MS ..porażka . Nikt nie chce brać udziału bo nie ma o co walczyć . Nagrody za wysiłek nie zachęcają. Nie takich zmian oczekiwaliśmy ..nasionka kto robi wyspy to każdy ma a ci co nie robią to dla nich zbędne. Zachętą były złotniczki i licencja . Katalizatory ?? po co nam jeśli i tak nie możemy i długo nie będziemy z nich korzystać ..nawozy i humus sami sobie robimy a wodorosty które można zdobyć to ilość znikoma . Nie takich zmian oczekiwaliśmy . Pozdrawiam
Już przed zmianami te nagrody w stosunku do włożonego wysiłku by je zdobyć były żenujące..a teraz nam wmawiają że 10 fioletowej karmy ma wiekszą wartość d licencji...bryyy wstyd
Jestem za!! Bez sensu grać, ja rozumiem że BF musi zarabiać, ale jakim kosztem. Na pewno wielu ludzi skończy grać w mistrzostwa, bo to stracony czas, a już na pewno nie za takie nagrody.
Nasza decyzja o odpuszczeniu tego wielkieeego wydarzenia była trafna. Po przejrzeniu nagród mnie zemdliło! Tyle wszelakich nasion, nawozów, dolców, poświęcenia, czasu i pracy i TAKIE OCHŁAPY????? Wstyd ggs. To nie jedyna, gra w którą gram i nigdzie nie widziałam takiego skąpstwa jeśli chodzi o nagrody, które, bądźmy szczerzy, nic nie kosztują sponsora, bo są ...wirtualne !!! Wstyd i hańba!!!!!!
ZBOJKOTUJMY TE ZAŁOSNE MS. CHYBA SIĘ IM COŚ W GŁOWIE POPRZEWRACAŁO Z NAGRODAMI. ZABRALI ZŁOTO BO MYSLA ZE KAZDY BEDZIE WYSYLAC GLUPIE SMSY NA ZLOTO ALE MOJA PROPOZYCJA ZERO KUPOWANIA PRZEZ LUDZI ZLOTA I NIE BRANIE UDZIAŁU W MS. WTEDY ONI ZMADRZEJA....
ZBOJKOTUJMY TE ZAŁOSNE MS. CHYBA SIĘ IM COŚ W GŁOWIE POPRZEWRACAŁO Z NAGRODAMI. ZABRALI ZŁOTO BO MYSLA ZE KAZDY BEDZIE WYSYLAC GLUPIE SMSY NA ZLOTO ALE MOJA PROPOZYCJA ZERO KUPOWANIA PRZEZ LUDZI ZLOTA I NIE BRANIE UDZIAŁU W MS. WTEDY ONI ZMADRZEJA....
Nawet nie ma co bojkotować, ludzie którzy się szanują myślę, że potrafią dojść do właściwych wniosków i wyciągnąć konsekwencje z tego jak z każdej strony jesteśmy kopani przez Twórców. A kto tam nawet za kupkę gnoju będzie się zabijał , to się niech potem nie dziwi, że nagrody coraz gorsze..
Zamiast drzewka końcową dekoracja powinien być kominek,moglibyśmy w nim spalić te żałosne skrzyneczki,chociaż nie wiem czy te 7500 dolców,jakie są w środku starczyłoby na rozpałkę.....
Nagrody nie powalają, w wręcz przeciwnie, zniechęcają do gry. Nie ma o co walczyć, więc tak sobie poklikam, bez spinki.... A jak jeszcze wprowadzą wędkowanie to... kupujcie złoto, kupujcie, kupujcie..... Czas zacząć rozglądać się za nową grą....
Licencja i złotniczki były genialną motywacją do walki... no ale przecież WY tego nie widzieliście więc daliście nam wodorosty
BRAWOOOOOOO!!!!!
Udało się Wam zabić w nas ducha walki w czasie mistrzostw. Po raz kolejny pokazaliście, że nie liczycie się z opinią graczy. To Wasz kolejny sukces... gratuluję...
brakuje słów by wyrazic to co sie czuje na widok tych cudownych bezwartosciowych nagród zamiast złotniczków i licencji na złoto:((( coraz czesciej odczuwam brak satysfakcji z gry która na samym poczatku...zanim zwiekszono koszty i zaczeto ulepszac...dawała mi wielka frajde:( chyba czas rozejrzec sie za czyms nowym...
Jestem dumna z naszego sojuszu, dzielnie walczymy, cały czas nie odpuszczamy. Przypadła nam bardzo ważna rola, nie możemy się poddać, musimy wytrwać do końca! I gdy patrzę na moich sojuszników, którzy tak dzielnie stawiają czoła wyzwaniu, duma mnie rozpiera.
Jesteśmy pierwsi w swojej dywizji, cały czas nie pozwalamy, żeby ktoś nas wyprzedził, w końcu bycie liderem ostatniej pozycji i zamykanie szeregów dywizji, to wielka sztuka, odpowiedzialność i poświęcenie...
Szanowny GGS-ie, serdecznie Ci dziękuję, zjednoczyłeś nas w wysiłkach jak nigdy dotąd. No po prostu... BRAWO MY!
P.S. Aż sobie screena zrobiłam na pamiątkę, tak się wzruszyłam hahaha
ja moze sie bede powtarzac ale złota w tej grze nieda sie NICZYM zastapic...bo bez wodorostów i cudownych dekoracji da sie grac a bez złota to juz niebardzo!!! takie czasy.
Wiadomo, wszyscy czekamy żeby pracowitością- a nie grubym portfelem- zdobywać złoto. Wydaje mi się że to zrobione jest specjalnie, żeby wydawać pieniędze "sms-owe". Jest to żenada, bo przecież większość tu gra non stop, a te nagrody są po prostu....żenujące/ nieprzydatne/ mało atrakcyjne. Mam nadzieje że to ostatni raz siedzę przed komputerem w misjach 30-min żeby dołożyć swoją aktywność w sojuszu. Oby to się zmieniło, bo jak dla mnie te "Mistrzostwa sojusznicze" nie są już atrakcyjne(tak jak wiecznie te same eventy)
Jestem dumna z naszego sojuszu, dzielnie walczymy, cały czas nie odpuszczamy. Przypadła nam bardzo ważna rola, nie możemy się poddać, musimy wytrwać do końca! I gdy patrzę na moich sojuszników, którzy tak dzielnie stawiają czoła wyzwaniu, duma mnie rozpiera.
Jesteśmy pierwsi w swojej dywizji, cały czas nie pozwalamy, żeby ktoś nas wyprzedził, w końcu bycie liderem ostatniej pozycji i zamykanie szeregów dywizji, to wielka sztuka, odpowiedzialność i poświęcenie...
Szanowny GGS-ie, serdecznie Ci dziękuję, zjednoczyłeś nas w wysiłkach jak nigdy dotąd. No po prostu... BRAWO MY!
P.S. Aż sobie screena zrobiłam na pamiątkę, tak się wzruszyłam hahaha
My robimy wszystko żeby zająć 4 miejcie od końca lub trzecie i spadek do ligi srebrnej mamy gwarantowany, Współpraca w sojuszu przynosi efekty ::::)))))
Rzadko wyrażam swoje niezadowolenie na forum gry bo to i nie moja natura ciągle na wszystko narzekać. Lecz tym razem milczenie nie daje mi spokoju. To bardzo przykre ( choć przeze mnie spodziewane ) że twórcy gry zabierają z Mistrzostw Sojuszniczych to, co najcenniejsze od czasu reorganizacji tego wydarzenia. To, co z resztą sami dali. A mnie bardzo wnerwiają takie sytuacje, gdy ktoś najpierw coś daje a potem odbiera. Po co ?? Dlaczego ?? Czy aż tyle otrzymywaliśmy tego złota że wszyscy, którzy kupowali przestali kupować ?? Zgadzam się z przedmówcami w tym że ... np. karmą czy nawozem z wodorostów nie zbadam rekrutacji w sojuszu by móc go wreszcie powiększać bez zbierania złota na ten cel laaataaamiii.... bądź płacenia za to realną kasą. Jeżeli idziemy tym torem to należałoby polikwidować licencje na złoto do zdobycia w silosie, w konkursach konnych, jako nagrody w wyspach czasowych itp. I wtedy z całą pewnością taki stan rzeczy odpowiednio zachęci graczy do ciężkiej pracy w wydarzeniach. Powiem otwarcie: ja grałem i gram złotem w tej grze. Jednak jeżeli mam na coś wydawać złoto, to i chciałbym aby ono w jakiejś choćby małej części mi się zwróciło ( bo czy to w silosie, czy MS zazwyczaj i tak wydaje się dużo większe ilości złota aby utrzymać się w czołówce niż jest ono oferowane w nagrodzie ). Natomiast w aktualnych mistrzostwach mam na to zerową szansę. Ale OK. Skoro tak, to i ja tym razem wydam na ten cel okrągłe zero złota. Baaa.., nawet nie odpalam już swoich prywatnych wzmocnień za dolary a co dopiero za złoto. Skoro tak chcą twórcy.., OK. Misję wykonuję standardowo jak w każdy dzień poza MS i tyle. Phheehh... ale mi problem. Chyba nadszedł właściwy czas aby na MS czy w silosie faktycznie zarabiać nagrody ( wodorosty, skrzynie itp. ) całkowicie za darmo. Bo gdyby tak przeliczyć ile mógłbym zakupić takich wodorostów za wydawane złoto w takich wydarzeniach.. to lepiej nie pisać. Nawet gdyby człowiek chciał zakupić złoto, to albo nie ma ciekawych ofert, a jak są to tylko w weekend albo w nocy. Albo są w pakietach szokująco drogich jako zakup jednorazowy. Coś się pokopało... niestety. Kiedyś oferty prime były dużo bardziej zróżnicowane, częściej i za niższe ceny. Ale spoko. Ja licencji i złotniczków mam sporo. Więc nadszedł chyba czas aby zacząć tylko z nich korzystać.
To tyle.... -- aaa , jeszcze jedno: ktoś gdzieś w innym wątku .., chyba niejaki PatrykMaślak zadał pytanie moderatorom: DLACZEGO TWÓRCY GRY zabrali licencję na złoto i złotniczki zamieniając je na inne nagrody. A wszyscy otrzymaliśmy w odpowiedzi link od DEMONY informujący o takim stanie rzeczy. Raczej ja osobiście spodziewałem się odpowiedzi:
Zespół BigFarm zdecydował się na wymianę tych nagród na inne bo: ( podać powód ).
Rzadko wyrażam swoje niezadowolenie na forum gry bo to i nie moja natura ciągle na wszystko narzekać. Lecz tym razem milczenie nie daje mi spokoju. To bardzo przykre ( choć przeze mnie spodziewane ) że twórcy gry zabierają z Mistrzostw Sojuszniczych to, co najcenniejsze od czasu reorganizacji tego wydarzenia. To, co z resztą sami dali. A mnie bardzo wnerwiają takie sytuacje, gdy ktoś najpierw coś daje a potem odbiera. Po co ?? Dlaczego ?? Czy aż tyle otrzymywaliśmy tego złota że wszyscy, którzy kupowali przestali kupować ?? Zgadzam się z przedmówcami w tym że ... np. karmą czy nawozem z wodorostów nie zbadam rekrutacji w sojuszu by móc go wreszcie powiększać bez zbierania złota na ten cel laaataaamiii.... bądź płacenia za to realną kasą. Jeżeli idziemy tym torem to należałoby polikwidować licencje na złoto do zdobycia w silosie, w konkursach konnych, jako nagrody w wyspach czasowych itp. I wtedy z całą pewnością taki stan rzeczy odpowiednio zachęci graczy do ciężkiej pracy w wydarzeniach. Powiem otwarcie: ja grałem i gram złotem w tej grze. Jednak jeżeli mam na coś wydawać złoto, to i chciałbym aby ono w jakiejś choćby małej części mi się zwróciło ( bo czy to w silosie, czy MS zazwyczaj i tak wydaje się dużo większe ilości złota aby utrzymać się w czołówce niż jest ono oferowane w nagrodzie ). Natomiast w aktualnych mistrzostwach mam na to zerową szansę. Ale OK. Skoro tak, to i ja tym razem wydam na ten cel okrągłe zero złota. Baaa.., nawet nie odpalam już swoich prywatnych wzmocnień za dolary a co dopiero za złoto. Skoro tak chcą twórcy.., OK. Misję wykonuję standardowo jak w każdy dzień poza MS i tyle. Phheehh... ale mi problem. Chyba nadszedł właściwy czas aby na MS czy w silosie faktycznie zarabiać nagrody ( wodorosty, skrzynie itp. ) całkowicie za darmo. Bo gdyby tak przeliczyć ile mógłbym zakupić takich wodorostów za wydawane złoto w takich wydarzeniach.. to lepiej nie pisać. Nawet gdyby człowiek chciał zakupić złoto, to albo nie ma ciekawych ofert, a jak są to tylko w weekend albo w nocy. Albo są w pakietach szokująco drogich jako zakup jednorazowy. Coś się pokopało... niestety. Kiedyś oferty prime były dużo bardziej zróżnicowane, częściej i za niższe ceny. Ale spoko. Ja licencji i złotniczków mam sporo. Więc nadszedł chyba czas aby zacząć tylko z nich korzystać.
To tyle.... -- aaa , jeszcze jedno: ktoś gdzieś w innym wątku .., chyba niejaki PatrykMaślak zadał pytanie moderatorom: DLACZEGO TWÓRCY GRY zabrali licencję na złoto i złotniczki zamieniając je na inne nagrody. A wszyscy otrzymaliśmy w odpowiedzi link od DEMONY informujący o takim stanie rzeczy. Raczej ja osobiście spodziewałem się odpowiedzi:
Zespół BigFarm zdecydował się na wymianę tych nagród na inne bo: ( podać powód ).
To tyle. Pozdrawiam ..... - Smrodzio..
Napisałeś dokładnie to co ja myślę. Oczywiście , że też gram złotem ale mam tyle licencji i złotników,że czas ich użyć .Co do ofert to są śmieszne teraz pokazała się u mnie jakaś oferta 20 żetonów i coś jeszcze możesz skorzystać jeden raz. Powiem tak ta oferta mnie bawi mogę kupić złoto, ale nagrody ze skrzynki dostanę raz no to jest już chytrość nie z tej ziemi.
Nie zadawajcie takich pytań, bo NIKT Wam nie odpowie. Bo nigdy nikt nie odpowiedział. Choć nie, dwie odpowiedzi przeczytałam: jedna taka, że nie było i nie ma zgody GGS na nasze pomysły, druga, że to działania celowe zgodne z planem rozwoju gry.
A ja się cieszę że GGS wbił sobie - tak myślę - ostatni gwóźdź do swojej trumny bo następne wydarzenie, jakim są od zawsze niesprawiedliwe mistrzostwa, mam z głowy nie muszę już brać udziału w walce "złotych graczy" niech się tłuką nadal, ja spokojnie będę piła kawę czytając ciekawą książkę. Przyjdę, popatrzę i pójdę. Jeśli właśnie o to chodziło GGS, by Graczowi zohydzić grę, to udało się to znakomicie.
DOBRA ZMIANA NA GORSZĄ z niedowierzaniem przeczytałem i informacje o zmianach w nagrodach mistrzostw o zabraniu licencji na złoto i nasion złotniczka -żadne super humusy i karmy nawet było ich milion nie dadzą ogólnego zadowolenia jakim jest zdobycie/ złota/ -złoto
od tysięcy lat ma bardzo dużą wartość, a wraz z rozwojem cywilizacji
doceniono jego użyteczność jest znane i używane przez rzemieślników co
najmniej od chakolitu. -tu na farmie jest więc największym pożądanym dobrem w celu uzyskania maksymalnej satysfakcji z gry. -dlatego
nam farmerom brak możliwości zdobycia nagrody głównej licencji czy
złotniczka spowoduje mniejsze zainteresowanie mistrzostwami a nawet
zrezygnowanie z ich udziału -dlatego bardzo proszę o interwencję i wnoszę pozostawienie tych nagród komitet obrony złotniczka
GGS-ie firmo niesamowita
...po nocach marzyłam o takim szczęściu, jakiego doświadczam w obecnych
MS...widząc co od ciebie dostaje - dekoracje pagoda i
lampiony......perfidne szyderstwo z Graczy, bo żadnym błędem w grze nikt
się już nie zasłoni.
zgadzam się ,wszyscy sa zawiedzeni chyba tymi mistrzostwami
Wiesz Demona, że słowo WITAJ to w j. polskim tryb rozkazujący ?
* - cześć, jak się masz, hej, dzień dobry, dobry wieczór .... ostatecznie witam .... ale pisząc Witaj jak widzisz używasz na początku rozmowy trybu rozkazującego ... co jest anormalne
poza tym nie sądzisz, że to uczestnicy gry decydują co jest dla nich BARDZIEJ atrakcyjne ?
także zwrot o WARTOŚCI WIĘKSZEJ niż stare nagrody nie jest zgodny z prawdą ... w moim przypadku na pewno
Już starożytni mówili że ludziom potrzeba chleba i mistrzostw !! Mamy mistrzostwa które rozczarowują, bo jak nasz Sojusz przeszedł do wyższej ligi to okazało się że nie ma w nagrodach Nasion Złotniczka ani Licencji na złoto, to starsi gracze założyli małe-nowe farmy i wstąpili do brązowej ligi aby dostać te nagrody, Lecz większość z nas gra na jednej farmie i co awansować, to po co? Może wreszcie GGS by coś odpowiedziało ?
Komentarz
Nikt nie chce brać udziału bo nie ma o co walczyć .
Nagrody za wysiłek nie zachęcają.
Nie takich zmian oczekiwaliśmy ..nasionka kto robi wyspy to każdy ma a ci co nie robią to dla nich zbędne.
Zachętą były złotniczki i licencja .
Katalizatory ?? po co nam jeśli i tak nie możemy i długo nie będziemy z nich korzystać ..nawozy i humus sami sobie robimy a wodorosty które można zdobyć to ilość znikoma .
Nie takich zmian oczekiwaliśmy .
Pozdrawiam
Pozdrawiam Graczy
A kto tam nawet za kupkę gnoju będzie się zabijał , to się niech potem nie dziwi, że nagrody coraz gorsze..
Nie ma o co walczyć, więc tak sobie poklikam, bez spinki....
A jak jeszcze wprowadzą wędkowanie to... kupujcie złoto, kupujcie, kupujcie.....
Czas zacząć rozglądać się za nową grą....
BRAWOOOOOOO!!!!!
Udało się Wam zabić w nas ducha walki w czasie mistrzostw.
Po raz kolejny pokazaliście, że nie liczycie się z opinią graczy.
To Wasz kolejny sukces... gratuluję...
coraz czesciej odczuwam brak satysfakcji z gry która na samym poczatku...zanim zwiekszono koszty i zaczeto ulepszac...dawała mi wielka frajde:(
chyba czas rozejrzec sie za czyms nowym...
nagrody aktualne są żenująco słabe ... w porównaniu do ostatnich mistrzostw w których mogliśmy mieć na rozwój farmy złociszki i licencje
Nie sztuką jest wiedziec, a zrozumiec.
licencje i nasiona złotniczka zastąpiono innymi nagrodami, o wartości większej niż stare nagrody. Podaję link do wiadomości na ten temat zamieszczonej w OO:
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/135808/informacja-o-zmianach-w-najblizszych-mistrzostwach-sojuszy
Nie ma innej odpowiedzi na to pytanie, która być może bardziej by Was zadowoliła.
Pozdrawiam,
Demona
P.S. Aż sobie screena zrobiłam na pamiątkę, tak się wzruszyłam
Więcej informacji o SOJUSZU SPRYCIARZE znajdziesz TUTAJ
MUZYKA ŁĄCZY POKOLENIA... czyli STARE VS. NOWE
Brawo WY !!
Współpraca w sojuszu przynosi efekty ::::)))))
To bardzo przykre ( choć przeze mnie spodziewane ) że twórcy gry zabierają z Mistrzostw Sojuszniczych to, co najcenniejsze od czasu reorganizacji tego wydarzenia. To, co z resztą sami dali. A mnie bardzo wnerwiają takie sytuacje, gdy ktoś najpierw coś daje a potem odbiera. Po co ?? Dlaczego ?? Czy aż tyle otrzymywaliśmy tego złota że wszyscy, którzy kupowali przestali kupować ??
Zgadzam się z przedmówcami w tym że ... np. karmą czy nawozem z wodorostów nie zbadam rekrutacji w sojuszu by móc go wreszcie powiększać bez zbierania złota na ten cel laaataaamiii.... bądź płacenia za to realną kasą.
Jeżeli idziemy tym torem to należałoby polikwidować licencje na złoto do zdobycia w silosie, w konkursach konnych, jako nagrody w wyspach czasowych itp. I wtedy z całą pewnością taki stan rzeczy odpowiednio zachęci graczy do ciężkiej pracy w wydarzeniach.
Powiem otwarcie: ja grałem i gram złotem w tej grze. Jednak jeżeli mam na coś wydawać złoto, to i chciałbym aby ono w jakiejś choćby małej części mi się zwróciło ( bo czy to w silosie, czy MS zazwyczaj i tak wydaje się dużo większe ilości złota aby utrzymać się w czołówce niż jest ono oferowane w nagrodzie ). Natomiast w aktualnych mistrzostwach mam na to zerową szansę. Ale OK.
Skoro tak, to i ja tym razem wydam na ten cel okrągłe zero złota. Baaa.., nawet nie odpalam już swoich prywatnych wzmocnień za dolary a co dopiero za złoto. Skoro tak chcą twórcy.., OK. Misję wykonuję standardowo jak w każdy dzień poza MS i tyle. Phheehh... ale mi problem. Chyba nadszedł właściwy czas aby na MS czy w silosie faktycznie zarabiać nagrody ( wodorosty, skrzynie itp. ) całkowicie za darmo. Bo gdyby tak przeliczyć ile mógłbym zakupić takich wodorostów za wydawane złoto w takich wydarzeniach.. to lepiej nie pisać.
Nawet gdyby człowiek chciał zakupić złoto, to albo nie ma ciekawych ofert, a jak są to tylko w weekend albo w nocy. Albo są w pakietach szokująco drogich jako zakup jednorazowy. Coś się pokopało... niestety. Kiedyś oferty prime były dużo bardziej zróżnicowane, częściej i za niższe ceny.
Ale spoko. Ja licencji i złotniczków mam sporo. Więc nadszedł chyba czas aby zacząć tylko z nich korzystać.
To tyle.... -- aaa , jeszcze jedno: ktoś gdzieś w innym wątku .., chyba niejaki PatrykMaślak zadał pytanie moderatorom:
DLACZEGO TWÓRCY GRY zabrali licencję na złoto i złotniczki zamieniając je na inne nagrody. A wszyscy otrzymaliśmy w odpowiedzi link od DEMONY informujący o takim stanie rzeczy. Raczej ja osobiście spodziewałem się odpowiedzi:
To tyle. Pozdrawiam ..... - Smrodzio..
Powiem tak ta oferta mnie bawi mogę kupić złoto, ale nagrody ze skrzynki dostanę raz no to jest już chytrość nie z tej ziemi.
Miłej zabawy życzę Magda
PS. dziękuję GGS, że dbasz o moje konto w banku
Nie zadawajcie takich pytań, bo NIKT Wam nie odpowie. Bo nigdy nikt nie odpowiedział. Choć nie, dwie odpowiedzi przeczytałam: jedna taka, że nie było i nie ma zgody GGS na nasze pomysły, druga, że to działania celowe zgodne z planem rozwoju gry.
A ja się cieszę że GGS wbił sobie - tak myślę - ostatni gwóźdź do swojej trumny bo następne wydarzenie, jakim są od zawsze niesprawiedliwe mistrzostwa, mam z głowy
nie muszę już brać udziału w walce "złotych graczy" niech się tłuką nadal, ja spokojnie będę piła kawę czytając ciekawą książkę. Przyjdę, popatrzę i pójdę. Jeśli właśnie o to chodziło GGS, by Graczowi zohydzić grę, to udało się to znakomicie.
Czego chce kobieta, tego i Bóg chce.
zgadzam się ,wszyscy sa zawiedzeni chyba tymi mistrzostwami
* - cześć, jak się masz, hej, dzień dobry, dobry wieczór .... ostatecznie witam .... ale pisząc Witaj jak widzisz używasz na początku rozmowy trybu rozkazującego ... co jest anormalne
poza tym nie sądzisz, że to uczestnicy gry decydują co jest dla nich BARDZIEJ atrakcyjne ?
także zwrot o WARTOŚCI WIĘKSZEJ niż stare nagrody nie jest zgodny z prawdą ... w moim przypadku na pewno