Wasze pomysły dotyczące połowów!

Witajcie Farmerzy!
Zapraszam do zapoznania się z najnowsza notatką w Oficjalnych Ogłoszeniach, całe ogłoszenie możecie znaleźć pod tym linkiem :
https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/173137/wasze-pomysly-dotyczace-polowow
Zachęcam do komentowania i wyrażania swojej opinii oraz przedstawienie nam Waszych pomysłów
Pamiętajcie jednak, aby Wasz pomysł został przesłany do Zespołu Big Farm musi uzyskać co najmniej 15 polubień 

W imieniu Zespołu Big Farm oraz własnym pozdrawiam serdecznie,
Yalenka
Yalenka
1
Komentarz
a już największym przedobrzeniem jest podwójne wejście smoka , czyli dwóch moderatorów...
nie o rebalans chodzi? ...hahah a mi się wydaje ze właśnie o to chodzi..bo jako tako działa...no to co pozostaje? popsuć...no to niech psują, i nie męczą już ludzi swoimi pomysłami, bo cokolwiek teraz wymyślą nie będzie dobre...no ale jak już, to marzy mi się , że Oleg siedzi sobie na leżaku, opala się a przy okazji łowi rybki hahahahh no ale to chyba zbyt trudne i nieprzyzwoite hahahahhah
....aha...a kąpielówki mogą być koloru czarnego
jola62 (PL1) powiedział(a): mi tam nie zapowiada to spadku, a wręcz przeciwnie napawa nadzieją na zwiększone dochody
wymyślanie i produkowanie się nie ma sensu bo i tak zrobią co sobie ubzdurali, a w razie czego można powiedzieć, że na innych serwerach tego chcieli i nasz głos jest w mniejszości, gra się znowu posypie, a błędy będą się pojawiały przez kolejny rok
CHCEMY ZMIAN ALE DOPRACOWANYCH!
Ggg niech poprawi błędy w grze to jeden, dwa niech wreszcie zrobi coś dla graczy nie dla siebie, trzy niech zostawią to co działa dobrze.
Wygląda na to ze za te ryby nadal mamy za wiele i pod płaszczykiem powiązania tego z produktami na innych farmach znowu nam obniżą i tak już kiepskie dochody
jedyne źródło dochodu odejdzie w sina dal,,,, bo jak coś działa co prawda nie aż tak jakbyśmy oczekiwali a chodzi mi o kontrakty bo bilans skorupiaków w kontraktach ogromny to i tak warto poświecić czas
wiec jeśli się za to bierzcie to z głową i nie po to aby utrudnić a w końcu wspomóż nas graczy bo tylko gggs umie wołać kaskę a nic w zamian a jest na co wydawać te dolary kiedyś ms raz w miesiącu teraz co co chwilkę nie zdarzysz odsapnąć już następne ,, o lidze nie wspomnę jak dla mnie zbędne i niczemu nie służy
a nagrody nie warte zachodu co pokazuja nowe evenenty ktore sa niewykonalne
wiec proszę szanowny zespól POMÓŻCIE ale z głową co by nie było znów bluzgów na forum
A może by tak zrobić możliwość sprzedaży tych przedmiotów?
Interakcja łowisk i Olega z innymi farmami? No przecież mamy Zatokę Syrenek i Kapitana Yarnacle'a, który potrawy z Zatoki pochłania jak nienormalny
Co do niebezpieczeństw na morzu.. No cóż, dla mnie to zbędna zabawa. Ryby łowi się bardzo wolno, więc zabieranie nam ich jest po prostu wredne - szczególnie przy cenach, jakie mamy zapłacić za wyposażenie się w "zabawki ochronne" oraz ilość dostępnego miejsca na statku. Znów przypominam, że to gra farmerska, gra, gdzie mamy sadzić i hodować, a nie wędkarska! Wędkarstwo i łowienie to dodatek, z którego nie należy robić nie wiadomo czego. Gdyby bowiem zależało mi na emocjach rybnych, zagrałabym w grę o wędkowaniu i tworzeniu floty
Najbardziej mnie jednak przeraża dołączenie łowienia do misji. Tutaj już w ogóle ktoś bardzo "poleciał". Szybkie łowienie dla Olega to koszt albo dolarów, albo złota. I o ile w normalnych misjach jestem w stanie zebrać jako nagrody fioletowe humusy i karmy i udawać, że mam szansę w misjach, o tyle gdy mam wydać z trudem uzbierane złoto na wysłanie Olega na ryby na 10 minut, albo by przyspieszyć to łowienie, to już nie robi się wesoło.
Co ja bym zmieniła w rybach? Oprócz tego, że bym je wywaliła i o nich zapomniała, skupiając się na podniesieniu zarobków na normalnych farmach? Tylko poprawiła/dostosowała łowiska względem targu, poprawiła ekwipunek (by łatwiej było nam znaleźć potrzebne wyposażenie) oraz umożliwiła sprzedaż ekwipunku zbędnego, a zalegającego w koszmarnych ilościach, np po co mi klatka na homary? Homary na łowisku występują same! Po co mi sprzęt na krewetki czy ostrygi, skoro jednym kutrem wyławiam całe łowisko! Drogi Zespole, czas w końcu przemyśleć - naprawdę przemyśleć - wprowadzane opcje i jakość ich działania, a nie skupiać się tylko i wyłącznie na ich ilości.
A jeżeli już fantazjujemy, to raz na jakiś czas Oleg mógłby się przebiec po plaży na farmie głównej w czerwonych kąpielówkach, udając ratownika ze Słonecznego Patrolu
* skoro w planach jest wyspa wulkaniczna i jakaś "czarownica" ze znakami, to i Wiedżmin byłby jak znalazł
Poza tym popieram.
A tak w ogóle to Coma szumnymi zapowiedziami farmy wulkanicznej z października? Chyba gucio z tego będzie, ggs moglby czasem trzymać sie tego co obiecuje, ale to już fantastyka
powinni 100% ceny dać za sprzedaż, wtedy byłaby to jakaś nagroda . taki kuter, skoro więcej ich nie można mieć a w każdym lejku wpada, mam juz 8 na składzie (inne wyrzuciłem bo się sumują z dekoracjami
dało by kilka milionów
Wszyscy wiemy, że zarobek z ryb pomaga nam w jakimś tam zdobyciu dolarów potrzebnych do rozwoju farm (są jeszcze te super promocje, coś w stylu: kup 1 mln dolarów za 10 000 złota :P ale to kpina ), więc po raz kolejny nam go nie ukracajcie. Ulepszcie to po prostu. Słuchajcie, co piszą ludzie, a nie tylko patrzcie na czubek własnego nosa (interesu firmy). A moje propozycje to:
- zwiększyć ilość łowisk,
- zwiększenie ilości skorupiaków na łowiskach,
- łowiska stałe, czyli np. 3 bliskie, 3 środkowe i 3 daleki. Wyłowię skorupiaki, to w ich miejsce pojawiają się ponownie one, a nie, że jest sytuacja, gdzie 6 łowisk to tylko homary,
- ładowanie ekwipunku jednym kliknięciem myszki, a nie tak jak teraz shift+LPM, bo na przykład wole w tym czasie popijać jakiś napój
- możliwość podpatrzenia, co i ile aktualnie dany statek łowi,
- powiększenie miejsca na ekwipunek albo usunięcie tych śmiesznych zagrożeń lub ich korekta do max dwóch.
Tyle ode mnie
Pozdrawiam
Rafcio
niepokoi mnie to ze chcecie się za to zabrać , oczywiście ze ładowanie przedmiotów chroniących ładunek przed katastrofami ,z naszego punktu widzenia , jest bezużytecznym zajmowaniem miejsca na łodzi ponieważ.....
jak nie rekiny to wiry a jak nie wiry to ośmiornice ale zawsze ggs musi wziąć z połowu swój haracz
gdy chcemy ochronić łódź przed jednym wydarzeniem to dopada nas inne fatum a jaki jest sens wysyłania łodzi wyposażonej jedynie w przedmioty ochronne ????
proponuje zmniejszyć ilość tych przedmiotów i zamiast zwiększać niebezpieczeństwo strat które już teraz dochodzą do 30% połowów , zrobić je bardziej uniwersalne, takie remedium na wszelkie zło
-wszak ubezpieczenia kupuje się z reguły w większym pakiecie czyż nie ?
ponadto wszystkie wasze propozycje, dotyczą wyłącznie gry rozwiniętej na wysokie poziomy a gdzie są propozycje poprawy "życia" dla początkujących graczy ?
nagrody z silosu rybnego nie są złe bo ja na ten przykład ich używam , w silosie zdobyłam wszystkie swoje łodzie, bo w przeciwnym razie nadal na moim łowisku pływały by nie do końca ulepszone motorówki i to nie z braku chęci na ulepszenie ale z braku możliwości ich ulepszenia a o jachtach czy kutrach mogłabym najwyżej sobie zazdrośnie pomarzyć
moja propozycja - obniżyć wymagania poziomów blokujących możliwość rozbudowy stoczni i floty
tym bardziej że przydział do grupy w silosie jest uzależniony od poziomu wędkarstwa a nie poziomu gracza
niech wiec i rozbudowa strefy połowów będzie zależeć od poziomu wędkarstwa - myślę ze będzie to jakieś wyrównanie szans w niektórych dziedzinach
zgadzam się z powyższymi wpisami ze należy wprowadzić możliwość sprzedaży zbędnych przedmiotów ,
nie wszystkie są potrzebne i nie każdy gracz ma obowiązek wszystkich przedmiotów używać, bo ma własną strategię wyposażania swoich łodzi
Chyba nie chodzi wam o to żeby z utęsknieniem wyczekiwać warsztatu św, Mikołaja i raz w roku wietrzyć magazyny ze wszystkiego co jest zbędne
moje wielkie nie jest tez dla ryb w misjach chyba że wraz z rybami wprowadzicie tez opcje dwuminutowych połowów bez konieczności wydawania złota
czy to nadal -w myśl reklamy- jest gra darmowa bez obowiązku kupowania waluty premium ?
targ rybny jest nudny a powód jest jeden ale bardzo ważny ..... oczekiwanie przez dwa tygodnie na odpowiednia ilość skorupiaków aby wypełnić jeden kontrakt po krótkim czasie zaczyna nużyć i traci się nim zainteresowanie
ja sprzedaje ryby z wody... świeże
min igra wędkarska - nie korzystam bo wędkarstwo to kosztowne hobby
te wszystkie straty sprzętu częstsze niż zdąży się zwrócić ich zakup , haczyki , zanęty a rybka.....raptem waży 4kg ......
no i pojawiające się w mini grze zawiadomienia o rozpoczętym lub skończonym projekcie , które trzeba odklikać akurat w chwili gdy ryba połknęła haczyk ...no to jest dopiero mistrzostwo nie do ogarnięcia że odruch ADHD szybciej można złapać niż rybę
pozdrawiam
Przeczytałam i popieram poprzedników.
Czy zespół chce już całkiem nam obrzydzić smak rybek ? a miało być tak fajnie...(?)
Zacznę od NIE !
Rybki do misji ? do jakich misji ?
Rybki łączone z czymś tam. Po co?
Zmiany:
1. więcej łowisk...można zrobić 12 godzinne...jedno lub dwurybkowe
2. łowisko nierozdzielone na płytkie czy głębokie...tylko łowiska, na których są rybki [w rybkach się mieszczą skorupiaki] i nie w ilości 29 sztuk [chyba że do kontraktu potrzebne będzie sztuk 6] tylko sensowne ilości...targ do poprawy...więcej kontraktów bez skorupiaków...
3. ochronka - może być jednym znaczkiem, a nie pięcioma...albo ktoś kupuje ochronkę albo nie
4. oddzielenie piwnicy dekorek od piwnicy statków...i jednocześnie pytanie czy flota 14 może się zwiększyć ? jeśli tak, to ok, jeśli nie...to możliwość sprzedania statku za konkretną kwotę czy rozebranie na części np. po to by zbudować swój statek
5. event tylko rybkowy - chętnie zobaczę...byle ilości były sensownie dopasowane...i czas !!!
6. na pewno skrócenie połowów
7. zrobienie gotowców wyposażenia do floty...wtedy każdy ewentualnie z reszty dokłada to co potrzebuje...
8. o Johnach pisałam i tych innych...możliwość sprzedaży zbytecznej załogi...a w nagrodach...załoga do całej floty...
cdn
-Możliwość sprzedaży łodzi sprzętu i innych (z racji tego ,że mam same kutry większość tego co wpada jako nagrody ląduje w koszu).
-Wprowadzenie opcji powtórz podczas ładowania łodzi sprzętem bo wysłanie kilkunastu łodzi bywa czasochłonne.
-Zmniejszenie wymagań dotyczących kupna określonych łodzi i rozbudowy stoczni (rozbudowa farm jest bardzo droga jest tego wszystkiego dużo a ułatwiłoby to graczom początkującym start).
-Różnice między łowiskami i ilością ryb na nich a wymagania w kontraktach są tak kolosalne,że jeden kontrakt poprzez brak skorupiaków czasami robi się cały tydzień,więc tu głównie potrzebne są zmiany.
-Nie obraziłabym się gdyby był jakiś rekin który zeżarłby mi kilka rybek które zostały na łowisku,a mam chyba dar do tego ,że zostaje mi na nim np 3 sztuki więc z rekina osobiście byłabym zadowolona gdybym takiego mogła wysłać
-A jak już tak sobie fantazjujemy to delfinek który pojawiałby się od czasu do czasu dający np.żetony super humus,nawóz albo z 2 tys rybek byłby ciekawy -a jeszcze ciekawiej by było gdyby delfinek dawał pkt które potem wymieniałoby się w jednym miejscu na różne różności typu żetony humusy nawozy itp.czy atrakcyjne dekoracje mało dostępne na co dzień.
-Co do misji z rybami to jestem na nie,gracze wybierają tą grę, bo to gra farmerska, a nie z zawodami w łowieniu ryb.
A czy było o lejku i dostępnych łowiskach?
W obecnym lejku wypracowałam sobie 9 pozycję, którą za chwilę stracę, bo kończy mi się skrzynia z ostrygami i zacznie z miecznikami. A na łowiskach miecznika nie uświadczy!!!!!
Niech to ma jakieś ręce i nogi. Ja rozumiem że ta rozbieżność być może, a raczej prawie na pewno, ma na celu popychanie złotem, ale może ktoś nie chce jego wydawać bo woli mieć na inne rzeczy? Np. ciuła na licencję u Omara. W lejku gdzie siejemy i zbieramy nie ma takiego problemu, dlaczego tu został stworzony?
Niech wymagania lejkowe odpowiadają temu jakie ryby są dostępne na łowiskach.
Zatem chciałbym wiedzieć - dlaczego nie poświęcicie swojej energii twórczej raczej w przygotowanie nowych funkcji, które spodobają się graczom, choćby w tę od dawna zapowiadaną farmę wulkaniczną? Dlaczego nie ulepszycie tego, co jest funkcją, której gracze nie lubią, a więc wymaga pochylenia się nad nią? Gdzie zbalansowanie wioski sojuszu, eventów, dostosowanie nagród w różnych wydarzeniach pod kątem doświadczenia graczy itd. itp.?
Bo to oczywiście nie jest tak, że w połowach nie ma nic do poprawienia, pewnie że by się znalazło. Tylko wszyscy doskonale wiemy czym zawsze się kończy Wasze pytanie nas, graczy, o zdanie. Wyciągacie z tego w najlepszym wypadku to, co jest wygodne z Waszego punktu widzenia, a odrzucacie to, co faktycznie mogłoby być przydatne dla graczy, tłumacząc się jakimś enigmatycznym "dobrem ogółu". Nawet w tej Waszej informacji powyżej uprzedzacie, że zapewne i tym razem tak będzie. A na koniec wprowadzając tylko te wybrane przez Was, niekoniecznie korzystne dla graczy zmiany będziecie "zdziwieni", że "o co chodzi, przecież sami tego chcieliście?".
Dlatego ja proszę - skupcie się na tym, co faktycznie jest zepsute w tej grze. Bo ja osobiście nie zgadzam się z większością tzw. "punktów krytycznych", w zasadzie zgadzam się jedynie z niewygodnym interfejsem użytkownika, ale to są zmiany bardziej kosmetyczne. Nie wyszukujmy sobie problemów na siłę. Na pewno nie zamierzam rozbierać tych ogólnikowych "propozycji" GGS na czynniki pierwsze, bo tak jak pisałem - nie raz już bywało tak, że nasze opinie i tak nic dla nikogo nie znaczyły, być może będąc jedynie zasłoną dymną dla i tak już zaplanowanych zmian.
A Was, drodzy Współgracze, uprzedzam przed nadmiernym entuzjazmem, bo to się skończy jak zwykle, że pod przykrywką zaakceptowania drobnych zmian, otrzymamy o wiele więcej zmian gorszych. Dostaniecie dostęp do wszystkich rodzajów łowisk, ale będzie na nich 25% tych ryb, co obecnie, w kontraktach nie będzie wody, karmy, ale w zamian i pieniędzy będzie mniej... Tego, moi Drodzy nikt z GGS nam nie powie, dopóki nie będzie za późno, dopóki zobaczymy tego na własne oczy i nie odczujemy (boleśnie) na własnych skórach.
Oszczędźmy sobie wszyscy kolejnej awantury.
o Merrin...jak dobrze że napisałeś co napisałeś...już nie muszę przelewać swoich dokładnie takich samych myśli...ale tak za mną chodzi
że właśnie o to chodzi...że plan na rybki w oceanie już dawno jest...oczywiście dostaniemy po d...znaczy po kieszeni...a pytają dla formalności
...żeby potem nie było że nie pytali...a jak jest każdy wie...zespół idzie według swojego planu...z nami, znaczy z naszym dobrym samopoczuciem czy zadowoleniem nie ma to nic wspólnego...liczy się prawidłowy balansik, krótko - wysoki zysk...tylko dlaczego w ten sposób kroczy się do tego zysku, to nie wiem...tak bez litości...może trzeba rozważyć słowo "promocja" lub 2+1 lub inny pomysł, przyciągający Gracza...nie dla każdego bezwzględna rywalizacja jest celem tej grze...wiecznie przypominamy że to farmerska gra...i wprowadzanie wojennych zagrywek jej szkodzi...a nas jeszcze bardziej zraża.
W rybkach w oceanie należy poprawić to co wcześniej zostało napisane...i należy pozwolić żeby sobie rybki spokojnie pływały
przed miesiącem w trakcie światowych mistrzostw nie było edycji rybnego silosu , wtedy napisałam ze z pewnością GGs planuje w nim zmiany i już w nim grzebią cytuje bo dyskusja w tamtym wątku jest juz zamknięta
A silosu rybnego nie dali bo też w "pocie czoła" przerabiają go na bubel
zauważyliście że słowo stało sie ciałem ? drobnych zmian juz dokonano
ja zauważyłam bo mam małe łodzie a co oznacza ze nie mam możliwosci ładować do oporu
śledź niestety już nie jest taki fajny
wprowadzanie tzw "pomysłów " juz sie zaczęło
Jednak całościowo GGS nas do pewnych schematów przyzwyczaiło, więc niestety przychylam się do wypowiedzi @Merrin (PL1) czy @malwina-m (PL1), że nasze opinie sobie, a decyzje Zespołu sobie.. i skończy się tym, że będziemy w misjach łowić tunki i karpie, a na ryby z głębin wprowadzą limity magazynowe, co byśmy nie mogli ich gromadzić (wtedy zerowe ilości skorupiaków nie będą aż tak razić w oczy, bo wszystkich ryb będziemy mieć mało
Ankiet czy pytań było za mojej (niedługiej
Chętnie dołączę się do tych wszystkich próśb związanych z częstszym odświeżaniem łowisk, z szerszą paletą ryb w nich i krótszym czasem połowów.