Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

26.03.2018 | Drugie okno konstrukcji, nowe nagrody, przeniesienie serwera i długi czas przestoju!

JiperJiper Inactive Posty: 495
Witajcie Farmerzy! 
Przed nami kolejna aktualizacja której opis możecie znaleźć w Oficjalnych Ogłoszeniach. TUTAJ


Jesteśmy ciekawi co sądzicie o nadchodzących nowościach! 


Zachęcamy do wyrażania swojej opinii w postach poniżej.

Jiper
Post edited by Jiper on
«1310

Komentarz

  • Nuka (PL1)Nuka (PL1) PL1 Posty: 575
    O której godzinie planowana jest aktualizacja?
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    amik23 (PL1) powiedział(a):
    O której godzinie planowana jest aktualizacja?
    Witaj 

    Zapraszam do zapoznania się z wpisem w Nowinkach ;)
    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/comment/3842208/#Comment_3842208

    ~Yalenka
  • Sensei (PL1)Sensei (PL1) PL1 Posty: 3,162
    A czy wiadomo gdzie te żetony będzie się zdobywać ??
  • YaroslawGamer (PL1)YaroslawGamer (PL1) PL1 Posty: 187
    edytowano 20.03.2018
    Z tego co zrozumiałem to będą dostępne w np. eventach czasowych
    Nowe żetony konstrukcyjne będą dostępne jako nagrody w wydarzeniach i eventach czasowych,
    tak przynajmniej ja to zrozumiałem

    Edit/ Proszę używać edycji. Połączyłam Twoje posty.
    Yalenka
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    edytowano 20.03.2018
    Damiankedzia (PL1) powiedział(a):
    A czy wiadomo gdzie te żetony będzie się zdobywać ??
    Witajcie, 
    żetony konstrukcyjne będziecie mogli zdobyć w Mistrzostwach sojuszniczych oraz w Święcie Ciężkiej Pracy.

    Edit/ Żetony będą dodane do wszystkich wersji silosu ;)

    ~Yalenka
    Post edited by Yalenka on
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    Witaj Zaczarowana28

    Dodatkowe okno konstrukcji uaktywni się jako pierwsze ;) więc masz rację, że trzeba będzie uważać i nie wybudować np. ozdoby ( możesz w ten sposób stracić uzbierane żetony).

    ~Yalenka
  • sylwiazelazna (PL1)sylwiazelazna (PL1) PL1 Posty: 5,746
    A jak uzbieram już te żetony a nie skorzystam z opcji dodatkowej rozbudowy to będzie ona dostępna do czasu aż będę chciała z tego skorzystać ?i czy te okna będą się kumulować chodzi mi o to ,że np uruchomiło się jedno okno bo uzbierałam te żetony,ale z niego nie korzystam bo na chwilę obecną nie mam takiej potrzeby,czy jak uzbieram kolejne 50 żetonów to dodatkowa opcja rozbudowy włączy się dwa razy z rzędu? 
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    Witam Sylwiazelazna

    Maksymalna ilość żetonów, którą będziesz mogła posiadać w inwentarzu wynosi 50, tak więc okna rozbudowy nie będą się kumulowały. Gdy uzbierasz 50 żetonów konstrukcyjnych, okno konstrukcyjne zostanie odblokowane i pierwsza rozbudowa jaką sobie odpalisz - będzie uruchamiana najpierw w dodatkowym oknie budowy.

    ~Yalenka
  • sylwiazelazna (PL1)sylwiazelazna (PL1) PL1 Posty: 5,746
    Ale to trochę bez sensu,bo jak np nie mam nic do rozbudowy przez miesiąc albo i dłużej to mimo,że żetony innym graczom będą wypadać to ja ich nie dostanę,to narzucanie graczom czegoś co od razu muszą po uzbieraniu wykorzystać....powinno się z tego korzystać wtedy kiedy mi jako graczowi najbardziej to odpowiada a nie od razu po uzbieraniu szkoda ,że to się ie będzie kumulowało, to by była fajna opcja przy architekcie i kaczkach które się tydzień budują  ;););););););)
  • madllen (PL1)madllen (PL1) PL1 Posty: 116
    oj! aż strach pomyśleć co spartolą tym razem... :\ bo że wszystko uda się bezbłędnie to nawet na to nie liczę. Aż się boję jutro kompa włączyć, bo nie wiem co na farmie zastanę ;) nic to- trzymam kciuki coby się może jakoś w miarę bezboleśnie aktualizacja zakończyła ;) powodzenia! (nam wszystkim) :D
  • JiperJiper Inactive Posty: 495
    Witam,

    Jest to pierwsza wersja tego pomysłu. Będziemy przez najbliższe tygodnie zbierać Wasze odczucia na ten temat i przekazywać je systematycznie Zespołowi.
    Myślę, że pojawienie się drugiego okna rozbudowy nawet w takiej formie jak obecnie - jest lepsze niż tylko jedno dostępne okno :)

    Pozdrawiam,
    Jiper
  • YaroslawGamer (PL1) powiedział(a):
    Z tego co zrozumiałem to będą dostępne w np. eventach czasowych
    Nowe żetony konstrukcyjne będą dostępne jako nagrody w wydarzeniach i eventach czasowych,
    tak przynajmniej ja to zrozumiałem

    Edit/ Proszę używać edycji. Połączyłam Twoje posty.
    Yalenka
    Droga Yalenko użyłem edycji na 100%
  • jola62 (PL1)jola62 (PL1) PL1 Posty: 1,188
    powinno być tak, po uzbieraniu 50 zetonów, okno się aktywuje i czeka, a my sami wybieramy w jakim okienku budujemy, tak jak na wyspie, gdy aktywowane.  a jak chcę to stoi puste i czeka, a ja buduję na zwykłym... BO MOŻNA NAWET NIE ZAUWAŻYĆ, KIEDY WPADŁY TE 50 ŻETONÓW :(((
  • farm boy (PL1)farm boy (PL1) PL1 Posty: 15,161
    Jak dla mnie drugie okno budowy super pomysł ale nie wypał że uaktywnia się w momencie uciułania 50 żetonów, okno powinno być dopisane tylko i wyłącznie do architekta,
    Dodatkowo pytanie czy dla osób które nie kupują tego kosmicznie drogiego oka na wyspie czasowej, rozbudowa wyspy nie pochłonie tych żetonów bo przecież okno automatycznie uruchomi się zamiast zwykłego okna budowy 
    Inna sprawa jak bardzo dostępne będą te żetony mają być w mistrzostwach i wszystkich świętach ciężkiej pracy ale jeśli będą tak łatwe do zdobycia jak licencja na złoto to trafią do osób które i tak ich nie potrzebują bo w trakcie jednej wizyty architekta ulepszają kilka obiektów 
  • aurelka40 (PL1)aurelka40 (PL1) PL1 Posty: 103
    edytowano 20.03.2018
    a ja z innej beczki wszystko fajnie ze pchacie gre w te stronę tylko pytam skąd na to dolary brać ???
    bo nadal nikt o tym nie myśli a rozbudowy i kupno dodatkowych pól kosztuje bagatela ?

    włączę 2 budowy a kasa zniknie w oka mgnieniu ba jak jeszcze rozkminie co i czy oby nie wlaczyc jakies głupoty i stracić cenny czas i forse
  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022
    edytowano 20.03.2018
    Może trzeba się zastanowić dlaczego od dawna chcieliśmy drugi telewizorek?..a no dlatego że jak w 2014 weszła do menu gry wyspa, potem cukier...prawie każdy chciał te wydarzenia zaliczyć...i niestety wyczekiwane wizyty zdziercy architekta przechodziły koło nosa bo coś się wyspowo-cukrowo budowało. No i jest złoty telewizorek :D 
    Teraz to się trochę zmieniło, bo ja np. wydarzenia czasowego nie robię, robię sobie "dokrętki" uzupełniając nasionka na podkówki.
    Ale pytanie czy potrzebny drugi telewizorek (?) czy może pan zdzierca powinien nas odwiedzać częściej i dłużej bo zazwyczaj jest tak, że jego wizyta jest krótsza niż czas podnoszenia obiektu. 
    Może jakaś architektowa promocja ? żeby wśród nagród była np. dodatkowa budowa...
    A rybki powinny mieć swój telewizorek :D jeszcze nie wiem jak nazwę telewizyjne monety [co swoim wyglądem będą przypominać] ale pomysł do rybek doskonały.
  • karadok (PL1)karadok (PL1) PL1 Posty: 1,122
    Prawdę mówiąc cieszę się z  opcji drugiej rozbudowy - dla mnie świetna opcja, bo ciągle mam sporo do rozbudowania. Niestety ocenić to dodatkowe okno będzie można dopiero w momencie, gdy będziemy wiedzieli, jak łatwo/trudno owe żetony się zdobywa. Jeżeli ilość ich dla przeciętnego gracza będzie minimalna i trudna do zdobycia, to prawdę powiedziawszy można będzie sobie to dodatkowe okno, uruchamiające się jako pierwsze, wsadzić głęboko.. , bo bardziej będzie drażnić niż pomagać. Dlatego postuluję o jedną malutką zmianę: rozbudowa w dodatkowym oknie niech uruchamia się jako druga - wtedy z dodatkowej rozbudowy moglibyśmy skorzystać w odpowiednim dla nas momencie :). Ach, i rozpoczynajmy tę dodatkową rozbudowę za potwierdzeniem, żeby nie było, że klikniemy ją przez przypadek. 

    I wolałabym nie dowiązywać drugiego okna tylko i wyłącznie do architekta, bo cóż wtedy z graczami, którzy architekta jeszcze nie potrzebują, albo potrzebują w minimalnym jeszcze zakresie? 

    malwina-m (PL1) powiedział(a):

    Ale pytanie czy potrzebny drugi telewizorek (?) czy może pan zdzierca powinien nas odwiedzać częściej i dłużej bo zazwyczaj jest tak, że jego wizyta jest krótsza niż czas podnoszenia obiektu. 
    Może jakaś architektowa promocja ? żeby wśród nagród była np. dodatkowa budowa...

    Póki mamy architekta w takiej formie, w jakiej mamy (na krótko, bez zapowiedzi i o dziwnych czasem porach), to i 10 dodatkowych okien rozbudowy nie załatwi sprawy ;)
  • Moya (PL1)Moya (PL1) PL1 Posty: 68
    edytowano 20.03.2018
    Yalenka powiedział(a):
    Witam Sylwiazelazna

    Maksymalna ilość żetonów, którą będziesz mogła posiadać w inwentarzu wynosi 50, tak więc okna rozbudowy nie będą się kumulowały. Gdy uzbierasz 50 żetonów konstrukcyjnych, okno konstrukcyjne zostanie odblokowane i pierwsza rozbudowa jaką sobie odpalisz - będzie uruchamiana najpierw w dodatkowym oknie budowy.

    ~Yalenka
    Witam,
    Jeśli dobrze zrozumiałam, to jeżeli (mając odblokowane żetonowe okno) przez powiedzmy miesiąc nie będę odczuwać potrzeby rozbudowy farmy (edit: lub nie będzie mnie na nią stać) albo robienia na niej przemeblowania dekoracji wioskowych, to przez ten miesiąc nie będę mogła gromadzić kolejnych żetonów? Czyli dodatkowe okno potrzebuje do uruchomienia żetonów, ale ich nie ZUŻYWA, dopóki nie włączę rozbudowy?
    Czyli (kolejne) dostajemy kolejny element gry pod znakiem presji czasu i gromadzenia dolarów (ewentualnie zakupu złota, jeśli braknie dwóch wcześniejszych)?
    Proszę o skorygowanie mojego toku myślenia  :D
  • zapowiadało się fajnie a wyszło jak zwykle, samoaktywujące się dodatkowe okno jest bez sensu! jedynie jego logiczne wykorzystanie to będzie oczekiwanie z budowami na architekta i to tylko jeśli tych budowlanych żetonów będzie wypadało przyzwoicie dużo czyli kilka dziennie, a nie kilka w tygodniu...
  • malwina-m (PL1)malwina-m (PL1) PL1 Posty: 4,022
    Będzie podobnie jak z kici kici ...nie masz kryjówki...nigdzie się nie zbierają talizmany...przepadły te, które Gracz wygrał...
    A dlaczego telemonety mają mieć ograniczenie do 50 ? 
  • YalenkaYalenka Inactive Posty: 2,496
    Moya (PL1) powiedział(a):
    Yalenka powiedział(a):
    Witam Sylwiazelazna

    Maksymalna ilość żetonów, którą będziesz mogła posiadać w inwentarzu wynosi 50, tak więc okna rozbudowy nie będą się kumulowały. Gdy uzbierasz 50 żetonów konstrukcyjnych, okno konstrukcyjne zostanie odblokowane i pierwsza rozbudowa jaką sobie odpalisz - będzie uruchamiana najpierw w dodatkowym oknie budowy.

    ~Yalenka
    Witam,
    Jeśli dobrze zrozumiałam, to jeżeli (mając odblokowane żetonowe okno) przez powiedzmy miesiąc nie będę odczuwać potrzeby rozbudowy farmy (edit: lub nie będzie mnie na nią stać) albo robienia na niej przemeblowania dekoracji wioskowych, to przez ten miesiąc nie będę mogła gromadzić kolejnych żetonów? Czyli dodatkowe okno potrzebuje do uruchomienia żetonów, ale ich nie ZUŻYWA, dopóki nie włączę rozbudowy?
    Czyli (kolejne) dostajemy kolejny element gry pod znakiem presji czasu i gromadzenia dolarów (ewentualnie zakupu złota, jeśli braknie dwóch wcześniejszych)?
    Proszę o skorygowanie mojego toku myślenia  :D
    Witam

    Dokładnie będzie tak jak piszesz ;) po uzbieraniu odpowiedniej ilość żetonów, będziesz mogła uruchomić dodatkowe okno konstrukcji. Jeżeli natomiast nie będziesz miała potrzeby budowania, Twoje żetony zostaną w inwentarzu.
    malwina-m (PL1) powiedział(a):
    Będzie podobnie jak z kici kici ...nie masz kryjówki...nigdzie się nie zbierają talizmany...przepadły te, które Gracz wygrał...
    A dlaczego telemonety mają mieć ograniczenie do 50 ? 
    Ponieważ taki został ustalony limit przez Zespół gry.

    ~Yalenka
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    A to przenoszenie na inny serwer już się skończyło???
    Farma mi działa... gram na nk... ?
  • JiperJiper Inactive Posty: 495
    Witam,

    Właśnie dostaliśmy informację od Zespołu, że mniejsze serwery w tym Polska1 i NK zostały już przeniesione. Cały proces nadal trwa na większych serwerach, jednak nasze serwery są już sprawne i można logować się do gry.

    Pamiętajcie, że dziś przed nami jeszcze zapowiadana aktualizacja! 

    Pozdrawiam,
    Jiper
  • zaczarowana28 (PL1)zaczarowana28 (PL1) PL1 Posty: 3,043
    Jiper powiedział(a):
    Witam,

    Właśnie dostaliśmy informację od Zespołu, że mniejsze serwery w tym Polska1 i NK zostały już przeniesione. Cały proces nadal trwa na większych serwerach, jednak nasze serwery są już sprawne i można logować się do gry.

    Pamiętajcie, że dziś przed nami jeszcze zapowiadana aktualizacja! 

    Pozdrawiam,
    Jiper
    ok dzięki za info, bo jakoś ludzi w sojuszu nie ma poza mną i się zastanawiałam ;)
    w każdym razie nic nie poginęło, działa ok.. przynajmniej nie zauważyłam żadnych błędów jak na razie więc ufff :)

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik