Mam to samo, strata w misji ponad 15 000 jajek, na ten zbiór się czeka 8 godzin, to starta około 40 000 - 50 000 pkt reputacji. Do suportu pisać trzeba, ale odpiszą to co zawsze, czyli że wszystko w porządku.
Czytam mądrości zamieszczone przez club-a. To tłumaczenie bez sensu. Co znaczy błąd wyświetlania? To typowe niedoróbki programistów nieprzetestowane przed ich wstawieniem do gry. Po to zbierają nasze złoto, żeby gra działała jak trzeba! Trzeba się wziąć za robotę, Panowie!
Nie nakręcaj się. Ich psim obowiazkiem (GGS) nie jest, podawanie domowych sposobów na to jak " być jak Adam Słodowy" tylko naprawić, naprawić, naprawić. A przed wypuszczeniem aktualizacji testować, testować, testować, na różnych rodzajach sprzętów.
A tłumaczenie CM-ów ,ze cos nie jest priorytetem świadczy tylko o bardzo lekceważącym podejściu do graczy
Czytam mądrości zamieszczone przez club-a. To tłumaczenie bez sensu. Co znaczy błąd wyświetlania? To typowe niedoróbki programistów nieprzetestowane przed ich wstawieniem do gry. Po to zbierają nasze złoto, żeby gra działała jak trzeba! Trzeba się wziąć za robotę, Panowie!
Drogie Panie a czy prawienie truizmów w czymkolwiek poprawi naszą sytuację? No właśnie. Club chciał pomóc, tak doraźnie... nie zauważyłam, żeby gdzieś stwierdził, że to normalna sytuacja i że tak jest dobrze. Przecież my to wiemy, że należy błąd naprawić, ale skoro w kolejnej odsłonie mistrzostw spotykają nas te same kłopoty, to zdawałoby się rzeczą oczywistą, że wiedza o tym co w takim przypadku począć jest pożądana, czyż nie? Mamy niewiele opcji, zwłaszcza, że GGS wie o występowaniu tego błędu bo przecież sprawa jest wystarczająco nagłośniona. Naturalnie każdy przypadek należałoby zaraportować, bo nie wszyscy się z tym błędem borykają.
@Gloriana - poprawiłaś mi swoim postem humor na wieczór - i napiszę to jeszcze raz - poprawiłaś mi humor na wieczór, dziękuję - teraz wszystko jasne? :cool::cool: hyhy
I chyba trzeba będzie przekazać CM Asi w PW (oraz moderatorom), aby napisali wyjaśnienie na forum, jak należy postępować w takich sytuacjach, jak zniknięcie misji oraz tym podobne zniknięcia (pozwalam im zacytować mój post z wyjaśnieniami - oczywiście zrzekam się praw autorskich do tego postu i innych praw wynikających w takich przypadkach ). ... nie no żart oczywiście.
Jak najbardziej każdy może korzystać do woli z mojego wyjaśnienia.
Pozdrawiam
club
Powiedziałabym, że jeśli zniknie Wam misja, skontaktujcie się z Supportem. Nie będę tu polecała ani przelogowywania się, ani nie przelogowywania i kontynuowania misji mimo braku jej wyświetlania.
Jest błąd, wiemy o nim. Zespół ma go na liście do poprawy. Pisząc do Supportu naświetlicie skalę problemu i będziemy wiedzieć, u ilu graczy i jak często sytuacja występuje.
Drogie Panie a czy prawienie truizmów w czymkolwiek poprawi naszą sytuację? No właśnie. Club chciał pomóc, tak doraźnie... nie zauważyłam, żeby gdzieś stwierdził, że to normalna sytuacja i że tak jest dobrze. Przecież my to wiemy, że należy błąd naprawić, ale skoro w kolejnej odsłonie mistrzostw spotykają nas te same kłopoty, to zdawałoby się rzeczą oczywistą, że wiedza o tym co w takim przypadku począć jest pożądana, czyż nie? Mamy niewiele opcji, zwłaszcza, że GGS wie o występowaniu tego błędu bo przecież sprawa jest wystarczająco nagłośniona. Naturalnie każdy przypadek należałoby zaraportować, bo nie wszyscy się z tym błędem borykają.
Witam,
no i za ten post postawiłbym Ci najlepszą kawę pod słońcem. :cool:
Gwoli wyjaśnienia nie zamierzam po raz setny pisać, co należy doraźnie robić (lub czego nie robić), póki tego błędu programiści nie naprawią i jak większość graczy też twierdzę, że za swój wkład w postaci kupna złota oczekuję sprawdzonego produktu (bez masy błędów, itp.)
I tak jak CM Asia napisała - takie błędy zgłasza się do supportu, a nie wylewa żale na forum, gdzie programiści może i zaglądają, ale pisanie na forum to nie jest oficjalne zgłaszanie nieprawidłowości - od tego jest właśnie kontakt z supportem.
W poprzedniej edycji mistrzostw zgłosiłam problem do supportu i w ramach rekompensaty dostałam nasionka różyczek juhuuu a 50 tys PR za jajeczka poszłoooo W tej edycji taka sytuacja mi się zdarzyła tylko raz (tfu tfu) i skorzystałam z podpowiedzi cluba i PR się dopisały:)
Witam, @neferetka - pewnie nie ty jedna zrozumiałaś mój post :cool:
Ale dziękuję za słowa uznania. Postaram się kolejnym razem coś "zaradzać" na niepoprawione błędy programistów (jak oczywiście jakieś błędy zauważę lub dotkną mnie osobiście).
co mam zrobić ,wszystko mi fiksuje.Włączam misję,mam jajka i po 12 minutach przerywa mi i mam kukurydzę.Nawet mi nie zaliczono tamtej misji, choć zebrałam ponad 8 tys jaj.Natomiast po wylogowaniu i po powtórnym zalogowaniu mam przerwę w turnieju i znika kram z mistrzostwami między sojuszami.Katastrofa.
Od poczatku mistrzostw korzystam z tego bugu - mam kilka misji jednoczesnie i mam tyle reputacji, ze majac 85 lvl w sojuszu natrzaskałem wiecej jak 200 lvle
ale jaja- robile od 7 godzin slonaczniki na wszyskich polach (jeszcze godzina do konca) a tu mi wyskakuje ze mam 2 miejsce w rywalizacji W KUKURYDZY na reputacje/ 2 miejsce/wykazalo mi ze mam zebranych 4 tysiace kukurydzy/ i 10 K reputacji do przodu-rewelacja 10 K reputacji za darmo- dziękuję
Stało mi się to dziś ok godz. 16. Moje misje zamiast pół godziny, trwaja od 10-20 minut. Nic nie mogę osiagnać, gdyż zdażę zebrać raz, czy dwa i kończę misję na 5-6 miejscu. Na poczatku misji mam normalnie podany czas 30 minut, a na końcu normalne podsumowanie końca misji. Nie wiem, czy ci, którzy grają ze mną też jadą tak ekspresowo? Czy ktoś jeszcze tak ma???
Stało mi się to dziś ok godz. 16. Moje misje zamiast pół godziny, trwaja od 10-20 minut. Nic nie mogę osiagnać, gdyż zdażę zebrać raz, czy dwa i kończę misję na 5-6 miejscu. Na poczatku misji mam normalnie podany czas 30 minut, a na końcu normalne podsumowanie końca misji. Nie wiem, czy ci, którzy grają ze mną też jadą tak ekspresowo? Mało tego - mam misje z jajkami (akurat zebrałam kaczki), więc ponad 2 tysiące jajek. Misja się kończy p 10 minutach a tu w efekcie 650 jajek.
A teraz najlepsze. Olałam misje z kukurydzą, bo juz miałam dość. Nie dołożyłam ani jednej kukurydzy. Skończyłam na 1 miejscu z wynikiem 2300 kukurydzy... Ja tu czegoś nie rozumiem
Witam,
w razie wystąpienia kolejnego takiego błędu, proszę się zastosować do mojego (tymczasowego i doraźnego) wyjaśnienia i sposobu na ominięcie błędów wyświetlania misji - o tutaj
oraz wysłanie wiadomości z opisanym błędem do supportu, aby wiedzieli o skali tego problemu.
Komentarz
Powiedziałabym, że jeśli zniknie Wam misja, skontaktujcie się z Supportem. Nie będę tu polecała ani przelogowywania się, ani nie przelogowywania i kontynuowania misji mimo braku jej wyświetlania.
Jest błąd, wiemy o nim. Zespół ma go na liście do poprawy. Pisząc do Supportu naświetlicie skalę problemu i będziemy wiedzieć, u ilu graczy i jak często sytuacja występuje.
Pozdrawiam
Witam,
no i za ten post postawiłbym Ci najlepszą kawę pod słońcem. :cool:
Gwoli wyjaśnienia nie zamierzam po raz setny pisać, co należy doraźnie robić (lub czego nie robić), póki tego błędu programiści nie naprawią i jak większość graczy też twierdzę, że za swój wkład w postaci kupna złota oczekuję sprawdzonego produktu (bez masy błędów, itp.)
I tak jak CM Asia napisała - takie błędy zgłasza się do supportu, a nie wylewa żale na forum, gdzie programiści może i zaglądają, ale pisanie na forum to nie jest oficjalne zgłaszanie nieprawidłowości - od tego jest właśnie kontakt z supportem.
Pozdrawiam
club
"Jakaś ona", która zrozumiała Twój wpis club
@neferetka - pewnie nie ty jedna zrozumiałaś mój post :cool:
Ale dziękuję za słowa uznania. Postaram się kolejnym razem coś "zaradzać" na niepoprawione błędy programistów (jak oczywiście jakieś błędy zauważę lub dotkną mnie osobiście).
Pozdrawiam
club
http://pl.board.goodgamestudios.com/bigfarm/showthread.php?69146-Zrywanie-misji-i-ko%C5%84czenie-przed-czasem&p=840928&viewfull=1#post840928
Czasem wystarczy sobie poczytać co na forum ludzie piszą
a u mnie i graczy w moim sojuszu mistrzostwa szwankuja,nie ma staganu mistrzostw,zrywane sa misje,nie zalicza punktów reputacji
ale jaja- robile od 7 godzin slonaczniki na wszyskich polach (jeszcze godzina do konca) a tu mi wyskakuje ze mam 2 miejsce w rywalizacji W KUKURYDZY na reputacje/ 2 miejsce/wykazalo mi ze mam zebranych 4 tysiace kukurydzy/ i 10 K reputacji do przodu-rewelacja 10 K reputacji za darmo- dziękuję
Tak jak napisał xPiotorux, szukała Pani nie na tym serwerze co trzeba.
Dla ścisłości.. mam 83 poziom i gram w sojuszu ELLO.
Have fun!
A teraz najlepsze. Olałam misje z kukurydzą, bo juz miałam dość. Nie dołożyłam ani jednej kukurydzy. Skończyłam na 1 miejscu z wynikiem 2300 kukurydzy... Ja tu czegoś nie rozumiem
w razie wystąpienia kolejnego takiego błędu, proszę się zastosować do mojego (tymczasowego i doraźnego) wyjaśnienia i sposobu na ominięcie błędów wyświetlania misji - o tutaj
oraz wysłanie wiadomości z opisanym błędem do supportu, aby wiedzieli o skali tego problemu.
Pozdrawiam
club
PRZE LOGOWANIE POMOGŁO!!!