Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

19.10.2017 | Sojusznicze Święto Ciężkiej pracy i więcej...

11034

Komentarz

• Kaspaldo (PL1)Kaspaldo (PL1) PL1 Posty: 349
    Czy ktoś zna odpowiedz na moje dwa pytania czy raczej trzeba czekac do poniedziału :)

- gdzie widać wykupione wzmocnienia ?
    - dlaczego nie ma sojuszowego rankingu ?
  • Piotr Mazurek (PL1)Piotr Mazurek (PL1) PL1 Posty: 5,847
    Kaspaldo (PL1) powiedział(a):
    Czy ktoś zna odpowiedz na moje dwa pytania czy raczej trzeba czekac do poniedziału :)

Witaj

Klikasz w silos i tam pod nagrodami masz Klasyfikacja sojusznicza jest taka zielona strzałka tam widać wzmocnienie , a obok jest rekord sojuszu tan jest miejsce które zajmuje twój sojusz

Magda

Piotr Mazurek (PL1) powiedział(a):

Witaj

Klikasz w silos i tam pod nagrodami masz Klasyfikacja sojusznicza jest taka zielona strzałka tam widać wzmocnienie , a obok jest rekord sojuszu tan jest miejsce które zajmuje twój sojusz

Magda

Tak ,o tym to ja wiem i widzę ,chodziło mi o wewnętrzny ranking sojuszu np.kto włączył wzmocnienie , kto bierze udział w lejku  ile punktów poszczególny gracz dołożył do lejka :)

• Piotr Mazurek (PL1)Piotr Mazurek (PL1) PL1 Posty: 5,847

Witaj

Magda

Tak ,o tym to ja wiem i widzę ,chodziło mi o wewnętrzny ranking sojuszu np.kto włączył wzmocnienie , kto bierze udział w lejku  ile punktów poszczególny gracz dołożył do lejka :)

Takiego rankingu niestety nie ma a szkoda,\.

Miłego popołudnia magda

Witaj

Magda

Takiego rankingu niestety nie ma a szkoda,\.

Miłego popołudnia magda
    Może w następnej edycji tego super lejku zostanie to uwzględnione .
  • Joy1 (PL1)Joy1 (PL1) PL1 Posty: 251
    Havao powiedział(a):
    Cześć Farmerzy,............................

~Havao

Havao,pięknie z Twojej strony,że dałeś ten wpis.Uważam,ze wszyscy jesteśmy ludźmi i każdy ma gdzieś ten "punkt krytyczny" kiedy po prostu puszczają nerwy.Ważne,że potrafiłeś przeprosić a tym samym pokazałeś ,ze Havao-Moderator to też człowiek.Ja osobiście przeprosiny uważam za przyjęte.Co nie znaczy,że nie oberwie się jeszcze nie raz właśnie Wam za niekompetencje Zespołu.Niestety taka jest cena bycia moderatorem forum a szczególnie forum gry ,która nie spełnia oczekiwań i z dnia na dzień zaniża standard
  • judka87 (PL1)judka87 (PL1) PL1 Posty: 25
    Havao powiedział(a):
    Cześć Farmerzy,

Przyznaję się, że moje wczorajsze zachowanie było nieprofesjonalne i nie powinno mieć miejsca. 
    Jeśli ktoś poczuł się urażony - przepraszam. 

Wszystkim nam puszczają nerwy, bo sami widzicie co dzieje się w Grze.
    Przez ostatnie dwa dni siedzieliśmy na forach do ciemnej nocy, żeby przekazywać Wam wszystkie informacje jakie dostajemy od Zespołu, na co później przychodziło nam czytać odpowiedzi, że jak mamy przekazywać takie bezsensowne rzeczy to lepiej żebyśmy nic nie przekazywali. To jak to w końcu jest? :)
    Mamy tu z Wami być i czuwać, informować o tym co dostajemy od Zespołu, czy po prostu powinniśmy napisać krótką, zwięzłą notkę, że totalnie nic nie wiemy i sobie pójść? 

Ktoś napisał, że się wypaliłem - być może to racja, jestem tu już ponad rok. Bardzo ciężki rok w grze BigFarm. Zaczynałem, gdy Zespół wprowadzał nowe otoczenie, zmienił kształt i wielkość farm. Byłem tu gdy wszystkim zniknęły dekoracje, gdy graliśmy o "super" pociąg w wydarzeniu zimowym, gdy weszła wioska sojuszu,  zabrakło sprzedaży ryb, a teraz jestem tu, gdy gramy w kolejny nieudany półprodukt pod nazwą "Sojusznicze Święto Ciężkiej Pracy". Niosę na swoich plecach ciężar bycia moderatorem niewdzięcznej gry, jednak sam się na to pisałem i staram się wykonywać swoją funkcję jak najlepiej. Czasem po prostu braknie sił. Robię to w swoim wolnym czasie i czasem gdy zastanowię się czy naprawdę warto - nerwy puszczają.

Wyobraźcie sobie teraz pewną rzecz. Jako moderator stoję po środku kontaktu między Wami, a Zespołem. W tym momencie sytuacja wygląda tak, że z jednej strony mam Was - niezadowolonych Graczy, którzy domagają się normalnej, działającej Gry (jako Gracz mówię z czystym sumieniem, że to jest Wasze święte prawo), a z drugiej strony mam puste biuro, bez nikogo, kto mógłby mi pomóc, bo po prostu jest weekend. 
    Jakbym był programistą, to uwierzcie, że wlazłbym tam i siedział całą noc żeby naprawić całe to nowe wydarzenie, hucznie rozgłaszane przez nas na forum. 
    Jednak nie mam takiej możliwości, Wy jesteście niezadowoleni, a ja nie mogę nic na to poradzić, gdyż nie ma nikogo po drugiej stronie, kto mógłby zdziałać cuda i naprawić problem. Przygnębiające, smutne, ale prawdziwie. Wszystko co przekazujecie nam tutaj na forum, zostaje obecnie w naszych umysłach, w ciężkim worku informacji do Zespołu, gdy wrócą w poniedziałek do pracy. 

Poważnie zastanawiam się nad odejściem z forum, bo sam widzę, że przestaję spełniać się w tej roli. Nie powinienem zachować się tak jak zachowałem się wczoraj i dało mi to dużo do myślenia. Dopóki ktoś nie zostanie moderatorem, nie przekona się na własnej skórze jak to jest na każdym kroku obrywać za coś, na co totalnie nie ma się wpływu - ten nie zrozumie jak ciężkie jest to zajęcie. Jeszcze raz przepraszam.

~Havao

Havao na pewno zdajesz sobie sprawe, podobnie jak Yalenka, ze nasze komentarze nie sa skierowane i wymierzone w moderatorow. Masz racje w tym, ze jest to mega ciezk okres na bycie moderatorem bo ostatnimi czasy bubel goni bubla, taka nasza polska 'dobra zmiana' goni kolejna.
    Cala nasza frustracja jest wymierzona bezposrednio w zespol, ktory chcialby bardzo na nas zarabiac nie dajac nic w zamian, bo ostatnio wszystko co sie dzieje to jest jedna wielka zenada.
    Tak, wiem, gra jest darmowa i nikt nam nie kaze zlota kupowac ale jednak sa gracze ktorzy wydaja na zloto mase realnej gotowki a sa traktowani jak...sami sobie dopowiedzcie (to, ze jakos im to chyba niespecjalnie przeszkadza to jest zupelnie inna historia bo po rankingach widac ze strumien PLN-ow plynie do ggs). I nie oszukujmy sie, bez zlota w tej grze trzeba czekac latami na cokolwiek, mimo ze jak zaczynalam grac okolo 5-6 lat temu to bylo zupelnie inaczej...
    Naprawde jestem juz zmeczona bledami, zmianami na 'lepsze' i coraz to bardziej debilnymi pomyslami ggs i mysle ze nie tylko ja.
    Jestescie posrednikami miedzy nami a 'zespolem' w naprawde nedznym czasie i szczerze mowiac podziwiam ze to ogarniacie jakos i osobiscie uwazam, ze nie masz za co przepraszac.
  • Silvestro22 (PL1)Silvestro22 (PL1) PL1 Posty: 585
    Cześć,
    widzę, że jest dużo niezadowolonych graczy. Cieszę się, że nie tylko ja  :p 
    Ponieważ większość została już powiedziana, dodam tylko od siebie jaki mam problem techniczny. Otóż praktycznie stoję w miejscu bo w lejku zbieram tylko kuku, kwiatki, jaja ...wszystko bardzo krótko i bardzo mało pkt. Moje niezadowolenie było potworne bo inni mają " normalniejsze" zbiory do lejka, jednak po przeczytaniu niektórych wpisów rozumiem, że lejek to zwykłe gó...o :D i lepiej nic nie zbierać niż łudzić się, że za chwilkę będzie lepiej.  W takim razie czekam cierpliwie na zniknięcie tego wydarzenia. Proponuję zastąpić tę imprezkę świętem pracy z rybami ;)
    Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu! 
  • michdo (PL1)michdo (PL1) PL1 Posty: 124
    Własnie kolejny sojusz tzn mój - Nibylandia będzie zaraz na minusie. Z prawie 40 mln w ciągu parunastu minut powinniśmy być już na minusie, biorac pod uwagę to w jakim tempie uciekają nam punkty.
  • na mojej farmie lejek nie działa, został  jeden produkt zamiast trzech i lej stoi. Po dołożeniu produktu niby leci ale punktów nie zalicza . 
  • KingBoy (INT1)KingBoy (INT1) Posty: 125
    edytowano 21.10.2017
    Dlaczego koniczynka kosztuję teraz 5pkt karmy?? a  kosztowała 3.. 
    Znów się chyba balans nie zgadzał :)
  • jacobs (PL1)jacobs (PL1) PL1 Posty: 69
    jedno pytanie 100 mln za fontannę :) żeby zdobyć tą dekorcję to święto ciężkiej (super nazwa) pracy powinno trwać tydzień jak nie dwa ,jak w 4 dni mamy to zrobić ? 
  • jacobs (PL1)jacobs (PL1) PL1 Posty: 69
    Czy ktoś tam wogóle na górze myśli przecież to jest nie jest realne :)
  • Czarreq (PL1)Czarreq (PL1) PL1 Posty: 533
    2 592 000 Punktów Tyle da się uzbierać w 72h jeżeli silos by chodził non stop na maksymalnym poziomie (nie wliczając dodatkowych punktów) Więc nie wiem czy nawet specjalne wzmocnienia pomogą zdobyć te ostatnie nagrody :) Czekam niech ktoś się pochwali czy zdobył :):)
  • jacobs (PL1) powiedział(a):
    jedno pytanie 100 mln za fontannę :) żeby zdobyć tą dekorcję to święto ciężkiej (super nazwa) pracy powinno trwać tydzień jak nie dwa ,jak w 4 dni mamy to zrobić ? 
    Tyle nawet sojuszem trudno zrobić a co dopiero w pojedynkę :)
    Kogoś tu nieźle fantazja poniosła z tymi cyframi. Powinno być 10 mln zamiast 100 :)
  • Edela (PL1)Edela (PL1) PL1 Posty: 26
    edytowano 22.10.2017
    Mnie jednak najbardziej bawią te specjalne nasiona brukwi za 2100000 pkt, albo lucerny za 6400000 pkt  :D:D
    Niestety, dla mnie nieosiągalne  :'(
  • aurelka40 (PL1)aurelka40 (PL1) PL1 Posty: 103
    edytowano 22.10.2017
    Dajmy juz na luz to ze ten lejek to wielki niewypał już każdy kto umie lliczyc dobrze to wie

a ze Havo się zirytował i trochę popłynął no cóż w końcu może zobaczył jak to jest być z drugiej strony
    Tak Havo rozumiem sytuacje ale zobacz jak irytują nas Graczy błędy ggs,  ty jesteś od tego aby tego wysłuchać i naprawdę współodczuje bo nie masz na to wpływu 
    może takie leje warto by było zapuszczać w środku tygodnia a nie na weekend jak już mówisz biuro świeci pustkami 
    a wielu graczy właśnie w weekend ma trochę więcej czasu i zadziało się tak jak zadziało 
    a swoją droga może by pomyśleć w końcu o tym co byśmy mogli gdzieś zarobić dolary bo pola kosztują fortunę i nie każdy gra za złoto zrozumcie to jeśli chcecie mieć graczy i koniec z bublami bo tylko pogarszacie opcje gry i zamiast iść do przodu robimy krok w tył zniechęcając się, ja bardzo chętnie wchodziłam do gry jak stocznia dawała zarobić i to była dla mnie motywacja cóż zachęta w postaci kota ..... zamilknę  bo nawet nie wiem co chcieli tym osiągnąć  
  • karolka321 (PL1)karolka321 (PL1) PL1 Posty: 19
    edytowano 22.10.2017
    Witam serdecznie , po moim wpisie mam w d... czy dostane bana czy nie , ale czy laskawy ggs moze mi odpowiedziec na 2 pytania , czy wstawicie po silosie choc 1 osobe ze wszystkich serwerow , ktora zrobila 100 baniek ( osobiscie watpie ) , oraz czy laskawie liczyliscie ze nalezy miec plus 300 z malych punktow , by zamknac lejek tzn wszystkie nagrody w 94 godziny , lecac wtedy na 1 , przeciez to jest matematyka z 4 klasy szkoly podstawowej zwykle mnozenie , - niemieckim .......wyszly paradoksy , bo z jednej strony pazernosc kazala im dac takie sumy to 1 , a z drugiej strony by leciec na plus 300 od 2 godziny lejka to nalezy wydac nie wiem z banke golda , banke GMO , banke humusu itp - pozdrowienia dla beta- testerow za bledy i dla .............. za kolejne fantastyczne rozwiazanie , kolejne po rybach

Edit/Proszę o rozsądne dobieranie słownictwa.
    Yalenka 
  • Proz (PL1)Proz (PL1) Posty: 154
    edytowano 22.10.2017
    Wiem, wiem miałam się nie odzywać, ale uznałam, że skoro Havao przyznał iż jest tylko człowiekiem, to mogę tu pisać dalej.:)

Odnośnie Was moderatorzy to znam Wasz ból, przez całe studia pracowałam w obsłudze klienta, w czasach gdy minimalną pensją było 900 zł netto (ani za to żyć ani zdechnąć) premie i prowizje ratowały nasz budżet
    i dawaliśy radę spłacać hipotekę. Obecnie z klientami face to face czy telefon to telefon:P nie mam doczynienia, dzięki Bogu i nigdy przenigdy i za żadne pieniądze do takiej pracy bym wrócić nie chciała, no ale nigdy nie mów nigdy bo wiem że życie ma gdzieś to co Nam się tam chce. Więc bądźcie dzielni i pogódźcie się z faktem, że pracodawcę macie jakiego macie, a my gracze też mamy jakieś granice.

A teraz lejek sojuszniczy, no ja nie wiem czy ta nazwa jest trafiona, w moim sojuszu jest lejek indywidualny, widziałam że niektórym dobrze nalicza punkty i dekorek za 100 baniek już u nich stoi, cóz szkoda że nie wszystkim. 
    Ponadto myślę że trzeba by jakiś podział zrobić na ilość pułapów punktowych w zadaniach sojuszowych. Nasz sojusz liczy sobie 18 osób, są to znajomi, dobrze nam razem, nie planujemy się "rozrastać", jak mamy w naszym gronie zdobyć tyle punktów co sojusz liczący 70+ członków. Tak wiem że nie musimy brać we wszystkim udziału i mieć wszystkiego. Ale podział na kategorie do 20 osób, do 40, do 60 i 60+ i odpowiednie zmniejszenie pułapu osiągania nagród naprawdę by nas zmotywowało aby chociaż się postarać. 
    Obecnie jestem w top 100 (tylko co z tego) co oznacza że kilkadziesiąt czy nawet kilkaset osób z sojuszy top 5 ma gorszy dorobek punktowy ode mnie (tylko ponownie co z tego). Czy naprawdę mamy rozbijać nasze koleżeńskie sojusze i zbijać się w molochy 70+ tylko po to żeby dekora dostać? Wiadomo że 70 osób na miękko zrobi te 100 milionów punktów bez większego wysiłku, a my? Troche to smutne, no ale co tam, carry on.

Post edited by Proz (PL1) on
  • Basia777 (PL1)Basia777 (PL1) PL1 Posty: 375
    judka87 (PL1) powiedział(a):
    Havao powiedział(a):
    Cześć Farmerzy,

Przyznaję się, że moje wczorajsze zachowanie było nieprofesjonalne i nie powinno mieć miejsca. 
    Jeśli ktoś poczuł się urażony - przepraszam. 

Wszystkim nam puszczają nerwy, bo sami widzicie co dzieje się w Grze.
    Przez ostatnie dwa dni siedzieliśmy na forach do ciemnej nocy, żeby przekazywać Wam wszystkie informacje jakie dostajemy od Zespołu, na co później przychodziło nam czytać odpowiedzi, że jak mamy przekazywać takie bezsensowne rzeczy to lepiej żebyśmy nic nie przekazywali. To jak to w końcu jest? :)
    Mamy tu z Wami być i czuwać, informować o tym co dostajemy od Zespołu, czy po prostu powinniśmy napisać krótką, zwięzłą notkę, że totalnie nic nie wiemy i sobie pójść? 

Ktoś napisał, że się wypaliłem - być może to racja, jestem tu już ponad rok. Bardzo ciężki rok w grze BigFarm. Zaczynałem, gdy Zespół wprowadzał nowe otoczenie, zmienił kształt i wielkość farm. Byłem tu gdy wszystkim zniknęły dekoracje, gdy graliśmy o "super" pociąg w wydarzeniu zimowym, gdy weszła wioska sojuszu,  zabrakło sprzedaży ryb, a teraz jestem tu, gdy gramy w kolejny nieudany półprodukt pod nazwą "Sojusznicze Święto Ciężkiej Pracy". Niosę na swoich plecach ciężar bycia moderatorem niewdzięcznej gry, jednak sam się na to pisałem i staram się wykonywać swoją funkcję jak najlepiej. Czasem po prostu braknie sił. Robię to w swoim wolnym czasie i czasem gdy zastanowię się czy naprawdę warto - nerwy puszczają.

Wyobraźcie sobie teraz pewną rzecz. Jako moderator stoję po środku kontaktu między Wami, a Zespołem. W tym momencie sytuacja wygląda tak, że z jednej strony mam Was - niezadowolonych Graczy, którzy domagają się normalnej, działającej Gry (jako Gracz mówię z czystym sumieniem, że to jest Wasze święte prawo), a z drugiej strony mam puste biuro, bez nikogo, kto mógłby mi pomóc, bo po prostu jest weekend. 
    Jakbym był programistą, to uwierzcie, że wlazłbym tam i siedział całą noc żeby naprawić całe to nowe wydarzenie, hucznie rozgłaszane przez nas na forum. 
    Jednak nie mam takiej możliwości, Wy jesteście niezadowoleni, a ja nie mogę nic na to poradzić, gdyż nie ma nikogo po drugiej stronie, kto mógłby zdziałać cuda i naprawić problem. Przygnębiające, smutne, ale prawdziwie. Wszystko co przekazujecie nam tutaj na forum, zostaje obecnie w naszych umysłach, w ciężkim worku informacji do Zespołu, gdy wrócą w poniedziałek do pracy. 

Poważnie zastanawiam się nad odejściem z forum, bo sam widzę, że przestaję spełniać się w tej roli. Nie powinienem zachować się tak jak zachowałem się wczoraj i dało mi to dużo do myślenia. Dopóki ktoś nie zostanie moderatorem, nie przekona się na własnej skórze jak to jest na każdym kroku obrywać za coś, na co totalnie nie ma się wpływu - ten nie zrozumie jak ciężkie jest to zajęcie. Jeszcze raz przepraszam.

~Havao

Havao na pewno zdajesz sobie sprawe, podobnie jak Yalenka, ze nasze komentarze nie sa skierowane i wymierzone w moderatorow. Masz racje w tym, ze jest to mega ciezk okres na bycie moderatorem bo ostatnimi czasy bubel goni bubla, taka nasza polska 'dobra zmiana' goni kolejna.
    Cala nasza frustracja jest wymierzona bezposrednio w zespol, ktory chcialby bardzo na nas zarabiac nie dajac nic w zamian, bo ostatnio wszystko co sie dzieje to jest jedna wielka zenada.
    Tak, wiem, gra jest darmowa i nikt nam nie kaze zlota kupowac ale jednak sa gracze ktorzy wydaja na zloto mase realnej gotowki a sa traktowani jak...sami sobie dopowiedzcie (to, ze jakos im to chyba niespecjalnie przeszkadza to jest zupelnie inna historia bo po rankingach widac ze strumien PLN-ow plynie do ggs). I nie oszukujmy sie, bez zlota w tej grze trzeba czekac latami na cokolwiek, mimo ze jak zaczynalam grac okolo 5-6 lat temu to bylo zupelnie inaczej...
    Naprawde jestem juz zmeczona bledami, zmianami na 'lepsze' i coraz to bardziej debilnymi pomyslami ggs i mysle ze nie tylko ja.
    Jestescie posrednikami miedzy nami a 'zespolem' w naprawde nedznym czasie i szczerze mowiac podziwiam ze to ogarniacie jakos i osobiscie uwazam, ze nie masz za co przepraszac.
    Havao W pełni rozumię Twoją złość , ale uważam Cię za dobrego moderatora , i było by smutno gdybyś nas opuścił ..dlatego proszę Ciebie byś przemyślał swoją decyzję na spokojnie ..? i pozostał z nami .. :):) 
                                                                                       Serdecznie Cię pozdrawiam Basia777
  • wiosenka66 (PL1)wiosenka66 (PL1) PL1 Posty: 477
    A Halloween też naszym Geniuszom nie wyszło???? Miało się zacząć dzisiaj. Nie dość, że liczyć nie potrafią to jeszcze z kalendarzem i czasem mają problem.
    Ta gra  "schodzi na psy"
  • sylwiazelazna (PL1)sylwiazelazna (PL1) PL1 Posty: 5,746
    Ja tam wole żeby to Halloween wprowadzili do gry pózniej działające poprawnie niż w takim wydaniu jak jest lejek  :D w tym lejku to jakiś nowy rodzaj matematyki wprowadzono do obliczeń.

Co do lejka to można by klasyfikację sojuszy podzielić podług liczby członków sojuszu,na klika grup (np sojusze do 30 ludzi 1 grupa/ 30-50 2 grupa/ 50 + 3 grupa-  najpierw eliminując dotychczasowe błędy oczywiście,ma być jeszcze jedna edycja tego lejka więc jest czas,żeby taki podział wprowadzić 
    W  pełni się z Tobą zgadzam. Tylko nie lubię, jak coś awizują i tego nie ma. Całkowity brak odpowiedzialności, organizacji i logiki.
    pozdrawiam serdecznie
  • HavaoHavao Guest Posty: 963
    Cześć Farmerzy,

W tym momencie nie dam głowy, że na pewno o to chodzi, ale być może wszystkie wydarzenia (w tym Halloween i nadchodzące Mistrzostwa Sojusznicze) zostały opóźnione automatycznie o jeden dzień ze względu na późniejsze rozpoczęcie sojuszniczego lejka. 
    Tymczasem nie pozostaje nam nic innego jak czekać na pojawienie się eventu, lub jakąś informację od Zespołu w dniu jutrzejszym.

Pozdrawiam,
    Havao

• Witam mam takie pytanie, chodzi mi o to że ja mając 78 poziom w grze jakim cudem mam zdobyć 100 000 000 punktów?? ja rozumiem że to są na takich najwyższych w przedziałach punktowych ale kochani bez jaj, fajnie że w końcu zrobili podział większy i jest walka bardziej wyrówna między ludźmi ale sam fakt że ja mam zdobyć tyle samo punktów co inni wyżej punktowo za te same nagrody.... to jest już coś nie hallo!  Ja wiem że kasa musi być z nas graczy i tylko to się liczy ale w taki sposób to ludzie gdzieś mają coraz bardziej taką grę! Tak samo jak skrócony czas jaki daje zebranie towarów ... teraz to po 3-4h max jest na 7-9 poziomie gdzie wcześniej można było dużo dłużej ciągnąć!!! Ogarnijcie się do cholery jasnej bo mnie już krew zalewa na taką grę!! Zróbcie coś aby każdy mógł grać i zdobywać nagrody bez kupowania za tysiące zł cholerne złoto!!! Zobaczycie ludzie będą uciekać od tej gry jak tak dalej będzie!!!!!
    Witaj Hawao. Wiem, że starasz się nam pomagać, wielkie dzięki.
    Powiedz tylko Szefostwu, że skoro już musieli wszystko poprzestawiać, niech kolejny event nie zaczyna się w nocy.. Gdyby zaczął się według planu, czyli z soboty na niedzielę, ok., to można strawić, w końcu mamy przed sobą niedzielę, dzień wolny. Jednak w ciągu tygodnia, niech to się zaczyna o jakiejś normalnej porze. Ludzie muszą rano wstać do pracy.     Pozdrawiam

• to prawda żle jest obmyślony silos niższe poziomy nie mają szans na zdobycie końcowych nagród na tych samych zasadach pozdrawiam Zenobiusz
  • Mtuszek (PL1)Mtuszek (PL1) Posty: 487
    edytowano 22.10.2017

Taguje Was żeby poprosić byście przekazali Zespołu pytania dotyczące eventuprosząc o odpowiedzi.

1) Event miał trwać 4 pełne dni. Czy dalej tak będzie? Zostało włączony przed 20 a widać, że dzień zmienia się o 10 rano, różnica 10 godzin to dość sporo.

2) Czy kolejne eventy są przesunięte o jeden dzień albo więcej? O której mają wystartować?

3) Jak naliczane są boostery i fajerwerki w leju szojuszniczym?

4) Dlaczego nagroda za aktywność i wysiłek jest aż na 100 mln punktów. Prosiłbym o wyliczenie, jakie Zespół zrobił uznając, że jest to osiągalne dla pojedynczego gracza. 8mln za licencje jest bardzo trudna do osiągnięcia bo wymaga 2mln na dzień (zakładając obiecane pełne cztery dni) 2 000 000/24 = 83 333 pktow na godzine, czyli 23 punkty na sekunde, co nie jest łatwo osiągnać nawet przy wzmocnieniach i dodatkowych punktach, bo wysokie poziomy leja na sekunde zostały tak skrócone i tak trudno je osiągnąć, że staje się to nierealne.

5) Dlaczego potrzebna ilość produktów na kolejne poziomy została tak drastycznie zwiększona? Np. jabłek potrzeba teraz 150 tysięcy by osiągnąć 10 poziom. Największy skok został dokonany w roślinach siadnych na polach, gdzie osiągnięcie 10 poziomu wymaga setek specjalek oraz setek fioletowych humusów. Ponownie prosiłbym o wyliczenia i uzasadnienie od osoby zajmującej się balansem gry.

6) Kolejne pytanie do Zespołu dotyczy niektórych nagród. Naprawdę, za 10mln dostane 5 nasion fiołków? Za 27 milionów 5 specjalek ? Za 33 mln 5 nasion róż? Nagrody są całkowicie nieproporcjonalne, tam musiałoby być 500 nasion a nie 5.

@Yalenka @Havao   @Asia07
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    Witajcie farmerzy

Przed chwilą dostałam informacje od Zespołu gry że Halloween prawdopodobnie rozpocznie się we wtorek po południu i będzie trwał 10 dni. Jeśli nastąpią jakieś zmiany, będziemy Was o nich na bieżąco informować.

Pozdrawiam,
    Yalenka
  • sylwiazelazna (PL1)sylwiazelazna (PL1) PL1 Posty: 5,746
    Ten lejek nie działa jak powinien,pkt liczy jak chce,po za tym żeby zebrać 100 mln pkt to jest nierealne,bez wrzucania w to wielkich ilości złotka, więc ja się tak zastanawiam czy tak przypadkiem się im jedno zero nie dopisało -jutro wraca zespół więc powinni z tym lejkiem zrobić porządek.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik