17.03.2015 | Jakość Dekoracji & Architekt Krajobrazu

Drodzy Gracze,
szykują się kolejne zmiany. Tym razem Zespół BF przygotował dla Was niespodziankę w postaci możliwości ulepszanie dekoracji. Pamiętacie, ile dyskusji prowadzono swojego czasu na ten temat? Udało się i w grze pojawi się opcja polepszania jakości dekoracji i nowa postać związana z tą możliwością - Architekt Krajobrazu. Zapraszam do zapoznania się ze szczegółami zmian.
Pozdrawiam
szykują się kolejne zmiany. Tym razem Zespół BF przygotował dla Was niespodziankę w postaci możliwości ulepszanie dekoracji. Pamiętacie, ile dyskusji prowadzono swojego czasu na ten temat? Udało się i w grze pojawi się opcja polepszania jakości dekoracji i nowa postać związana z tą możliwością - Architekt Krajobrazu. Zapraszam do zapoznania się ze szczegółami zmian.
Pozdrawiam
Post edited by Asia07 on
0
Komentarz
Czy podczas pracy AK będzie można budować lub ulepszać inne obiekty?
Czy za zniszczenie dekoracji przez AK będzie się otrzymywało zwrot 50% kosztów poniesionych przy zakupie,jak to miejsce obecnie podczas ich wyburzania? I czy nadal będzie można wyburzać na obecnych warunkach?
Mam nadzieję,że nareszcie będzie to aktualizacja niosąca zadowolenie nasze a nie jak ostatnio bywało- irytację .:)
Ale przyznaję miły dreszczyk się pojawił
wielokrotnie pojawiało się pytanie o sens posiadania dekoracji, które są nikomu do niczego niepotrzebne. Zespół Big Farm postanowił zrobić z tym tematem porządek i uznano, że przyda się taki odpowiednik Architekta, ale do dekoracji. Określenie "Architekt Krajobrazu" nie jest jeszcze finalne i może ulec zmianie do czasu aktualizacji, jednak sama zasada działania jest już gotowa. Odpowiadając na Wasze pytania:
Będzie można ulepszać dekoracje na farmie, wybrać dekorację z Inwentarza lub z Piwnicy.
Kosztów na ten moment nie możemy zdradzać - dział balansu jest na etapie podejmowania finalnych decyzji w tej sprawie. Jednak w kwestii blokowania pól budowy mogę powiedzieć, że sytuacja ma być rozwiązana w ten sposób, by ulepszenie dekoracji lub ich rozbiórka były niezależne od pola budowy, czyli nie powinny blokować okna budowy. Dekoracje mają się ulepszać lub demolować natychmiastowo, jeśli Gracz zdecyduje się na takie działanie.
Ale dobrze rozumiem, że w trakcie trwania wydarzenia po przejściu na inną farmę będziemy mogli na niej wykorzystać obecność Architekta Krajobrazu? Czyli innymi słowy podczas trwania wydarzenia możemy skorzystać z niego na każdej farmie, o ile na nią przejdziemy?
Zastanawiam się, czy to oznacza, że nie będzie można wyburzyć dekoracji, gdy Architekta krajobrazu nie będzie akurat w grze? Czy też będziemy mogli wyburzać kiedy tylko zechcemy, ale podczas trwania wydarzenia dodatkowo na tym zarobimy części dekoracji do ulepszania kolejnych? To pytanie już zadał makao, ale mimo zacytowania w swoim poście CM Asia na nie nie odpowiedziała, chociaż pogrubiła tę część wypowiedzi:
Jeśli chodzi o nazwę dla naszej nowej postaci, to ja proponuję, żeby nazywał się Dekorator, aby się nie mylił z naszym już istniejącym Architektem oraz żeby nazwa od razu nasuwała skojarzenie z dekoracjami na farmie.
Fajnie , że dekoracje będą mogły przynosić większe zadowolenie, pozwoli to zaoszczędzić cennego miejsca na działce
zwykły (biały)
niezwykły (zielony)
wyjątkowy (niebieski)
rzadki (fioletowy)
bardzo rzadki (żółty)
legendarny (pomarańczowy)
Dostępne zadania dzienne to:
- Uzyskaj punkty reputacji
- Aktywuj maszynę na farmie
A będą jakieś inne?
Zaintrygował mnie poniższy akapit:
Ulepszanie dekoracji
Aktualnie istniejące dekoracje, lub te przechowywane w Inwentarzu, czy Piwnicy będą mogły ulec ulepszeniu. Ulepszenie wpłynie na wartość zadowolenia, jak również poprawi jakość dekoracji, aby można ją było dłużej i bardziej efektywnie wykorzystywać.
Co oznacza zwrot "dłużej"? Bo pierwsza moja myśl była taka, że dekoracje nie będą na stałe.
Gracze zwykle pozbywają sie słabszych dekoracji na rzecz lepszych. "dłużej" znaczy dlużej dana dekoracja bedzie przydatna ....
Będzie można ulepszać dekoracje na farmie, wybrać dekorację z Inwentarza lub z Piwnicy.
Tak będzie można nawet w piwnicy
Jutro czyli dzisiaj i jak zwykle coś musiało się "pokićkać" bo nadal aktualizacji brak
Czyżby była robiona bez wyłączania farm ? wątpie
A może jak zwykle znów została przełożona na inny termin i nikt nie zadał sobie trudu aby o tym poinformować ?
Miało być ciekawie a wychodzi jak zawsze , informacji brak , odpowiedzi brak , admina brak i pozostaje tylko czekać aż ktoś łaskawie nas poinformuje
Oj chyba jednak ździebko przesadzasz... Nadal mamy czas między 8:00 a 11:00, bo u mnie jest zaledwie 9:30, czyli wszystko w normie :P jak będzie 12:30 to te obawy będą na miejscu... a póki co...
Na Polska1 nadal cisza...
Ale za to mamy event, no w sam raz...