Był ktoś z was na wyspie wikingów?
Ja nie mogę wejść, bo nie wiem jak to zrobić?
Poprzednio podczas wydarzenia z wyspami, było dostępne lotnisko.
A teraz jest ono niedostępne, więc się do wikinga nie wybiorę(samolotem),
może mam się zabrać statkiem?
Gdy czytam kolejne pytanie o wyspę Wikingów, to chce mi się śmiać. Sporo osób nie zrozumiało OO i nie dotarła do nich wiadomość, że wyspa nie musi wystartować bezpośrednio po aktualizacji.
A może CM Asia pisze zbyt zagmatwane ogłoszenia?
Jestem po świeżej lekturze ostatniego OO dotyczącego gorącej oferty na punkty reputacji i utwierdziłam się w przekonaniu, że język CM Asi do łatwych nie należy, sporo cierpliwości wymagało ode mnie dotrwanie do końca...
Jeśli CM Asia czyta to forum, to ponawiam moje pytanie o optymalizację kosztów wyspy, którą zapowiadała we wrześniu ubiegłego roku. Chciałabym wiedzieć, kiedy zostaną obniżone koszty produkcji na wyspach??
Tyle że aktualizacja była wczoraj, i rozumiałem że wyspa ruszy parę godzin po niej,
a tu mamy już 24- godzinną obsuwę
Może na nią napadli separatyści Putina i dlatego jej nie ma?
Tyle że aktualizacja była wczoraj, i rozumiałem że wyspa ruszy parę godzin po niej,
Nikt na nią nie napadł, to zwyczajnie ty źle zrozumiałeś... Aśka pisała, że w najbliższych dniach... ale nie napisała kiedy... więc nie znasz dnia ani godziny, nie dziś to może jutro, albo pojutrze... I tak nie ma się do czego spieszyć.
Prawdopodobnie czytaliście już w Świecie Farmera najnowsze wieści naszej Moniki o planach Nilsa Nordsona. Udało się mu już niemało dowiedzieć na temat swoich przodków i o tym, jak prezentowało się ich życie podczas długich, zimowych nocy. Wraz z tą aktualizacją pojawi się okazja, by podążać śladami Nilsa aż do Farmy Świateł Polarnych.
a na końcu jakieś tam nieoczywiste określenie terminu , ale gdzie te kilka dni???
Prosimy miejcie na uwadze, że aktualizacja ma na celu dodanie Farmy Świateł Polarnych do gry, jednak wydarzenie nie musi się pojawić natychmiast po zakończeniu prac.
Wracając do Farmy Polarnej - macie rację twierdząc, że nie musi się pojawić bezpośrednio po aktualizacji. Zniecierpliwionym podpowiem, że nie musi to nastąpić również dzisiaj, ale w najbliższych dniach. Aktualizacja miała zadanie wprowadzić nowe wydarzenie do struktury gry. Nie oznacza jego natychmiastowej aktywacji.
Wszyscy, którzy czekają na pojawienie się Farmy Polarnej, muszą uzbroić się w jeszcze troszkę cierpliwości
na nk już jest ta wyspa, to pewnie niedługo pojawi się na innych serwerach..
eh i tak tam nie wchodzę, żadnych zmian poza grafiką nie ma a grafika mimo zapowiedzi, mnie osobiście nie powaliła jak tak popatrzyłam na wyspy moich sojuszników..... ale pewnie kwestia gustu
witajcie :-)
zainteresowanym podsyłam link z zrzutu ekranu , dodatkowo dodana jest zorza polarna na niebie, kamienny krąg ma dodane ognisko. Niestety nic nie wiem na temat kosztów i zadań na Farmie Świateł
W sprawie eventów. miąło być właśnie tak,z ę inne farmy powoli zaczynają brać w nich udział, a tu nagle powrót do przeszłości?? musicie działać w odwrótna stronę i inne farmy do eventów dołączać, wtedy to ma sens.
Nikt na nią nie napadł, to zwyczajnie ty źle zrozumiałeś... Aśka pisała, że w najbliższych dniach... ale nie napisała kiedy... więc nie znasz dnia ani godziny, nie dziś to może jutro, albo pojutrze... I tak nie ma się do czego spieszyć.
Zachęcam do zajrzenia do studia Mistrza Kovu ^^
rzeczywiście nie ma się do czego śpieszyć:D.....ale wyspa miała być we czwartek tak jak była planowana. Mój kapitan jest lepiej poinformowany od CM-ów, poniewaz już w środę wieczorem przestawił się na owoce od wikingów...i ja mu wierzę haha:cool: bardziej niż komukolwiek....
Na oficjalnym profilu gry na fejsie piszą po ang. zapowiedź wyspy zwrotem "Coming Soon"
Co się tłumaczy jako wkrótce, a to wkrótce może być zarówno dzisiaj jak i za miesiąc.
Wszyscy krytykują wyspę .Ale jak przyjdzie co do czego, to nie mogą się doczekać rozpoczęcia aktualizacji.Trochę to śmieszne.Tak jakby ludzie inwestowali żywą gotówkę
Ta druga część wypowiedzi to była trochę nie trafiona sorry
Sorry ale ta druga część wypowiedzi była nie przemyślana.
Balans gry - wydarzenie U.F.O - zadanie 3 tego eventu nie będzie uwzględniało koziego mleka, co było możliwe dzięki występującemu w grze błędowi. Jedynie krowie mleko będzie zaliczane na poczet zadania.
Mam nadzieję, że balans gry zdaje sobie z tego sprawe ,że w tej sytuacji budowa koziarni na smakoszu staje się zupełnie bezpodstawna? Inwestycja ani dochodowa ani pomocna w czymkolwiek......zamiast tego lepiej będzie zaoszczędzić miejsce oraz pracowników i postawić inny budynek albo sad:(
Popieram w całości ! Niby dodatkowe farmy są nie obowiązkowe, ale kapitan najwięcej podków niezbędnych do trenowania koni daje właśnie za towary dodatkowe ! Farmy pochłaniają kupę kasy, a dodatkowo równolegle prowadzone są inne ewenty. A rozwój głównych farm w miejscu stoi. I jeszcze jedno dlaczego piszecie, ze ewent z wikingami się zaczął,jak ja np nic nie mam nie ma lotu na wikingową farmę itp. Mam propozycje by te dwie dodatkowe farmy wprowadzić na stałe. Tak jak jest na farmeramie, początkowo bahamarama była ewentem, ale twórcy włączyliją na stałę.
Popieram w całości ! Niby dodatkowe farmy są nie obowiązkowe, ale kapitan najwięcej podków niezbędnych do trenowania koni daje właśnie za towary dodatkowe ! Farmy pochłaniają kupę kasy, a dodatkowo równolegle prowadzone są inne ewenty. A rozwój głównych farm w miejscu stoi. I jeszcze jedno dlaczego piszecie, ze ewent z wikingami się zaczął,jak ja np nic nie mam nie ma lotu na wikingową farmę itp. Mam propozycje by te dwie dodatkowe farmy wprowadzić na stałe. Tak jak jest na farmeramie, początkowo bahamarama była ewentem, ale twórcy włączyliją na stałę.
Event miał się zacząć ale coś nie wypaliło:)
Nie licz na to że farmy z eventu staną sie farmami stałymi. To nie możliwe z jednego powodu: Ludzie przestaliby wydawać na to pieniądze, rozbudowywaliby we właściwym dla siebie czasie i do odpowiedniego dla siebie poziomu mając stały dostep do wyspiarskiej waluty a to dla GGS jest rzeczą nie do przyjecia...z czystej chciwości oczywiście:)
no tak... ten kapitan, zawsze czegoś chce, ale na szczęście nie tylko produktów z wysp czasowych Czy z ręką na sercu możecie powiedzieć, że trzeba u niego robić zapasy przy każdym jednym wydaniu czasowej wyspy? Chyba nie do końca.
Niestety trzeba, bo więcej podków daje za owoce szklarniowe,a te kupisz tylko za monety wyspiarskie, a te trzeba wypracować na wyspach.I musisz, bo trenujesz koniki żeby uzyskać 1 stopień jakości/albo i wyższy niektórzy/ i potrzebujesz 1600 lub 2000 na 1 trening x 2 koniki, więc kapitan MUSI dostać te owoce ze szklarni,powiazane jest to ściśle, a koniki miały być taka atrakcja. Asia, a może istnieje inny sposób zdobycia podków, o którym nie wiem?
Komentarz
Ja nie mogę wejść, bo nie wiem jak to zrobić?
Poprzednio podczas wydarzenia z wyspami, było dostępne lotnisko.
A teraz jest ono niedostępne, więc się do wikinga nie wybiorę(samolotem),
może mam się zabrać statkiem?
A może CM Asia pisze zbyt zagmatwane ogłoszenia?
Jestem po świeżej lekturze ostatniego OO dotyczącego gorącej oferty na punkty reputacji i utwierdziłam się w przekonaniu, że język CM Asi do łatwych nie należy, sporo cierpliwości wymagało ode mnie dotrwanie do końca...
Jeśli CM Asia czyta to forum, to ponawiam moje pytanie o optymalizację kosztów wyspy, którą zapowiadała we wrześniu ubiegłego roku. Chciałabym wiedzieć, kiedy zostaną obniżone koszty produkcji na wyspach??
Zachęcam do zajrzenia do studia Mistrza Kovu ^^
jest zapowiedź:
a na końcu jakieś tam nieoczywiste określenie terminu
dwa dni to już będzie kilka?
Witajcie,
może nieco rozjaśni sprawę ten post Asi:
http://pl.board.goodgamestudios.com/bigfarm/showthread.php?66612-26-02-2015-Farma-%C5%9Awiate%C5%82-Polarnych&p=795535&viewfull=1#post795535
A dokładnie chodzi mi o ten jego fragment: Wszyscy, którzy czekają na pojawienie się Farmy Polarnej, muszą uzbroić się w jeszcze troszkę cierpliwości
Pozdrawiam serdecznie,
Demona
eh i tak tam nie wchodzę, żadnych zmian poza grafiką nie ma
zainteresowanym podsyłam link z zrzutu ekranu , dodatkowo dodana jest zorza polarna na niebie, kamienny krąg ma dodane ognisko. Niestety nic nie wiem na temat kosztów i zadań na Farmie Świateł
http://static.pokazywarka.pl/i/5695521/663795/farma-swiate.jpg
Od lvl kiedy jest dostępne lotnisko. A więc jeśli dobrze pamiętam to od 30.
A gdzie to studio Mistrza Kovu?
Yaroslaw:
http://pl.board.goodgamestudios.com/bigfarm/showthread.php?56493-Sygnatury-Kovu007&p=796305&viewfull=1#post796305
rzeczywiście nie ma się do czego śpieszyć:D.....ale wyspa miała być we czwartek tak jak była planowana. Mój kapitan jest lepiej poinformowany od CM-ów, poniewaz już w środę wieczorem przestawił się na owoce od wikingów...i ja mu wierzę haha:cool: bardziej niż komukolwiek....
Tylko co te misie mają do wyspy wikinga, poza tym że są też polarne?
Miłego wieczoru no i
Tylko tyle
Wydaje mi się, że dziewczyny chciały tylko rozpropagować sygnaturki (a może i moje studio sygnatur
Co się tłumaczy jako wkrótce, a to wkrótce może być zarówno dzisiaj jak i za miesiąc.
Ta druga część wypowiedzi to była trochę nie trafiona sorry
Sorry ale ta druga część wypowiedzi była nie przemyślana.
Mam nadzieję, że balans gry zdaje sobie z tego sprawe ,że w tej sytuacji budowa koziarni na smakoszu staje się zupełnie bezpodstawna? Inwestycja ani dochodowa ani pomocna w czymkolwiek......zamiast tego lepiej będzie zaoszczędzić miejsce oraz pracowników i postawić inny budynek albo sad:(
Event miał się zacząć ale coś nie wypaliło:)
Nie licz na to że farmy z eventu staną sie farmami stałymi. To nie możliwe z jednego powodu: Ludzie przestaliby wydawać na to pieniądze, rozbudowywaliby we właściwym dla siebie czasie i do odpowiedniego dla siebie poziomu mając stały dostep do wyspiarskiej waluty a to dla GGS jest rzeczą nie do przyjecia...z czystej chciwości oczywiście:)
Pewnie znowu jakiś bug! Taka norma.