но лесно можете да намерите играта, като посетите уебсайта https://bigfarm.goodgamestudios.com/ и я запазите като отметк ((вижте по-долу за повече подробности за това).

Как да задам отметка в браузъра?

Google Chrome/Mozilla Firefox:

 1. Посетете уебсайта, за който възнамерявате да запазите отметка.
 2. Кликнете върху иконата на звезда от дясната страна на URL лентата (адресната лента).
 3. Можете да използвате предварително въведеното наименование на отметката или вие да напишете как искате да се показва.
 4. Решете къде искате да виждате отметката си след запазването ѝ. Най-доброто място би било в лентата на отметките (Chrome / Firefox) или лентата с предпочитания (Edge), така че винаги ще я виждате в горната част на браузъра си.

Аз вече имам отметка, трябва ли да я актуализирам?

Да! Въпреки че вече имате работща отметка, препоръчваме ви да се уверите, че тя води до https://bigfarm.goodgamestudios.com/ и няма друг URL адрес. Други URL адреси могат да доведат до проблеми с зареждането или достъпа до играта, затова се уверете, че всички запаметени маркери използват правилния адрес. Препоръчваме ви да актуализирате текущата си отметка така или иначе.


Общи въпроси

Виждам стойности, показани в играта, които изглеждат неправилни, какво мога да направя?

Доброто старо опресняване (клавиш F5 на клавиатурата) върши работата в тези случаи и трябва да реши този проблем. Ако все още се показват грешни стойности и смятате, че липсват продукти или други артикули във фермата, моля, свържете се с екипа за поддръжка и съобщете за загубата си.

Как да играя Big Farm?

Можете да играете Big Farm по същия начин, както обикновено, просто посетете http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/ (можете също да отметнете тази връзка, така че винаги да е лесно да се намери) и да влезете в съществуващия си профил или да регистрирате един, ако все още не сте. Моля, не използвайте друга връзка за достъп до играта, тъй като това може да доведе до грешки или невъзможност за свързване / възпроизвеждане

Какво ще кажете за самостоятелния Flash player, който използвахме?

Вярно е, че в миналото ви давахме съвети как да играете с помощта на самостоятелен Flash плеър, който някои от вас ползват от известно време. Тъй като HTML5 и Flash не са съвместими технологии, това вече няма да е възможно. Ако преди това сте използвали Flash плеъра, моля, спрете да се опитвате да се свържете чрез това приложение или с някой друг URL адрес, различен http://www.bigfarm.goodgamestudios.com/, тъй като няма да работи или няма да ви позволи да играете повече.

Какво ще се случи с профила ми?

Нищо! Ние няма да правим никакви промени в профила ви и все още можете да влезете в играта със стария си профил и да продължите да играете с този профил в HTML5 версията. Не може да бъде по-лесно!

Ще продължават ли да функционират данните ми за вход?

Вашите данни за вход ще продължат да бъдат валидни и можете да влезете както обикновено. Моля, уверете се, че вашата парола е актуална и регистрирайте имейл адреса си чрез събиране на подаръка за добре дошли в играта, тъй като това ще гарантира, че винаги можете да промените паролата си без нашата помощ, ако имате нужда от това.

Какво ще се случи с моя напредък в играта?

Вашата ферма ще остане в същото перфектно състояние, което помните (стига, разбира се да сте я оставили в перфектно състояние!). Тук нищо няма да се промени и напредъкът няма да бъде загубен.

Забравих паролата си! Как мога да вляза отново?

Ако сте забравили паролата си и сте се регистрирали с имейл адрес, можете лесно да изтеглите нова парола чрез иконата "Забравена парола?" на страницата за вход. Просто кликнете върху нея и ще се появи прозорче с молба за вашия регистриран имейл адрес. Въведете го, кликнете върху зеления бутон и ще получите имейл с инструкции за промяна на паролата. Моля, проверете и папката си за спам, тъй като понякога нашите имейли могат да бъдат получени там. Ако не сте се регистрирали с имейл адрес, моля свържете се с нашата поддръжка с вашето правилно потребителско име и валиден имейл адрес, на който можем да се свържем с вас. Можете да намерите нашата поддръжка ТУК.

Не знам данните за вход в профила си! Какво мога да направя?

Ако не можете да си спомните данните си за вход, не се паникьосвайте! Ако сте регистрирали акаунта си с имейл адрес, можете да изтеглите паролата си чрез бутона „Забравена парола?“. Имейлът, който получавате, ще показва ясно и потребителското ви име. Можете да проверите и други имейли, които сме ви изпращали, като имейл с подарък за добре дошли при регистрация в играта. Важно е да си припомните данните си за вход, тъй като екипът ни по поддръжка не може да помогне, ако не може да открие акаунта, така че, моля, уверете се, че сте записали вашите данни на сигурно място за ваша справка.

Моят профил е блокиран / забранен! Какво мога да направя?

Ако профилът ви е бил блокиран или имате бан и виждате съобщение, което ви информира за това, когато се опитате да влезете, можете да се свържете с нашия отдел по поддръжка за повече информация и помощ, като кликнете тук.

Как да съкратя линк, за да го публикувам в чата по време на игра?

Услугите за съкращаване на линкове са много популярни, особено ако сте потребител на Twitter например. И тъй като търсенето с Google ще ви покаже няколко резултата, екипът на Big Farm препоръчва да се използва услугата за съкращаване на линкове на bitly.com. Това ще ви позволява да споделяте връзки, които са много, много по-кратки от пълната дължина и пестят място в полето за чат или съобщенията. Можете да стигнете до връзка за съкращаване на линкове с Google, като кликнете тук или въведете „bitly.com“ в браузъра си. След това просто поставете линка, който искате да съкратите, и кликнете върху бутона „Съкрати“, за да получите хубава и компактна версия на линка, за да го поставите там, където пожелаете.

Мога ли да играя Big Farm на мобилното си устройство?

Освен мобилната версия на играта, Big Farm: Mobile Harvest, новата HTML5 версия на играта може да се възпроизвежда на обикновени мобилни браузъри. Играта все още е насочена към настолни компютри и всички грешки, възникнали в резултат на игра на мобилно устройство, не могат да бъдат отчетени, но има възможност да опитате да играете играта на мобилния си телефон! Вижте нашето обяснение по тази тема ТУК.

Понастоящем радостта от Big Farm на мобилните ви устройства е блокирана от проблем, който не позволява на потребителите на някои браузъри като Google Chrome и Firefox да навигират в своята ферма, което прави земеделието доста предизвикателно. Но все още може да се играе с браузъра Puffin. Ето малко решение за вас: Активирайте курсора на мишката или функцията trackpad от настройката на менюто, задръжте натиснат курсора на мишката или тракпада за малко, докато се появи кръг на екрана. След като кръгът се зареди, можете да плъзнете екрана и да се движите около фермата. За другите варианти ще видим дали има нещо, което може да се направи от наша страна.

Моля, обърнете внимание: Това съобщение редовно ще се актуализира от нас, за да покриваме всички важни въпроси, които имате.

Благодаря ви за всички въпроси и за това, че сте толкова страхотни!

Вашият екип на общността

Post edited by Freyja on

Sign In to comment.