Strona główna Polish Sprawdź, co kryje archiwum!

silos nie działa

2

Komentarz

  • sylwia82 (PL1) powiedział(a):
    Za wcześnie się pochwaliłam że wszystko działa. Owszem lejek pracuje prawidłowo ale przesunął mnie do graczy na wyższych poziomach przez co jest o wiele trudniej. Na poziomie do 64 nie ma mleka, pszenicy i mniszka a u mnie jest.
    To znaczy jestem wśród graczy do 64 poziomu ale zadania mam takie jak gracze na wyższych poziomach - mleko, pszenica, mniszek.

    tak masz racje , dostaliśmy wersje silosu z poziomu 65-999 zamiast   poziomu 41-64
    wystarczy spojrzeć na ilosci towaru które trzeba zebrać żeby wiedzieć ze coś jest nie halo
    to jest przykład roszponki z wczoraj
    786 szt + 52 szt które zdjełam z 1 ogrodu = 838 szt aby uzyskac 2 szybkosc




  • sylwia82 (PL1)sylwia82 (PL1) PL1 Posty: 47
    Z mlekiem jeszcze sobie poradziłam, nie wiem jak będzie z mniszkiem, ile będą wymagać, a z roszponką może być w ogóle ciężko. Nasiona specjalne + humus premium i tylko tak można jakoś podciągnąć wynik ale jak się skończą to na jedynce chyba będę jechać.
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    I w czym problem nie raz nawet moderatorzy pisali że nie wszystko musisz mieć ja mam w miarę wysoki pozom i prawie nigdy nie zdobyłem wszystkich nagród indywidualnych eventy są tak robione żeby gracze sypneli złotem i albo kupujesz złoto wszystko przyśpieszasz i próbujesz ograć milionerów albo "cieszysz" się z gry i zbierasz wszystko co się uda a w między czasie rozwijasz farmę i liczysz że następnym razem może będzie lepiej
    Odrobina luzu to tylko gra, nic więcej poza zabijaniem wolnego czasu
  • silos znowu nie działa
  • YalenkaYalenka Guest Posty: 2,496
    Witajcie

    Jeśli ktoś nie otrzymał rekompensaty jest proszony o zgłoszenie się do supportu w celu weryfikacji zaistniałej sytuacji.
    Natomiast gracze u których w dalszym ciągu nie działa silos proszeni są o zastosowanie się do tej instrukcji:
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/comment/3792028/#Comment_3792028

    Jeśli ktoś nie posiada złota na pominiecie jednej skrzyni, niestety będzie musiał poczekać na następną edycje tego wydarzenia.

    Pozdrawiam,
    Yalenka
  • INVI91 (PL1)INVI91 (PL1) Posty: 17
    edytowano 16.01.2018
    Czyli wszystko jasne. Support zamieścił informację w celu ominięcia skrzynki za 100 sztuk złota i zdeklarują się oddać, bo jeszcze trzeba do nich grzecznie napisać i dla nich, to jest problem rozwiązany i nic więcej ich nie interesuje. Boże co za brak profesjonalizmu i mądrego podejścia. Za błędy płacą gracze w życiu nie spotkałem się z takimi idiotami w PL supporcie. Sprawa trafi do Niemieckiego Supportu i może oni coś z tym zrobią. Drugi i ostatni raz biorę udział w tej rozgrywce. 
    Post edited by INVI91 (PL1) on
  • odblokowałam -przesunęłam o 1 zadanie -wydałam 490 złota
  • sylwia82 (PL1)sylwia82 (PL1) PL1 Posty: 47
    farm boy (PL1) powiedział(a):
    I w czym problem nie raz nawet moderatorzy pisali że nie wszystko musisz mieć ja mam w miarę wysoki pozom i prawie nigdy nie zdobyłem wszystkich nagród indywidualnych eventy są tak robione żeby gracze sypneli złotem i albo kupujesz złoto wszystko przyśpieszasz i próbujesz ograć milionerów albo "cieszysz" się z gry i zbierasz wszystko co się uda a w między czasie rozwijasz farmę i liczysz że następnym razem może będzie lepiej
    Odrobina luzu to tylko gra, nic więcej poza zabijaniem wolnego czasu
    Ja nie chcę wszystkiego tylko żeby gra działała, czy to takie wielkie oczekiwania? Jak działa to mam patent w każdym silosie bez grama złota.
    Masz rację, to tylko gra, jednak wywołuje jak najprawdziwsze silne emocje. Pod koniec czasu silosu ludzie walczą na maksa już tylko o to żeby wyprzedzić sąsiada. Raz byłam w silosie na pozycji 12 i widziałam co się działo. Prędkość dodawania 7 a ktoś cię wyprzedza :) A najlepsze jest to, że dzieje się to nawet wtedy kiedy już nie ma szans na żadną dodatkową nagrodę, sama dzika rywalizacja. Dlatego mnie satysfakcjonuje pierwsza 50-tka (jest ogromna różnica wysiłku między pozycją 12 a 50).
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    Najprościej nie zaglądać do klasyfikacji i ciśnienia nie ma  ;)
  • sylwia82 (PL1)sylwia82 (PL1) PL1 Posty: 47
    Masz absolutną rację, ale jakoś ciągnie :) No gorączka złota normalnie :)
  • Hetera23 (PL1)Hetera23 (PL1) PL1 Posty: 9
    Widzę, że nie tylko mnie dziwi, że ciężko jest nabić wydajność w silosie. Ja mam zazwyczaj max 1 lub 2 ptk... W jabłka władowałam tyle tego szybkiego humusu i nadal miałam 2 ptk wydajności. Dostałam wczoraj rekompensatę, ale co z tego jak ciężko mi uzyskać porządny wynik. Zróbcie coś z tym lub wyłączcie tą rozgrywkę. 
  • Znowu to samo... Działało chwilę dobrze a teraz ten sam błąd od nowa :(
  • Zasada tej rozgrywki jest prosta. Kto ma kasę ten ma spokój i wszystko działa, a kto nie daje złota, ten nie ma nic i tylko patrzy i się żali na supporcie. Taka jest uczciwość w PL serwerach spotykam się z tym wiele razy i widać, że nic się nie zmieni. Na dodatek admini usunęli obraźliwe słowo skierowane w ich kierunku w mojej poprzedniej wypowiedzi. Wątpię by coś zrobili czekają na wytłumaczenie się z tego. Sylwia ma rację, czy to takie duże i trudne oczekiwanie, aby wszystko działało poprawnie? Gra, grą, ale co innego gdy ktoś odkładał sobie złoto,a tu nagle lipa nic za pośrednictwem złota nie działa.
  • iloooooo (PL1)iloooooo (PL1) PL1 Posty: 27
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Zasada tej rozgrywki jest prosta. Kto ma kasę ten ma spokój i wszystko działa, a kto nie daje złota, ten nie ma nic i tylko patrzy i się żali na supporcie. Taka jest uczciwość w PL serwerach spotykam się z tym wiele razy i widać, że nic się nie zmieni. Na dodatek admini usunęli obraźliwe słowo skierowane w ich kierunku w mojej poprzedniej wypowiedzi. Wątpię by coś zrobili czekają na wytłumaczenie się z tego. Sylwia ma rację, czy to takie duże i trudne oczekiwanie, aby wszystko działało poprawnie? Gra, grą, ale co innego gdy ktoś odkładał sobie złoto,a tu nagle lipa nic za pośrednictwem złota nie działa.
    ?
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Czyli wszystko jasne. Support zamieścił informację w celu ominięcia skrzynki za 100 sztuk złota i zdeklarują się oddać, bo jeszcze trzeba do nich grzecznie napisać i dla nich, to jest problem rozwiązany i nic więcej ich nie interesuje. Boże co za brak profesjonalizmu i mądrego podejścia. Za błędy płacą gracze w życiu nie spotkałem się z takimi idiotami w PL supporcie. Sprawa trafi do Niemieckiego Supportu i może oni coś z tym zrobią. Drugi i ostatni raz biorę udział w tej rozgrywce. 
    Post edited by INVI91 (PL1) at 16:28

    ???
  • sylwia82 (PL1)sylwia82 (PL1) PL1 Posty: 47
    U mnie już chyba wróciło do mojego poziomu bo widzę same znajome produkty. Więc pod tym względem wszystko działa. Natomiast faktycznie zmieniła się trudność silosu. Jak przedtem często wyciągałam 7-mkę a nawet 8-mkę tak teraz 4 to wielki wyczyn. Inni też tak mają bo wystarczy popatrzeć na najlepsze wyniki. 700tys. w połowie silosu najlepszy gracz. Ubiegłym razem miał ponad 4mln. Teraz nie ma szans nawet na połowę.
  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,627
    Yalenka powiedział(a):
    Witajcie

    Jeśli ktoś nie otrzymał rekompensaty jest proszony o zgłoszenie się do supportu w celu weryfikacji zaistniałej sytuacji.
    Natomiast gracze u których w dalszym ciągu nie działa silos proszeni są o zastosowanie się do tej instrukcji:
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/comment/3792028/#Comment_3792028

    Jeśli ktoś nie posiada złota na pominiecie jednej skrzyni, niestety będzie musiał poczekać na następną edycje tego wydarzenia.

    Pozdrawiam,
    Yalenka
    Ha, ha, ha:) nie będę czekał na następną edycję tego wydarzenia, bo robię to po raz ostatni:) myślałem że to będzie normalny silos a to wersja sojuszowa bez sojuszu. Gratuluję poczucia humoru
  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022

    Nie myślałeś Dog...tylko wyraźnie nas poinformowano, że będziemy mieć nasz ulubiony lejek, czyli ten, który do tej pory się pojawiał. Teraz już go nie ma...i nie będzie...mamy dwa buble lejkowe !!!...że nie działają ? normalne...to już być zaczyna...

  • iloooooo (PL1) powiedział(a):
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Zasada tej rozgrywki jest prosta. Kto ma kasę ten ma spokój i wszystko działa, a kto nie daje złota, ten nie ma nic i tylko patrzy i się żali na supporcie. Taka jest uczciwość w PL serwerach spotykam się z tym wiele razy i widać, że nic się nie zmieni. Na dodatek admini usunęli obraźliwe słowo skierowane w ich kierunku w mojej poprzedniej wypowiedzi. Wątpię by coś zrobili czekają na wytłumaczenie się z tego. Sylwia ma rację, czy to takie duże i trudne oczekiwanie, aby wszystko działało poprawnie? Gra, grą, ale co innego gdy ktoś odkładał sobie złoto,a tu nagle lipa nic za pośrednictwem złota nie działa.
    ?
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Czyli wszystko jasne. Support zamieścił informację w celu ominięcia skrzynki za 100 sztuk złota i zdeklarują się oddać, bo jeszcze trzeba do nich grzecznie napisać i dla nich, to jest problem rozwiązany i nic więcej ich nie interesuje. Boże co za brak profesjonalizmu i mądrego podejścia. Za błędy płacą gracze w życiu nie spotkałem się z takimi idiotami w PL supporcie. Sprawa trafi do Niemieckiego Supportu i może oni coś z tym zrobią. Drugi i ostatni raz biorę udział w tej rozgrywce. 
    Post edited by INVI91 (PL1) at 16:28

    ???
    A Ty czego nie rozumiesz, brak słów, czy pisać nie umiesz? Jak się do kogoś upominasz, to chociaż wyduś coś z siebie, bo tylko czas marnujesz.
  • falkooeye (PL1)falkooeye (PL1) PL1 Posty: 1
    edytowano 17.01.2018
     mam lvl 33 i lipa, pominęłam za złoto i zobaczę co się będzie działo, no i działa :)
    Post edited by falkooeye (PL1) on
  • Kaspaldo (PL1)Kaspaldo (PL1) PL1 Posty: 349
    malwina-m (PL1) powiedział(a):

    Nie myślałeś Dog...tylko wyraźnie nas poinformowano, że będziemy mieć nasz ulubiony lejek, czyli ten, który do tej pory się pojawiał. Teraz już go nie ma...i nie będzie...mamy dwa buble lejkowe !!!...że nie działają ? normalne...to już być zaczyna...

    Wyraźnie robią z nas wariatów-zapomnieli tylko i aż tylko dodać,że to lejek z dodatkowymi skrzyniami i wymaganiami z lejka sojuszniczego...
    a potem napiszą "przykro nam ale stary lejek już nie powróci,przepraszamy "
  • A silosu rybnego nie dali bo też w "pocie czoła"  przerabiają go na  bubel
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    Rybnego nie ruszą bo i tak nieźle zarabiają na przesuwaniu skrzynek bo nie ma ryb na łowisku, może tylko skrócą czas ładowania skrzynek bo przecież teraz jak dobrze trafisz można cały silos przelecieć na 2-3 skrzynkach i dobić do licencji 
  • iloooooo (PL1)iloooooo (PL1) PL1 Posty: 27
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    iloooooo (PL1) powiedział(a):
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Zasada tej rozgrywki jest prosta. Kto ma kasę ten ma spokój i wszystko działa, a kto nie daje złota, ten nie ma nic i tylko patrzy i się żali na supporcie. Taka jest uczciwość w PL serwerach spotykam się z tym wiele razy i widać, że nic się nie zmieni. Na dodatek admini usunęli obraźliwe słowo skierowane w ich kierunku w mojej poprzedniej wypowiedzi. Wątpię by coś zrobili czekają na wytłumaczenie się z tego. Sylwia ma rację, czy to takie duże i trudne oczekiwanie, aby wszystko działało poprawnie? Gra, grą, ale co innego gdy ktoś odkładał sobie złoto,a tu nagle lipa nic za pośrednictwem złota nie działa.
    ?
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Czyli wszystko jasne. Support zamieścił informację w celu ominięcia skrzynki za 100 sztuk złota i zdeklarują się oddać, bo jeszcze trzeba do nich grzecznie napisać i dla nich, to jest problem rozwiązany i nic więcej ich nie interesuje. Boże co za brak profesjonalizmu i mądrego podejścia. Za błędy płacą gracze w życiu nie spotkałem się z takimi idiotami w PL supporcie. Sprawa trafi do Niemieckiego Supportu i może oni coś z tym zrobią. Drugi i ostatni raz biorę udział w tej rozgrywce. 
    Post edited by INVI91 (PL1) at 16:28

    ???
    A Ty czego nie rozumiesz, brak słów, czy pisać nie umiesz? Jak się do kogoś upominasz, to chociaż wyduś coś z siebie, bo tylko czas marnujesz.
    Nie, po prostu nie rozumiem. 

    I wypraszam sobie ten napastliwy ton, bo nic Ci nie zrobiłam.
  • Kaspaldo (PL1)Kaspaldo (PL1) PL1 Posty: 349
    farm boy (PL1) powiedział(a):
    Rybnego nie ruszą bo i tak nieźle zarabiają na przesuwaniu skrzynek bo nie ma ryb na łowisku, może tylko skrócą czas ładowania skrzynek bo przecież teraz jak dobrze trafisz można cały silos przelecieć na 2-3 skrzynkach i dobić do licencji 
    Raczej bym tego nie pisał, bo wszystko to co było chwalone i dobre dla nas graczy ,zaraz poprawione tak aby było dobre dla zespołu ...
  • iloooooo (PL1) powiedział(a):
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    iloooooo (PL1) powiedział(a):
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Zasada tej rozgrywki jest prosta. Kto ma kasę ten ma spokój i wszystko działa, a kto nie daje złota, ten nie ma nic i tylko patrzy i się żali na supporcie. Taka jest uczciwość w PL serwerach spotykam się z tym wiele razy i widać, że nic się nie zmieni. Na dodatek admini usunęli obraźliwe słowo skierowane w ich kierunku w mojej poprzedniej wypowiedzi. Wątpię by coś zrobili czekają na wytłumaczenie się z tego. Sylwia ma rację, czy to takie duże i trudne oczekiwanie, aby wszystko działało poprawnie? Gra, grą, ale co innego gdy ktoś odkładał sobie złoto,a tu nagle lipa nic za pośrednictwem złota nie działa.
    ?
    INVI91 (PL1) powiedział(a):
    Czyli wszystko jasne. Support zamieścił informację w celu ominięcia skrzynki za 100 sztuk złota i zdeklarują się oddać, bo jeszcze trzeba do nich grzecznie napisać i dla nich, to jest problem rozwiązany i nic więcej ich nie interesuje. Boże co za brak profesjonalizmu i mądrego podejścia. Za błędy płacą gracze w życiu nie spotkałem się z takimi idiotami w PL supporcie. Sprawa trafi do Niemieckiego Supportu i może oni coś z tym zrobią. Drugi i ostatni raz biorę udział w tej rozgrywce. 
    Post edited by INVI91 (PL1) at 16:28

    ???
    A Ty czego nie rozumiesz, brak słów, czy pisać nie umiesz? Jak się do kogoś upominasz, to chociaż wyduś coś z siebie, bo tylko czas marnujesz.
    Nie, po prostu nie rozumiem. 

    I wypraszam sobie ten napastliwy ton, bo nic Ci nie zrobiłam.
    Dobrze przepraszam jeżeli zabrzmiało tak, to przepraszam. Złość mnie ogarnia jak widzę, to co poczynił support z graczami. To nie miejsce na tego typu rozmowy. A co do wpisów wcześniejszych tam nie ma specjalnie nic do rozumienia, swojego czasu grałem a kilku grach sieciowych i w każdej największą wadą jest PL support, aż dziw bierze, że gdzie indziej takich problemów nie ma, a nasi potrafią tylko komplikować. Gracze mają problemy, to żadnych przeprosin nie ma, tylko wpis aby użyć złota i problem zniknie, pomijając przy tym pozostałych nie grających na złocie. W dodatku bezczelnie napiszą, że Ci pozostali muszą czekać na następną rozgrywkę, a o zwróceniu złota które wydało się wcześniej na tą rozgrywkę uzyskanych z podwyższanych poziomów gry nie było mowy, to jest kpina. Problem z ich strony i jeszcze karzą Tobie płacić za jego rozwiązanie, które i tak nie jest pewne jak widać. Wszyscy wiedzą, że osoby odpisujące, to zwykli gracze tacy jak my.
  • khaki07 (PL1)khaki07 (PL1) Posty: 482
    edytowano 17.01.2018
    farm boy (PL1) powiedział(a):
    Rybnego nie ruszą bo i tak nieźle zarabiają na przesuwaniu skrzynek bo nie ma ryb na łowisku, może tylko skrócą czas ładowania skrzynek bo przecież teraz jak dobrze trafisz można cały silos przelecieć na 2-3 skrzynkach i dobić do licencji 
    no i właśnie dlatego  go przerobią , bo możliwość zdobycia licencji bardzo GGs kole w oczy

    ale ja o coś innego chciałam spytać , proszę o informacje od opiekunów forum , dlaczego suport milczy na temat nadal wadliwie działającego silosu w przedziale 41-64
    nie chodzi mi o to ze nie chciał wystartować ale o to ze  podstawili nam lej sojuszniczy i to w dodatku z wymaganiami skrzynek przeznaczonych  dla najwyższej grupy
    oraz - druga bardzo ważna sprawa - dlaczego to jest negatyw leja 
    po raz drugi -bo drugi raz musiałam zbierać jęczmień - daje zrzuty  z czasu zbierania skrzynek
    proszę się przyjrzeć jak zachowuje się CZAS  i udowodnić mi ze wszystko dzieje się prawidłowo
    bo ja twierdze ze to jakiś szajs
    jesli ktos nie wierzy niech zwróci uwage na  punktacje i czas na pasku zadań








    Post edited by khaki07 (PL1) on
  • U mnie problem z silosem gdy dorzucam mleko. Tylko przelatuje bez żadnej interakcji  Na innych rzeczach działa bez zarzutu tylko na mleku zawiecha i żąda złota za pominięcie. Żenada :(
  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022
    Oczywiście Khaki i Kaspaldo...musiało mocno przeszkadzać że możemy zdobyć te 2 czy 3 licencje...to zaledwie 4 czy 6 tysięcy złota...to tak dużo ? a jak to się ma do 6 czy 7 kartek książek?...czy innych cen...np ślubu za 60 tysięcy złota...a używanie przesuwaczki jest nietrafionym pomysłem...chyba że ewentualnie raz...bo potem przesuwaczka kosztuje więcej i więcej i więcej...a do rybnego trzeba się przygotować... :D
  • iloooooo (PL1)iloooooo (PL1) PL1 Posty: 27
    Co znowu za bubel z tym lejkiem???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Drugi raz mam dzisiaj jaśmin i drugi raz mi nie zalicza skrzyni, tak jakbym w ogóle go nie zbierała, ani punkty ani czas nie rusza!!!!!

    Oczekuję rekompensaty albo innego zadośćuczynienia, bo już dziś wydałam 100 złotych monet na przesunięcie skrzyni.

  • bolek07 (PL1)bolek07 (PL1) PL1 Posty: 4
    witam mam  tak samo jak iloooooo ....masakra.....zróbcie cos z tym ja od jaśminu nic nie mogę zrobic
Ta dyskusja została zamknięta.