Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

Zbudujcie trzeci magazyn!

Witajcie:)
Zapraszam do dyskusji odnośnie nowej aktualizacji, z jej treścią możecie zapoznać się TU.
«1

Komentarz

  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,551
    No to czekam na niespodzianki, z której strony dostaniemy??


  • elek 1 (PL1)elek 1 (PL1) PL1 Posty: 118
    Jak ma być dobrze, skoro nawet aktualizacji nie potraficie zrobić dobrze , nie wspominająć że czekamy na nią już ponad  godzinę  >:)
    elek 1 @ pl 1
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    elek 1 (PL1) powiedział(a):
    Jak ma być dobrze, skoro nawet aktualizacji nie potraficie zrobić dobrze , nie wspominająć że czekamy na nią już ponad  godzinę  >:)
    Jest informacja że godzina może ulec zmianie.
    Diana 
  • Kasia_ (PL1)Kasia_ (PL1) PL1 Posty: 7

    Jeśli aktualizacja jest spóźniona prawie 2 godziny, to może warto okazać graczom resztki szacunku i poinformować o tym?  Nawet nie można włączyć wyzwania w jarmarku od 2 godzin, bo nie wiadomo kiedy rozpocznie się aktualizacja.

  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):

    Jeśli aktualizacja jest spóźniona prawie 2 godziny, to może warto okazać graczom resztki szacunku i poinformować o tym?  Nawet nie można włączyć wyzwania w jarmarku od 2 godzin, bo nie wiadomo kiedy rozpocznie się aktualizacja.

    W grze jest trójkąt ,obecnie bez czasu, jak się zbliża aktualizacja zaczyna odliczać czas .Można włączyć wyzwanie ,zebrać i już. Aktualizacja właśnie się rozpoczęła.
    Diana
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    edytowano 30.03.2022
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):

    Jeśli aktualizacja jest spóźniona prawie 2 godziny, to może warto okazać graczom resztki szacunku i poinformować o tym?  Nawet nie można włączyć wyzwania w jarmarku od 2 godzin, bo nie wiadomo kiedy rozpocznie się aktualizacja.

    W grze jest trójkąt ,obecnie bez czasu, jak się zbliża aktualizacja zaczyna odliczać czas .Można włączyć wyzwanie ,zebrać i już. Aktualizacja właśnie się rozpoczęła.
    Diana

    Pouczanie graczy i traktowanie nas jako mało rozgarniętych nie podnosi poziomu tego forum.






    Była informacja odnośnie tego, że godzina aktualizacji może ulec zmianie, wiec Twoje uwagi moim zdaniem są nie na miejscu. Skoro uważa ,że nie szanuje graczy więcej nie podam godziny rozpoczęcia aktualizacji.  
    Diana
  • Ciekawe jaką kosmiczną kwotę będzie trzeba wydać na ów trzeci magazyn. Bo za dolary to raczej on nie będzie....... Ot taka dygresja
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    Michal865 (PL1) powiedział(a):
    Ciekawe jaką kosmiczną kwotę będzie trzeba wydać na ów trzeci magazyn. Bo za dolary to raczej on nie będzie....... Ot taka dygresja
    Trzeci magazyn będzie dostępny za dolary lub za złoto ,tak jak to było do tej pory Ceny się nie zmieniły.
    Diana 
  • Diana powiedział(a):
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):

    Jeśli aktualizacja jest spóźniona prawie 2 godziny, to może warto okazać graczom resztki szacunku i poinformować o tym?  Nawet nie można włączyć wyzwania w jarmarku od 2 godzin, bo nie wiadomo kiedy rozpocznie się aktualizacja.

    W grze jest trójkąt ,obecnie bez czasu, jak się zbliża aktualizacja zaczyna odliczać czas .Można włączyć wyzwanie ,zebrać i już. Aktualizacja właśnie się rozpoczęła.
    Diana

    Pouczanie graczy i traktowanie nas jako mało rozgarniętych nie podnosi poziomu tego forum.






    Była informacja odnośnie tego, że godzina aktualizacji może ulec zmianie, wiec Twoje uwagi moim zdaniem są nie na miejscu. Skoro uważa ,że nie szanuje graczy więcej nie podam godziny rozpoczęcia aktualizacji.  
    Diana
    Diano - na litość boską czy Ty jesteś tutaj za kare? Co to jest za odpowiedź w stosunku do gracza?
    Łaskę komuś robisz że podasz informacje? Ja rozumiem że Twoja praca jest stresująca - że musisz sie mierzyć z graczami i odpowiadać na ich krytykę ( JAK NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONĄ - dzięki posunięciom Twoich przełożonych ) ale właśnie ze względu na posiadanie Twojego stanowiska należało by zachować ETYKIETE pracy.
    Jak dla mnie możesz w ogóle nic nie podawać do wiadomości ponieważ i tak wszystko jest niespodzianką a nowości gracze uczą się z autopsji.
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    edytowano 30.03.2022
    Michal865 (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):

    Jeśli aktualizacja jest spóźniona prawie 2 godziny, to może warto okazać graczom resztki szacunku i poinformować o tym?  Nawet nie można włączyć wyzwania w jarmarku od 2 godzin, bo nie wiadomo kiedy rozpocznie się aktualizacja.

    W grze jest trójkąt ,obecnie bez czasu, jak się zbliża aktualizacja zaczyna odliczać czas .Można włączyć wyzwanie ,zebrać i już. Aktualizacja właśnie się rozpoczęła.
    Diana

    Pouczanie graczy i traktowanie nas jako mało rozgarniętych nie podnosi poziomu tego forum.






    Była informacja odnośnie tego, że godzina aktualizacji może ulec zmianie, wiec Twoje uwagi moim zdaniem są nie na miejscu. Skoro uważa ,że nie szanuje graczy więcej nie podam godziny rozpoczęcia aktualizacji.  
    Diana
    Diano - na litość boską czy Ty jesteś tutaj za kare? Co to jest za odpowiedź w stosunku do gracza?
    Łaskę komuś robisz że podasz informacje? Ja rozumiem że Twoja praca jest stresująca - że musisz sie mierzyć z graczami i odpowiadać na ich krytykę ( JAK NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONĄ - dzięki posunięciom Twoich przełożonych ) ale właśnie ze względu na posiadanie Twojego stanowiska należało by zachować ETYKIETE pracy.
    Jak dla mnie możesz w ogóle nic nie podawać do wiadomości ponieważ i tak wszystko jest niespodzianką a nowości gracze uczą się z autopsji.
    Do Twojej wiadomości od dawna nie mam obowiązku podawać godzin rozpoczęcia np aktualizacji, podałam żeby było łatwiej zaplanować wyzwania ,ale skoro to nie pasuje to już nie będę podawać i dyskusję odnośne godzin uważam za zbędną. GGS  nie jest moim pracodawcą. Skoro już wypowiadasz się na ten temat to najpierw zapoznaj się z regulaminem Forum.
    Mam dodatkowe informacje odnośne zmiany nicku pierwsza zmiana jest bezpłatna, następnej można dokonać po 12 godzinach od pierwszej ale to już kosztuje 10 tysięcy złota.
    Diana 
    Post edited by Diana on
  • MonikaGien (PL1)MonikaGien (PL1) PL1 Posty: 167
    edytowano 30.03.2022
    Witam, coś mi się nie zgadza z ilością produktów do robienia karmy? Zwiększyły się? Nie mogę produkować złotych kuleczek na maks na farmie Smakosza, bo nie mam takiej ilości magazynowej.
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    MonikaGien (PL1) powiedział(a):
    Witam, coś mi się nie zgadza z ilością produktów do robienia karmy? Zwiększyły się?
    Witam :)
    W młynie widać wydłużony czas, jest to błąd wizualny polega na tym, że kwota premii z podręcznika jest obliczana na podstawie czasu produkcji. W momencie włączenia młyna czas wyświetla się prawidłowo.
    Diana


  • MonikaGien (PL1)MonikaGien (PL1) PL1 Posty: 167
    Tak, to już wiem, ale nie mogę teraz produkować na maksa kuleczek bo mi pokazuje 11 tys migdałów, a pojemność magazynowa to 10 tys. Konieczne jest postawienie dodatkowego magazynu.
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    MonikaGien (PL1) powiedział(a):
    Tak, to już wiem, ale nie mogę teraz produkować na maksa kuleczek bo mi pokazuje 11 tys migdałów, a pojemność magazynowa to 10 tys. Konieczne jest postawienie dodatkowego magazynu.
    To nie mam nic wspólnego z dodatkowym magazynem. Zmniejsz ilość produkcji już to zgłosiłam.
    Diana
  • sylciafi (PL1)sylciafi (PL1) PL1 Posty: 267
    edytowano 30.03.2022
    czekamy na naprawę błędu wyświetlania   bo  obecnie  jest dylemat czy  to bład czy  wiecej trzeba od siebie znów dac 
    Post edited by sylciafi (PL1) on
    sylciafi @ pl 1
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    sylciafi (PL1) powiedział(a):
    i cichaczem nas oskubali :( niby coś dali - 3 magazyn , a po cichu dołozyli , zwiększyli ilości produktów do robienia karmy , kręciłam  karmę na pełnym  magazynie jakieś 16-17 razy teraz zakręce jakies 7 razy

    to  według ggs jest polepszenie gry dla graczy ? teraz wiadomo  po co nam 3-ci magazyn

    Wydaje mi się, że tyle było przed aktualizacją ,błąd natomiast jest z czasem kręcenia ,ale pisałam o tym w postach powyżej.
    Diana
  • NIE - brukwią można było kilkanaście razy zakręcić a nie kilka - nie notowałem nigdy ( jak widać trzeba ) ale mokra świńska wymagała coś około 300-400 na pełną produkcję!

  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,022
    do wykręcenia maks mokrej karmy dla świń w młynie na 9 poziomie wcześniej potrzeba było niecałe 400 brukwi.
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    edytowano 30.03.2022
    Michal865 (PL1) powiedział(a):
    NIE - brukwią można było kilkanaście razy zakręcić a nie kilka - nie notowałem nigdy ( jak widać trzeba ) ale mokra świńska wymagała coś około 300-400 na pełną produkcję!

    karadok (PL1) powiedział(a):
    do wykręcenia maks mokrej karmy dla świń w młynie na 9 poziomie wcześniej potrzeba było niecałe 400 brukwi.
    Zgłosiłam to już.
    Diana
  • sylciafi (PL1)sylciafi (PL1) PL1 Posty: 267
    sprawdziłam , to bład wyswietlania  , jak spiszesz  stan magazynu , nastawisz  młyn i ponownie sprawdzisz stan magazynu   to zabiera mnie towaru niz pokazuje w opisie 
    sylciafi @ pl 1
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    edytowano 30.03.2022
    sylciafi (PL1) powiedział(a):
    sprawdziłam , to bład wyswietlania  , jak spiszesz  stan magazynu , nastawisz  młyn i ponownie sprawdzisz stan magazynu   to zabiera mnie towaru niz pokazuje w opisie 
    ok dziękuje  :)
    Diana
  • TheAsia (PL1)TheAsia (PL1) PL1 Posty: 51
    Michal865 (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):
    Diana powiedział(a):
    Kasia_ (PL1) powiedział(a):

    Jeśli aktualizacja jest spóźniona prawie 2 godziny, to może warto okazać graczom resztki szacunku i poinformować o tym?  Nawet nie można włączyć wyzwania w jarmarku od 2 godzin, bo nie wiadomo kiedy rozpocznie się aktualizacja.

    W grze jest trójkąt ,obecnie bez czasu, jak się zbliża aktualizacja zaczyna odliczać czas .Można włączyć wyzwanie ,zebrać i już. Aktualizacja właśnie się rozpoczęła.
    Diana

    Pouczanie graczy i traktowanie nas jako mało rozgarniętych nie podnosi poziomu tego forum.






    Była informacja odnośnie tego, że godzina aktualizacji może ulec zmianie, wiec Twoje uwagi moim zdaniem są nie na miejscu. Skoro uważa ,że nie szanuje graczy więcej nie podam godziny rozpoczęcia aktualizacji.  
    Diana
    Diano - na litość boską czy Ty jesteś tutaj za kare? Co to jest za odpowiedź w stosunku do gracza?
    Łaskę komuś robisz że podasz informacje? Ja rozumiem że Twoja praca jest stresująca - że musisz sie mierzyć z graczami i odpowiadać na ich krytykę ( JAK NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONĄ - dzięki posunięciom Twoich przełożonych ) ale właśnie ze względu na posiadanie Twojego stanowiska należało by zachować ETYKIETE pracy.
    Jak dla mnie możesz w ogóle nic nie podawać do wiadomości ponieważ i tak wszystko jest niespodzianką a nowości gracze uczą się z autopsji.
    Nie wiem czy umiesz czytać, ze zrozumieniem - 
    1. Jest wyraźnie napisane ("godzina może ulec zmianie")
    2. Taki ton to raczej nie na forum ..  - poczytaj regulamin,
    3. Nie wiem czemu ludzie mają problem do Moderatora/ów .. to jest wina zespołu i osób, które miały przeprowadzić aktualizacje . 

    ,,W grze jest trójkąt ,obecnie bez czasu, jak się zbliża aktualizacja zaczyna odliczać czas .Można włączyć wyzwanie ,zebrać i już. Aktualizacja właśnie się rozpoczęła. Diana " 

    ,,Co to jest za odpowiedź w stosunku do gracza'' - normalna  ? .. ile można wam powtarzać .. po za tym ten trójkąt jest od kilku lat .. czasami nie działa ale to nie wina moderatora ... tylko tak jak pisałam wyżej ^ .. 


  • jola62 (PL1)jola62 (PL1) PL1 Posty: 1,160
    Cieszcie się, że ktoś w ogóle probuje coś napisać, i się dowiedzieć, bo nie musi. forum niedługo i tak zniknie , śmiercią naturalną...
    jola62 @ pl 1
  • elek 1 (PL1)elek 1 (PL1) PL1 Posty: 118
    Mam pytanie dlaczego po wczorajszej aktualizacji w wiosce sojuszu możemy wymienić dolary tylko 1:1??????
    Bank rozbudowany na full, było 1:4 tzn. za 1 000 000 dolarów było 4 000 000 wioskowych. Czy to kolejne skubanie graczy ??????? Jeśli tak to info dla innych, że nie warto rozbudowywać banku w wiosce.

    Pozdrawiam 
    elek 1 @ pl 1
  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,551
    Taka mała dygresja retrospekcja.
    Ponieważ gram dość długo w Bigfarm to pamiętam jak kiedyś w ogóle nie było żadnych powiadomień  :o Eventy były niezapowiedziane a pojawienie się architekta to dopiero było wydarzenie  :) Potem Zespół zaczął przekazywać coraz więcej informacji, aż pojawił się kalendarz wydarzeń i było to apogeum w zakresie przekazywania informacji. Niestety kalendarz miał to do siebie, że był pewnym zobowiązaniem Zespołu do dotrzymywania obietnic, a że nie zawsze się to udawało (gracze byli bezlitośni w wytykaniu błędów i poślizgów) to został zlikwidowany i zastąpiony tweetami oraz szumnymi zapowiedziami aktualizacji.
    Równia pochyła ma to do siebie, że pojazd toczący się w dół przyspiesza. Brak informacji o przerwie w grze w związku z aktualizacjami to dla mnie ganz egal. I tak Zespół robi co i kiedy chce nie oglądając się na nic, a już szczególnie na opinie graczy i trwające eventy ( parę razy pisałem, żeby aktualizacje robić między eventami przecież to proste i nikogo by nie bolało). 

    Forum już dawno zdechło, część graczy została zbanowana dożywotnio - nadal uważam, że powinno im się dać drugą szansę; zostały tylko niedobitki. Ja też już sam zrezygnowałem z komentowania, ale wróciłem. Chyba piszę z przyzwyczajenia, i tak to nie ma wpływu na cokolwiek w podejściu do graczy.

    To tyle, czekam na kolejne wspaniałe aktualizacje, jeszcze nie raz dostaniemy coś, co nas zmrozi




  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,022
    edytowano 31.03.2022
    A ja znów z pytaniem: możemy zbudować trzeci magazyn, ale... od ilości magazynowej zależy ilość wymaganych produktów (min/max) w eventcie samolot. Do tej pory minimum to było 20% posiadanej przez nas przestrzeni magazynowej. Rozumiem, że procenty w samolocie pozostały bez zmian i w związku z tym, postawienie kolejnego magazynu zwiększy mi automatycznie wymaganą minimalną ilość produktów, którą będę musiała na samolot przeznaczać, zgadza się? 

    Nie zgodzę się - forum jeszcze nie zdechło - tylko działa trochę inaczej i do czego innego służy niż kiedyś. Tu chciałabym skorzystać z okazji i podziękować wszystkim, którzy chociaż z forum już aktywnie nie korzystają, to zaglądają, czytają i w samej grze udzielają pomocy oraz odpowiedzi na zadawane na forum pytania. Wielkie dziękuję :)
  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    karadok (PL1) powiedział(a):
    A ja znów z pytaniem: możemy zbudować trzeci magazyn, ale... od ilości magazynowej zależy ilość wymaganych produktów (min/max) w eventcie samolot. Do tej pory minimum to było 20% posiadanej przez nas przestrzeni magazynowej. Rozumiem, że procenty w samolocie pozostały bez zmian i w związku z tym, postawienie kolejnego magazynu zwiększy mi automatycznie wymaganą minimalną ilość produktów, którą będę musiała na samolot przeznaczać, zgadza się? 

    Nie zgodzę się - forum jeszcze nie zdechło - tylko działa trochę inaczej i do czego innego służy niż kiedyś. Tu chciałabym skorzystać z okazji i podziękować wszystkim, którzy chociaż z forum już aktywnie nie korzystają, to zaglądają, czytają i w samej grze udzielają pomocy oraz odpowiedzi na zadawane na forum pytania. Wielkie dziękuję :)
    Witam :)
    Tak postawienie trzeciego magazynu zwiększy automatycznie minimalne  ilości jakie będą przekazywane.
    Diana 
  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,022
    edytowano 31.03.2022
    dziękuję :)


  • DianaDiana Moderator, ModGreen Posty: 3,579
    edytowano 31.03.2022

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik