Przedmioty kolekcji

Tak wiem,że temat był wałkowany milion razy,ale wierzę że w końcu ktoś z "góry" zajmie się tym niemożliwym do przeskoczenia dla niektórych sojuszy na obecnym etapie gry problemem.
Jestem w sojuszu w topce, nie jestem "niedzielnym" graczem a istotnych przedmiotów kolekcji zbieram niemiłosiernie mało,jak większość osób zresztą. Co za tym idzie ciężko jest ruszyć z nowym projektem. Tak oczywiście da się wystartować projekt natychmiast, średnio jest to wydatek 6 tysięcy złota, co przelicza się na min. 16,99 PLN (bez promocji) na jeden jedyny tylko projekt!!!
Dlatego moim zdaniem zasadne jest coś w tej kwestii w końcu zmienić, np:
- możliwość dorzucania mniejszych ilości przedmiotów przez każdego sojusznika,
- zwiększenie częstotliwości wypadania kluczowych przedmiotów kolekcji (wizytówka,siła robocza,praca zespołowa),
- wypadanie przedmiotów kolekcji przy zbiorach z farm smakosza i kwiatowej,
- znaczne obniżenie ilości złota potrzebnego na zakup obrazków,
Tak wiem,że jak mi się nie podoba to mogę zmienić grę, sojusz może robić 2,3 projekty tygodniowo. Ale myślę,że nie dostrzegają tego problemu tylko Ci którzy się z nim nie zetknęli, a osób takich będzie coraz mniej.
Jeśli się nie rozwijamy to się cofamy.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Jestem w sojuszu w topce, nie jestem "niedzielnym" graczem a istotnych przedmiotów kolekcji zbieram niemiłosiernie mało,jak większość osób zresztą. Co za tym idzie ciężko jest ruszyć z nowym projektem. Tak oczywiście da się wystartować projekt natychmiast, średnio jest to wydatek 6 tysięcy złota, co przelicza się na min. 16,99 PLN (bez promocji) na jeden jedyny tylko projekt!!!
Dlatego moim zdaniem zasadne jest coś w tej kwestii w końcu zmienić, np:
- możliwość dorzucania mniejszych ilości przedmiotów przez każdego sojusznika,
- zwiększenie częstotliwości wypadania kluczowych przedmiotów kolekcji (wizytówka,siła robocza,praca zespołowa),
- wypadanie przedmiotów kolekcji przy zbiorach z farm smakosza i kwiatowej,
- znaczne obniżenie ilości złota potrzebnego na zakup obrazków,
Tak wiem,że jak mi się nie podoba to mogę zmienić grę, sojusz może robić 2,3 projekty tygodniowo. Ale myślę,że nie dostrzegają tego problemu tylko Ci którzy się z nim nie zetknęli, a osób takich będzie coraz mniej.
Jeśli się nie rozwijamy to się cofamy.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Post edited by Proz (PL1) on
0
Komentarz
Serdecznie i z całej siły dołączam do postulatów powyżej. Przecież w niektórych projektach potrzeba np. 5200 biletów a to dopiero 4 poziom tego projektu. No ileś razy dodawaliśmy no ale ileż można tych (w tym przypadku) biletów mieć.
Z drugiej strony zauważyłem, że jeśli się najedzie na poszczególny przedmiot w menu inwentarza to wyskakuje zakładka gdzie przedmioty można uzyskać. Tak było od zawsze, co jest jednak ciekawe to to, że ostatnio pokazują się tam też nazwy obiektów z F.Smakosza. To fajnie pomyślałem sobie, ale jak dotąd żadnego przedmiotu kolekcyjnego na F.Smakosza nie uświadczyłem.
No i tego nie wiem czy to tak u mnie tylko, czy raczej podpucha jakaś albo kawałek jakiś niezrealizowanego planu, którego całkowitą odsłonę będzie można poznać dopiero na wiosnę....
pzd
Pozdrawiam,
Emil.
Witaj
To nie podpucha, tylko najzwyklejszy w świecie błąd, który się zakradł na nasze farmy po którejś z kolei aktualizacji. Nasza CM wypowiadała się już ostatnio w tej kwestii, że wiedzą i mają to poprawić, albowiem na chwilę obecną nic w temacie wypadania przedmiotów kolekcji się nie zmieniło.
http://pl.board.goodgamestudios.com/bigfarm/showthread.php?51697-03-07-14-Nagrody-dla-sojuszy&p=605865&viewfull=1#post605865
Co do postu Proz podpisuję się pod tymi pomysłami rękami i nogami, może wreszcie coś się zmieni na lepsze, gdy będziemy maglować temat na okrągło
O tym marze od roku, z pewnoscia inni tez, tematy byly, ale nikt sobie z BF nie wzial tego do serca.
Witam serdecznie,
nie chodzi o to, że nikt z BF nie wziął sobie tego pomysłu do serca, a bardziej o to, że już tłumaczyłam powód odmownej odpowiedzi. Niestety - ze względu na szereg czynników - nie możemy spełnić wszystkich życzeń Graczy. Zespół dokłada jednak wszelkich starań, by spełnić te z nich, które jesteśmy w stanie zrealizować.
Pozdrawiam