Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

19.10.2017 | Sojusznicze Święto Ciężkiej pracy i więcej...

12734

Komentarz

• @Yalenka @Jiper

Chciałbym zgłosić kolejny błąd w grze. Lej nie przeszedł do kolejnego produktu. Po skończeniu produktów i czasu zatrzymał się i został na tej samej skrzynce. Zebranie powoduje, że od nowa mogę zbierać produkty z tej samej skrzynki. (miałem jabłka, skończył się czas, dalej mam jabłka, zebrałem je chcąc sprawdzić czy to nie bug w wyświetlaniu, ale nie, znów mam jabłka i mogę zbierać)

Mam nadzieję, że wyjaśniłem w miarę jasno 

• qqq (PL1)qqq (PL1) PL1 Posty: 79
    Mtuszek (PL1) powiedział(a):
    @Yalenka @Jiper

Chciałbym zgłosić kolejny błąd w grze. Lej nie przeszedł do kolejnego produktu. Po skończeniu produktów i czasu zatrzymał się i został na tej samej skrzynce. Zebranie powoduje, że od nowa mogę zbierać produkty z tej samej skrzynki. (miałem jabłka, skończył się czas, dalej mam jabłka, zebrałem je chcąc sprawdzić czy to nie bug w wyświetlaniu, ale nie, znów mam jabłka i mogę zbierać)

Mam nadzieję, że wyjaśniłem w miarę jasno 

nic nowego. lej sojuszowy to swietny pomysł z masakrycznym wykonaniem. ilosc błedów jest zbyt duza zeby ryzykowac zasoby humusowe czy nie daj boze złociszowe.

w przypadku tego produktu nie warto się spinac, bo i tak za godzine-dwie sie wykrzaczy (albo wyłączy się samoistnie, albo zacznie sie od początku podmieniając skrzynki, albo zacznie sie od początku nie podmieniając skrzynek, a moze akurat pojdzie do konca, ale naliczy punkty ujemne, albo nie przyzna nagród sojuszowych lub indywidualnych... i takie tam :) )
    od pierwszej edycji generował cuda na kiju.

dzis sie konczy wiec nie naprawią, bo nie zdąża. następnym razem i tak będzie tak samo.
    po prostu rób te jabłki i i juz :)

• właśnie wszedłem sprawdzić i okazało się, że po jakimś czasie skrzynia sama mi przeskoczyła -_-
  • nie rozumiem  dlaczego moja  farma  została  zablokowana.
    Nie czyniłam żadnych  zakupów  w dniu  wczorajszym.Ilosc dolarów naa  moim koncie zmalała i  była wczoraj  o  wiele  niższa niż w dniu 19 grudnia.Czuje  sie  oszukana i  niesłusznie ukarana za  niepopełnione przewinienie.Wczoraj wykonywałam  jedynie zadania z paska po lewej  stronie.Niczego  nie  sprzedawałam,realizowałam  zamówienie  z listy zyczen Mikołaja.
    O co  więc  w  tym  wszystkim  chodzi, dlaczego  zostałam  ptraktowana jak  przestepca ?
  • Paralusek (PL1)Paralusek (PL1) PL1 Posty: 694

no i zrobili co zapowiedzieli , ale...nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło...;-))).
  • AmazingMarzena3 (PL1)AmazingMarzena3 (PL1) PL1 Posty: 257
    edytowano 21.12.2017
    Paralusek (PL1) powiedział(a):

no i zrobili co zapowiedzieli , ale...nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło...;-))).
    Podobnie ma koleżanka z sojuszu o co tu chodzi ?????? Jej nick Goscianka80 proszę o wyjaśnienie gdyż koleżanka nie miała żadnych dodatkowych dolarów 
    Post edited by AmazingMarzena3 (PL1) on
  • qqq (PL1)qqq (PL1) PL1 Posty: 79
    edytowano 21.12.2017
    :( obawiam się ze sytuacja wymyka sie spod kontroli...
  • Możliwe, że nie będzie to zbyt miło przyjęte ale dorzucę swój kamyczek do ogródka. 
    Gram również w inną grę przeglądarkową (nazwy nie napiszę żeby nie robić reklamy konkurencji) i tam każde wykorzystanie błędu w mechanice gry kończy się konfiskatą i banem (niejednokrotnie wielomiesięcznym). Z tego co się orientuję większość gier ma takie zasady. 
    Zgadzam się, że poziom i skala błędów w naszej grze jest porażająca i niszczy skutecznie przyjemność z grania ale wykorzystywanie błędów wszędzie jest karane. 
    tess21 @ pl 1
  • wiosenka66 (PL1)wiosenka66 (PL1) PL1 Posty: 477
    Super akcja, Za nasze pieniądze, za wysiłek -  blokada konta. Najmądrzej będzie nie wydawać więcej prywatnej kasy na tę grę. Zawsze płacimy za błędy twórców gry. Dość !!!!
    wiosenka66
  • tess21 (PL1) powiedział(a):
    Zgadzam się, że poziom i skala błędów w naszej grze jest porażająca i niszczy skutecznie przyjemność z grania ale wykorzystywanie błędów wszędzie jest karane. 
    Również się zgodzę, pod warunkiem, że masz świadomość, że to błąd i wykorzystujesz go na swoją korzyść celowo.

Jak pisałam - przebolałabym bana, bo jednak korzyści (nieświadome) uzyskałam, ale powinnam dostać maila "przepraszamy, nasz błąd, nie możemy cofnąć gry, inni gracze mogą się czuć poszkodowani Twoim zyskiem, więc dostajesz bana w celu wyrównania strat, jeszcze raz przepraszamy i zrobimy wszystko, by sytuacja się nie powtórzyła, mamy nadzieję, że rozumiesz". OK, rozumiem.
    Ale dostałam coś w stylu "ostrzegamy, że brzydko się zachowujesz, działasz na naszą niekorzyść (w domyśle "okradasz nas"), Twoje zachowanie jest naganne, wstydź się". :/

Najbardziej żal mi tych, którzy zostali zbanowani, a nawet nie byli wtedy zalogowani, lub nie zdążyli wydać "bonusowych" $. Czyste draństwo.
  • naszemu sojusznikowi wczoraj z konta znikło 30 milionów (czyli nic nie zyskał a stracił) dzisiaj dostał bana, za co? on też kogoś okradł czy go okradli?? chyba że u was to bez różnicy i zawsze i tak winny jest gracz - to już przechodzi ludzkie pojęcie 
  • Kużwa ja nawet nie zauważyłam, że sprzedałam coś drożej niż zwykle. Dostałam bana i dopiero teraz jak szukam po forum dowiaduję się dlaczego !!!! To tak trudno było odjąć tę "nieuczciwie " wg. nich zdobytą kwotę od konta. Nawet dolara z tego nie wykorzystałam !!!!!
    Jak mi dolary znikają w kosmosie to nikogo to nie interesuje! przez dwa dni dolary wioskowe łącznie     3 ,5 mln.  podziały się nie wiadomo gdzie i wg. nich jest ok ale jak przybyło to już robią z ciebie przestępcę !!!!!
    "Do mnie anioły wchodzą bez pukania i kawę mi słodzą uśmiechem..."
  • Odpisałam do działu technicznego,że to kara za systematyczność.Cały wczorajszy dzień jak i inne dni miałam i mam pełny magazyn.Nie robiłam wyprzedaży.Nawet nie sprawdzili kto robił wyprzedaż, a kto zbierał i sprzedawał na bieżąco.Zalogowani do gry od razu podejrzani.Dziękuje za takie potraktowanie po blisko pięciu latach gry.Chyba o te 5 lat za długo
  • VincentVincent Guest Posty: 88
    Witam,

tutaj macie najnowsza informacje w sprawie banów itp.
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/comment/3764963/#Comment_3764963

Pozdrawiam,

Vincent
  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,617
    No kurde mieszkałem udział u w tym g.  I mi farmę zablokowali, chyba kogoś porąbało

edytowano 21.12.2017
    Vincent powiedział(a):
    Witam,

https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/comment/3764963/#Comment_3764963

Pozdrawiam,

Vincent

nie mamy się czego wstydzić,utrzymywaliśmy tą grę przez tyle lat,pisaliśmy, że kiedyś do czegoś dojdzie, do czegoś co będzie trudno zatrzymać i wytłumaczyć... cały wyc polega na tym, ze teraz GGs działa w ciemno, nie przejrzeli wszystkich 4 tys kont, aby dociec prawdy, kto i na ile   się wzbogacił o miliardy dolarów  na swoim koncie, wzięli i zbanowali, pod rząd tyle kont ..co im  w myszkę w wpadło hahah.. miałam 350 mil na koncie i nic więcej ..weszli...zabrali 50 mil... teraz dali bana, bo co?  bo jestem w sojuszu , który jest top10? ...a przecież mają zapisane na serwerach wszystkie nasze działania, kupno..sprzedaż...ale kto by tam się wysilił ze sprawdzeniem tylu kont...i znowu idą na łatwiznę...na tej grze życie się nie kończy...są jeszcze inne, ale opinia o BF pójdzie w świat...że to gra oszukańcza, złodziejska, pełna błędów...a jak wiadomo..do własnych błędów trudno się przyznać ..i GGs nie umie się do tego przyznać...bo juz na BF położyli lage, wzbogacili się na  niczego nieświadomych graczach, którzy im ładowali w kabzy polskie pieniądze, a teraz trzeba się tych niepokornych pozbyć...no i pozbędą się nas...nie możemy uczestniczyć w czymś co jest dla nas nieprzyjemne;-((

Post edited by Paralusek (PL1) on
  • Moje konto również zablokowane, nawet nie mam pojęcia za co. Teraz dopiero czytam..... To totalna bzdura, że niby ja świadomie wykorzystałam jakiś błąd w grze?? Normalnie  grałam, a nie narażałam firmy na straty. Jeśli jakieś dolary dodatkowe wpadły to taka ilość, że nawet nie zauważyłam  różnicy. Gdyby był przycisk usuwający konto jednym kliknięciem, teraz właśnie byłby u mnie ten moment.
    krysztalek @ pl 1
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    Vincent powiedział(a):
    Witam,

Pozdrawiam,

Vincent
    Można wyjść z twarzą???.. Można....
    dzięki Vincent za pozytywne wieści..  ;)

<3 Gram na nk.pl <3 Sojusz <3 ELFy <3 Zapraszamy! <3 

• michdo (PL1)michdo (PL1) PL1 Posty: 124
    moje konto również zostało zablokowane. Wczoraj nawet nie zauważyłam, że przybyło mi dolarów, nie wiedziałam, że coś można drożej sprzedać. W pewnym momencie zniknęło mi około 30 mln dolarów. I za co ten ban?
    michdo @ pl 1
  • Dogberry11 (PL1)Dogberry11 (PL1) PL1 Posty: 1,617
    edytowano 21.12.2017
    Nie brałem udziału w postępowaniu związanym z przyrostem kasy , to dlaczego mi konto zablokowano?
    Pytam się, jak mam niby do dział u wsparcia pisać?
    Może jakiś link mi ktoś podesłać

Dogberry11 (PL1) powiedział(a):
    Nie brałem udziału w postępowaniu związanym z przyrostem kasy , to dlaczego mi konto zablokowano?
    Pytam się, jak mam niby do dział u wsparcia pisać?
    Może jakiś link mi ktoś podesłać
    Dog...nie masz co pisać gdziekolwiek, i tak tego nie uznają...w oficjalnym mailu napisali, zeby do nich nie pisac, bo to niczego nie zmieni...ale juz się wycofali z tego bana...czekamy na odblokowanie hahha tylko znając tą firmę, ciężko im to pójdzie,
  • Pewnie będą potrzebowali 72 godziny na odblokowanie kont.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik