Strona główna Polish Sugestie, pochwały i krytyka

Przedmioty kolekcji

Proz (PL1)Proz (PL1) Posty: 154
edytowano 29.10.2014 w Sugestie, pochwały i krytyka
Tak wiem,że temat był wałkowany milion razy,ale wierzę że w końcu ktoś z "góry" zajmie się tym niemożliwym do przeskoczenia dla niektórych sojuszy na obecnym etapie gry problemem.

Jestem w sojuszu w topce, nie jestem "niedzielnym" graczem a istotnych przedmiotów kolekcji zbieram niemiłosiernie mało,jak większość osób zresztą. Co za tym idzie ciężko jest ruszyć z nowym projektem. Tak oczywiście da się wystartować projekt natychmiast, średnio jest to wydatek 6 tysięcy złota, co przelicza się na min. 16,99 PLN (bez promocji) na jeden jedyny tylko projekt!!!

Dlatego moim zdaniem zasadne jest coś w tej kwestii w końcu zmienić, np:
- możliwość dorzucania mniejszych ilości przedmiotów przez każdego sojusznika,
- zwiększenie częstotliwości wypadania kluczowych przedmiotów kolekcji (wizytówka,siła robocza,praca zespołowa),
- wypadanie przedmiotów kolekcji przy zbiorach z farm smakosza i kwiatowej,
- znaczne obniżenie ilości złota potrzebnego na zakup obrazków,

Tak wiem,że jak mi się nie podoba to mogę zmienić grę, sojusz może robić 2,3 projekty tygodniowo. Ale myślę,że nie dostrzegają tego problemu tylko Ci którzy się z nim nie zetknęli, a osób takich będzie coraz mniej.
Jeśli się nie rozwijamy to się cofamy.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
Post edited by Proz (PL1) on

Komentarz

• Gryfx2Gryfx2 Posty: 8
    edytowano 30.07.2014
    Witam.
    Serdecznie i z całej siły dołączam do postulatów powyżej. Przecież w niektórych projektach potrzeba np. 5200 biletów a to dopiero 4 poziom tego projektu. No ileś razy dodawaliśmy no ale ileż można tych (w tym przypadku) biletów mieć.
    Z drugiej strony zauważyłem, że jeśli się najedzie na poszczególny przedmiot w menu inwentarza to wyskakuje zakładka gdzie przedmioty można uzyskać. Tak było od zawsze, co jest jednak ciekawe to to, że ostatnio pokazują się tam też nazwy obiektów z F.Smakosza. To fajnie pomyślałem sobie, ale jak dotąd żadnego przedmiotu kolekcyjnego na F.Smakosza nie uświadczyłem.
    No i tego nie wiem czy to tak u mnie tylko, czy raczej podpucha jakaś albo kawałek jakiś niezrealizowanego planu, którego całkowitą odsłonę będzie można poznać dopiero na wiosnę....
    pzd
  • LeaderMinah88LeaderMinah88 Posty: 22
    edytowano 30.07.2014
    Albo chociaż dodajcie opcję zakupu przedmiotów za złoto z konta sojuszu.

Pozdrawiam,
    Emil.
  • Psotna Farmerka (PL1)Psotna Farmerka (PL1) PL1 Posty: 2,602
    edytowano 30.07.2014
    Gryfx2 napisał użytkownik: »
    Witam.
    Serdecznie i z całej siły dołączam do postulatów powyżej. Przecież w niektórych projektach potrzeba np. 5200 biletów a to dopiero 4 poziom tego projektu. No ileś razy dodawaliśmy no ale ileż można tych (w tym przypadku) biletów mieć.
    Z drugiej strony zauważyłem, że jeśli się najedzie na poszczególny przedmiot w menu inwentarza to wyskakuje zakładka gdzie przedmioty można uzyskać. Tak było od zawsze, co jest jednak ciekawe to to, że ostatnio pokazują się tam też nazwy obiektów z F.Smakosza. To fajnie pomyślałem sobie, ale jak dotąd żadnego przedmiotu kolekcyjnego na F.Smakosza nie uświadczyłem.
    No i tego nie wiem czy to tak u mnie tylko, czy raczej podpucha jakaś albo kawałek jakiś niezrealizowanego planu, którego całkowitą odsłonę będzie można poznać dopiero na wiosnę....
    pzd

Witaj :)
    To nie podpucha, tylko najzwyklejszy w świecie błąd, który się zakradł na nasze farmy po którejś z kolei aktualizacji. Nasza CM wypowiadała się już ostatnio w tej kwestii, że wiedzą i mają to poprawić, albowiem na chwilę obecną nic w temacie wypadania przedmiotów kolekcji się nie zmieniło.
    http://pl.board.goodgamestudios.com/bigfarm/showthread.php?51697-03-07-14-Nagrody-dla-sojuszy&p=605865&viewfull=1#post605865

Co do postu Proz podpisuję się pod tymi pomysłami rękami i nogami, może wreszcie coś się zmieni na lepsze, gdy będziemy maglować temat na okrągło :)
  • adusias (PL1)adusias (PL1) PL1 Posty: 22
    edytowano 10.10.2014
    A ja uważam, że z przedmiotami kolekcji jest coś nie tak. Cały sojusz nie może uczestniczyć w oddawaniu przedmiotów do kolekcji, ponieważ jeden rodzaj przedmiotu może oddać tylko jeden sojusznik. Dlaczego nie można byłoby wprowadzić zmiany, żeby jeden przedmiot mogli oddawać wszyscy członkowie sojuszu. Wtedy każdy miałby wkład w kolekcję a sojusz wspólnie by pracował na to, żeby uzbierać przedmioty na projekt.
  • miki1948 (PL1)miki1948 (PL1) PL1 Posty: 440
    edytowano 10.10.2014
    adusias2 napisał użytkownik: »
    A ja uważam, że z przedmiotami kolekcji jest coś nie tak. Cały sojusz nie może uczestniczyć w oddawaniu przedmiotów do kolekcji, ponieważ jeden rodzaj przedmiotu może oddać tylko jeden sojusznik. Dlaczego nie można byłoby wprowadzić zmiany, żeby jeden przedmiot mogli oddawać wszyscy członkowie sojuszu. Wtedy każdy miałby wkład w kolekcję a sojusz wspólnie by pracował na to, żeby uzbierać przedmioty na projekt.
    Tak, myślę że to wspaniały pomysł inaczej będzie trudno uzbierać kolekcję bo mało jej wylatuje a potrzeby są ogromne na wyższym poziomie umiejętności
  • Reissa2Reissa2 Posty: 139
    edytowano 10.10.2014
    Również dołączam się do Waszych postulatów. Kiedy poruszaliśmy ten temat w początkach mojej gry, Asia zasłoniła się balansem gry, ale im dłużej w to gram tym większe przekonanie, że twórcy gry nie mają pojęcia o balansie. Projekty powinny być wyzwaniem same w sobie, a nie niemal niemożliwymi do uruchomienia.
  • emilia puchacz (PL1)emilia puchacz (PL1) PL1 Posty: 31
    edytowano 13.10.2014
    dołączam się do postulatów,im nas więcej tym lepiej
  • XxasieczekxX (PL1)XxasieczekxX (PL1) PL1 Posty: 2,305
    edytowano 13.10.2014
    adusias2 napisał użytkownik: »

O tym marze od roku, z pewnoscia inni tez, tematy byly, ale nikt sobie z BF nie wzial tego do serca.
  • Asia07Asia07 Posty: 2,493
    edytowano 16.10.2014
    XxasieczekxX napisał użytkownik: »
    O tym marze od roku, z pewnoscia inni tez, tematy byly, ale nikt sobie z BF nie wzial tego do serca.

Witam serdecznie,

nie chodzi o to, że nikt z BF nie wziął sobie tego pomysłu do serca, a bardziej o to, że już tłumaczyłam powód odmownej odpowiedzi. Niestety - ze względu na szereg czynników - nie możemy spełnić wszystkich życzeń Graczy. Zespół dokłada jednak wszelkich starań, by spełnić te z nich, które jesteśmy w stanie zrealizować.

Pozdrawiam
  • XxasieczekxX (PL1)XxasieczekxX (PL1) PL1 Posty: 2,305
    edytowano 29.10.2014
    Szkoda że biorą banalne życzenia graczy pod uwagę a nie te konkretne :(

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik