w związku z Waszymi licznymi postami dotyczącymi problemów z uruchomieniem stoczni i zadań z łowiskami, mam dla Was kilka istotnych informacji. Wiele
osób zgłasza, że nie mogą rozpocząć połowów na głębokim
morzu, ponieważ na ich menu kołowym stoczni mają tylko przycisk info. MUSICIE UKOŃCZYĆ WSZYSTKIE ZADANIA OD OLEGA, ZANIM BĘDZIECIE MOGLI URUCHOMIĆ STOCZNIĘ I ZADANIA Z GŁĘBOKICH MÓRZ.
Zadania Olega są rozmieszczone na wszystkich trzech farmach i nie wszystkie dotyczą łowienia ryb, więc musicie sprawdzić na wszystkich Waszych farmach, czy nie macie na pasku zadań - zadań od Olega. Na pewno na głównej farmie jest zadanie "zbierz lub przekaż pszenicę" i jest to także jedno z zadań z cyklu wędkarstwa. Powinniście je znaleźć na górze listy zadań. Jeśli ukończycie je wszystkie i mimo to nadal nie możecie dostać się na połów na głębokich morzach - spróbujcie się przelogować i przeczyścić przeglądarkę.
Ponad to część osób pisze w postach, że niektórych ryb nie ma w żadnej lokacji - Jest 8 różnych lokacji, jednak nie są one wszystkie dostępne w tym samym czasie. Gdy jedna lokacja zostanie "wyłowiona" z ryb znika, a na jej miejsce pojawia się losowo następna (być może z rybami których potrzebujecie). Jeśli pusta lokacja nie chce zniknąć, powinniście udać się na inną farmę i wrócić z powrotem na tereny mórz. Ponadto lokacje resetują się co 24h.
Jeśli podczas zbierania ryb z łowienia, pojawiają się Wam okna pop-up mówiące o przepełnionym magazynie, bądź z prośbą o sprzedaż losowych rzeczy (np. karmy dla kur) powinniście wykonać następujące czynności: * Przejść na inną farmę i wrócić z powrotem na tereny mórz * Spróbować sprzedać nieco karmy dla kur * Przelogować się
Jedna z tych czynności powinna rozwiązać problem, dopóki nie zostanie on naprawiony przez nasz Zespół.
Od teraz pasek stanu poziomu wędkarstwa można też podejrzeć w sklepie ze sprzętem wędkarskim, klikając na Olega.
Poza tym w mini grze z łowieniem ryb, teraz należy kliknąć na wodę po złowieniu ryby, żeby można było łowić kolejną.
Mam nadzieję, że te informacje pozwolą Wam zacząć przygodę z połowami na głębokich morzach. Demona
cały dzień próbowałem złowić ostrygi, kupowałem grabie, lodówki, sonary i co tylko mogłem a ostryg nijak nie szło złowić, a niestety to było konieczne do uruchomienia mojego leja myślę sobie jakaś totalna porażka, szwagier w tym czasie łowił inne ryby i zdobywał kolejne nagrody z lejka a u mnie zero bezwzględne, aż nagle nie wiem jak udało mi się złowić te ostrygi i ledwo lejek ruszył znalazłem się na 140 pozycji a szwagierski aż na 250tej mimo kilku tysięcy zdobytych punktów! dopiero zrozumiałem, że on jest na niższym przedziale punktów wędkarskich więc wygląda na to, ze gracze z wyzszym poziomem mieli jakoś strasznie utrudniony start wazne, ze w koncu ruszyłem
Żeby opróżnić łowisko trzeba łowić tyle razy żeby wyłowić z niego wszystkie ryby. Zawsze jak wysyłamy łódź na dane łowisko, to w podglądzie tego łowiska się pokazuje ile ryb jeszcze zostało (odliczając już te które łódź tam złowi). Można też poczekać (podobno) 24h.
Zaś co do czasu podróży, zaczarowana28 już to rozgryzła, jej post jest na stronie 4
A mi się marzą Mistrzostwa Wędkarskie Ale zupełnie oddzielne od Mistrzostw Sojuszniczych. Wędkarstwo to nie jest sport zespołowy
Ale żeby było ciekawiej, niech to nie będzie tak proste jak np. najwiecej kilogramów ryb w 3 godz... I zeby nie można było się posiłkować Olegiem, ale łódką tak Aby było coś niezwykłego, proponuje wprowadzić "niezwykły okaz". Przykładowo: Mistrzostwa Wąsatego Suma W ciągu 24 godzin na Twoją farmę zawita np. 2-3 razy niezwykły okaz suma o dł. 1,8 metra i 90kg wagi Czas pojawienia będzie nieznany i długość jego żerowania na Twoim łowisku także (np. g.9.00 - 15min; 14.00 - 35min i 23.30 - 5min ). Oczywiści aby wyciągnąć tego kolosa też trzeba będzie się więcej wysilić, np żyłka najtańsza to na pewno pęknie Za taki niezwykły okaz będą jakieś wyjątkowo wysokie bonusy w rozliczaniu mistrzostw.
A za pierwsze miejsce Twój pomnik z wyłowionym sumem Twojej wielkości
Może nie do końca o to chodziło, ale tutaj chyba GGS znalazło inspirację
Hiyoonka zadzwoń do GGS...zapytaj czy nie potrzebują kogoś z fantastycznymi pomysłami Już dawno pisałam że gdyby szanowny Guru, choć trochę wziął sobie do serca i komputera nasze fenomenalne koncepcje, przerobił i z powrotem nam oddał...wszyscy byliby szczęśliwi i mieli to na czym im zależy.
UWAGA! Nie wiem czy to bug czy zamierzone działanie, ale warto wypuszczać łodzie w każdą lokację, a nie tylko te w których są interesujące nas ryby - lokacje zmieniają się bez ostrzeżenia! Wypuściłem 8 łodzi do dwóch różnych lokacji po śledzie, wracam żeby zebrać łup, a tu krewetki, ostrygi chyba, i coś jeszcze!
Orientuje się ktoś czy jest jakaś stała godzina zmiany tych lokacji?
w związku z Waszymi licznymi postami dotyczącymi problemów z uruchomieniem stoczni i zadań z łowiskami, mam dla Was kilka istotnych informacji. Wiele
osób zgłasza, że nie mogą rozpocząć połowów na głębokim
morzu, ponieważ na ich menu kołowym stoczni mają tylko przycisk info. MUSICIE UKOŃCZYĆ WSZYSTKIE ZADANIA OD OLEGA, ZANIM BĘDZIECIE MOGLI URUCHOMIĆ STOCZNIĘ I ZADANIA Z GŁĘBOKICH MÓRZ.
Zadania Olega są rozmieszczone na wszystkich trzech farmach i nie wszystkie dotyczą łowienia ryb, więc musicie sprawdzić na wszystkich Waszych farmach, czy nie macie na pasku zadań - zadań od Olega. Na pewno na głównej farmie jest zadanie "zbierz lub przekaż pszenicę" i jest to także jedno z zadań z cyklu wędkarstwa. Powinniście je znaleźć na górze listy zadań. Jeśli ukończycie je wszystkie i mimo to nadal nie możecie dostać się na połów na głębokich morzach - spróbujcie się przelogować i przeczyścić przeglądarkę.
Ponad to część osób pisze w postach, że niektórych ryb nie ma w żadnej lokacji - Jest 8 różnych lokacji, jednak nie są one wszystkie dostępne w tym samym czasie. Gdy jedna lokacja zostanie "wyłowiona" z ryb znika, a na jej miejsce pojawia się losowo następna (być może z rybami których potrzebujecie). Jeśli pusta lokacja nie chce zniknąć, powinniście udać się na inną farmę i wrócić z powrotem na tereny mórz. Ponadto lokacje resetują się co 24h.
Jeśli podczas zbierania ryb z łowienia, pojawiają się Wam okna pop-up mówiące o przepełnionym magazynie, bądź z prośbą o sprzedaż losowych rzeczy (np. karmy dla kur) powinniście wykonać następujące czynności: * Przejść na inną farmę i wrócić z powrotem na tereny mórz * Spróbować sprzedać nieco karmy dla kur * Przelogować się
Jedna z tych czynności powinna rozwiązać problem, dopóki nie zostanie on naprawiony przez nasz Zespół.
Od teraz pasek stanu poziomu wędkarstwa można też podejrzeć w sklepie ze sprzętem wędkarskim, klikając na Olega.
Poza tym w mini grze z łowieniem ryb, teraz należy kliknąć na wodę po złowieniu ryby, żeby można było łowić kolejną.
Mam nadzieję, że te informacje pozwolą Wam zacząć przygodę z połowami na głębokich morzach. Demona
Droga Demono , niestety czyszczenie przeglądarki, zmiana je czy też inne zabiegi nic nie dają. Utknęłam na zadaniu z haczykami i nie działa łowienie na wędkę. Więc proszę o naprawienie błędu. Do supportu zgłosiłam wraz ze screenem. Więc mam nadzieję ,że szanowne GGS coś z tym zrobi.
Czy ktoś z administratorów będzie na tyle uprzejmy i przekaże TYM na górze, że nie działa przechodzenie z farmy na farmę??? klikam aby przejść i pojawia mi się zielone tło i ładuje... i nic, muszę dopiero zrobić restart strony, wczoraj wieczorem znowu musiałam odświeżać 21!!!!! RAZY stronę bo nie mogłam dostać się na smakosza.... a chciałam zbiory do misji wyzbierać. GRAĆ SIĘ NIE DA... weźcie do chol.....ry zróbcie coś z tym, a nie wprowadzacie ciągle jakieś nowości a gra schodzi na PSY!!!!!
dzisiaj znowu powtórka z rozrywki..... a TY matole siedź, wkurzaj się i odświeżaj stronę po 20 razy jak chcesz sobie pograć..... ŻAŁOSNE.......
Niezmiennie łowiska nie działają - wskaźnik i licznik ani drgną. Zadanie codzienne odnośnie złowienia określonej ilości ryb jest nie do zrobienia. Nie można robić zadań "Święto ciężkiej pracy" .
Przelogować się? Wyczyścić przeglądarkę? Nie róbcie sobie jaj!
Kompletnie odpuszczam sobie taki silos, którego nie można robić, bo nie ma łowisk potrzebnych akurat do połowu ryb wymaganych przez silos. Owszem zmieniły się łowiska, wczoraj złowiłam wreszcie wymagane ostrygi, silos ruszył pędem z prędkością światła 1/s, za to dziś stoi, bo nie ma na żadnym łowisku śledzi. Ogólnie mnie przestają interesować takie połowy, z których po iluś tam masakrycznie długich godzinach otrzymuję 1 rybkę, czy przy kilku łodziach kilka ryb, za parę marnych dolarów. Coś fajnego mogłoby z tego być, podobnie jak z rybakiem, gdyby zarobek z tego był lepszy, a czas oczekiwania na powrót łodzi mniejszy:)
Fajnie że Wam jednak jakoś działa stocznia bo u mnie pomimo ze poziom wędkarza mam 26 i zrobiłam zadania z rybami to nić nie zmieniło sie nadal tylko info
Ehhh i znów to samo. Posłałem na noc flotę po wielki ładunek mieczników (do zadania i do lejka zarazem) - łowiska się zmieniły i łodzie nie przywiozły ani jednego, tylko jakieś ostrygi... Łodzie powinny przywozić to po co się je wysłało
Ehhh i znów to samo. Posłałem na noc flotę po wielki ładunek mieczników (do zadania i do lejka zarazem) - łowiska się zmieniły i łodzie nie przywiozły ani jednego, tylko jakieś ostrygi... Łodzie powinny przywozić to po co się je wysłało
No właśnie się zastanawialam o co tu chodzi... miałam w silosie następne w kolejce śledzie, zbudowałam łódź i dobrałam wyposażenie tylko pod śledzie, łódź nawet nazwałam "Śledzie" aby wiedzieć, że tą mam zebrać do silosu w pierwszej kolejności, wysłałam na łowisko ze śledziami, i rano się okazało, że były w niej dorsze.... masakra jakaś... jak tutaj napełniać ten silos, jak nawet tego co nam łódź nałapie nie możemy być pewni..
Witam rybaków brakuje mi łowisk łososia , dorsza, miecznika, a mam zbierać do silosu ?? co z tym fantem zrobić ? Nie za szybko to święto pracy zostało włączone, może najpierw trzeba było przetestować to ......
Mam to samo, tylko nie mogę łowić ostryg, a od tych zbiorów zaczynam silos. Nie mam ich po prostu na łowiskach. Kupiłam sprzet potrzebny do ich połowu, sądząc naiwnie, że to pomoże (zadziała trochę jak wabik u rybaka). A skąd. Złowiłam jednego śledzia Zaczęłam kombinować - może potrzebna zanęta? Poleciałam produkować do stoczni. Szybko wyhamowałam, bo żeby stworzyć zanętę na ostrygi, trzeba mieć... Ostrygi!
To nie tak, przeczytaj dokładnie nazwę i info w grze To nie jest "zanęta na ostrygi" tylko "zanęta z ostryg" - tak więc wiadomo że potrzeba na nią ostryg Zaś w opisie tej zanęty (przycisk info) masz podane na jakie gatunki ona działa (oszczędzając ci fatygi - żadna nie działa na ostrygi, poza może zwykłą.) Ale i tak zanęta nie powoduje że w lokacji pojawią się dane gatunki owoców morza, tylko podnosi o ileś % to ile ich złowisz (acz pamiętaj że ważna jest również pojemność łodzi - stanowi limit tego ile ryb może przywieźć jedna łódź).
Ależ ja się śmiałam sama z siebie Błądzę po łowiskach i stoczni jak dziecko we mgle Po jakimś czasie może ogarnę temat (z naciskiem na "może"), na razie jakoś działam, metodą prób i błędów, ale działam. W przeciwieństwie do lejka, bo nie mogę łowić ostryg Nerwy żadne, bo nagrody w nowej odsłonie silosu kiepskie. Gdyby zaproponowano coś naprawdę fajnego za wykonywanie zadań, to mogłoby mi oko zacząć latać, a tak luz
hej. A ja nie mogę łowić pewnych gatunków. O co tu chodzi? Czy one się pojawią? Bez sensu. Powinniśmy każdy mieć wszystkie rodzaje łowisk. Do bani. Nie wiem czy to jakiś błąd w grze czy też u mnie :-(
hej. A ja nie mogę łowić pewnych gatunków. O co tu chodzi? Czy one się pojawią? Bez sensu. Powinniśmy każdy mieć wszystkie rodzaje łowisk. Do bani. Nie wiem czy to jakiś błąd w grze czy też u mnie :-(
To nie jest błąd po Twojej stronie. Może się tak zdarzyć, że w dostępnych w danej chwili łowiskach nie ma ryby, której potrzebujemy w danym czasie do silosu Niestety teoria gry stworzona przez Twórców, brutalnie zderzyła się z rzeczywistością / praktyką/ i wyszedł duży niewypał.. Oby jak najszybciej to naprawili, bo w takiej sytuacji wiele osób ma zablokowany silos przez wiele godzin. Trzeba albo wyłapać z jakiegoś łowiska ryby do zera i liczyć na to , że pojawi się nam nowe z rybami , które potrzebujemy. Ewentualnie sprawdzać co jakiś czas, czy nie zmieniły się łowiska, bo niby co 24h się zmieniają w nich ryby.. tylko kiedy to 24 h dokładnie jest, to nikt nie ma pojęcia. Tak jak piszesz do bani i to dużej bani..... Mogli wrzucić to najpierw na serwer testowy, może by wyłapali choć te podstawowe błędy, które blokują całą rozgrywkę... no ale po co.. lepiej wrzucić niedopracowane.. niech się Gracze męczą... podsypią złotem, to może coś poprawimy..
Niezmiennie łowiska nie działają - wskaźnik i licznik ani drgną. Zadanie codzienne odnośnie złowienia określonej ilości ryb jest nie do zrobienia. Nie można robić zadań "Święto ciężkiej pracy" .
Może coś ci pomogę, zmienil sie sposób łowienia ryb. Przedtem naciskalo się na wędkę i wskaźnik ruszał, teraz trzeba nacinąc na rybe i poczekać az ukaże sie symbol kołowrotka. Trzymać tak i sukcesywnie wyciągac rybę do góry. znajoma mi pomogła, bo też mialam ten problem . Powodzenia:)
Witam wszystko super mam kilka łodzi ,ale niestety lej stoi pusty gdyż mam tylko łowiska z homarami a do leja potrzebna są inne rybki ,dla mnie to niewypał ten lej z rybkami ,
porażka z tym lejem, co się dzieje??? mam pakować śledzie, wysłałam 2 łodzie na łowisko śledziowo tunczykowe ale po zebraniu nie mam niczego!!! magazyn pusty i dalej nie ma czego pakować, o co tu chodzi??
Apropo lejka dlaczego GGS obrabowało nas z 1 licencji na złoto nie to że z zaskoczenia wyskoczyli z lejkiem rybnym to teraz jeszcze zabrali 1 licencje za dojście do 30 nagrody.Skąpstwo jednak nie ma u was granic. Proponujecie nam skrzynki za tysiące złota w których jest nic wartościowega lub całkowicie nie potrzebnego a teraz to....brak słów . Macie szczęscie że nic nie można napisać w tych waszych śmiesznych ankietach bo na pewno kilka odpowiedzi by was zaskoczyło i to nie mile
Witam , nie chce powielac ewentualnego pytanie , ale przeczytac wszystkie posty jest dosc trudno , dlatego zapytam ewentualnie jeszcze raz
otóz mam 3 poziom stoczni i zdobyty 1 norfolk , ktory juz lowi , w inwentarzu posiadam natomiast jeszcze jacht i nie moge go dodac do portu by zaczał lowic , czemu
Witam , nie chce powielac ewentualnego pytanie , ale przeczytac wszystkie posty jest dosc trudno , dlatego zapytam ewentualnie jeszcze raz
otóz mam 3 poziom stoczni i zdobyty 1 norfolk , ktory juz lowi , w inwentarzu posiadam natomiast jeszcze jacht i nie moge go dodac do portu by zaczał lowic , czemu
pozdrawiam goraco
może dlatego, że jacht jest dostępny od poziomu 6 stoczni.
Komentarz
w związku z Waszymi licznymi postami dotyczącymi problemów z uruchomieniem stoczni i zadań z łowiskami, mam dla Was kilka istotnych informacji.
Wiele osób zgłasza, że nie mogą rozpocząć połowów na głębokim morzu, ponieważ na ich menu kołowym stoczni mają tylko przycisk info.
MUSICIE UKOŃCZYĆ WSZYSTKIE ZADANIA OD OLEGA, ZANIM BĘDZIECIE MOGLI URUCHOMIĆ STOCZNIĘ I ZADANIA Z GŁĘBOKICH MÓRZ.
Zadania Olega są rozmieszczone na wszystkich trzech farmach i nie wszystkie dotyczą łowienia ryb, więc musicie sprawdzić na wszystkich Waszych farmach, czy nie macie na pasku zadań - zadań od Olega. Na pewno na głównej farmie jest zadanie "zbierz lub przekaż pszenicę" i jest to także jedno z zadań z cyklu wędkarstwa. Powinniście je znaleźć na górze listy zadań.
Jeśli ukończycie je wszystkie i mimo to nadal nie możecie dostać się na połów na głębokich morzach - spróbujcie się przelogować i przeczyścić przeglądarkę.
Jeśli podczas zbierania ryb z łowienia, pojawiają się Wam okna pop-up mówiące o przepełnionym magazynie, bądź z prośbą o sprzedaż losowych rzeczy (np. karmy dla kur) powinniście wykonać następujące czynności:
* Przejść na inną farmę i wrócić z powrotem na tereny mórz
* Spróbować sprzedać nieco karmy dla kur
* Przelogować się
Mam nadzieję, że te informacje pozwolą Wam zacząć przygodę z połowami na głębokich morzach.
Demona
myślę sobie jakaś totalna porażka, szwagier w tym czasie łowił inne ryby i zdobywał kolejne nagrody z lejka a u mnie zero bezwzględne, aż nagle nie wiem jak udało mi się złowić te ostrygi i ledwo lejek ruszył znalazłem się na 140 pozycji a szwagierski aż na 250tej mimo kilku tysięcy zdobytych punktów!
dopiero zrozumiałem, że on jest na niższym przedziale punktów wędkarskich więc wygląda na to, ze gracze z wyzszym poziomem mieli jakoś strasznie utrudniony start
Zaś co do czasu podróży, zaczarowana28 już to rozgryzła, jej post jest na stronie 4
Może nie do końca o to chodziło, ale tutaj chyba GGS znalazło inspirację
Orientuje się ktoś czy jest jakaś stała godzina zmiany tych lokacji?
dzisiaj znowu powtórka z rozrywki..... a TY matole siedź, wkurzaj się i odświeżaj stronę po 20 razy jak chcesz sobie pograć..... ŻAŁOSNE.......
Ogólnie mnie przestają interesować takie połowy, z których po iluś tam masakrycznie długich godzinach otrzymuję 1 rybkę, czy przy kilku łodziach kilka ryb, za parę marnych dolarów.
Coś fajnego mogłoby z tego być, podobnie jak z rybakiem, gdyby zarobek z tego był lepszy, a czas oczekiwania na powrót łodzi mniejszy:)
miałam w silosie następne w kolejce śledzie, zbudowałam łódź i dobrałam wyposażenie tylko pod śledzie, łódź nawet nazwałam "Śledzie" aby wiedzieć, że tą mam zebrać do silosu w pierwszej kolejności, wysłałam na łowisko ze śledziami, i rano się okazało, że były w niej dorsze.... masakra jakaś... jak tutaj napełniać ten silos, jak nawet tego co nam łódź nałapie nie możemy być pewni..
Może się tak zdarzyć, że w dostępnych w danej chwili łowiskach nie ma ryby, której potrzebujemy w danym czasie do silosu
Niestety teoria gry stworzona przez Twórców, brutalnie zderzyła się z rzeczywistością / praktyką/ i wyszedł duży niewypał..
Oby jak najszybciej to naprawili, bo w takiej sytuacji wiele osób ma zablokowany silos przez wiele godzin.
Trzeba albo wyłapać z jakiegoś łowiska ryby do zera i liczyć na to , że pojawi się nam nowe z rybami , które potrzebujemy. Ewentualnie sprawdzać co jakiś czas, czy nie zmieniły się łowiska, bo niby co 24h się zmieniają w nich ryby.. tylko kiedy to 24 h dokładnie jest, to nikt nie ma pojęcia.
Tak jak piszesz do bani i to dużej bani.....
Mogli wrzucić to najpierw na serwer testowy, może by wyłapali choć te podstawowe błędy, które blokują całą rozgrywkę... no ale po co.. lepiej wrzucić niedopracowane.. niech się Gracze męczą... podsypią złotem, to może coś poprawimy..
pozdrawiam goraco