Strona główna Polish Dyskusje dotyczące Oficjalnych Ogłoszeń

24.05.2017 | Stocznia, połów na głębokim morzu i więcej!

1911

Komentarz

  • W takim razie dowiedz się proszę:
    * Czy resetuje się co 24h jedno losowe łowisko, czy "najstarsze", czy może jeszcze inaczej.
    * Czy resetują się o jakichś konkretnych godzinach?
    * Czy jeśli łódź blokuje łowisko które inaczej by się  zresetowało, to po odpłynięciu łodzi  ono się zresetuje, czy może "ominie je kolejka"  a zresetuje się jakieś inne?
  • HavaoHavao Guest Posty: 963
    Witam,

    W ogłoszeniu o nowej aktualizacji pojawiła się wzmianka o łowiskach.

    Aby nastąpiła zmiana łowiska, należy wyłowić z niego wszystkie ryby, lub zrestartuje się ono po 24h od momentu pojawienia się. Tutaj każde łowisko ma swój czas żywotności, zależący między innymi od tego czy zostały wyłowione z niego wszystkie ryby. 

    W tym momencie jedyna zmiana jaka zajdzie dotyczy tego, że wcześniej należało zebrać ryby z ostatniej łodzi w porcie, która przypłynęła z danego (pustego) łowiska, aby łowisko zmieniło się.  Od teraz łowisko będzie automatycznie zmieniać się po przypłynięciu ostatniej łodzi do portu (nie trzeba zebrać ryb).

    Ponadto według OO od teraz nad każdym łowiskiem powinien wyświetlać się czas do zmiany, więc będzie to nieco bardziej logiczne i łatwiejsze do zrozumienia.

    PS.
    Ktoś wcześniej pytał czy amfibia działa również na głębokich morzach. Otóż niestety nie. Amfibia daje dodatkowe ryby jedynie podczas łowienia przy pomoście na farmie kwiatowej.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Havao

  • W sensie tylko na farmie kwiatowej, a na smakoszu i na głównej już nie?
  • HavaoHavao Guest Posty: 963
    Carnivor89 (PL1) powiedział(a):
    W sensie tylko na farmie kwiatowej, a na smakoszu i na głównej już nie?
    Na smakoszu i głównej również, jednak tam łowienie ograniczone jest jedynie do wysłania Olega po ryby z menu (bassy i tunki), lub łowienie samemu.
    Chodziło mi o pomost z przypływającymi łodziami i wysyłanie Olega po inne rodzaje ryb :)

    Pozdrawiam,
    Havao
  • A, ok,  już wszystko jasne :)  Dzięki za te informacje :) 
  • Havao powiedział(a):
    Witam,

    W ogłoszeniu o nowej aktualizacji pojawiła się wzmianka o łowiskach.

    Aby nastąpiła zmiana łowiska, należy wyłowić z niego wszystkie ryby, lub zrestartuje się ono po 24h od momentu pojawienia się. Tutaj każde łowisko ma swój czas żywotności, zależący między innymi od tego czy zostały wyłowione z niego wszystkie ryby. 

    W tym momencie jedyna zmiana jaka zajdzie dotyczy tego, że wcześniej należało zebrać ryby z ostatniej łodzi w porcie, która przypłynęła z danego (pustego) łowiska, aby łowisko zmieniło się.  Od teraz łowisko będzie automatycznie zmieniać się po przypłynięciu ostatniej łodzi do portu (nie trzeba zebrać ryb).

    Ponadto według OO od teraz nad każdym łowiskiem powinien wyświetlać się czas do zmiany, więc będzie to nieco bardziej logiczne i łatwiejsze do zrozumienia.

    PS.
    Ktoś wcześniej pytał czy amfibia działa również na głębokich morzach. Otóż niestety nie. Amfibia daje dodatkowe ryby jedynie podczas łowienia przy pomoście na farmie kwiatowej.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Havao

    To dlaczego blokują się łowiska z homarami i stoją od dwóch dni bez zmiany ?

    https://community.goodgamestudios.com/bigfarm/pl/discussion/155058/zablokowane-lowiska-z-homarami#latest
  • Sądzę że  w:  
    Ponadto według OO od teraz nad każdym łowiskiem powinien wyświetlać się czas do zmiany, więc będzie to nieco bardziej logiczne i łatwiejsze do zrozumienia.

    zakradł się błąd,  bo  mowa o tym jest w zapowiedzi  najnowszego patcha który jeszcze przecież nie wszedł ;)  

  • olimpia43 (PL1)olimpia43 (PL1) PL1 Posty: 62
    To było do przewidzenia ,że po aktualizacji dojdą nowe problemy .Mam dokładnie to samo .Łowiska znikaja ,łodzie dryfuja po morzu ,zanizona ilosc ryb z połowu ,strata wyposazenia drogiego sprzetu bo czas na łowisku jest na 12 godz i wysyłam łodz za kilkanascie minut  znika łowisko i pojawiaja sie zamiast np sledzi ostrygi...ech mozna tak wymieniac jeszcze .Paranoja!
  • FlyPati (PL1)FlyPati (PL1) Posty: 9
    edytowano 09.06.2017
    Mam podobny problem... Gdy wysyłam pierwszą łódź na dane łowisko jest ok, gdy próbuję wysłać kolejną na to samo łowisko wyskakuje error a łodzie płyną poza łowiska. 
  • edytowano 09.06.2017

    Już po pracach konserwacyjnych a moje stateczki dalej łowią sobie gdzie chcą czyli poza łowiskami

    Zapomniałam dodać, że statek na przystani nie zbiera moich rzeczy, które mu przekazuję, np. jabłka itd.

  • Marius (INT1)Marius (INT1) Posty: 11
    edytowano 10.06.2017

    ta stocznia w ogóle nie działa, albo nie mam pojęcia co trzeba zrobić żeby działała.

    niech ktoś wytłumaczy mi to "łopatologicznie".

    z góry dzięki

    łowisko też nie działa!

  • Mani30 (PL1)Mani30 (PL1) Posty: 9
    edytowano 13.06.2017
    WTF ????? Czy ta gra będzie kiedyś ok? Od wczoraj mam pola -70%Co jest ******????Już brak mi słów bo wciąż jest coś nie tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czy ja po to płace pieniądze żeby wciąż było coś nie tak????????????????????????????????????????

    Używanie wulgaryzmów na forum jest zabronione. 
    Jeśli jeszcze raz sytuacja się powtórzy wyciągnę z tego poważniejsze konsekwencje.
    ~Havao


    Post edited by Havao on
  • Marius (INT1) powiedział(a):

    ta stocznia w ogóle nie działa, albo nie mam pojęcia co trzeba zrobić żeby działała.

    niech ktoś wytłumaczy mi to "łopatologicznie".

    z góry dzięki

    łowisko też nie działa!

    Tutaj masz linka prawdopodobnie ze wszystkimi zadaniami u Olega, sprawdź czy nie stanąłeś na którymś, bo żeby odblokować stocznie musisz mieć je wszystkie skończone.

    http://crazybigfarm.tk/farm/dockyard/task_list.htm
  • u mnie też port nie działa 
  • kajtek06 (PL1)kajtek06 (PL1) PL1 Posty: 11
    Witajcie !!!
    Mam w inwentarzu Norfolk i nie mogę przenieść do stoczni - Łapka jest nieczynna.
    A w stoczni nie mogę kupić żadnego statku. Mam już kilka, ale chciałem więcej. Wszystkie zadania rybne mam skończone oprócz łowienia łososi czy śledzi. Co można zrobić aby kupić nowy statek czy motorówkę?
  • Limit statków wynosi 14, może po prostu masz ich już zbyt dużo :P
  • dzięki xPiotorux
  • kajtek06 (PL1)kajtek06 (PL1) PL1 Posty: 11
    Dzięki, ale koleżanka ma ich już 18 statków i dalej może  kupować statki. To chyba coś nie tak.
  • jesli ma odpowiedni poziom ivi i pd to moze i jesli ma rozbudowaną stocznie

  • kajtek06 (PL1)kajtek06 (PL1) PL1 Posty: 11
    obie stocznie są na max i ja mam wyźszy poziom ivi i pd, a  więcej statków budować nie mogę. I nie mogę wybudować statku który jest w inwentarzu. UFFF niech coś zrobią. :-)
  • No jeśli ma 18 statków to na pewno jest coś nie tak...
  • czy ktos pamieta ile bylo tych zadan z rybakiem, zeby odblokowac stocznie? 
    juz od jakiegos czasu nie mam zadan z ryba a stocznia dalej nie dziala...
  • juz dawno zrobilam te zadania a stocznia nadal nieaktywna. mozna cos z tym zrobic?
  • super. dziekuje za pomoc

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieOrdered listLista nieuporządkowana
Emoji
Obraz
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik