na angielskim lub amerykanskim forum umia ludzie odpowiedziec graczom co jest z eventem,a tu graczy maja w duuu.....nikt sie nie odezwie czy to blad czy zamierzony ich cel....tak dalej a graczy bedzie coraz mniej
no ja jestem ciekawa co ggs chce przetestowac z tym ewentem..............przecież logiczne jest ,że w tak krótkim czasie sie nie da ogarnac bez złota............może testuja cierpliwość graczy , no i drugie to szkoda,że na Polskim forum żadnych informacji w tym temacie nie było,trzeba latać po innych forach,w główkach sie komuś tam u góry totalnie poprzestawiało,albo przesilenie wiosenne nawiedziło pracownikow ggs jak licza na to,że wydam złoto na ..............ewent,a graczy ubywa i ubywa..............może to zamierzone działanie twórców ,któż to wie
To nie bład to zamierzone działanie twórców -wyjasnienie jest ................na angielskim forum(gracz Promyczek zamieścil/a je w dziale:
bug w czasie trwania eventu Bliżej Natury - 2 dni na event
,a Polscy gracze moga polatac po innych forach zeby zaczerpnac informacji(jak Ci tworcy o Nasz rozwój dbaja sie jezyk podszkoli,przy okazji wizyty na innym forum) aż sie normalnie łezka z radości albo i rozpaczy może w oku zakrecic,widzac taka dbalośc o graczy na Polskim forum.
Jeśli to nie jest bug, tylko celowo taki event został ustawiony na dwa dni, to ja chyba podziękuję tej grze. A pomysłodawcom tej formy eksperymentów proponuję nie odurzać się aż tak bardzo, bo taki czas jest zupełnie oderwany od rzeczywistości.
No i tu jest problem bo My gracze możemy chciec ale,niekoniecznie miec,ja bym chciała sie dowiedziec:
1 co takiego chca przetestowac Twórcy skracajac tak drastycznie czas ewentu? 2 jak długo to testowanie ma trwac?-chodzi mi mianowicie o fakt czy to jednorazowe testowanie czy już wszystkie ewenty tak skracane beda? 3 zapomniałam o pytaniu najważniejszym-dlaczgo gracze na Polskim forum,nie dostaja informacji i musza latac po innych forach żeby sie czegokolwiek dowiedziec???? ps.-może zadam pytania na angielskim forum,tam przynajmniej jest nadzieja,że bedzie jakas odpowiedz
Chciałam się zapytać Dlaczego Event Bliżej natury trwa 2 dni ? Podstawowe czynności wykonane nic nie daje czy to błąd wyświetlania?
Witam serdecznie!
Wydarzenie ruszyło na 3 dni (proszę zwrócić uwagę na ilość godzin), co nie jest pomyłką. Zespół Big Farm, ze względu na grafik wydarzeń podjął decyzję o skróceniu tego wydarzenia tym razem. Nie jest to reguła, potraktujcie proszę tę sytuację jako swego rodzaju test osiągnięć Graczy w skróconym czasie wydarzenia. Zależnie od obserwacji Zespołu Big Farm, podobne sytuacje mogą wystąpić w przyszłości, choć z dużym prawdopodobieństwem nie staną się regułą.
Więc proszę na przyszłość informować graczy o bzdurnych, idiotycznych itp. testach. A najlepiej niech te testy robią na sobie. Z dnia na dzień brakuje słów na wasze wyczyny. Wygląda to na czyjąś nieudolność i brak honoru do przyznania się do błędu. Ale pamiętajcie mądre stare przysłowie. Chytry traci dwa razy.
Chciałam się zapytać Dlaczego Event Bliżej natury trwa 2 dni ? Podstawowe czynności wykonane nic nie daje czy to błąd wyświetlania?
Witam serdecznie!
Wydarzenie ruszyło na 3 dni (proszę zwrócić uwagę na ilość godzin), co nie jest pomyłką. Zespół Big Farm, ze względu na grafik wydarzeń podjął decyzję o skróceniu tego wydarzenia tym razem. Nie jest to reguła, potraktujcie proszę tę sytuację jako swego rodzaju test osiągnięć Graczy w skróconym czasie wydarzenia. Zależnie od obserwacji Zespołu Big Farm, podobne sytuacje mogą wystąpić w przyszłości, choć z dużym prawdopodobieństwem nie staną się regułą.
Pozdrawiam
Nie można ogłaszać takich testów wcześniej? Wybrałem najtrudniejszy poziom eventu i jestem na 4 zadaniu, a event kończy się za kilka godzin.
Nie jestem pewien, ale licznika czasu chyba też nie widać aż do momentu wybrania poziomu trudności co jest dodatkowym oszustwem z waszej strony...
Więc proszę na przyszłość informować graczy o bzdurnych, idiotycznych itp. testach. A najlepiej niech te testy robią na sobie. Z dnia na dzień brakuje słów na wasze wyczyny. Wygląda to na czyjąś nieudolność i brak honoru do przyznania się do błędu. Ale pamiętajcie mądre stare przysłowie. Chytry traci dwa razy.
Witam, no i właśnie stracił. Po ostatnich wydarzeniach na BF, a także opublikowane (lub nie) informacje na naszym oraz na zagranicznym forum doprowadziły do tego, że na 99% zrezygnuję z gry na Big Farm i przejdę niestety do konkurencyjnej "stajni" (niekoniecznie związanej z grą farmerską), gdzie takich akcji twórcy nie robią. A także support odpowiada na wiadomości graczy w ciągu kilku godzin, a czasem nawet kilkudziesięciu minut. Wiem, że niektórym użytkownikom forum "w to mi graj", że mnie już więcej tu nie zobaczą, ale spływa to po mnie jak po kaczce - po prostu gra w BF zaczęła ostatnio być coraz bardziej denerwująca, zamiast przyjemna.
Jeszcze tylko sprawdzę, jak wygląda nowa odsłona MS i adios amigos.
Witam serdecznie!
Pozdrawiam
To powiem jak teraz będą u mnie wyglądać eventy dzięki Waszym "testom" . Będę robić najatwiejszy poziom "Parobka" - zajmuje mi to kilka godzin w porywach do 1 dnia. Po tym czasie już nie mam po co zaglądać na farmę, w końcu pewnie znudzi mi się i przestanę logować się w ogóle. I tyle z Waszych kombinacji przy eventach. Zamiast wprowadzać jakieś ciekawe nowości, to ciągle to samo trzeba klepać, nawet zmiana ozdoby za skończenie eventu za wiele nie zmienia. A ciągle tylko poziom trudności windujecie. I tak chyba pomału kończy się ta gra...
Nie ma co się spinać a po prostu olać eventy .Ja zrobilam to dawno bo te dekoracje do niczego mi są potrzebne .Za byle jakie zadowolenie trzeba zbyt wiele włożyć ..Jeśli już ,to robić niższe poziomy dla PD i paru nagród a złotem niech sypią desperaci bo normalni gracze już dawno poznali się na pomysłodawcach tych ''udoskonaleń ''.
club, zaczarowana W wątku o MS napisałem, że prawdopodobnie po tym evenci będzie fala odejść.Gdyby nie to, ze chciałem razem z moim sojuszem przetestować nową wersje MS to już miesiące temu by mnie tu nie było. Szachrajstwo z krowim busterem przepełniło czarę chciwości/nieudolności/etc. twórców gry. Po MS najprawdopodobniej zakończę przygodę z farmą, a na pewno ograniczę bardzo swoje zaangażowanie i więcej GGS żadnego dochodu ze mnie mieć nie będzie.
zasugerowałam naszej CM zgodnie z Waszymi opiniami, zaproponowanie Twórcom Big Farm zmiany w wyglądzie ekranu rozpoczynającego eventy, polegające na dodaniu informacji o długości trwania eventu, podczas wyboru poziomu trudności. Asia obiecała przekazać tę sugestię już na najbliższym spotkaniu w piątek. Mam nadzieję, że gdyby Twórcy Big Farm przychylili się do tej prośby, gra będzie dla nas przyjemniejsza.
zasugerowałam naszej CM zgodnie z Waszymi opiniami, zaproponowanie Twórcom Big Farm zmiany w wyglądzie ekranu rozpoczynającego eventy, polegające na dodaniu informacji o długości trwania eventu, podczas wyboru poziomu trudności. Asia obiecała przekazać tę sugestię już na najbliższym spotkaniu w piątek. Mam nadzieję, że gdyby Twórcy Big Farm przychylili się do tej prośby, gra będzie dla nas przyjemniejsza.
Rozumując to gracze będą królikami doświadczalnymi klepiącymi eventy na poziomach 1 - 4 Mojej zgody na takie traktowanie nie ma. Prędzej odejdę z tej gry niż dam się traktować jako debilka.Jest to gra gdzie nie szanuje się gracza. Cierpliwość ma swoje granice.
a ja zauważyłam, że najbardziej plują się Ci, co za złoto nie grają - przeszłam się po Waszych farmach i zobaczyłam, bo przecież to widać, kto inwestuje realną kasę, a kto nie
A poinformowac graczy przed zmianami to GGS nie potrafi???czy za cieżko?ja osobiście praktywować ewnetu na Masterze,w trzy dni nie zamierzam,tylko niech tworcy przed nastepnym skróconym ewentem łaskawie graczy przed właczeniem wydarzenia poinformuja,nie dopiero po burzy na forum i bieganinie graczy po innych forach,w celu zasiegniecia informacji.a te testy to najpierw niech praktycznie na sobie sprawdza, a potem wprowadzaja do gry,bo bycie "kroliczkiem doświadczalnym"w dodatku poinformowanym w trakcie testowania zbrzynie na dłuższa mete nawet swietemu,a co dopiero graczowi,dla którego gra ma byc relaksem,chyba ze GGS uparcie dąży do doprowadzenia graczy do takiej frustracji,że pozostana w grze nieliczni,a ta wizja po ostatnich dośc długo rozciagnietych w czasie wydarzeniach jest coraz bardziej prawdopodobna.
Pozdrawiam serdecznie, Demona
Dzięki Demono za zaangażowanie, ale w praktyce wygląda to tak, że Twoje zaangażowanie nic nie znaczy przy absolutnym jego braku ze strony CM. Asia obiecać może wszystko, co jeszcze nic nie znaczy, bo do niczego nie zobowiązuje. Ile razy już obiecywała częściej interesować się sprawami społeczności big farm? i co? I NICO! Tak jak byliśmy olewani tak nadal jesteśmy. Informacji jak na lekarstwo, wszystko robione za plecami, cichaczem i po kryjomu. Tak postępuje poważna firma? Gdzie te czasy że żeby się przyczepić to trzeba się było mocno postarać? Teraz wystarczy się zalogować do gry i już się odechciewa w nią grać. A konkurencja nie śpi i nie zasypia gruszek w popiele. Wielu graczy aktywnych tych naprawdę aktywnych już z gry zrezygnowało. Z kim bym nie rozmawiała ze starej gwardii to każdy mówi to samo, że ma dość bycia traktowanym jak śmieć i ma dość tego, że gra jest taka niedopracowana. Ale najwięcej gracze z którymi rozmawiałam narzekają na naszą CM. I niestety nie bez powodu. Niezadowolenie rośnie i wcale nie jest spowodowane naszą mentalnością (jak to kiedyś zostało nam złośliwie zasugerowane) a realnymi powodami. Eksperyment na graczu, zwłaszcza taki który powoduje, że gracz czuje się oszukany, to nigdy nie jest dobry pomysł. Takim eksperymentem jest skrócenie eventu do absurdalnych rozmiarów. I żadne tłumaczenie o sprawdzaniu możliwości graczy i innych takich nie tłumaczy tego co zostało zrobione. Oczywiście są gracze co kwitują to wzruszeniem ramion i stwierdzeniem, że to przecież big farm i ggs, więc nie należy się wiele spodziewać, ale chyba nie o taką opinię firmie chodzi, co? Ggs stało się synonimem lekceważącego i pogardliwego traktowania graczy, smutne ale prawdziwe.
a ja zauważyłam, że najbardziej plują się Ci, co za złoto nie grają - przeszłam się po Waszych farmach i zobaczyłam, bo przecież to widać, kto inwestuje realną kasę, a kto nie
Nie wiem co dla Ciebie oznacza "realna kasa" i chyba nie chce wiedzieć bo według mnie każdej osobie wydającej choćby przysłowiową złotówkę należy się elementarny szacunek Gdzie się podziały te dobre obyczaje kiedy błędy i falstarty nie były tłumaczone jako "przemyślane i celowe działania testujące" nas graczy ,i kiedy słowo przepraszam oraz drobny acz cieszący podarunek w ramach rekompensaty sprawiał że GGS-owi wybaczało się dosyć dużo...
Nie wiem jak ty, ale ja na przykład w większości nie kupowałem złota, aby przeznaczyć je na budynki i inne widoczne na farmie elementy - bo to, co kupowałem za złoto, to tego niestety nie widać po wejściu na moje farmy. Więc na twoim miejscu zastanowiłbym się, czy odwiedzanie farm i sprawdzanie po widocznych elementach premium jest synonimem gracza, który kupuje albo nie kupuje waluty premium.
Komentarz
bug w czasie trwania eventu Bliżej Natury - 2 dni na event
,a Polscy gracze moga polatac po innych forach zeby zaczerpnac informacji(jak Ci tworcy o Nasz rozwój dbaja sie jezyk podszkoli,przy okazji wizyty na innym forum) aż sie normalnie łezka z radości albo i rozpaczy może w oku zakrecic,widzac taka dbalośc o graczy na Polskim forum.1 co takiego chca przetestowac Twórcy skracajac tak drastycznie czas ewentu?
2 jak długo to testowanie ma trwac?-chodzi mi mianowicie o fakt czy to jednorazowe testowanie czy już wszystkie ewenty tak skracane beda?
3 zapomniałam o pytaniu najważniejszym-dlaczgo gracze na Polskim forum,nie dostaja informacji i musza latac po innych forach żeby sie czegokolwiek dowiedziec????
ps.-może zadam pytania na angielskim forum,tam przynajmniej jest nadzieja,że bedzie jakas odpowiedz
Pozdrawiam
Wybrałem najtrudniejszy poziom eventu i jestem na 4 zadaniu, a event kończy się za kilka godzin.
Nie jestem pewien, ale licznika czasu chyba też nie widać aż do momentu wybrania poziomu trudności co jest dodatkowym oszustwem z waszej strony...
Kliknij w sygnaturę aby przejść do poradnika!
no i właśnie stracił.
Po ostatnich wydarzeniach na BF, a także opublikowane (lub nie) informacje na naszym oraz na zagranicznym forum doprowadziły do tego, że na 99% zrezygnuję z gry na Big Farm i przejdę niestety do konkurencyjnej "stajni" (niekoniecznie związanej z grą farmerską), gdzie takich akcji twórcy nie robią.
A także support odpowiada na wiadomości graczy w ciągu kilku godzin, a czasem nawet kilkudziesięciu minut.
Wiem, że niektórym użytkownikom forum "w to mi graj", że mnie już więcej tu nie zobaczą, ale spływa to po mnie jak po kaczce - po prostu gra w BF zaczęła ostatnio być coraz bardziej denerwująca, zamiast przyjemna.
Jeszcze tylko sprawdzę, jak wygląda nowa odsłona MS i adios amigos.
Pozdrawiam
club
Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"
Mam propozycję, abyśmy również potestowali wytrzymałość finansową firmy goodgamestudios i nie kupowali złota przez miesiąc, albo i dłużej...
Myślę, że to dobry sposób na rewanż...
Jestem bardzo niezadowolony z tego jak jesteśmy traktowani!!!
W wątku o MS napisałem, że prawdopodobnie po tym evenci będzie fala odejść.Gdyby nie to, ze chciałem razem z moim sojuszem przetestować nową wersje MS to już miesiące temu by mnie tu nie było. Szachrajstwo z krowim busterem przepełniło czarę chciwości/nieudolności/etc. twórców gry.
Po MS najprawdopodobniej zakończę przygodę z farmą, a na pewno ograniczę bardzo swoje zaangażowanie i więcej GGS żadnego dochodu ze mnie mieć nie będzie.
Pozdrowienia
zasugerowałam naszej CM zgodnie z Waszymi opiniami, zaproponowanie Twórcom Big Farm zmiany w wyglądzie ekranu rozpoczynającego eventy, polegające na dodaniu informacji o długości trwania eventu, podczas wyboru poziomu trudności. Asia obiecała przekazać tę sugestię już na najbliższym spotkaniu w piątek.
Mam nadzieję, że gdyby Twórcy Big Farm przychylili się do tej prośby, gra będzie dla nas przyjemniejsza.
Pozdrawiam serdecznie,
Demona
Nie sztuką jest wiedziec, a zrozumiec.
Gdzie się podziały te dobre obyczaje kiedy błędy i falstarty nie były tłumaczone jako "przemyślane i celowe
działania testujące" nas graczy ,i kiedy słowo przepraszam oraz drobny acz cieszący podarunek w ramach rekompensaty sprawiał że GGS-owi wybaczało się dosyć dużo...
Więc na twoim miejscu zastanowiłbym się, czy odwiedzanie farm i sprawdzanie po widocznych elementach premium jest synonimem gracza, który kupuje albo nie kupuje waluty premium.
Pozdrawiam
club
Info o sojuszu >>> "OazaSpokoju"