Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

17.03.2015 | Jakość Dekoracji & Architekt Krajobrazu

1235»

Komentarz

• mozil73 (PL1)mozil73 (PL1) Posty: 28
    edytowano 20.03.2015
    heheh no proszę cie ......jak masz tak pisać to nie pisz lepiej wcale
  • Mała Spryciara (PL1)Mała Spryciara (PL1) Posty: 3,131
    edytowano 20.03.2015
    mozil73 napisał użytkownik: »
    widzę wymądrzać sie to wszyscy umieją a pomóc to nima..
    tylko pisać jakieś bzdety....

Sam stwierdziłeś, że się znasz... skoro zrobiłeś to co zostało ci zalecone przez Piotra, to masz dwa wyjścia... powtarzać czynności zalecone do skutku, albo napisać do supportu. U mnie czyszczenie i przelogowanie działa. Jeśli u ciebie nie zaskoczy to tylko support... BTW jakiej INNEJ pomocy się spodziewałeś, skoro zrobiłeś to co ci poradzono?
  • Selmak (PL1)Selmak (PL1) Posty: 245
    edytowano 20.03.2015
    xPiotorux napisał użytkownik: »
    Dokładnie, tez ulepszyłem teraz perełkę o 2 punkty i już jej nie mogę hmm ciekawe ?? :D
    P.S ulepszyłem już pałać i ma 150 zadowolenia, a ja go dalej mogę podnosić w góre masakra :p

32 punkty zadowolenia na dekoracji 2x2 dają współczynnik 8.0 gdyby taki był max dla wszystkich dekoracji to te 5x5 można by podnosić do 200 pkt. zadowolenia... sporo :)
  • xPiotorux (INT1)xPiotorux (INT1) Posty: 2,872
    edytowano 20.03.2015
    Selmak napisał użytkownik: »
    32 punkty zadowolenia na dekoracji 2x2 dają współczynnik 8.0 gdyby taki był max dla wszystkich dekoracji to te 5x5 można by podnosić do 200 pkt. zadowolenia... sporo :)

Jeśli tym się kierowali to możliwe ze masz racje, a mi szkoda w tej chwili tracić tyle kasy żeby to sprawdzić he he :D. Zresztą około 100 mil schodzi, żeby zrobić na 150 a gdzie jeszcze do 200 he he :p
  • braenn (PL1)braenn (PL1) Posty: 7
    edytowano 20.03.2015
    Hmm, a u mnie dekoratorki wciąż brak. Pozostaje tylko kontakt z supportem.

Mam informację od supportu, że architektka pojawia się od poziomu 50.
  • emilia puchacz (PL1)emilia puchacz (PL1) PL1 Posty: 31
    edytowano 20.03.2015
    Bardzo udana aktualizacja,jedna z lepszych od bardzo długiego czasu.Tak trzymać.
    edytowano 20.03.2015
    braenn napisał użytkownik: »
    Mam informację od supportu, że architektka pojawia się od poziomu 50.

No widzisz w OO nic na ten temat nie było. Naszej CM również nie ma, chodź kto wie czy jakby była to byśmy się tego dowiedzieli, tak wiec dzięki za info niektórym na pewno się przyda :)
  • Pyzka23 (PL1)Pyzka23 (PL1) PL1 Posty: 44
    edytowano 20.03.2015
    bo pewnego pulapu chyba nie przeskoczysz, juz sie nie da miec 100% zadowolenia
    edytowano 20.03.2015
    wioleta.161Play napisał użytkownik: »
    dlaczego nie dodaje mi procentów zadowolenia na głównej farmie przy ulepszaniu dekoracji jak było 85 % tak jest chociaż ulepszyłam sporo dekoracji?

Ponieważ, czym więcej masz % w zadowoleniu( u ciebie 85%) tym więcej punktów zadowolenia potrzebujesz, żeby chodź o 1% się zmieniło. Skoro ulepszasz i nie widać efektu to znaczy, ze za mało podniosłaś( nawet jeśli ci się wydaje odwrotnie:p ).

Pyzka23 napisał użytkownik: »
    bo pewnego pulapu chyba nie przeskoczysz, juz sie nie da miec 100% zadowolenia

Czy można mieć po zmianach 100% to nie wiem, ja miałem przez chwile max 96% wiec tyle na pewno się da :)
  • vetcomsoy (PL1)vetcomsoy (PL1) Posty: 6
    edytowano 20.03.2015
    Słuchajcie, poprawiam dekorację wartą 603 części. Używam 5 części. W sumie nowa dekoracja powinna być warta (w razie rozmontowania) 608 części (603 + 5), ale jest o 10 więcej - 618. Ale gdy poprawiam dekorację wartą 20 części i używam do tego 8 to zamiast 28 mam w razie jej rozmontowania tylko 22, czyli w tym przypadku tracę. Rozgryzł ktoś jak to działa?
  • joasia50 (PL1)joasia50 (PL1) PL1 Posty: 109
    edytowano 20.03.2015
    ja mam poziom 49 i Pani architekt nie zawitala do mnie, czy to normalne, czy ta Pani przychodzi do graczy od 1 poziomu czy dopero od .... ktoregos tam poziomu ?
  • Psotna Farmerka (PL1)Psotna Farmerka (PL1) PL1 Posty: 2,602
    edytowano 20.03.2015
    joasia50 napisał użytkownik: »
    ja mam poziom 49 i Pani architekt nie zawitala do mnie, czy to normalne, czy ta Pani przychodzi do graczy od 1 poziomu czy dopero od .... ktoregos tam poziomu ?

Pani architekt krajobrazu dostępna jest dopiero od 50 poziomu w grze...
    http://pl.board.goodgamestudios.com/bigfarm/showthread.php?67269-17-03-2015-Jako%C5%9B%C4%87-Dekoracji-amp-Architekt-Krajobrazu&p=809367&viewfull=1#post809367
  • Turpiel (PL1)Turpiel (PL1) Posty: 54
    edytowano 20.03.2015
    perła motywacji :

miałam taką samą sytuację jak a222 tylko z kręgiem runicznym. poza tym po ponownym zalogowaniu zniknęły mi zdementowane części dekoracji u architektki a wiem że zostało mi kilka
  • renifer321 (PL1)renifer321 (PL1) Posty: 232
    edytowano 21.03.2015
    witam
    no no jak dla mnie architekta jest ok

wreszcie coś im naprawdę wyszło

no punkty zadowolenia trochę znikają po przebudowie dekoracji ale da się żyć - coś za coś
    przynajmniej wolne są miejsca na coś

powodzenia
  • fantomasz (PL1)fantomasz (PL1) Posty: 410
    edytowano 21.03.2015
    wioleta.161Play napisał użytkownik: »
    dzięsieć ozdób po dziesięciokrotnie każdą podniosłam

Dziesięciokrotnie? Chyba nie... Musiałabyś z 78 pktów podnieść do 780 pktów, żeby powiedzieć, że podniosłaś dziesięciokrotnie. Byłem na twojej farmie i nie widzę tam żadnej ozdoby, która byłaby tak podniesiona. Może podniosłaś o 10? Może nawet mniej. Wtedy trudno żebyś się spodziewała drastycznego wzrostu zadowolenia na swoich farmach.
    edytowano 21.03.2015
    fantomasz napisał użytkownik: »
    Dziesięciokrotnie? Chyba nie... Musiałabyś z 78 pktów podnieść do 780 pktów, żeby powiedzieć, że podniosłaś dziesięciokrotnie. Byłem na twojej farmie i nie widzę tam żadnej ozdoby, która byłaby tak podniesiona. Może podniosłaś o 10? Może nawet mniej. Wtedy trudno żebyś się spodziewała drastycznego wzrostu zadowolenia na swoich farmach.

Też się pokusiłam o sprawdzenie tych podniesień i jakoś na farmie głównej nie widziałam takich zdecydowanych kroków. Ze swej strony dodam, że podniosłam na kwiatowej kulę do +129 z +78 czyli o 51 oczek i to mi podniosło zadowolenie z 85% do 88% czyli zauważalnie, moim zdaniem.
  • fantomasz (PL1)fantomasz (PL1) Posty: 410
    edytowano 21.03.2015
    Ja w sumie wszystkie deko podniosłem o ok 70 oczek plus dostawilem lepsza deko z eventu, ale wzrosło mi mniej niż tobie bo tylko o 3%, a pktow wiecej.
    edytowano 21.03.2015
    Nie mam pojęcia jak to nalicza, ale w sumie to więcej nie podniosłam bo mi się dolce skończyły ^^
  • Karolineczka7 (PL1)Karolineczka7 (PL1) PL1 Posty: 519
    edytowano 25.04.2015
    jak dla mnie jedyny minus, że lunet się nie da rozbudować :/
    takie fajne były zanim sie pojawiła Dekoratorka, a teraz pójdą do rozbiórki na części do innych dekoracji! trochę bez sensu :/
    edytowano 26.04.2015
    No wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i na ten przykład z mojej perspektywy to żadna różnica, bo i tak te co mam mają malutki poziom zadowolenia.
  • Pasigroch (PL1)Pasigroch (PL1) Posty: 408
    edytowano 26.04.2015
    Fakt. Zwłaszcza, że daaawno nie było tego eventa. Chętnie bym ją wyjmienił na taką z lepszą optyką, żeby kaczki i kury obserwować ;)
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    Mam pytanie do zespołu gry czy Architekt Krajobrazu nie może zająć się ulepszaniem dekoracji w kierunku zadowolenia wioski bo mam dużo ulepszonych dekoracji i nie chcę ich demontować bo kosztowało mnie to dużo czasu i dolarów, a dodatkowa funkcja pozwoliła by podnieść lub nawet dodać zadowolenie wioskowe do już ustawionych na farmach dekoracji
  • FAN2 (PL1)FAN2 (PL1) PL1 Posty: 36
    Witam , mam pytanie ,czy dekoracja np ,6 poz .78 zad.,postawię zamiast deko.4 poz. 165 zad. to spadnie mi to zad. czy podniesie się ?   Nie wiem jak to  jest  poz. wyzszy ,ale zad. mniejsze .. :/
    liczy się zadowolenie, a nie poziom, który określa raczej jakość dekoracji, przeważnie im wyższy poziom dekoracji tym więcej zadowolenia z jednostki powierzchni 
  • subaru1981 (PL1)subaru1981 (PL1) PL1 Posty: 262
    farm boy (PL1) powiedział(a):
    Mam pytanie do zespołu gry czy Architekt Krajobrazu nie może zająć się ulepszaniem dekoracji w kierunku zadowolenia wioski
    Zdecydowanie popieram.
    Nie ma jak tego podnosić obecnie.....
  • neferetka (PL1)neferetka (PL1) PL1 Posty: 538
    Mam pytanie czy to jest błąd wyświetlania??? I proszę potwierdźcie.

chyba nie dekorki z 9 poziomem maja kosmiczne ilości dolarów, części dekoracji czy złota w celu podniesienia zadowolenia o choćby jeden pisało o tym kilka osób w wątku o ulubionych dekoracjach 

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik