Начало Bulgarian Официални съобщения
Ѽ Внимание! Ѽ Ако не можете да видите категориите на началната страница, моля последвайте тази връзка, за да ги направите отново "видими.
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/bg/categories/bulgarian

Правила на общността

FreyjaFreyja Публикации: 3,258
редактирано 28.06.2020 в Официални съобщенияДобре дошли в Българската общност
Създадохме тези правила и насоки, за да поддържаме приятелско и разумно сътрудничество между нашите членове на общността. Молим всички потребители внимателно да прочетат тези правила и насоки и да се придържат към тях.

Моля, имайте предвид, че освен тези правила и насоки, които ще бъдат обяснени в следващите глави, важи и общото законодателство, а нарушенията ще бъдат наказвани с мерките на форума, както и правни действия.

 Писане във форумите на Big Farm


 • Генерално и най-важното е: Имайте предвид, че във форума, освен Вас, има и много други потребители. Бъдете вежливи и приятелски настроени към другите, не нападайте или обиждайте другите играчи и уважавайте чуждото мнение, както бихте очаквали да се уважава и Вашето.
 • Пишете постовете си ясно разбраеми. Не пишете всичко с главни букви, подвеждащи заглавия, прекалено много препинателни знаци, нестандартни езици или символи и т.н. Ако идвате от друг форум на играта, моля Ви, не забравяйте, че официалнияв език на този форум е Български.
 • Моля, не бързайте веднага с поста си, ако смятате, че не получавате отговор. Дайте на нашите потребители най-малко 12 часа, по-добре 24 часа, за да Ви отговорят на новосъздадена тема или въпрос, преди отново да публикувате.
 • Преди да създадете нова дискусия, проверете дали някоя скорошна такава вече не обхваща темата, за която искате да говорите. Новосъздадена дискусия за наскоро обсъждана тема може да бъде затворена или преместена/обединена със съшествуващата вече.
 • Не публикувайте външно съдържание (например: видео, картинки, песни и т.н.), ако не сте сигурни, каква е ситуацията с авторските права. Не искаме никой да влиза в съдебни спорове, защото авторското право не е спазено. Като цяло източниците, които предлагат опция за споделяне (YouTube, Instagram и т.н.), би трябвало да са позволени за използване.
 • Моля, въздържайте се от започване на дискусии/теми на религиозни или политически теми и въпроси. Нашият Български форум има всякакви видове играчи от всички нации, от всички краища на света, и това, което може да бъде просто религиозен или политически въпрос за един член на общността, може да бъде наистина обидно и злонамерено за другите. Дискусиите на такава тематика могат бързо да излезнат от контрол и потенциално лесно да бъдат дерайлирани от троловете. Смятаме, че има и други интернет форуми, които са по-добре подготвени за този вид дискусии.
  • Като изключение, обикновено допускаме теми за празници, независимо дали са политически или религиозни, стига да не обиждат или водят до недоразумение спрямо други групи или хора, например  Коледа, Ханука и много други. Причината е, че те обикновено не искат политическо или религиозно мнение, дискусия или принадлежност, и обикновено са предназначени да бъдат безгрижни и забавни. 

kKzEyMYpng

Обща структура 1. Модератори & Комюнити мениджъри

 Права и задължения 

I. Нашите форумни екипи работят за осигуряване на приятелска общност. Мениджърите на общността (КМ) и модераторите представляват Goodgame Studios и са върховен орган на официалните форуми. Те помагат на нашите играчи, като предоставят информация, отговарят на въпроси, опитват се да разрешат конфликтите и организират форума, за да ви осигурят нещата там, където ги очаквате. Освен това те също така гарантират, че всеки спазва насоките и условията на общността.

II. Поради тази причина те имат право да се намесят, ако правилата не са спазени, и могат да отправят предупреждения, да редактират, преместват или изтриват съдържание, създадено от потребителите, и - ако е необходимо - да упражняват правото си да определят кой ще има достъп или да блокират потребителите.

III. Модераторите имат право да имат собствено мнение и да го изразят във форумите. Те трябва само да разясняват, когато го правят.

 Процедури 

I. Нашият форумен екип никога няма да редактира публикация, така че се въздържайте от караници поради предупреждения, които сте получили, редактиране на публикации, забрани, които потребителите са получили или затворени теми.

II. Когато дискусии или спорове стигнат до задънена улица, отидат твърде далеч или нарушават някое от правилата, КМ и модераторите имат последната дума в дискусията. Ако темата бъде обявена от екипа за затворена, моля, не започвайте тази дискусия отново


 Какво да правя, ако не съм доволен/а от поведението на модератора?  

Ако виждате проблем в отделен случай или сте недоволни от подхода на модератора, изпратете своята критика до съответния член на екипа (или ако предпочитате - до друг член на екипа) и разбира се ще обсъдим проблемът с вас. Можете също да включите КМ в такива съобщения. Моля, имайте предвид, че ако темата, която искате да повдигнете, е мярка за модериране, наложена от форумния екип,  ние можем само да обсъдим това с вас. Моля, имайте предвид, че трябва да бъдат включени и конкретни примери, така че вашата загриженост и ситуацията да бъдат напълно разбрани. Въпреки това, ние не искаме подобна дискусия да отвлече вниманието от съществуваща тема.


 2. Подписи

 Формат 

Като обща мярка вашите подписи трябва да бъдат в рамките на:
 • Ширина: 600 пиксела
 • Височина: 220 пиксела (включително текстове, емотикони и др.)


 Съдържание 

Разбира се, вашите подписи могат да изразяват вашата личност и вашия характер, но моля, не използвайте никакви изображения или съдържание, които нарушават Насоките на общността. С това имаме предвид всякакви атаки срещу други играчи, модератори или GGS, насилие, голота и изобщо всяко неподходящо съдържание. Модераторите и КМ имат правото да изтриват или редактират съдържание, ако това се счита за неподходящо.


 3. Как да публикувате нещо?

 Формат 

Преди да публикувате, трябва да сте наясно какво искате да кажете и какво послание искате да предадете. Ако имате проблем и искате да го включите в доклада за грешки, уверете се, че не само ще кажете "не работи", а ще изясните какво всъщност не работи и ще го опишете подробно. Също така, моля, използвайте точен и ясен език , опитвайте се да избягвате писането само с главни букви, избягвайте прекомерното използване на удебелени думи и използването на по-големите размери на шрифта, които не са по подразбиране. Моля, опитайте се да избегнете няколко публикации на (почти) по едно и също време, за да не спамите другите потребители с известия.


 Съдържание 

Дали форумът правилното място за моя пост? Моля, винаги си задавайте този въпрос, преди да публикувате нещо тук. Ако например. сте загубили нещо в играта, форумът не е точното място. Вместо това трябва да се свържете с нашата Поддръжка по този въпрос. Същото важи и за докладите за мултиакаунт, за тормоз или за промени в имейл адресите. Също така, ако получите съобщение на имейл адреса си, в което ви молим да се свържете с екипа по поддръжка по даден въпрос, направете го, тъй като членовете на форума няма да могат да ви помогнат. Ако усетите грешка (недостатък в геймплея, представянето или функциите), можете да я публикувате в нашите форуми в съответния раздел.
Ако искате да обсъдите правни теми във форума и да поискате отговор, моля, имайте предвид, че никой служител от Goodgame Studios няма да ви отговори във форума. Правните въпроси не засягат съдържанието на форума и могат да се обсъждат само частно. За допълнителна информация по тази тема, моля, проверете ТУК.


kKzEyMYpng

Поведение и Последствия Обща информация 

Натрупването на предупредителни точки може да доведе до временни забрани. Забраните могат да се прилагат незабавно в по-тежки случаи. В специални случаи могат да бъдат изпълнени и постоянни забрани.

Моля, имайте предвид, че групите, особено частните групи, обикновено не се наблюдават от екипа на форума. Ако получим информация за правни въпроси, тормоз или тежки случаи на нарушения на насоките или нарушения на закона, ние разбира се ще предприемем съответните действия, които могат да доведат до затваряне / заличаване на групата и / или единични наказания или забрани за виновния потребител. 1. Брутално, сексуално или вулгарно съдържание

Не е позволено да публикувате или използвате този вид съдържание като профилни снимки или подписи. Това включва публикуване и разпространение на съдържание, което е оценено като сексуално ориентиран или порнографски материал, както и изключително брутално или насилствено съдържание, изображения или текстове. В тази категория се счита също така и вулгарният език. Моля, обърнете внимание: съдържанието, което публикувате от други платформи, като YouTube, също трябва да се приведе в съответствие с това изискване и ако те не се приведат в съответствие, ще предприемем мерки за редактиране/премахване.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 2 точки = За използване на неподходящ / вулгарен език.
 • Предупреждение с 3 точки = За публикуване на съдържание във форумите, което показва порнографско или брутално съдържание, или насилие.
 2. Имитиране на служители на GGS или модератори

Не е позволено да се имитират служители на GGS или модератори във форума. Също така е забранено разпространяването на невярна информация във форума.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 2 точки = За лека / непряка имитация на служители на GGS или модератори и за разпространяване на невярна информация във форума, презентирайки я като вярна.
 • Предупреждение с 3 точки = За открита и пряка имитация на служители на GGS или модератори.
 3. Расизъм

Не е позволено да се разпространява явна или скрита расова или етническа омраза, клевета или символи. Моля, имайте предвид: Съдържанието, което публикувате от други платформи като YouTube, трябва да се приведе в съответствие с това изискване и ако не направите това, ще вземем мерки за редактиране/премахване.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 3 точки = За клеветнически коментари и обиди, които се отнасят до негативни стереотипи или предразсъдъци въз основа на раса, цвят или етническа принадлежност. Без значение дали са направени като общи изявления или означени като обида.
 4. Намеса в модераторските мерки

Не е позволено да се нарушават мерките за модериране, което включва началото на кавги или дискусии срещу предупреждения, наказания и т.н., предполагащи цензура или исторически сравнения, отрицателно съвпадащи поради редакции или заличавания, както и подобни коментари за предизвикване на дискусия след модераторско действие. Също така е забранено да се променят модераторски редакции чрез редактиране на коментарите отново или продължаване на публикуването по определена тема, въпреки че модераторите са я спрели. Всяко действие на модератор винаги може да бъде обсъждано в частен чат със самия модератор или един от КМ по спокоен и приятелски настроен начин.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 0 точки = За намеса в модераторските мерки случайно или ако потребителите не знаят, че това е нарушение.
 • Предупреждение с 2 точки = За съзнателно прекъсване на модераторските мерки за доказване на твърдение или гледна точка (в разгорещена дискусия).
 • Предупреждение с 3 точки = За съзнателно прекъсване на модераторските мерки с цел да се всее смут и да се предизвиква екипа модератори.
 5. Спам и тролинг

Не е позволено да се спами в нашите форуми. Това включва:
 • Повторно коментиране със същото или подобно изречение, произволни букви / думи
 • Вклюване в тема с единственото намерение да причини безпокойство или да предизвика загриженост
 • Проблеми чрез караници, коментари извън темата или съзнателно унищожаване на дискусия
 • Еднословни коментари като "LOL", "ха ха " или подобни безсмислици
 • Злоупотреба с пост-реакции / докладване за тормоз на други потребители. (Съобщете за злоупотреба)


Наказателни точки

 • Предупреждение с 0 точки = За многократно публикуване на един и същ или много подобен коментар без вредно намерение или за неволно прекъсване на дискусиите.
 • Предупреждение с 2 точки = За многократно публикуване на един и същ или много подобен коментар с цел нарушаване на дискусиите или за писане на коментари във форума, които имат за цел да провокират други играчи, докато са наясно, че това е забранено.
 • Предупреждение с 3 точки = За многократно публикуване на един и същ или много подобен коментар навсякъде из форума с цел да причини вреда и хаос във форума
 6. Популяризиране на конкурентни продукти

Не е позволено популяризирането на конкурентни продукти (други форуми, други игри и т.н.) с намерение да привлекат играчи от нашата общност към нещо друго. Линкове към частни уеб страници, напр. фен страници, уикита или блогове обикновено се допускат, ако рекламата е ограничена до подпис и съответни публикации. Също така е допустимо да споделите линк към други игри или да използвате екранни снимки, за да ни дадете информация за възможни нови функции или да ни дадете обратна информация за подобрение на играта.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 0 точки = За публикуване на линкове или за говорене за конкурентни продукти, без да е известно, че това е забранено.
 • Предупреждение с 2 точки = За публикуване на линк или рекламиране на конкурентен продукт и подканване хората да се присъединят, въз основа на идеята, че членът на форума, който го публикува, не иска да играе нашата игра и е наясно, че това е забранено.
 • Предупреждение с 3 точки = За целенасочено и усърдно популяризиране на други конкурентни продукти с намерението да се привлекат повече играчи.
 7. Управление на профили

Не е позволено да се създават и поддържат многобройни акаунти в един и същи езиков форум или да се продават профили във форума.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 2 точки = За поддържане на повече от един акаунт в един и същи форум и използването им за взаимодействие във форума и за опит за продажба / подаряване на игрови профили във форума, докато не са наясно, че това е нарушение.
 • Предупреждение с 3 точки = За поддържане на повече от един акаунт в един и същи форум с намерението да поддържате собствени теми или мнения, да предизвиквате предупреждения или блокирания, или да създавате илюзия за многобройни потребители, или да опитвате да продавате / подарявате игрови профили във форума, знаейки че това е забранено.

Моля, обърнете внимание: Ако поддържате повече от един профил във форума, всички те, освен един (най-старият) ще бъдат блокирани, а останалият ще получи посочените по-горе санкции. 8. Публикуване на разговори

Не е разрешено да публикувате текстови записи, лична кореспонденция, имейл разговори, разговори с екипа на форума или екипа за поддръжка на GGS.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 0 точки = За публикуване на разговори и т.н. във форума, незнаейки, че това е нарушение.
 • Предупреждение с 2 точки = За публикуване на разговори във форума, знаейки, че това е забранено.
 9. Призоваване към бойкот

Не е позволено да се предлага бойкот на някоя от нашите игри, покупки или самата компания пряко или косвено.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 0 точки = Споменаване на спиране на купуване на премиум валута без намерението да накарате хората да се присъединят към него.
 • Предупреждение с 2 точки = За непряко призоваване към бойкот на някоя от игрите, покупките или самото дружество.
 • Предупреждение с 3 точки = За директно подканване към бойкот на някоя от игрите, покупките или самото дружество.
 Поведение спрямо другите 


 1. Назоваване и обиждане

Не е позволено да се обсъждат публично действията и поведението на други играчи / съюзи / кооперации във форума, включително обвиняване на други играчи / съюзи / кооперации в нечестно поведение, като измама, хакерство, кражба на съюзи и други подобни. Ако наистина се сблъскате с играч, който мами, моля свържете се с екипа за поддръжка или с модератор по този въпрос и дайте убедителни доказателства.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 0 точки = За обсъждане на действия на други играчи / съюзи / кооперации открито във форума (използвайки ги като пример) или критикуване на тези действия, без да се знае, че е забранено.
 • Предупреждение с 2 точки = За обсъждане на действия на други играчи / съюзи / кооперации открито във форума (използвайки ги като пример) или критикуване на тези действия, знаейки, че това е забранено.
 • Предупреждение с 3 точки = За директно обвиняване на други играчи / съюзи / кооперативи за нечестно поведение.
 2. Обиждане и заплашване

Не е позволено да се обижда или тормози, открито или скрито, други играчи, модораторите или служители на GGS. Това включва атаки или унизителни коментари, направени срещу други потребители (включително модератори и служители на GGS) във форума, както и атаки или подценяване на други потребители въз основа на тяхното лично мнение, език или правопис, пол или сексуалност, произход или религия. Използването на връзки или цитати за същата цел попада под същото правило.

Имайте предвид, че обидата или тормозът зависи не само от използваните термини, но и от намерението зад него.

Дори и ако Ви се струва, че дадено изявление за друг потребител е вярно за вас, то може отново да се счита за обида. Обидите в личните съобщения към модераторите и служителите на GGS попадат под същото правило.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 0 точки = За обидни, пренебрежителни, унизителни и др. публикации, адресирани до други играчи, модоратори или служители на GGS, използвайки наистина леки обиди или за непряка обида към някого.
 • Предупреждение с 2 точки = За обидни, пренебрежителни, унизителни и др. публикации, адресирани до други играчи, модоратори или служители на GGS, използвайки груби обиди или за заплахи към някого.
 • Предупреждение с 3 точки = За открити заплахи, преки обиди, пренебрежителни и унизителни изказвания с недвусмислен характер за други играчи, модератори или служители на GGS.
 3. Разпространяване или обсъждане на лична информация от други играчи, модератори или служители на GGS

Не е позволено да се разпространява или обсъжда лична информация на други играчи, модоратори или служители на GGS във форумите.

Наказателни точки

 • Предупреждение с 3 точки = За разпространение и обсъждане на лична информация от други играчи, модератори или служители на GGS (снимки, адреси, профили в социалните медии и др.)kKzEyMYpng

Връзка с екипаАко искате да се свържете с екипът на форума, можете спокойно да ни изпратите лично съобщение (ЛС). Сегашният ни екип включва:

CM_Katsuo (Комюнити мениджър) - Английски/Японски
Freyja (Модератор)
Tiana (Модератор)Ако искате да пишете до Поддръжката на играта, можете да се свържете с тях на този адрес
http://support.goodgamestudios.com/index/index/g/15/lang/en


Тези правила на общността може и ще бъдат актуализирани и допълнени, ако е необходимо. В този случай, ние ще ви уведомим за всички промени в тази тема
Post edited by Tiana on

Sign In to comment.