Co do nagród w obecnej edycji MS, to jest kpina!!! Chyba, że zespół pomylił sobie podział i nagrody z ligi debiutanckiej dał do ligi złotej, bo jak inaczej to wytłumaczyć?? Najbardziej rozbawiła mnie nagroda nr 95, a mianowicie 1 szt. zwykła licencja górnicza a takich nagród jest mnóstwo. Nie wiadomo czy płakać, czy się śmiać. Coś w tym temacie usłyszymy???
Oj, żetony to pół biedy, ale licencja.. na dolary??? Przecież to wartość 2000 dolarów??? Proszę, i to ma być nagroda nr 95!!! Albo certyfikaty..??? Komu wykonującemu misje (czyli biorącemu udział w MS) brakuje certyfikatów..
Podobnie z dekoracjami.. O estetyce dyskutować nie będę, gdyż to rzecz gustu, ale prosta kalkulacja podstawowych wartości (zadowolenie, wielkość) przemawiają na niekorzyść nowych "domków". Chciałam zauważyć, że poziomy (i farmy) nam rosną, nie maleją i potrzebujemy coraz lepszych dekoracji czyli coraz mniejszych lub z coraz większym zadowoleniem w przeliczeniu na powierzchnię, nie na odwrót.
Ps. Czy jeszcze w ogóle będzie można zdobyć baloniki w sposób inny niż zakupić je za niebotyczne wręcz ilości złota?
W srebrnej nędza jeśli chodzi o nagrody. Czy naprawdę zespół GGS uważa, że dla karmy dla kur ktoś będzie w mistrzostwach gonił złotem, bądź za to złoto kupował wodorosty lub żetony? Ciągle zmiany na gorsze - dla graczy oczywiście. Ale BF graczami stoi, więc żeby przypadkiem GGS się w końcu nie przejechało na swoich "wspaniałych" innowacjach. Wprowadzono żetony rozbudowy (szumnie), zabrano skrzynie (po cichu).
Popieram pytanie kolegi.....zmiana nagród ..bez uprzedzenia..to nie fair w stosunku do graczy.. Naprawdę żenująće
Witajcie
O zmianie nagród informowaliśmy Was w OO "Nagrody dekoracji w Mistrzostwach Sojuszniczych zostaną zmienione! Dodaliśmy do gry kilka kompletnie nowych nagród m.in. nowe lśniące trofeum, żetony okna konstrukcyjnego (więcej poniżej), oraz nowe nagrody za aktywność - uwzględniając także nowy zestaw dla wszystkich fanów Robin Hooda." Oczywiście przekazałam Wasze niezadowolenie z powodu tych zmian.
Popieram przedmówców nagrody w MS są żenujące.... ozdoby nowe ok choć zadowoleniem nie powalają, ale zawsze coś nowego, ale znając życie przez 5 lat teraz będą je w kółko nam wciskać... Ale i tak tych Mistrzostw ze względu na ich częstotliwość, większość miała już po dziurki w nosie, będzie kolejny powód, aby sobie odpuścić, tym bardziej , że coraz cieplej za oknem .. tylko czy o to na pewno chodziło GGS?
Oczywiście, że wiedzieliśmy, że nagrody się zmienią, tylko nikt nie podejrzewał, że na dużo gorsze. Osobiście wierzyłam (o, ja głupia), że wymienione zostaną nagrody, które w oczach graczy są bezwartościowe (reprezentują sobą wartość minimalną), a nie te, które nas cieszyły i o które walczyliśmy. Dla kilku skrzyń czy fioletów sojusz się postara - dla karm już nie bardzo. Z resztą to wręcz śmieszne by było oczekiwać od kogokolwiek jakiegokolwiek poświęcenia dla nagród, które może sobie wyprodukować niewielkim kosztem sam..
Cosie stalo z nagrodami ze złotej ligi??????????????????Wybaczcie ale to jakis zart.....; jesli chodzi o nagrody w złótej lidze...gdzie sie podzialy tajemnicze skrzynie...przedmioty do kolekcji...daliscie nam w zamian zetony konstrukcyjne??ja dziekuje za taka zxamiane...robice wszystko ze naprawde odechciewa sie brac udzial w mistrzostwach...gra nie warta zachodu....
Witam
Przeniosłam dyskusje ,którą otworzyłeś w pytaniach ogólnych. Nie ma potrzeby tworzenia nowych wątków skoro tutaj możemy omawiać wszystkie zmiany dotyczącej obecnej aktualizacji
Te nagrody to jakaś nędza. i co z tego, że napisane było że się zmienia? Badziewie zamiast dziadostwa albo odwrotnie. Czyżby balans dotknal nagrod? Jednak prosze o docenienie inteligencji graczy
To wtrącę kolejne 5 groszy tak, oczywiście była informacja o zmianie nagród, ale każdy spodziewa się w takiej sytuacji zmiany na lepsze lub równowartościowe, a nie na totalne dno. Tak jakby ktoś za swoją pracę dostawał premię w towarze i nagle szef ogłasza, że zmienia rodzaj profitu - była wołowina, a teraz będą parówki nie widać tu różnicy? Już widzę tą motywację u pracownika, będzie miał taką minę, jaką my Wszyscy mieliśmy dzisiaj rano.
Nagrody które zmieniono w lidze złotej są powalające totalnie......to jakaś porażka.....do doopy te zmiany w ms...jak to są nagrody to jak ksiądz jestem....A tak odnośnie żetonów to ja mam ich 59 a sojusz do tej pory zdobył ich 73,nie wykorzystałam okna rozbudowy to tą resztę to mi ufo zajumiało???????????Po za tym skoro tych monet można zebrać tylko 50 to dlaczego w nagrodach z ms jest ich więcej??????????i jakim cudem ja ich mam 59 zamiast 73????to totalnie bez sensu jest, to co ja mam ozdobę zbudować żeby mi reszta nie wyparowała czy co?????? nie mam w tej chwili potrzeby budowania...a architekta nie ma..
"Inwentarz pomieści 50 żetonów. Każde użycie drugiego okna konstrukcyjnego będzie zużywało 50 żetonów. " Czyli w inwentarzu nie zmięsci się więcej żetonów niż 50 ? to po co jest ich więcej w MS ? Nagrody MS to porażka nie ma motywacji do brania udziału ,szok i niedowierzanie , GGS tak bardzo nas ceni, własnie widać jak
A ja tak się zastanawiam, skoro w złotej lidze na 95 pozycji mamy do wygrania zwykłą licencje górniczą, to jakie są nagrody z brązowej lidze?? Może ich nagrody przez pomyłkę są u nas? Jeśli to nie błąd w grze i w następnych MS nagrody będą takie same, to ja podziękuję za grę, bo teraz to już w ogóle nie ma po co i o co grać
Limit nie został podniesiony i wciąż jest tylko 50 żetonów, które możecie trzymać w inwentarzu. Jeśli dane wydarzenie ma ponad 50 dostępnych żetonów oznacza to, że możecie zarobić 50. Wydać je na budowę w czasie trwania wydarzenia, a następnie zdobyć pozostałe, które zostaną w Waszym inwentarzu na następny raz. Ale jeśli macie już 50 żetonów i nie uruchomicie budowy, nie zdobędziecie żadnych nowych (czyli nie będą zapisywać się w inwentarzach)
Liga debiutancka, najniższa z możliwych - nagroda nr 34: 16 500 punktów doświadczenia; nagroda nr 51: 5000... Balans sam nie wiem czego
Czyli proszę mi wytłumaczyć o co tu chodzi, bo czegoś nie rozumiem, w lidze debiutanckiej są identyczne nagrody jak w złotej???? Ja u nas na 34 miejscu tez mam 16500 ptk a na 51- 5000 !!!!
Limit nie został podniesiony i wciąż jest tylko 50 żetonów, które możecie trzymać w inwentarzu. Jeśli dane wydarzenie ma ponad 50 dostępnych żetonów oznacza to, że możecie zarobić 50. Wydać je na budowę w czasie trwania wydarzenia, a następnie zdobyć pozostałe, które zostaną w Waszym inwentarzu na następny raz. Ale jeśli macie już 50 żetonów i nie uruchomicie budowy, nie zdobędziecie żadnych nowych (czyli nie będą zapisywać się w inwentarzach)
Pozdrawiam, Yalenka
No jakoś nie bardzo się to sprawdza bo ja mam 59 jakim cudem?
Żeby nie było w oknie budowy też mam 59 żetonów A po za tym następna kwestia,skoro można ich zebrać tylko 50 to po jakiego wciskali ich w nagrody ms więcej?????????jak nie mam potrzeby budowania w tym czasie to doopa,resztę żetonów porywa chyba ufu...Przecież to jest totalnie bez sensu dla mnie jako gracza,bo ja nie będę budować ozdóbki tylko dlatego żeby dostać wszystkie monety wypracowane podczas ms czy innych wydarzeń...
Liga debiutancka, najniższa z możliwych - nagroda nr 34: 16 500 punktów doświadczenia; nagroda nr 51: 5000... Balans sam nie wiem czego
Czyli proszę mi wytłumaczyć o co tu chodzi, bo czegoś nie rozumiem, w lidze debiutanckiej są identyczne nagrody jak w złotej???? Ja u nas na 34 miejscu tez mam 16500 ptk a na 51- 5000 !!!!
Nagrody za wysiłek w ligach są takie same, tylko w zależności od rodzaju ligi, jest inna ich ilość do zdobycia.. Liga debiutancka - 54 nagrody, liga brązowa - 69 nagród, liga srebrna - 87 nagród i złota -118 nagród
Pozdrawiam, Yalenka
Żeby nie było w oknie budowy też mam 59 żetonów A po za tym następna kwestia,skoro można ich zebrać tylko 50 to po jakiego wciskali ich w nagrody ms więcej?????????jak nie mam potrzeby budowania w tym czasie to doopa,resztę żetonów porywa chyba ufu...Przecież to jest totalnie bez sensu dla mnie jako gracza,bo ja nie będę budować ozdóbki tylko dlatego żeby dostać wszystkie monety wypracowane podczas ms czy innych wydarzeń...
Zapewne masz na myśli wyświetlaną liczbę żetonów w oknie budowy. Otóż wyświetla się ta liczba bo jesteśmy w trakcie trwania wydarzenia i w tym okienku masz informacje ile w obecnej chwili posiadasz tych przedmiotów. Z chwilą ,kiedy wydarzenie dobiegnie końca w Twoim inwentarzu pozostanie jedynie 50, nadwyżka której nie wykorzystasz zniknie.
Witajcie Limit nie został podniesiony i wciąż jest tylko 50 żetonów, które możecie trzymać w inwentarzu. Jeśli dane wydarzenie ma ponad 50 dostępnych żetonów oznacza to, że możecie zarobić 50. Wydać je na budowę w czasie trwania wydarzenia, a następnie zdobyć pozostałe, które zostaną w Waszym inwentarzu na następny raz. Ale jeśli macie już 50 żetonów i nie uruchomicie budowy, nie zdobędziecie żadnych nowych (czyli nie będą zapisywać się w inwentarzach)
Pozdrawiam, Yalenka
Zapewne masz na myśli wyświetlaną liczbę żetonów w oknie budowy. Otóż wyświetla się ta liczba bo jesteśmy w trakcie trwania wydarzenia i w tym okienku masz informacje ile w obecnej chwili posiadasz tych przedmiotów. Z chwilą ,kiedy wydarzenie dobiegnie końca w Twoim inwentarzu pozostanie jedynie 50, nadwyżka której nie wykorzystasz zniknie.
Pozdrawiam, Yalenka
No przecież to jakieś głupie zasady, czy ktoś w tym ggs mysli, a nie taki związek frazeologiczny nie istnieje.
To ja mam jeszcze pytanie z innej beczki- czy przy okazji ostatniej aktualizacji były jakieś zmiany jeśli chodzi o łódź poszukiwacza przygód? Zawsze gdy poziom przyjaźni był na maxa to otwierało się 9 okienek z osobistymi prezentami, w tej chwili otwiera mi się tylko 6, tak samo jak wczoraj.Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na ten temat.
Komentarz
Podobnie z dekoracjami.. O estetyce dyskutować nie będę, gdyż to rzecz gustu, ale prosta kalkulacja podstawowych wartości (zadowolenie, wielkość) przemawiają na niekorzyść nowych "domków". Chciałam zauważyć, że poziomy (i farmy) nam rosną, nie maleją i potrzebujemy coraz lepszych dekoracji czyli coraz mniejszych lub z coraz większym zadowoleniem w przeliczeniu na powierzchnię, nie na odwrót.
Ps. Czy jeszcze w ogóle będzie można zdobyć baloniki w sposób inny niż zakupić je za niebotyczne wręcz ilości złota?
Naprawdę żenująće
Balans skrzyń.
O zmianie nagród informowaliśmy Was w OO "Nagrody dekoracji w Mistrzostwach Sojuszniczych zostaną zmienione! Dodaliśmy do gry kilka kompletnie nowych nagród m.in. nowe lśniące trofeum, żetony okna konstrukcyjnego (więcej poniżej), oraz nowe nagrody za aktywność - uwzględniając także nowy zestaw dla wszystkich fanów Robin Hooda."
Oczywiście przekazałam Wasze niezadowolenie z powodu tych zmian.
Pozdrawiam,
Yalenka
Ale sama rozumiesz..karma dla kur ....zabranie skrzyneczek ..to bolesna zmiana:(
A dekoracje jakoś mnie nie interesują
Ale i tak tych Mistrzostw ze względu na ich częstotliwość, większość miała już po dziurki w nosie, będzie kolejny powód, aby sobie odpuścić, tym bardziej , że coraz cieplej za oknem
Do tego święta za pasem kolejny powód do odpuszczenia misji :P
Przeniosłam dyskusje ,którą otworzyłeś w pytaniach ogólnych. Nie ma potrzeby tworzenia nowych wątków skoro tutaj możemy omawiać wszystkie zmiany dotyczącej obecnej aktualizacji
Pozdrawiam,
Yalenka
"Inwentarz pomieści 50 żetonów. Każde użycie drugiego okna konstrukcyjnego będzie zużywało 50 żetonów. "
Czyli w inwentarzu nie zmięsci się więcej żetonów niż 50 ? to po co jest ich więcej w MS ?
Nagrody MS to porażka nie ma motywacji do brania udziału
Balans sam nie wiem czego
Pozdrawiam,
Yalenka
https://zapodaj.net/05d9e223583d8.png.html
Żeby nie było w oknie budowy też mam 59 żetonów
A po za tym następna kwestia,skoro można ich zebrać tylko 50 to po jakiego wciskali ich w nagrody ms więcej?????????jak nie mam potrzeby budowania w tym czasie to doopa,resztę żetonów porywa chyba ufu...Przecież to jest totalnie bez sensu dla mnie jako gracza,bo ja nie będę budować ozdóbki tylko dlatego żeby dostać wszystkie monety wypracowane podczas ms czy innych wydarzeń...
Liga debiutancka - 54 nagrody, liga brązowa - 69 nagród, liga srebrna - 87 nagród i złota -118 nagród
Pozdrawiam,
Yalenka
Gracze domagali się zmian nagród w MS, no i dostali.....
z tego co od miesiąca obserwuje, to jakby pomału wszystkie wartościowsze nagrody zaczynają znikać, czyżby PSIKUS?, może nie ten "garnek" otwieramy...