Już starożytni mówili że ludziom potrzeba chleba i mistrzostw !! Mamy mistrzostwa które rozczarowują, bo jak nasz Sojusz przeszedł do wyższej ligi to okazało się że nie ma w nagrodach Nasion Złotniczka ani Licencji na złoto, to starsi gracze założyli małe-nowe farmy i wstąpili do brązowej ligi aby dostać te nagrody, Lecz większość z nas gra na jednej farmie i co awansować, to po co? Może wreszcie GGS by coś odpowiedziało ?
Witaj,
posiadanie więcej niż jednego konta gry na tym samym
serwerze jest zabronione przez regulamin i Gracze zakładający takie
konta muszą się liczyć z tym, że mogą zostać na stałe zablokowane w
grze.
W temacie Mistrzostw Sojuszu nie otrzymaliśmy innej
odpowiedzi, oprócz informacji zamieszczonej przeze mnie w Oficjalnych
Ogłoszeniach. Jeśli nastąpią jakieś zmiany z pewnością zostaniecie o tym
poinformowani w stosownym czasie i miejscu.
Mistrzostwa to walka sojuszy..... zabraliscie najlepsze nagrody zlotniczki i licencje i nagrode glowna...juz wieksza nagroda jest przy eventach wstydzcie sie....teraz nie ma do czego dazyc w walce bo nagrody to zenada... Pozdrawiam
Zgadzam się z tobą w 100% odebrali to co najlepsze,a co za tym idzie większość z nas na pewno straciła chęć rywalizacji bo tak naprawdę nie ma o co walczyć i tracić czas.Teraz tylko czekam kiedy stracimy licencję na złoto w zawodach konnych
Z tego co widze wiekszosc sojuszy odpuscila pojedynczy gracze tylko graja by utrzymac swoja pozycje tzn czolowka lecz nie wszyscy....szkoda czasu i zlota na nedzne nagrody :P koniki niech zostawia w spokoju bo to jednyna praktycznie szansa na licencje nawet w kole fortuny licencja znikla ...ech ...no coz mogliby ogarnac temat i przywrocic nagrody !!!!!
Zgadzam się z większością opini. Główna nagroda też nie jest zachęcająca. Kaczarnia owszem ale lepsza by była mała i żeby było do zebrania więcej jaj zamiast takiej dużej. Czemu nie zrobicie przykładowo nagroda główna, jabłka , jajka, krówka czy inne, 5 różnych nagród z tego każdy członek wygrywającego sojuszu wybierze sobie jaka nagrodę chce. Jeden wybierze jajka duże inni już mają i nie potrzeba im, drugi wybierze jabłonkę , a jeszcze inny np krówkę. Gra będzie urozmaicona i każdy będzie miał swój cel co chce wygrać.
Mistrzostwa to walka sojuszy..... zabraliscie najlepsze nagrody zlotniczki i licencje i nagrode glowna...juz wieksza nagroda jest przy eventach wstydzcie sie....teraz nie ma do czego dazyc w walce bo nagrody to zenada... Pozdrawiam
Popieram, bo wszyscy walczymy w Mistrzostwach, zeby mieć fajne miejsce, ale i na nagrody też czekaliśmy lepsze... Złotniczki wszystkich motywowowały, bo nie kazdy z nas ma możliwość zakupu złota... Przynajmniej w moim Sojuszu. I pewnie w wielu innych... Odbieracie - jakby dziecku zabawkę,a psu kość... To nie jest fair! Jak nie możecie, to nie pokazujcie! Bo potem to już smród zostaje!
Teraz ms to się robi dla czystej zabawy,bo tego co dali w zamian raczej nagrodami nazwać nie można,to raczej produkty uboczne ms sojuszniczych .Patrząc na ms przez pryzmat nagród,udział w nich nie jest ani trochę w jakikolwiek sposób motywujący,dlatego sporo sojuszy i masa graczy odpuściła ms i tu raczej nic się nie zmieni,póki szanowny zespół nie zmieni nagród na bardziej atrakcyjne dla gracza.
A,że z autopsji wynika iż szanowny zespół jak ma coś zmienić na korzyść gracza,to jakoś niespecjalnie się z tym nie spieszy to zmiana nagród za wysiłek w ms sojuszniczych może się solidnie odwlec w czasie,wiec graczom pozostaje albo brać w nich udział dla czystej zabawy albo omijać to wydarzenie z daleka.
Nagrody w Mistrzostwach Sojuszniczych Zdajemy sobie sprawę, że to ważny dla Was temat, a zwłaszcza usunięcie nasion złotniczków, licencji na wydobycie złota, oraz nagrody za pierwsze miejsce sojuszu. Przekazaliśmy kilka wskazówek Zespołowi dotyczące tego tematu i wkrótce, w jednej z przyszłych aktualizacji możemy spodziewać się ponownego opracowania nagród w Mistrzostwach Sojuszy. Gdy tylko poznamy więcej szczegółów, będziemy Was informować na bieżąco. Na chwilę obecną jednak, bardzo mało prawdopodobnym jest, że nasiona złotniczków i licencje na wydobycie złota będą z powrotem do zdobycia, a przynajmniej nie w taki sam sposób jak poprzednio.
Najlepsze nagrody w MS były w starych MS...od kiedy są nowe MS, to co możemy sobie wywalczyć woła o pomstę do niebios !!!
Pisaliśmy to już tyle razy, więc nie będę się powtarzać. Ale od pewnego czasu zastanawia mnie to, przy okazji też jeden z Graczy zwrócił na to uwagę a mianowicie dlaczego prawie NIC nie ma odbicia w naszej grze z naszych prośbo-pomysłów ? Postanowiłam sobie odpowiedzieć a) GGS jest zamknięte na propozycje graczy, b) nasze sugestie wraz niezadowoleniem z wszystkiego co uciążliwe w naszej grze, nie są przekazywane do GGS a jeżeli nawet są, to zbyt mało wyraziście, bo nie ma żadnych widocznych efektów !
Pominę milczeniem że na żadne zadane pytanie dotyczące gry...pytanie "dlaczego" wprowadzono to czy tamto nigdy nie uzyskałam odpowiedzi.
Najlepsze nagrody w MS były w starych MS...od kiedy są nowe MS, to co możemy sobie wywalczyć woła o pomstę do niebios !!!
Pisaliśmy to już tyle razy, więc nie będę się powtarzać. Ale od pewnego czasu zastanawia mnie to, przy okazji też jeden z Graczy zwrócił na to uwagę a mianowicie dlaczego prawie NIC nie ma odbicia w naszej grze z naszych prośbo-pomysłów ? Postanowiłam sobie odpowiedzieć a) GGS jest zamknięte na propozycje graczy, b) nasze sugestie wraz niezadowoleniem z wszystkiego co uciążliwe w naszej grze, nie są przekazywane do GGS a jeżeli nawet są, to zbyt mało wyraziście, bo nie ma żadnych widocznych efektów !
Pominę milczeniem że na żadne zadane pytanie dotyczące gry...pytanie "dlaczego" wprowadzono to czy tamto nigdy nie uzyskałam odpowiedzi.
Witam malwina-m, W odpowiedzi na Twoje zapytanie o wyniki ankiety i odzwierciedlenie ich w Grze, dostałem od Zespołu informacje, że proces wprowadzania zmian i nowości jest bardzo złożony i pomiędzy zapropononowaniem pomysłu, a wdrożeniem go do Gry mija znacznie więcej czasu niż minęło od przeprowadzenia ankiety, zatem wszelkie zmiany, które teraz są wprowadzane do Gry, były planowane i tworzone jeszcze przed ankietą.
Pragnę także przypomnieć, że razem z Demoną przekazujemy Zespołowi wszystkie sensowne propozycje i uwagi, także te mające wydźwięk negatywny.
Mnie niedługo stuknie 4 lata..a gra była już wcześniej, to po pierwsze. Po drugie nie rozumiem po co, po raz kolejny podkreślenie "sensowne" - jakie propozycje Graczy uważasz za bezsensowne? - chętnie się dowiem...Demonka używa określenia "rozsądne" - o to samo zapytam ? bo mnie dotykają te słowa...dokładnie czytam posty na forum już od dawna...nie ma tego aż tyle, żeby coś pominąć...Pisały osoby, których już nie ma w grze, piszą Ci, którzy jeszcze są...nie zauważyłam żeby pragnęli niemożliwego. Pytamy dlaczego ciągle się nam coś zabiera, zmniejsza, ukrywa ? i kiedy gra będzie prawidłowo funkcjonować, żeby była przyjemnością, bo to podstawa...a nie miejscem irytacji i chyba nerwów, oceniając Graczy emocje. I nie pisz Havao, że tak nie jest, bo tak jest...Po trzecie, dopiero od niedawna zajmujecie się reprezentowaniem CM na forum...a wcześniej walka o nasze dobro należała do CM Asi i wybacz Havao...ale wspominając CM Asi komentarze i krytykę Polskiej społeczności...nie chcę mnie się wierzyć i pewnie nie tylko mnie, żeby CM Asia wstawiała się za nami w GGS...
Mnie niedługo stuknie 4 lata..a gra była już wcześniej, to po pierwsze. Po drugie nie rozumiem po co, po raz kolejny podkreślenie "sensowne" - jakie propozycje Graczy uważasz za bezsensowne? - chętnie się dowiem...Demonka używa określenia "rozsądne" - o to samo zapytam ? bo mnie dotykają te słowa...dokładnie czytam posty na forum już od dawna...nie ma tego aż tyle, żeby coś pominąć...Pisały osoby, których już nie ma w grze, piszą Ci, którzy jeszcze są...nie zauważyłam żeby pragnęli niemożliwego. Pytamy dlaczego ciągle się nam coś zabiera, zmniejsza, ukrywa ? i kiedy gra będzie prawidłowo funkcjonować, żeby była przyjemnością, bo to podstawa...a nie miejscem irytacji i chyba nerwów, oceniając Graczy emocje. I nie pisz Havao, że tak nie jest, bo tak jest...Po trzecie, dopiero od niedawna zajmujecie się reprezentowaniem CM na forum...a wcześniej walka o nasze dobro należała do CM Asi i wybacz Havao...ale wspominając CM Asi komentarze i krytykę Polskiej społeczności...nie chcę mnie się wierzyć i pewnie nie tylko mnie, żeby CM Asia wstawiała się za nami w GGS...
Witaj Malwinko,
tym razem ja się wypowiem. Jednak nie wszystkie propozycje pojawiające się na forum są rozsądne i sensowne. Niektórzy zapominają, że gra, owszem jest darmowa, i można obyć się bez zakupów waluty premium, ale żeby istniała, zakupy waluty premium przez osoby, które się na to zdecydują są nieodzowne. Niektóre pomysły są niesensowne, ponieważ mogłyby spowodować zbyt dużą ingerencję w kod gry lub powodować zbyt wiele zmian w innych opcjach i funkcjach gry. Ponadto proponowana funkcjonalność musi mieć zasięg globalny, a nie uszczęśliwiać tylko zainteresowane nią jednostki. Co do Waszych komentarzy, sugestii, krytyki i propozycji, wszystko przekazujemy Zespołowi Big Farm, ale musi to także iść w parze z zamysłami Twórców gry. Wiele propozycji poruszanych na forum weszło w życie, choćby powiększenie farm, podnoszenie poziomu zadowolenia dekoracjom, oferty, w których można kupić złoto w zamian za dolary itp. Dawniej na takie rzeczy była odpowiedź negatywna, teraz mamy je w grze. A że nie wszystko czego żądacie pojawia się w grze? Nie wszystko jest możliwe do zrealizowania i wprowadzenia. Ale nikt nie powiedział, że w przyszłości to się nie zmieni.
Chcę też zaznaczyć, że nie w porządku jest pisanie, iż Asia nie wstawiała się za Polską Społecznością w GGS, bo to nie prawda. My, moderatorzy, wiemy o tym najlepiej, ale nie wszystko da się przeforsować.
Spotkałam się również z zarzutem, że Wasze sugestie nie są przekazywane do Zespołu w odpowiedni sposób, zbyt słabo artykułowane (czytajcie. za mało rzucamy tam mięsem). Czy tak ma wyglądać według Was współpraca z GGS? Przykro mi, ale gdybyśmy przekazywali Wasze problemy dosłownie, daję słowo, że nie odniosłoby to zamierzonego skutku, albowiem nikt nie lubi czytać wulgaryzmów. Wymuszanie na kimś decyzji w różnych sprawach poprzez wulgarny przekaz niczemu nie służy. Może tylko irytacji.
Być może czeka nas jeszcze wiele zmian, jedne po naszej myśli inne nie, ale gra nadal ewaluuje i brnie do przodu, trzeba się z tego cieszyć i brać z niej to co nam najbardziej pasuje, a odrzucać to co nie sprawia nam przyjemności i być może na nowo poczujemy klimat tej gry. Bo to jeszcze nie jest jej koniec.
Demono i Havo skoro tutaj zaczeliśmy pisać o propozycjach zmian w grze to czy laboratorium farmy nie mogło by zużywać mniej mniszka do produkcji karmy premium dla kóz bo obecnie zużywa dużo więcej rośliny niż w przypadku innych karm premium
Demonko moja miła...myślę że nikt nigdy nie zapomniał, nie zapomina i nie zapomni jaką ma moc ZŁOTO w tej grze.
I o tym też już było wielokrotnie pisane...wielokrotnie !!! że postępowanie GGS nie sprzyja temu, by to złoto kupować...bo zdecydowanie chętniej się wydaje własne pieniądze, kiedy dostaje się to, co spełnia oczekiwania...wiadomo że firma musi na kliencie zarobić...też o tym wiemy...ale trzeba zachować choć minimum pozorów, że klient ważny...choćby wydał dziś przysłowiowy grosik, jutro wróci bo czuje się dla firmy ważny i wyda dużo więcej. Myślę że wiesz o czym pisze...a to co zostało wprowadzone, to tylko kropelka...bo już daaawno pisaliśmy o aktualizowaniu tego co jest...a GGS owszem tworzyło nowości...zakładając że wiedzieli o naszych prośbo-propozycjach skrupulatnie je ominęli.
Aha i jeszcze jedno Demonko...już mało co zostało z tego fajnego w grze...szczególnie dla kogoś takiego jak ja...ale jeszcze się nie żegnam z grą...i pozwolę sobie napisać że druga osłona wioski wcale mnie się nie podoba...
Demonko moja miła...myślę że nikt nigdy nie zapomniał, nie zapomina i nie zapomni jaką ma moc ZŁOTO w tej grze.
I o tym też już było wielokrotnie pisane...wielokrotnie !!! że postępowanie GGS nie sprzyja temu, by to złoto kupować...bo zdecydowanie chętniej się wydaje własne pieniądze, kiedy dostaje się to, co spełnia oczekiwania...wiadomo że firma musi na kliencie zarobić...też o tym wiemy...ale trzeba zachować choć minimum pozorów, że klient ważny...choćby wydał dziś przysłowiowy grosik, jutro wróci bo czuje się dla firmy ważny i wyda dużo więcej. Myślę że wiesz o czym pisze...a to co zostało wprowadzone, to tylko kropelka...bo już daaawno pisaliśmy o aktualizowaniu tego co jest...a GGS owszem tworzyło nowości...zakładając że wiedzieli o naszych prośbo-propozycjach skrupulatnie je ominęli.
Aha i jeszcze jedno Demonko...już mało co zostało z tego fajnego w grze...szczególnie dla kogoś takiego jak ja...ale jeszcze się nie żegnam z grą...i pozwolę sobie napisać że druga osłona wioski wcale mnie się nie podoba...
Droga Malwino, W Big Farm istnieje wiele opcji zdobycia złota, od drobniejszych jak np. dzienne logowanie, zadania z targu, czy nagrody za zdobycie poziomu do tych większych jak np. platynowa liga w zawodach konnych, silos Georga, gdzie można zdobyć kilka tysięcy złota. Dodatkowo organizujemy dla Was konkursy i zabawy na forum, w których to złoto również jest do zdobycia. Są to sumy, które starczają na drobne wydatki w Grze, a jeśli ktoś umie oszczędzać to jest w stanie także uzbierać na różne opcje premium jakie gra oferuje, bez konieczności wydawania pieniędzy. Jak to mówią - grosz do grosza, a będzie kokosza. Jeśli komuś nie wystarcza, co jakiś czas w Grze pojawiają się bonusy +100%, +200% do wartości zakupionego złota. Istnieją również przedmioty premium, które pomagają w szybszym osiąganiu celów w grze, lub generują dodatkowe zyski, choćby dla przykładu dobra z wodorostów, czy żetony koła fortuny. To również jest złoto, tylko pod inną postacią i gra również oferuje wiele sposobów zdobycia tych przedmiotów. Po prostu Gracze przyzwyczaili się do żetonów, czy humusów, przez co straciły one potencjalnie na wartości i są pomijane w ogólnym rozliczeniu produktów premium (złota) właśnie przez to, że są powszechnie dostępne do zdobycia. Tutaj pozwolę sobie wtrącić jeszcze kilka słów dotyczących tematu dyskusji w której obecnie toczy się nasza rozmowa. Ostatnie zmiany w nagrodach Mistrzostw Sojuszy podyktowane były koniecznością lepszego balansu waluty premium, gdyż jak sama nazwa wskazuje - jest to waluta extra, więc nie powinna być dostępna do zdobycia w dużych ilościach tak łatwo w Grze jak to miało miejsce w Mistrzostwach Sojuszy, bo wtedy straci na wartości tak samo jak inne przedmioty, które kiedyś bardziej cieszyły Graczy. Niemniej jednak Zespół obiecał opracować nagrody Mistrzostw Sojuszy raz jeszcze, żeby były dla Was atrakcyjniejsze.
Skoro grasz w Big Farm już 4 lata to z pewnością widzisz, że nie jest to Gra krótkoterminowa, a raczej nastawiona na dłuższą rozgrywkę, wymagająca rozplanowania zarobków i wydatków i myślę, że w tym przypadku jest to jej atut. Jeśli w jakiejkolwiek grze byłabyś w stanie osiągnąć wszystko w kilka dni, to po miesiącu po prostu przestałabyś w nią grać bo najzwyczajniej stałaby się nudna.
Jeśli chodzi o stabilność gry to oczywiście tutaj przyznaję Ci pełną rację, że nie powinno dochodzić do incydentów jakie mają miejsce w ostatnim czasie, jednak jako, że Big Farm przechodzi obecnie niemałą rewolucję, pojawia się wiele nowości, to błędy niestety również wkradają się do kodu gry. Mimo to, Zespół stara się je wyeliminować najszybciej jak to możliwe i z jak najlepszym skutkiem.
Chciałbym jeszcze tylko powiedzieć, że Wasze sugestie przekazywane są nie tylko CM Asi, lecz także innym osobom z Zespołu, jednak ręczę w 100%, że CM Asia przekazuje Zespołowi wszystkie forumowe opinie jakie od nas dostaje i nie powinniście zarzucać ani jej, ani nam niekompetencji, bo naszą rolą tutaj na forum jest współpraca i rozmowa z Wami i naprawdę chcemy dla Was jak najlepiej. Jednak tak jak wcześniej wspomniała Demona - Wasze prośby, muszą pokrywać się choćby w małej części z planami Zespołu i uszczęśliwić ogół Graczy, a nie garstkę, której akurat taka nowość się marzy.
Żeby taki sojusz jak mój, mógł zdobyć nagrody za wysiłek ligi srebrnej musi dobrze się cały zmobilizować i trzaskać misje prawie całe 5 dni. A nieśmiało zauważę że mamy życie realne...gra, co podkreślam za każdym razem Havao, jest tylko dodatkiem rozrywkowym, kiedy jest czas na zabawę. Więc pisanie o ogromnych ilościach złota...1 licencja i kilka złotniczków jest, heh... no nie na miejscu...złoto zdobyte traci na wartości ??? u kogo ? przy takich olbrzymich wydatkach jakie mamy...nie znam jednej osoby, którą by nie cieszyło wygranie złota...nawet jeśli je kupuje...złota nigdy nie jest za dużo...więc cokolwiek GGS wymyśli...nic złota nie zastąpi...bo to GGS złoto wymyśliło i zrobiło z niego coś, co pozwala bez wysiłku na wszystko w tej grze.
Żeby taki sojusz jak mój, mógł zdobyć nagrody za wysiłek ligi srebrnej musi dobrze się cały zmobilizować i trzaskać misje prawie całe 5 dni. A nieśmiało zauważę że mamy życie realne...gra, co podkreślam za każdym razem Havao, jest tylko dodatkiem rozrywkowym, kiedy jest czas na zabawę. Więc pisanie o ogromnych ilościach złota...1 licencja i kilka złotniczków jest, heh... no nie na miejscu...złoto zdobyte traci na wartości ??? u kogo ? przy takich olbrzymich wydatkach jakie mamy...nie znam jednej osoby, którą by nie cieszyło wygranie złota...nawet jeśli je kupuje...złota nigdy nie jest za dużo...więc cokolwiek GGS wymyśli...nic złota nie zastąpi...bo to GGS złoto wymyśliło i zrobiło z niego coś, co pozwala bez wysiłku na wszystko w tej grze.
Gdzie jest napisane, że każdy sojusz musi zdobyć wszystkie nagrody? Każdy gra na tyle, na ile może sobie pozwolić. W dodatku jeśli już kalkulujemy nagrody, to przykładowo złotniczki były za 3 000 000 punktów reputacji. Przy mistrzostwach trwających 5 dni, dziennie sojusz musi zdobyć 600 000 punktów reputacji, co na pojedynczego Gracza w sojuszu 35 osobowym przekładało się na 17 142 punkty. Czyli jedna - dwie misje dziennie. To według Ciebie jest wysiłek czasowy, który w jakikolwiek sposób przeszkadza w życiu codziennym? Ostatnia nagroda w lidze srebrnej jest za 15 000 000 reputacji, czyli 5 razy więcej, jeden Gracz musi zdobyć ok. 86 000 punktów dziennie, co też nie jest ilością z kosmosu, wymagającą od Gracza siedzenia cały dzień przy Grze, wystarczy robić misje przy zbieraniu dóbr z farmy rano, wieczorem i wtedy wpada kilkanaście tysięcy reputacji przy jednej misji. Zatem myślę, że Twoje "zmobilizować i trzaskać misje prawie całe 5 dni" jest trochę na wyrost, a to, że jedni bardziej cenią życie prywatne i robią mniej misji, a dla innych ważniejsze są mistrzostwa, przez co podział pracy przy robieniu misji jest nierówny to jest już wewnętrzna kwestia organizacji sojuszu.
Gdzie jest napisane, że każdy sojusz musi zdobyć wszystkie nagrody? Każdy gra na tyle, na ile może sobie pozwolić. W dodatku jeśli już kalkulujemy nagrody, to przykładowo złotniczki były za 3 000 000 punktów reputacji. Przy mistrzostwach trwających 5 dni, dziennie sojusz musi zdobyć 600 000 punktów reputacji, co na pojedynczego Gracza w sojuszu 35 osobowym przekładało się na 17 142 punkty. Czyli jedna - dwie misje dziennie. To według Ciebie jest wysiłek czasowy, który w jakikolwiek sposób przeszkadza w życiu codziennym? Ostatnia nagroda w lidze srebrnej jest za 15 000 000 reputacji, czyli 5 razy więcej, jeden Gracz musi zdobyć ok. 86 000 punktów dziennie, co też nie jest ilością z kosmosu, wymagającą od Gracza siedzenia cały dzień przy Grze, wystarczy robić misje przy zbieraniu dóbr z farmy rano, wieczorem i wtedy wpada kilkanaście tysięcy reputacji przy jednej misji. Zatem myślę, że Twoje "zmobilizować i trzaskać misje prawie całe 5 dni" jest trochę na wyrost.
Pozdrawiam, Havao
Tylko jakby te obliczenia przełożyć na złotą ligę nie będzie już tak różowo. Mój serwer jest malutki wiem, więc jest to inaczej niż u Was. Ale jednak to jest zniechęcające, kiedy jak dotąd tylko 1 sojusz u nas dochodzi do końca nagród i to wydając na to tony złota - ja wiem , że o to właśnie chodzi - GGS zaciera ręce bo zarobek niezły ale jakby dać tak większą mobilizację, tym sojuszom, które nie są aż tak zasobne w złoto było by fajnie Ja nie mówię, że musimy dochodzić do końca nagród , nie - ale jakby te nagrody były zmienne, zawsze by to była jakaś mobilizacja - a tak to te Mistrzostwa zamiast być miłym oderwaniem od zwykłych eventów stały się nużące. W końskiej lidze zawsze są jakieś nowe ozdoby, teraz nawet fasady na obiekty na farmie - czy w Mistrzostwach nie można by było też tak zrobić ? Troszkę dać inne nagrody za każdym razem i od razu grało by się inaczej Przynajmniej w moim odczuciu
Tylko jakby te obliczenia przełożyć na złotą ligę nie będzie już tak różowo. Mój serwer jest malutki wiem, więc jest to inaczej niż u Was. Ale jednak to jest zniechęcające, kiedy jak dotąd tylko 1 sojusz u nas dochodzi do końca nagród i to wydając na to tony złota - ja wiem , że o to właśnie chodzi - GGS zaciera ręce bo zarobek niezły ale jakby dać tak większą mobilizację, tym sojuszom, które nie są aż tak zasobne w złoto było by fajnie Ja nie mówię, że musimy dochodzić do końca nagród , nie - ale jakby te nagrody były zmienne, zawsze by to była jakaś mobilizacja - a tak to te Mistrzostwa zamiast być miłym oderwaniem od zwykłych eventów stały się nużące. W końskiej lidze zawsze są jakieś nowe ozdoby, teraz nawet fasady na obiekty na farmie - czy w Mistrzostwach nie można by było też tak zrobić ? Troszkę dać inne nagrody za każdym razem i od razu grało by się inaczej Przynajmniej w moim odczuciu
Witam zaczarowana28, Nagrody w lidze złotej są do pewnego momentu (konkretnie do pułapu 15 000 000 PR) takie same jak w lidze srebrnej, więc po prostu każdy sojusz mierzy swoją miarą. Jeśli jesteście w stanie poświęcić więcej czasu, lub wydać więcej złota - zdobywacie więcej nagród.
Jeśli chodzi o zmianę nagród w mistrzostwach sojuszy to informowałem ostatnio, że Zespół planuje wkrótce opracować nagrody na nowo. Jakie nagrody się pojawią, a jakie znikną przekonamy się gdy wszystko pojawi się w Grze, jednak myślę, że to zmiana jednorazowa, na conajmniej kilka najbliższych edycji MS.
Droga Malwino, W Big Farm istnieje wiele opcji zdobycia złota, od drobniejszych jak np. dzienne logowanie, zadania z targu, czy nagrody za zdobycie poziomu do tych większych jak np. platynowa liga w zawodach konnych, silos Georga, gdzie można zdobyć kilka tysięcy złota. Dodatkowo organizujemy dla Was konkursy i zabawy na forum, w których to złoto również jest do zdobycia. Są to sumy, które starczają na drobne wydatki w Grze, a jeśli ktoś umie oszczędzać to jest w stanie także uzbierać na różne opcje premium jakie gra oferuje, bez konieczności wydawania pieniędzy. Jak to mówią - grosz do grosza, a będzie kokosza. Jeśli komuś nie wystarcza, co jakiś czas w Grze pojawiają się bonusy +100%, +200% do wartości zakupionego złota. Istnieją również przedmioty premium, które pomagają w szybszym osiąganiu celów w grze, lub generują dodatkowe zyski, choćby dla przykładu dobra z wodorostów, czy żetony koła fortuny. To również jest złoto, tylko pod inną postacią i gra również oferuje wiele sposobów zdobycia tych przedmiotów. Po prostu Gracze przyzwyczaili się do żetonów, czy humusów, przez co straciły one potencjalnie na wartości i są pomijane w ogólnym rozliczeniu produktów premium (złota) właśnie przez to, że są powszechnie dostępne do zdobycia. Tutaj pozwolę sobie wtrącić jeszcze kilka słów dotyczących tematu dyskusji w której obecnie toczy się nasza rozmowa. Ostatnie zmiany w nagrodach Mistrzostw Sojuszy podyktowane były koniecznością lepszego balansu waluty premium, gdyż jak sama nazwa wskazuje - jest to waluta extra, więc nie powinna być dostępna do zdobycia w dużych ilościach tak łatwo w Grze jak to miało miejsce w Mistrzostwach Sojuszy, bo wtedy straci na wartości tak samo jak inne przedmioty, które kiedyś bardziej cieszyły Graczy. Niemniej jednak Zespół obiecał opracować nagrody Mistrzostw Sojuszy raz jeszcze, żeby były dla Was atrakcyjniejsze.
Skoro grasz w Big Farm już 4 lata to z pewnością widzisz, że nie jest to Gra krótkoterminowa, a raczej nastawiona na dłuższą rozgrywkę, wymagająca rozplanowania zarobków i wydatków i myślę, że w tym przypadku jest to jej atut. Jeśli w jakiejkolwiek grze byłabyś w stanie osiągnąć wszystko w kilka dni, to po miesiącu po prostu przestałabyś w nią grać bo najzwyczajniej stałaby się nudna.
Jeśli chodzi o stabilność gry to oczywiście tutaj przyznaję Ci pełną rację, że nie powinno dochodzić do incydentów jakie mają miejsce w ostatnim czasie, jednak jako, że Big Farm przechodzi obecnie niemałą rewolucję, pojawia się wiele nowości, to błędy niestety również wkradają się do kodu gry. Mimo to, Zespół stara się je wyeliminować najszybciej jak to możliwe i z jak najlepszym skutkiem.
Chciałbym jeszcze tylko powiedzieć, że Wasze sugestie przekazywane są nie tylko CM Asi, lecz także innym osobom z Zespołu, jednak ręczę w 100%, że CM Asia przekazuje Zespołowi wszystkie forumowe opinie jakie od nas dostaje i nie powinniście zarzucać ani jej, ani nam niekompetencji, bo naszą rolą tutaj na forum jest współpraca i rozmowa z Wami i naprawdę chcemy dla Was jak najlepiej. Jednak tak jak wcześniej wspomniała Demona - Wasze prośby, muszą pokrywać się choćby w małej części z planami Zespołu i uszczęśliwić ogół Graczy, a nie garstkę, której akurat taka nowość się marzy.
Pozdrawiam serdecznie, Havao
Odnośnie możliwości zdobywania złota: mówię (piszę) i tak i nie: codzienne logowania i zmiany poziomów =niewielkie ilości złota, z targu czasami, nieiwele a czasem niemożliwe bez wspomagania humusem do zdobycia Wejście do ligi platynowej nie jest już takie proste a właściwie pieruńsko czasochłonne: miesiąc ścigania koni- dziw że nie zdechną z przemęczenia Maszyna George'a- no żeby zdobyć dwie licencje to jest praktycznie 3 dni non stop na farmach i dużo kombinowania co i gdzie siać- ech potem trzeba to odsypiać:)- ale da się zrobić Przedmioty premium nie kręcą tak graczy i chyba nie wszyscy tak się do nich przyzwyczaili jak i do żetonów- osobiście leży to cholerstwo u mnie nieużywane , ale nie oto chodzi -poza tym to o ile dobrze pamiętam, to właśnie zmiana licencji i złotniczków na humusy była promowana przez twórców jako super oferta dla graczy przekraczająca wartością właśnie licencje i złotniczki- tu chyba Argumentacja nieco kuleje
Chodzi o to, żeby traktować graczy fair- jak się coś wprowadza to informuje się co, jakoś tak dziwnie się składa ,że nie za dobre dla graczy zmiany są przemilczane, a czasami ewidentne wpadki przy zmianach promowane jako super oferta dla graczy ( właśnie te licencje i złotniczki w MS).
A jak ktoś chce mojego dobra to mi się lampki czerwone zapalają:)
Skoro nie znam planów Zespołu, bo graczy o tym nie informuje, to nie wiem o co mam prosić> to po co to wo ogóle to robić?
Boję się tych nowych nagród w Mistrzostwach- znowu jakieś nasiona kapusty albo kukurydzy obym się mylił;)
Dogberry super post...u mnie to żarówki w tych lampach pękają
...nie znasz planów zespołu BF, bo jak zapytasz co dalej...przeczytasz że tajemnica firmy...skoro tajemnica to tajemnica...czyli nikt nic nie wie...możemy się tylko domyślać, choć to bardzo skomplikowane, no mnie nie jest po drodze z twórcami, bo żebym wszystkie rozumy świata posiadła, to i tak nie byłabym w stanie wymyśleć tego co wymyślają twórcy...bo te wymyślenia nie komponują mnie się z grą o sadzeniu kapusty, pełnej radości i prostoty działań...a nie codziennej żmudnej tyrki, żeby zdobyć dolce na kolejne podniesienie czegoś tam.
I jeszcze nic nie motywuje żeby wraz z sojuszem coś robić.
Komentarz
Witaj,
posiadanie więcej niż jednego konta gry na tym samym serwerze jest zabronione przez regulamin i Gracze zakładający takie konta muszą się liczyć z tym, że mogą zostać na stałe zablokowane w grze.
W temacie Mistrzostw Sojuszu nie otrzymaliśmy innej odpowiedzi, oprócz informacji zamieszczonej przeze mnie w Oficjalnych Ogłoszeniach. Jeśli nastąpią jakieś zmiany z pewnością zostaniecie o tym poinformowani w stosownym czasie i miejscu.
Pozdrawiam,
Demona
Pozdrawiam
Czemu nie zrobicie przykładowo nagroda główna, jabłka , jajka, krówka czy inne, 5 różnych nagród z tego każdy członek wygrywającego sojuszu wybierze sobie jaka nagrodę chce. Jeden wybierze jajka duże inni już mają i nie potrzeba im, drugi wybierze jabłonkę , a jeszcze inny np krówkę. Gra będzie urozmaicona i każdy będzie miał swój cel co chce wygrać.
A,że z autopsji wynika iż szanowny zespół jak ma coś zmienić na korzyść gracza,to jakoś niespecjalnie się z tym nie spieszy to zmiana nagród za wysiłek w ms sojuszniczych może się solidnie odwlec w czasie,wiec graczom pozostaje albo brać w nich udział dla czystej zabawy albo omijać to wydarzenie z daleka.
Zdajemy sobie sprawę, że to ważny dla Was temat, a zwłaszcza usunięcie nasion złotniczków, licencji na wydobycie złota, oraz nagrody za pierwsze miejsce sojuszu. Przekazaliśmy kilka wskazówek Zespołowi dotyczące tego tematu i wkrótce, w jednej z przyszłych aktualizacji możemy spodziewać się ponownego opracowania nagród w Mistrzostwach Sojuszy. Gdy tylko poznamy więcej szczegółów, będziemy Was informować na bieżąco. Na chwilę obecną jednak, bardzo mało prawdopodobnym jest, że nasiona złotniczków i licencje na wydobycie złota będą z powrotem do zdobycia, a przynajmniej nie w taki sam sposób jak poprzednio.
Pisaliśmy to już tyle razy, więc nie będę się powtarzać. Ale od pewnego czasu zastanawia mnie to, przy okazji też jeden z Graczy zwrócił na to uwagę a mianowicie dlaczego prawie NIC nie ma odbicia w naszej grze z naszych prośbo-pomysłów ? Postanowiłam sobie odpowiedzieć
a) GGS jest zamknięte na propozycje graczy, b) nasze sugestie wraz niezadowoleniem z wszystkiego co uciążliwe w naszej grze, nie są przekazywane do GGS a jeżeli nawet są, to zbyt mało wyraziście, bo nie ma żadnych widocznych efektów !
W odpowiedzi na Twoje zapytanie o wyniki ankiety i odzwierciedlenie ich w Grze, dostałem od Zespołu informacje, że proces wprowadzania zmian i nowości jest bardzo złożony i pomiędzy zapropononowaniem pomysłu, a wdrożeniem go do Gry mija znacznie więcej czasu niż minęło od przeprowadzenia ankiety, zatem wszelkie zmiany, które teraz są wprowadzane do Gry, były planowane i tworzone jeszcze przed ankietą.
Pragnę także przypomnieć, że razem z Demoną przekazujemy Zespołowi wszystkie sensowne propozycje i uwagi, także te mające wydźwięk negatywny.
Pozdrawiam,
Havao
Witam Havao
tym razem ja się wypowiem. Jednak nie wszystkie propozycje pojawiające się na forum są rozsądne i sensowne. Niektórzy zapominają, że gra, owszem jest darmowa, i można obyć się bez zakupów waluty premium, ale żeby istniała, zakupy waluty premium przez osoby, które się na to zdecydują są nieodzowne.
Niektóre pomysły są niesensowne, ponieważ mogłyby spowodować zbyt dużą ingerencję w kod gry lub powodować zbyt wiele zmian w innych opcjach i funkcjach gry.
Ponadto proponowana funkcjonalność musi mieć zasięg globalny, a nie uszczęśliwiać tylko zainteresowane nią jednostki.
Co do Waszych komentarzy, sugestii, krytyki i propozycji, wszystko przekazujemy Zespołowi Big Farm, ale musi to także iść w parze z zamysłami Twórców gry. Wiele propozycji poruszanych na forum weszło w życie, choćby powiększenie farm, podnoszenie poziomu zadowolenia dekoracjom, oferty, w których można kupić złoto w zamian za dolary itp. Dawniej na takie rzeczy była odpowiedź negatywna, teraz mamy je w grze.
A że nie wszystko czego żądacie pojawia się w grze? Nie wszystko jest możliwe do zrealizowania i wprowadzenia. Ale nikt nie powiedział, że w przyszłości to się nie zmieni.
Chcę też zaznaczyć, że nie w porządku jest pisanie, iż Asia nie wstawiała się za Polską Społecznością w GGS, bo to nie prawda. My, moderatorzy, wiemy o tym najlepiej, ale nie wszystko da się przeforsować.
Spotkałam się również z zarzutem, że Wasze sugestie nie są przekazywane do Zespołu w odpowiedni sposób, zbyt słabo artykułowane (czytajcie. za mało rzucamy tam mięsem). Czy tak ma wyglądać według Was współpraca z GGS? Przykro mi, ale gdybyśmy przekazywali Wasze problemy dosłownie, daję słowo, że nie odniosłoby to zamierzonego skutku, albowiem nikt nie lubi czytać wulgaryzmów. Wymuszanie na kimś decyzji w różnych sprawach poprzez wulgarny przekaz niczemu nie służy. Może tylko irytacji.
Być może czeka nas jeszcze wiele zmian, jedne po naszej myśli inne nie, ale gra nadal ewaluuje i brnie do przodu, trzeba się z tego cieszyć i brać z niej to co nam najbardziej pasuje, a odrzucać to co nie sprawia nam przyjemności i być może na nowo poczujemy klimat tej gry. Bo to jeszcze nie jest jej koniec.
Pozdrawiam wieczorowo,
Demona
Droga Malwino,
W Big Farm istnieje wiele opcji zdobycia złota, od drobniejszych jak np. dzienne logowanie, zadania z targu, czy nagrody za zdobycie poziomu do tych większych jak np. platynowa liga w zawodach konnych, silos Georga, gdzie można zdobyć kilka tysięcy złota.
Dodatkowo organizujemy dla Was konkursy i zabawy na forum, w których to złoto również jest do zdobycia. Są to sumy, które starczają na drobne wydatki w Grze, a jeśli ktoś umie oszczędzać to jest w stanie także uzbierać na różne opcje premium jakie gra oferuje, bez konieczności wydawania pieniędzy. Jak to mówią - grosz do grosza, a będzie kokosza. Jeśli komuś nie wystarcza, co jakiś czas w Grze pojawiają się bonusy +100%, +200% do wartości zakupionego złota.
Istnieją również przedmioty premium, które pomagają w szybszym osiąganiu celów w grze, lub generują dodatkowe zyski, choćby dla przykładu dobra z wodorostów, czy żetony koła fortuny. To również jest złoto, tylko pod inną postacią i gra również oferuje wiele sposobów zdobycia tych przedmiotów. Po prostu Gracze przyzwyczaili się do żetonów, czy humusów, przez co straciły one potencjalnie na wartości i są pomijane w ogólnym rozliczeniu produktów premium (złota) właśnie przez to, że są powszechnie dostępne do zdobycia. Tutaj pozwolę sobie wtrącić jeszcze kilka słów dotyczących tematu dyskusji w której obecnie toczy się nasza rozmowa. Ostatnie zmiany w nagrodach Mistrzostw Sojuszy podyktowane były koniecznością lepszego balansu waluty premium, gdyż jak sama nazwa wskazuje - jest to waluta extra, więc nie powinna być dostępna do zdobycia w dużych ilościach tak łatwo w Grze jak to miało miejsce w Mistrzostwach Sojuszy, bo wtedy straci na wartości tak samo jak inne przedmioty, które kiedyś bardziej cieszyły Graczy. Niemniej jednak Zespół obiecał opracować nagrody Mistrzostw Sojuszy raz jeszcze, żeby były dla Was atrakcyjniejsze.
Pozdrawiam serdecznie,
Havao
Każdy gra na tyle, na ile może sobie pozwolić. W dodatku jeśli już kalkulujemy nagrody, to przykładowo złotniczki były za 3 000 000 punktów reputacji. Przy mistrzostwach trwających 5 dni, dziennie sojusz musi zdobyć 600 000 punktów reputacji, co na pojedynczego Gracza w sojuszu 35 osobowym przekładało się na 17 142 punkty. Czyli jedna - dwie misje dziennie. To według Ciebie jest wysiłek czasowy, który w jakikolwiek sposób przeszkadza w życiu codziennym?
Ostatnia nagroda w lidze srebrnej jest za 15 000 000 reputacji, czyli 5 razy więcej, jeden Gracz musi zdobyć
ok. 86 000 punktów dziennie, co też nie jest ilością z kosmosu, wymagającą od Gracza siedzenia cały dzień przy Grze, wystarczy robić misje przy zbieraniu dóbr z farmy rano, wieczorem i wtedy wpada kilkanaście tysięcy reputacji przy jednej misji.
Zatem myślę, że Twoje "zmobilizować i trzaskać misje prawie całe 5 dni" jest trochę na wyrost, a to, że jedni bardziej cenią życie prywatne i robią mniej misji, a dla innych ważniejsze są mistrzostwa, przez co podział pracy przy robieniu misji jest nierówny to jest już wewnętrzna kwestia organizacji sojuszu.
Pozdrawiam, Havao
Mój serwer jest malutki wiem, więc jest to inaczej niż u Was. Ale jednak to jest zniechęcające, kiedy jak dotąd tylko 1 sojusz u nas dochodzi do końca nagród i to wydając na to tony złota - ja wiem , że o to właśnie chodzi - GGS zaciera ręce bo zarobek niezły
Ja nie mówię, że musimy dochodzić do końca nagród , nie - ale jakby te nagrody były zmienne, zawsze by to była jakaś mobilizacja - a tak to te Mistrzostwa zamiast być miłym oderwaniem od zwykłych eventów stały się nużące.
W końskiej lidze zawsze są jakieś nowe ozdoby, teraz nawet fasady na obiekty na farmie - czy w Mistrzostwach nie można by było też tak zrobić ?
Troszkę dać inne nagrody za każdym razem i od razu grało by się inaczej
Przynajmniej w moim odczuciu
Nagrody w lidze złotej są do pewnego momentu (konkretnie do pułapu 15 000 000 PR) takie same jak w lidze srebrnej, więc po prostu każdy sojusz mierzy swoją miarą. Jeśli jesteście w stanie poświęcić więcej czasu, lub wydać więcej złota - zdobywacie więcej nagród.
Jeśli chodzi o zmianę nagród w mistrzostwach sojuszy to informowałem ostatnio, że Zespół planuje wkrótce opracować nagrody na nowo. Jakie nagrody się pojawią, a jakie znikną przekonamy się gdy wszystko pojawi się w Grze, jednak myślę, że to zmiana jednorazowa, na conajmniej kilka najbliższych edycji MS.
Pozdrawiam,
Havao
codzienne logowania i zmiany poziomów =niewielkie ilości złota, z targu czasami, nieiwele a czasem niemożliwe bez wspomagania humusem do zdobycia
Wejście do ligi platynowej nie jest już takie proste a właściwie pieruńsko czasochłonne: miesiąc ścigania koni- dziw że nie zdechną z przemęczenia
Maszyna George'a- no żeby zdobyć dwie licencje to jest praktycznie 3 dni non stop na farmach i dużo kombinowania co i gdzie siać- ech potem trzeba to odsypiać:)- ale da się zrobić
Przedmioty premium nie kręcą tak graczy i chyba nie wszyscy tak się do nich przyzwyczaili jak i do żetonów- osobiście leży to cholerstwo u mnie nieużywane , ale nie oto chodzi
-poza tym to o ile dobrze pamiętam, to właśnie zmiana licencji i złotniczków na humusy była promowana przez twórców jako super oferta dla graczy przekraczająca wartością właśnie licencje i złotniczki- tu chyba Argumentacja nieco kuleje
Chodzi o to, żeby traktować graczy fair- jak się coś wprowadza to informuje się co, jakoś tak dziwnie się składa ,że nie za dobre dla graczy zmiany są przemilczane, a czasami ewidentne wpadki przy zmianach promowane jako super oferta dla graczy ( właśnie te licencje i złotniczki w MS).
A jak ktoś chce mojego dobra to mi się lampki czerwone zapalają:)
Skoro nie znam planów Zespołu, bo graczy o tym nie informuje, to nie wiem o co mam prosić> to po co to wo ogóle to robić?
Boję się tych nowych nagród w Mistrzostwach- znowu jakieś nasiona kapusty albo kukurydzy obym się mylił;)
Dogberry
super post...u mnie to żarówki w tych lampach pękają 

...nie znasz planów zespołu BF, bo jak zapytasz co dalej...przeczytasz że tajemnica firmy...skoro tajemnica to tajemnica...czyli nikt nic nie wie...możemy się tylko domyślać, choć to bardzo skomplikowane, no mnie nie jest po drodze z twórcami, bo żebym wszystkie rozumy świata posiadła, to i tak nie byłabym w stanie wymyśleć tego co wymyślają twórcy...bo te wymyślenia nie komponują mnie się z grą o sadzeniu kapusty, pełnej radości i prostoty działań...a nie codziennej żmudnej tyrki, żeby zdobyć dolce na kolejne podniesienie czegoś tam.
I jeszcze nic nie motywuje żeby wraz z sojuszem coś robić.