Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

16.08.2017 | Zmiany na Głębokich Morzach

1942

Komentarz

• Doris40 (PL1)Doris40 (PL1) PL1 Posty: 159
    Pokusiłam się o poczytanie forum angielskiego i chcę wam powiedzieć, że nie tylko my Polacy jesteśmy oburzeni "rybną zagrywką". Ostatnia aktualizacja odbiła się szerokim echem niezadowolenia także wśród zagranicznych graczy co oznacza, że chyba jednak nie była to dobra aktualizacja dla graczy. Niestety niezależnie od tego co sobie napiszemy, GGS i tak będzie z siebie zadowolone, ponieważ znajdą się tacy z TOP-ileś-tam, którzy sypną złotem przy misjach, eventach itd aż miło. Oni nie potrzebują $ bo już mają wszystkiego na ful i zarobek im nie potrzebny. Na ich złotych zakupach cierpimy my, zwykli gracze, szanujący swój czas i nie biorący udziału w GGSowym wyścigu szczurów.
  • Witam.
    Po wczorajszej aktualce,która to pokazała jak działa pazerne ggs,poczułem się oszukany,pewnie jak każdy,Straciłem chęci do dalszej gry,bo już nie wiadomo co jeszcze za chwile dobrego zabiorą a w to miejce powtykają oferty opłacalne dla siebie a nie dla nas.Postanowiłem odpuścić sobie granie na jakiś czas,a może i na stałe,jeżeli sytuacja się nie zmieni.Może poszukam czegoś bardziej relaksującego i mniej stresującego u konkurencji....czas pokaże.
    Życzę wszystkim dobrej zabawy, choć wiem że o nią w tej grze już coraz to trudniej.
    Pozdrawiam.

ps, jeżeli znacie fajne gierki, to poproszę na priv , za co z góry dziękuję :)
  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,122
    Doris40 (PL1) powiedział(a):
    Pokusiłam się o poczytanie forum angielskiego i chcę wam powiedzieć, że nie tylko my Polacy jesteśmy oburzeni "rybną zagrywką". Ostatnia aktualizacja odbiła się szerokim echem niezadowolenia także wśród zagranicznych graczy co oznacza, że chyba jednak nie była to dobra aktualizacja dla graczy. Niestety niezależnie od tego co sobie napiszemy, GGS i tak będzie z siebie zadowolone, ponieważ znajdą się tacy z TOP-ileś-tam, którzy sypną złotem przy misjach, eventach itd aż miło. Oni nie potrzebują $ bo już mają wszystkiego na ful i zarobek im nie potrzebny. Na ich złotych zakupach cierpimy my, zwykli gracze, szanujący swój czas i nie biorący udziału w GGSowym wyścigu szczurów.
    Podobna sytuacja miała miejsce przy zmienianiu czasu trwania kar roślin brzegowych. Większość graczy narzekała i podobnie jak teraz nie tylko na samą zmianę, ale również na fakt jej wprowadzenia po dłuższym czasie stosowania innych zasad. GGS miało sprawę przemyśleć. I myśli do tej pory.. Tak więc pomimo naszego oburzenia i postów wyjaśniających, co i dlaczego nam się nie podoba, jak się czujemy i co o takich zagrywkach myślimy, pewnie całość i tak rozejdzie się po kościach. GGS obieca (jak zwykle), że przyjrzy się sprawie i ewentualnie podejmie odpowiednie kroki. Zapewne wprowadzi nową aktualizację, co byśmy przestali na targ rybny narzekać, i skupili się na nowych błędach.
  • HavaoHavao Guest Posty: 963
    edytowano 17.08.2017
    Moi Drodzy,

Cóż Wam mogę powiedzieć? 
    Zespół wie o Waszym niezadowoleniu, przekazałem do góry konstruktywne i niepochlebne opinie.
    Natomiast ja ze swojej strony nie będę tego wszystkiego komentował, przewertuję jeszcze raz komentarze pod kątem niełamania regulaminu, na tym poprzestając, gdyż część osób zachowuje się w stosunku do mnie niekulturalnie i niegrzecznie. Nie będę wdawał się z Wami w niepotrzebne dyskusje - najważniejsze rzeczy zostały Zespołowi przekazane - resztą spostrzeżeń jak najbardziej możecie wymieniać się między sobą.

Obecnie tłumaczę dla Was oficjalne stanowisko GGS w tej sprawie - kto zechce, będzie mógł się z nim zapoznać już niebawem na forum. 
    Więcej niestety nie jestem w stanie nic zrobić.

Życzę miłego wieczoru,
    Havao
  • candy90 (PL1)candy90 (PL1) PL1 Posty: 354
    Havao powiedział(a):
    Moi Drodzy,

Cóż Wam mogę powiedzieć? 
    Zespół wie o Waszym niezadowoleniu, przekazałem do góry konstruktywne i niepochlebne opinie.
    Natomiast ja ze swojej strony nie będę tego wszystkiego komentował, przewertuję jeszcze raz komentarze pod kątem niełamania regulaminu, na tym poprzestając, gdyż część osób zachowuje się w stosunku do mnie niekulturalnie i niegrzecznie. Nie będę wdawał się z Wami w niepotrzebne dyskusje - najważniejsze rzeczy zostały Zespołowi przekazane - resztą spostrzeżeń jak najbardziej możecie wymieniać się między sobą.

Obecnie tłumaczę dla Was oficjalne stanowisko GGS w tej sprawie - kto zechce, będzie mógł się z nim zapoznać już niebawem na forum. 
    Więcej niestety nie jestem w stanie nic zrobić.

Życzę miłego wieczoru,
    Havao
    Witaj Havao , 
    osobiście uważam że wykonujesz na forum świetną prace a jeśli z mojej strony są uwagi to oczywiście kieruję je bezpośrednio pod adresem GGSu .
    Szanuję Cię i pozdrawiam , 
    spokojnego wieczoru. 
    Rafał.

• neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    @Havao dziękujemy za informacje, że nasze gorzkie żale zostały przekazane.
  • Zostały przekazane i zostaną olane pewnie,mają was,nas głęboko gdzieś,chyba że macie farmę za złoto.....
  • HavaoHavao Guest Posty: 963
    edytowano 17.08.2017
    Witajcie ponownie,

Na prośbę Zespołu dodałem oficjalne stanowisko Teamu - w poście pod ostatnią aktualizacją.

Dodaję je również tutaj, aby mogło dotrzeć do większej liczby Graczy:

Witajcie Farmerzy,

Pomimo pewnych uwag co do odwrotnego efektu, nasz Zespół czekał na informacje zwrotne dotyczące ostatnich wydarzeń w grze i dzięki naszemu wspaniałemu gronu moderatorskiemu dostaliśmy od Was wiele przemyśleń i opinii. Dodatkowo śledziliśmy dyskusje na forach społecznościowych i wiemy, że niektórzy z Was poczuli się rozczarowani - przyjmujemy te opinie na pokład i chcemy byście wiedzieli, że niezwykle ważnym jest dla nas znać Wasze odczucia dotyczące gry. 

Wiadomym jest, że obecne zmiany wdrożone w obrębie połowów na Głębokich Morzach, nie zostaną na tym etapie zmienione i czujemy, że potrzeba obniżenia wartości nagród w dolarach nie została wystarczająco wytłumaczona. Kwota dolarów możliwa do zdobywania podczas sprzedaży ryb nie była błędem, jednak w dłuższej perspektywie czasu stałaby się powodem nudy i braku zadowolenia z gry (wiemy, że może być to trudne do zrozumienia w tym momencie). Mimo, że miło było zarabiać tak dużą ilość dolarów, niezbędną do rozbudowy budynków w krótkim czasie - w dłuższej perspektywie zniszczyłoby to założenie długoterminowych wyzwań jakie stawia gra. Wiele opcji w grze nie jest stworzonych do osiągnięcia w krótkim czasie; można to porównać do gry w zagadki logiczne, gdzie wszystkie rozwiązania są od razu dostępne dla Gracza, przez co grę można rozwiązać w bardzo szybkim tempie - zatracając przy tym satysfakcję.

Mimo, że czasem trudnym i czasochłonnym zadaniem jest osiągnięcie niektórych rzeczy w Grze, jest to część wyzwania i całej płynności rozgrywki, przez co ciągłe zdobywanie tak dużej ilości dolarów w tak krótkim czasie zniszczyłoby ekonomię i zaciętość zmagań. Oczywiście chcemy, aby Gra sprawiała Wam przyjemność, jednak w długoterminowym spojrzeniu na tę sprawę - łowienie w poprzedniej odsłonie przyniosło by Graczom więcej szkód, niż dobrych rzeczy. 

Większość z Was - co widać w komentarzach - jest niezadowolona z niemożności sprzedaży ryb. Obecnie nie ma możliwości bezpośredniej sprzedaży ryb i ta opcja nie powróci do gry, jednak dostaliśmy wiele sugestii i cząstkowych opinii, o których dyskutujemy i które mogłyby załagodzić wiele powstałych problemów. 
    Dla przykładu - obecne nagrody za kontrakt są przez nas wciąż analizowane i omawiane i mogą zostać zmienione jeśli okaże się to konieczne. Nie będą na tym samym poziomie co poprzednie zyski, przynajmniej nie w bezpośrednio otrzymywanych dolarach - jednak wciąż myślimy nad funkcjami, które złagodziłyby Wasze obawy i byłyby kombinacją wyzwania i zabawy. 

Chcielibyśmy także przeprosić za brak odpowiedzi ze strony Moderatorów forów, otrzymali oni bardzo dużo komentarzy skierowanych bezpośrednio w ich stronę, które tak naprawdę powinny być skierowane do Nas. Wykonują oni świetną robotę, starając się być na bieżąco z Waszymi komentarzami i prosimy o zrozumienie, gdyż w Wielu przypadkach podzielają Oni opinie i odczucia Graczy, jednak nadal są zobowiązani przestrzegać zasad i procedur panujących na forum. 
    Oficjalne ogłoszenia dotyczące aktualizacji umieszczane na forum przez Moderatorów, nie są pisane przez Nich bezpośrednio (jedynie tłumaczone), więc prosimy - pamiętajcie o tym. Ich praca polega na pomocy Graczom i przekazywaniu opinii Graczy bezpośrednio do Nas, abyśmy mogli się im bliżej przyjrzeć. 

Z poważaniem,
    Wasz Zespół

PS. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak wyglądają przykładowe nagrody na 99 poziomie zamówień na targu, pod spodem wklejam zdjęcie: 

PS2. Zamówienia na targu będą składały się jedynie z ryb i zanęt (bez produktów Zatoki syrenek).

• Mimo, że czasem trudnym i czasochłonnym zadaniem jest osiągnięcie niektórych rzeczy w Grze, jest to część wyzwania i całej płynności rozgrywki, przez co ciągłe zdobywanie tak dużej ilości dolarów w tak krótkim czasie zniszczyłoby ekonomię i zaciętość zmagań. Oczywiście chcemy, aby Gra sprawiała Wam przyjemność, jednak w długoterminowym spojrzeniu na tę sprawę - łowienie w poprzedniej odsłonie przyniosło by Graczom więcej szkód, niż dobrych rzeczy. Jeżeli by tak wszystko znudziło graczy to niech to szanowne albo i nie szanowane ggs zabierze szkolę kola kupno reputacji bo gracze z dużymi portfelami za szybko się znudzą jak maga wszystko kupić na gotowca i nie musza grac dla mnie ta odpowiedz to pierdu pierdu będzie za rok wiosna
  • jjjjjj (PL1)jjjjjj (PL1) PL1 Posty: 973
    LukaszManager4 (PL1) powiedział(a):
    Mimo, że czasem trudnym i czasochłonnym zadaniem jest osiągnięcie niektórych rzeczy w Grze, jest to część wyzwania i całej płynności rozgrywki, przez co ciągłe zdobywanie tak dużej ilości dolarów w tak krótkim czasie zniszczyłoby ekonomię i zaciętość zmagań. Oczywiście chcemy, aby Gra sprawiała Wam przyjemność, jednak w długoterminowym spojrzeniu na tę sprawę - łowienie w poprzedniej odsłonie przyniosło by Graczom więcej szkód, niż dobrych rzeczy. Jeżeli by tak wszystko znudziło graczy to niech to szanowne albo i nie szanowane ggs zabierze szkolę kola kupno reputacji bo gracze z dużymi portfelami za szybko się znudzą jak maga wszystko kupić na gotowca i nie musza grac dla mnie ta odpowiedz to pierdu pierdu będzie za rok wiosna
    Kolejny wykret GGSu aby nam utrudnic i zmusic do zakupu złota. Jak juz kiedys pisałam w tej grze jak masz kase jestes kims bo kupisz wszystko , PR itp. Szkoda zachodu bo firma chce ostatni grosz od graczy wyłudzic i ma coraz to nowe pomysły jak to zrobic. 
  • Wiadomo,że chodzi o kasę. przestano kupować dolce za złoto u Bena czy jak mu tam, a złoto trzeba kupić za złotówki. Jaki dureń da 22 tys. złota za 2 mln dolców - to sie skończyło z chwilą wprowadzenia łowiska. I piepszenie, że wprowadzono targ rybny dla poprawy satysfakcji graczy można między bajki wsadzić. Dla GGS liczy tylko KASA, tylko KASA i jeszcze raz KASA. To cała prawda o zmianach. Za 12 zanęt z homara, dawniej wartych ponad 1 mln dolców dają szczotkę i grabki - oto satysfakcja dla gracza. 
  • macius1970 (PL1) powiedział(a):

Zniesmaczony macius1970 łączy się z oburzonymi  :#>:):#
    Banerek w sygnaturce masz super!
  • a i do tego jeszcze architekt wyspy co pożerają złota i dolarów by coś ugrac na nich i mistrzostwa  światowe to całe durne koło fortuny w nich cały miesiąc gracz się stara a wygra ten co ma najgrubszy portfel i to nie zachwiało waszego całego balansu
  • candy90 (PL1)candy90 (PL1) PL1 Posty: 354
    " ...Mimo, że czasem trudnym i czasochłonnym zadaniem jest osiągnięcie niektórych rzeczy w Grze, jest to część wyzwania i całej płynności rozgrywki, przez co ciągłe zdobywanie tak dużej ilości dolarów w tak krótkim czasie zniszczyłoby ekonomię i zaciętość zmagań. Oczywiście chcemy, aby Gra sprawiała Wam przyjemność, jednak w długoterminowym spojrzeniu na tę sprawę - łowienie w poprzedniej odsłonie przyniosło by Graczom więcej szkód, niż dobrych rzeczy. ..."

yyy...
    Pkt. PR można kupić w kole , gotowe w szkoła i innych , nie trzeba rozgrywać misji by mieć kilkanaście milionów ... to gdzie balans ?? Misje nic nie znaczą a powinny mieć kluczowe znaczenie w MS .
  •  Wystarczyło napisać,sorki gracze za dużo zarabiacie w zbyt szybkim tempie. Będziecie zarabiać ale mniejsze sumy.Wilk syty i owca cała.
  • ta gra stala sie rywalizacja czy nikt nie zauwazyl jak czesto odbywaja sie mistrzostwa??
    oferty sa przygotowane dla tych ktorzy chca sie wuwyzszyc nad innymi a skad ta konkurencja pomiedzy sojuszami???
    nieda sie wynegocjowac cen niestety bogacze sa bogaczami a biedacy tylko szarymi myszkami to po czym mowa??
    jakie ryby???
    jaki polow takie ryby....
  • jjjjjj (PL1)jjjjjj (PL1) PL1 Posty: 973
    Kochani forumowicze, na wszyskie nowosci i inne rzeczy jak koło itp. jest jedna odpowiedz MAŁO ZŁOTA na koncie GGS. Smutna prawda dla wszystkich co mysla ze gra jest uczciwa.
  • irax (PL1)irax (PL1) Posty: 11
    edytowano 17.08.2017
    karadok (PL1) powiedział(a):
    W całym tym pięknym tłumaczeniu stanowiska GGS'u jest jedna mała (nie, nie taka mała) nieścisłość. Zbyt szybki rozwój farm za dolary ma obniżyć nam satysfakcję z gry w odniesieniu długoterminowym. A jak to się ma do rozwoju za złoto? Zbyt szybki rozwój za złoto tej satysfakcji nie obniża? Teraz można całą farmę w kilka chwil za złoto rozbudować (z poziomami architekta włącznie). Wszystkie eventy można złotem przyspieszyć bądź niewygodne ich wymagania pominąć. Nie ma żadnych ograniczeń. Nawet wymagania poziomowe można bez trudu przeskoczyć, gdy w grę wchodzi złoto. Dlatego nie rozumiem, w jaki sposób zbyt szybki rozwój farm za dolary obniża satysfakcję z gry, a za złoto nie. Jeżeli rzeczywiście tak bardzo dbacie o satysfakcję i brak nudy graczy, to może warto by się zająć ułatwieniami dostępnymi za walutę premium, bo przecież nie można dopuścić do sytuacji, by tylko gracze dolarowi mieli przed sobą wyzwania. Gracze używający waluty premium też zasługują na ograniczenia i utrudnienia, które nie pozwolą im się nudzić i postawią przed nimi nowe wyzwania.
    piękne słowa i słuszna racja ****************

Proszę o zachowanie kultury na forum.
    ~Havao

• emilia puchacz (PL1) powiedział(a):
    JuŻ zaczynam pisać wskazówki dla córki,co ma rozbudować na farmie bo ja nie dożyję. "córko rozbuduj  Akademię Matyldy,ale najpierw uzbieraj kasę.Mnie niestety się nie udało."
    tylko dziecia naszym ta gra w zycie nie wejdzie...
  • Ja juz sie odnosilam w sprawie odejscia z gry, ale czekam az wyczerpie mi sie zasob w dolarach i znikam . Zal mi bedzie poznanych mi najwspanialszych ludzi, jakich  spotkalam  w sojuszu. ale coz, dzis mam 119 lvl. i jestem na etapie raczkowania. Mozliwosc zarobku na rybach, zaczynala mnie stawiac na nogi, ale GGS uznalo ze ''za dobrze nam sie dzieje''i pocieli nam nogi,co tym samym obawiali sie o utrate niebotycznego dochodu, ale nie wzieli pod uwage ze ludzie beda rezygnowac z gry pozbawionej przyjemnosci, co wiaze sie rowniez z urata ''dochodowego interesu''. Oby tak sie stalo, ze beda wrecz blagac ludzi o to by nie opuszczali gry.Ja bylam jedna z dochodowych klientow, co miesiac sporo wydawalam realna kase, dzis nie wplynie z mojej kieszeni nawet zlotowka. O te kwote z cala pewnoscia zubozejecie Mili Panstwo, co mnie to podnosi na duchu.Nie umiecie wspolgrac z graczami, umiecie jedynie patrzec przez pryzmat realnej kasy. Bo mydlenie oczu ze gra stala by sie nie ciekawa, to sami w to nie wierzycie . Daliscie mozliwosc probnego testu gry, i dzis widze jak by cudnie sie gralo majac taka farme .Z przyjemnoscia bym kazdego dnia zasiadala do komputera. Ale jak wracam na swoje ''smieci'' to tylko kiwam glowa , zenujacy widok i smutny :(To zadna mobilizacja do dalszej gry. Dowaliliscie nam do pieca i uwazacie  ze wszystkie rozumie pozjadaliscie, ze wiecie najlepiej co dla nas dobre , chcecie nam wcisnac ciemnote , ze to z mysla o nas , dla dobra gry haha , bajeczne podejscie. A tak naprawde chodzi o bizness i kazdy o tym wie, inaczej nie bylo by tej gry, bo to najlatwiejszy sposob na zdobycie olbrzymich dochodow  , Bo to nie Big Farm lecz Potezne Impreium Finansowe .Oby nadszedl temu kres , czego sobie zycze .
  • dlaczego promo 200%zostala zamieniona nie na zloto tylko dobra gry typu zetony czesci dekoracji nasion ???jak czest0  mozna dostac zakup zlota 200%?
  • felix49 (PL1)felix49 (PL1) PL1 Posty: 23
    Połowy na głębokich wodach...
    W czołówce świeże i nowe Świata farmera możemy przeczytać: " nie musisz już dłużej samodzielnie 
    sprzedawać swoich połowów - teraz możesz je przesłać na targ rybny ...."  Pomyłka, przejęzyczenie czy zakłamanie? Powinno przecież być zapisane: "nie możesz już dłużej samodzielnie sprzedawać swoich połowów - teraz musisz je przesłać na targ rybny ...." 
    Jeśli już musisz to przynajmniej powinien być większy wybór ofert kupna a te niechciane powinny być zastępowane kolejnymi ofertami po upływie ustalonego czasu - np. 4 godzin. 

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik