Начало Bulgarian Място за обсъждане на официалните съобщения

Актуализация 16.08- Промени в дълбоководния риболов - дискусия

139

Коментари

 • Desi100 (BG1)Desi100 (BG1) Публикации: 89
  `За 216 миди и 10 кофи стръв за омари > 930 000 долара ми предлагат едно гребло и една четка.... Смешковци
  desi100                                             
                                                      
 • Boyo (BG1)Boyo (BG1) BG1 Публикации: 52
  Boyo (BG1) каза:
  Dear @CuddlyFoxes,

  I have the suspicion that our feedback regarding the unannounced update never reached the GGS team. Please, inform them that our community - BG 1 server still insist for a rollback for few days, so that people could sell the fish they gathered before the ninja update they made!!!
   
  Send them also the following simple calculation, based on the example they gave us:



  Costs are based on an average cost per 1 fish – 1 751 dollars estimated from actual prices of boat equipment. (The boat is equipped in a most efficient way in order to catch maximum quantity of fish).

  “Sell Price” is the price before update; “Profit Now” represents the costs – dollars offered in the contract from their example; “Total Loss” is a comparison to what we would have earned before the update combined with the “profit” after the update.

  And this happens on a market with maximum level??? They joking or what???

  Tell them that many players here (speaking of TOP 30 Cooperations mainly) are already discussing to leave this game and start another one. These are people who play here 5+++++ years.

  If I were a member of the GGS team, I’d be really concerned for the future of the game I most certainly foked up!

  I hope you’re reading this discussion, cause people want some attention!

  We know, it’s not your job to moderate our forum and we appreciate every second you spare for us!

  Have a great day!

  BG Server 1 Community

  _______________________________________________________

  Имам подозрението, че подаденият от нас сигнал относно необявената актуализация, не е достигнал до екипа на GGS. Моля, информирай ги, че нашият сървър – БГ 1 все още настоява за връщане на старите условия поне за няколко дни, за да могат играчите да продадат, събраната преди тази нинджа – актуализация, риба!!!

  Изпрати им също и тази простичка сметка, основана на примера, който са дали:



  Разходите са базирани на среден разход за единица улов от 1751 долара, естимиран от актуалните цени на корабно оборудване. (Това е за кораб екипиран ефективно с цел улов на максимално количество риба)
   
  Продажна цена е цената на единица улов преди актуализацията; Печалба сега – представлява разходи минус долари, предлагани в договора от примера; Обща загуба е сравнение спрямо печалбата преди актуализацията комбинирана с „печалбата” в момента.

  Всичко това се случва на максимално развит пазар??? Шегичка, нещо???

  Предай им, че много играчи тук (предимно от Топ 30 Кооперации) обсъждат своето напускане от играта и прехвърляне към друга подобна. Това са хора, които играят тук от 5+++++ години.

  Ако бях член на екипа на GGS, щях да съм наистина притеснен за бъдещето на играта, която със абсолютна сигурност съм прецакал!

  Надявам се, следиш тази дискусия, защото хората търсят внимание!

  Знаем, че не е твоя работа да модерираш нашия форум и оценяваме всяка отделена от теб секунда за нас!

  Приятен ден!

  BUMP!!!
 • ivo lozanov (BG1)ivo lozanov (BG1) BG1 Публикации: 16
  Здравейте, искам да попитам как точно може да бъде "развит" нововъведеният рибен пазар. Искам да кажа как да успея да го направя по-голям, така че да договорите да не ми предлагат само четки и долари, а както е слжено на картинката от становището на ГГС да има и зато, спец. семена, храна от водорасли и така. Надявам се, че ме разбрахте. Благодаря, наистина нека чуя всичките ви мнения, все ще ми бъдат от полза, а и не само за мен.
 • ани777 (BG1)ани777 (BG1) BG1 Публикации: 542
  като изпълняваш дадените договори пазара се развива
 • himik (BG1)himik (BG1) BG1 Публикации: 236
  Vereja (BG1) каза:
  Точно това правех досега-продавах  я директно и по този начин вдигах нивото на корабите.И ми кажи като имам 32 хил.лаврака в склада с кои рецепти да го изразходвам и за колко време?А що се отнася до пазарите на основнната продукция и и на рибите нещата са несравними,къде е разнообразието на исканите неща и каква е  стойността им на двете места?
  Я сметни колко риба използваш и колко пари би взела от това със стойността на крайния продукт и ще видиш че от ястието се печели повече.И защо трябва да изразходваш 32000 лаврака бързо.Тези сметки съм ги правил с всичко.Тази игра е игра на баланс не на бързи печалби.Вече писах че трябва да има директна продажба както е с другите суровини и че е грешка да се набляга само на директната продажба.
  himik тук става въпрос за нещо друго,а не за готварските ти рецепти.
  Напротив точно за това става въпрос.Рибата е суровина както млякото ябълките прасковите яйцата зелето царевицата.Разлика не трябва да има.Там е въпроса.Цифрите са друг проблем.Всичко трябва да е балансирано.Нека ги увеличат.Като чете форума човек може да си помили че голяма част от играчите от хал хабер си нямат за голяма част от играта.Не го приемай лично никой не искам да засегна но това е моята позиция на играч играл играта дълго време блъскал се много без да има кой да помогне искащ игра по-близка до реалното. 
  himik @ bg 1
 • мишо (BG1)мишо (BG1) BG1 Публикации: 7
  Ехоо,модераторите! В морския ареал няма омари!!! Сама ли да си нарисувам? Ще оправите ли тази каша най-накрая?!?
 • ivi3 (BG1)ivi3 (BG1) BG1 Публикации: 240
  За съжаление, освен поддръжка на роден език нЕмаме и мод. Така че....ще почакаме B)
  ivi3 @ bg 1
 • Boyo (BG1)Boyo (BG1) BG1 Публикации: 52
  редактирано 20.08.2017

  @himik

  Преработката на риба от дълбоководния риболов преди промяната беше единствено смислена при направата на нормална стръв от риба меч, като суровина и специална стръв от омари, риба тон и херинга. Всяко друго преработване беше на загуба, тъй като продажната цена на суровината бе по-висока... В момента положението е още по-зле. Всяка преработка е на загуба, както и ловенето, ако не пускаме корабите без оборудване, както и правя. Още повече, 300 000 приход, а вероятно много по-малка печалба, (не си заслужава дори да го смятам) от 9 часа производство е смешно. Загуба на време. Ако пипнат рецептите мож и да има някаква файда, ама нищо не казват още.

  Този UK модератор ми писа на лични, че е предал и последното инфо от тук със сметките, по-горе... Не само нашия сървър ги натиска... Да видим, ще има ли резултат. :)

 • himik (BG1)himik (BG1) BG1 Публикации: 236
  Бойо ако трябва нека променят цифрите.Те на това са съгласни.Аз казвам друго.Нека не се съсредоточаваме върху директната продажба.Нека рибата да бъде както всичко останало в другите ферми-балансирано.Нека да вдигнат продажните цени но да има баланс.На мен лично не ми е кеф просто да си ловя и да продавам.Много по-голямо удоволствие ми прави като направя нещо рибата и не само с нея.Та нали за това ревахме.Да има по-голямо разнообразие и баланс.И други неща освен рибата могат и трябва да влязат в играта но да има баланс.Иначе ще се получи онова което се получи в друга тяхна игра-Империя.Стигнаха играчите до 500ниво което бе максимума(а там не могат да определят колко бързо да стане) и край.Играчите една голяма част от тях просто се отказваха.Просто нямаше какво да се прави нататък или поне нямаше смисъл.Бойо не искам и тук да се докара до там че някои хора(нямам предвид теб или някой конкретно) да се сетят че трябва баланс.Щом за сбъркали сметките нека ги оправят.Всеки греши.Нека им се даде време да измислят нещо.Може да е за добро.Все пак с магическа пръчка няма да стане.
  himik @ bg 1
 • totka52 (BG1)totka52 (BG1) Публикации: 7

  Здравейте!

  Дни наред се питам кои са тези "Умници" или "Умник", които решиха, че трябва да има рибен пазар за дълбоководна риба. Дори и актуализираха решението си. И защо е всичко това  - защото от дълбоководния риболов се печели добре и тези средства ще вложим във фермите си и значително ще дръпнем напред. И във връзка с това уважаемите г-да модератори ни поставиха прът в колелата на развитие, което за мен значи, че или трябва да купуваме злато или да продължаваме да се гърчим и с неимоверни усилия и много труд да постигаме нещо. Не ми е ясно кому са нужни тези четки и гребла, които се предлагат на Рибния пазар срещу рибата ни. На пазара най-много се търси скарида. А тя е толкова малко. Днес във фермата си имам 6 обекта, в които мога да ловя само риба тон и херинга. Откакто мина актуализацията рибата вече е на изчерпване. Няма нова риба, няма голям асортимент, а се налага да се задоволяваме с тази, която е останала от предните дни. И с право всички играчи сме много гневни.

  Г-да Модератори, ако смятате, че сте се изчерпали, че не се сещате за нови идеи, че сте изморени ами оттеглете се. Нека дойдат нови хора с нови идеи и играта да потръгне. Да я играем за удоволствие, а не да се изнервяме по-вече.


  totka52 @ bg 1
 • page64 (BG1)page64 (BG1) BG1 Публикации: 110
  Модераторите нямат никаква вина. Сърдете се само на екипа разработчици на играта /ГГС/. Тяхна е идеята и съответно реализацията.
  page64 @ bg 1
 • santaklaus (BG1)santaklaus (BG1) BG1 Публикации: 7
  Скъпи администратори ,след като ограничихте риболова до неизгоден за играчите принцип защо не дадете възможност всеки  да избере как да продава улова си.Направеното от вас за момента е меко казано некоректно най вече ,че всички ограничения се направиха без никава информация до играчите и това им отне възможността сами да преценят дали да си запазят улова или да го продадат.Ако имаше такава информация щеше да е далеч по безболезнено за всяка една от страните.Сега ще е коректно да върнете възможността за директна продажба макар и на по ниски цени за улова спрямо пазара кйто сте сложили /а той даже с  тези две възможности е смешен /
  santaklaus @ bg 1
 • himik (BG1)himik (BG1) BG1 Публикации: 236
  Ако е от лодка да.Ама за кораб не.Продава се преработвателни предприятия.Дори рапаните.Аз съм от Бургас.Да си купиш риба направо от лодка доскоро беше невъзможно.Едва от как откриха рибното пристанище в Сарафово стана възможно.Иначе най-малко препродажба а след това и замръзяване.Вярвай ми не те лъжа.
  himik @ bg 1
 • Vereja (BG1)Vereja (BG1) BG1 Публикации: 309
  И аз съм от Бургас,драги колега,и знам,че винаги се е продавало от лодките независимо дали е имало официално разрешение или не..И като те гледам такъв застъпник на новия рибен пазар имам усещането,че си платен клакьор на разработчиците.В друг случай или си гениален икономист,или мазохист.Извинявай ако съм объркала определенията.
  А най-вероятно просто си против всички останали.Има и такива индивидуалисти,свят широк и шарен.
  И ако ти си някъде във висините като ниво,има хора на сайта,и то доста,за които купуването и достигането на максималното ниво на траулерите е още химера,защото само последното ниво и само на един траулер струва 52 млн.долара.
  Ама правилно си го е казал народът:"СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯ ВЯРА НЕ ХВАЩА."
  Vereja @ bg 1
 • Gocheva (BG1)Gocheva (BG1) BG1 Публикации: 13
  Айн цу цвайн цу дрън. Искам джокер "помощ от разработчиците" да дойдат да ми покажат как се изпълняват договори на рибния пазар, като единственото нещо което мога да ловя от четири дена е тон и херинга. 
 • elkaparh (BG1)elkaparh (BG1) Публикации: 7
  а пък аз мисля да си ловя рибка,ама да ви кажа как:)
  ВСИЧКИ ДОГОВОРИ В КОШЧЕТО ЗА БОКЛУК!ЗАЩОТО ТАМ ИМ Е МЯСТОТО:)
  ЦЯЛАТА ФЛОТИЛИЯ ЗА РИБА-КАКВАТО ТАКАВА-КОЛКОТО-ТОЛКОВА,АМА НИКАКВО ОБОРУДВАНЕ НА КОРАБИТЕ....ТАЗИ ИГРА СТАНА ИЗПИТАНИЕ НА НЕРВНАТА МИ СИСТЕМА,ТА АКО ИСКАТ ЗЛАТО-ДА ЗАРЕЖДАТ РАЗРАБОТЧИЦИТЕ...АЗ....НЯМАМ ВРЕМЕ:))))А И НЕРВИТЕ МИ СВЪРШИХА....:))))
  elkaparh @ bg 1
 • himik (BG1)himik (BG1) BG1 Публикации: 236
  Vereja (BG1) каза:
  И аз съм от Бургас,драги колега,и знам,че винаги се е продавало от лодките независимо дали е имало официално разрешение или не..И като те гледам такъв застъпник на новия рибен пазар имам усещането,че си платен клакьор на разработчиците.В друг случай или си гениален икономист,или мазохист.Извинявай ако съм объркала определенията.
  А най-вероятно просто си против всички останали.Има и такива индивидуалисти,свят широк и шарен.
  И ако ти си някъде във висините като ниво,има хора на сайта,и то доста,за които купуването и достигането на максималното ниво на траулерите е още химера,защото само последното ниво и само на един траулер струва 52 млн.долара.
  Ама правилно си го е казал народът:"СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯ ВЯРА НЕ ХВАЩА."
  Не съм платен класьор никому.Защитавам мнението че всичко в тази игра трябва да е балансирано и еднакво.Щом яйцата могат да се продават и по двата начина значи и рибата трябва.Щом яйцата е по-изгодно да ги преработиш значи и рибата трябва.Ревнаха от всички сървъри и е ясно поне за мен че промени ще има но досега в никоя тяхна игра при никакви обстоятелства няма върнат абдейт.
  Колкото до рибата в Бургас говоря за легални(официални)начини.Иначе то нелегалните бяха много в зората на демокрацията.Имах колеги дето ловяха риба в пристанището също нелегално и на милостта на полицаите тогава.По байтошови времена не знам достатъчно голям съм но не съм имал досег.Пиша за легални.
  himik @ bg 1
 • Vereja (BG1)Vereja (BG1) BG1 Публикации: 309
  Ок,химико и икономисте,хайде сега да ми направиш един икономически анализ на следното:
  В момента на пазара имам оферта 207 омара за  1 гребло и 1 четка?
  Нещо не се връзват нещата както и да го изчисляваш,още повече,че четката не иска да гали животните МОЯТА ферма.
  Значи остава само бабата,ама тя взе ,че се гътна онзи ден.
  Сорри,ако съм те засегнала,но съм бясна,както и всички останали.
  Vereja @ bg 1
 • ДаниЛаз (BG1)ДаниЛаз (BG1) Публикации: 39
  Аз друго искам да  знам,от актуализацията до сега мога да ловя само риба тон и херинга.Колко още пари да дам за да ми пуснат и други гьолчета и по някакъв начин да си върна средствата вложени в това безумие,за печалба не говоря.Ако идеята в момента е да ни изтръскат и малкото което ни остана справят се идеално.
 • nadia66 (BG1)nadia66 (BG1) BG1 Публикации: 17
  И аз продължавам да съм бясна ако говорим за балансирано развитие то трябва да има възможност да си изпълняваш задачите а не да ги оставиш на правнуците да ги доразвиват. Надявам се че е ясно какво имам в предвид. Лестър, Матилда и т. н. 80 нива 100 нива !!! Кога се правят със злато аз няма за ги развивам. Със видовете риба е същото и аз ловя само миди и херинга а сругите видане ги пускат през 3 дни и то малко бройки. Аз лично си търся друга игра ако не направят нещо за добро излизам.
 • Snejad (BG1)Snejad (BG1) Публикации: 7
  Предлагам да не позволяваме да ни изтръскват, както са го правили до сега. Ако трябва няма да играем, защото те взимат реални пари от нас и все и все повече злоупотребяват с нашето търпение. Нека бъдем единни и да им покажем, че не могат да ни манипулират повече.
  Snejad @ bg 1
 • пепелянка (BG1)пепелянка (BG1) Публикации: 3
  не добра новина.
  издря
 • nadia66 (BG1)nadia66 (BG1) BG1 Публикации: 17
  Съгласна съм аз няма да дам лев за нищо и ще играя с тяхното темпо ако въобще играя защото вече не е интересно.
  Аааа и днес нямам риба меч появи ми се 3 то гьолче с миди :(((
 • valeto6 (BG1)valeto6 (BG1) BG1 Публикации: 32
  Замислям се какви ли морски твари ще иска рибната фуния, при положение, че всички морета са пълни само с риба тон и херинга. Може би сьомга и риба меч!?! Поредният удар под кръста ли следва??
  valeto6 @ bg 1
 • Vereja (BG1)Vereja (BG1) BG1 Публикации: 309
  Вашата грУпа в момента е в топ-5 на кооперативното,сигурно там играят само изключените членове,САМОСТОЯТЕЛНО в КООПЕРАТИВНОТО ???
  Vereja @ bg 1
 • ДаниЛаз (BG1)ДаниЛаз (BG1) Публикации: 39
  На мен ми стиска azzazz.Днес изгоних двама които си позволиха да играят.
 • Boyo (BG1)Boyo (BG1) BG1 Публикации: 52
  Обикновено сме в първите десет... Точките, които виждате, дойдоха след моя грешка, че пуснах мисия, която завърши след започване на тъпото първенство.. Сори, за което. :)

 • ДаниЛаз (BG1)ДаниЛаз (BG1) Публикации: 39
  Ние сме след вас на 354 място при условие че на по-предното кооперативно завършихме втори.Точките които има при нас са от двамата членове които вече не са в нашата кооперация.

Оставяне на коментар

ПолучерКурсивЗачеркнатоOrdered listНеподреден списък
Емотикон
Изображение
Изравнете отлявоПодреждане в центъраПодравняване вдясноПревключете HTML изгледПревключване на цяла страницаПревключване на светлини
Пускане на изображение/файл